Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

4. Istrauka is rasomo apsakymo (kolkas be pavadinimo)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

18.

Viskas aplinkui mane pradejo darytis per daug mistiska. Manes neapleido jausmas, jog esu ikrites aliumino puodelio dugnan, lyg sacharino tablete, netiketai cia isoko ir Tamara. Kazkas mus uzplike verdanciu vandeniu, ememe snypsti, raitytis is nepasitenkinimo, taciau ilgainiui pavirtome i viena bendra salduma nesvarioje erdveje su aliuminemis sienomis.

19.

Niekada, sakau, niekada nepasiduosiu, taciau ji vel sypsosi. Neatsikratau jausmo, jog esu prakeiktas nieksas, kuris, isinarpliojes pats savyje, i gniutula, nesugebu susikaupti ir visko sudelioti i savas vietas.

20.

Tamara isjunge sviesa ir, smurkstelejusi salia manes, prisiglaude prie peties. Buvau sukaites, besigaivaliojantis nuo gripo su komplikacijomis, taciau jos, bjaurystos, jis neveike lyg tycia.
- Taip tau ir reikia.
- Man? Ko man reikia? - isgirdes jos kategoriska spjuvi net pakeliu antakius.
- Manes.
- A, o as galvojau, tu apie liga...- nusivyliu.
- Noriu pasakyti, kad tau visiskai manes nereikia.
Jos minkstas nusivyles tonas atpalaiduoja mane ir as atsitieses iklimpstu i pagalves minkstima.
As saugus.

21.

- Jurate? Bene zemaite?
- Taip.
Nenorejau. As to ne neplanavau, taciau kartkartemis, tomis juodomis lyg neizengiamas sandeliuko kambarys be spinsincios lemputes palubeje akimirkomis, as pries Jurate jausdavausi be apsaugines amunicijos.
Motina kruopsciai apziurinejo stiklinaiciu briaunas ir kartkartemis dirsteledavo mano pusen. Is jos akiu galejau isskaityti tik tustuma, daugiau nieko. Per daugybe metu moteris gali ismokti paneigti save - istrinti is veido, is kuno judesiu ir gestu bet kokius jausmu pozymius.
Slapciomis zavejausi savo motina. It Zana Dark ji saltakraujiskai atlikinejo savo pareiga blizgindama taures. Gyne savo Tevyne - mirusios vilaites raudu scena, kuri ir buvo jos gyvenimo byla, jos pareiga, jos laukimo irstva, jos nusivylimo ir skausmo prisisunkes zemes lopinelis su keliomis pliauskomis lentu virs jos galvos...
- Ar grazi?
- Nemanau. - atsakiau trumpai.
- Tai vadinasi, negrazi. - jutau paguvejusi motinos balsa aplink save, atsimusanti lyg i stiklines kambario sienas.
- Ji nori su jumis susipazinti. Nezinau, ar tai gera mintis, nes as nesiruosiu...
- Gerai. - motina nutrauke mane, padejo ant azuolinio faneruoto staliuko taureles, syptelejo ir isejo virtuven.
- Arbatos uzkaisti? Taip?
Uzsiprasiau dvieju tableciu sacharino.
Jurate buvo mergina, kuri mane surakino ir nepaleido. Pirmoji ir paskutine.
Tik motina zinojo apie ja ir apie musu suzadetuves. Tevui apie tai pasakyti bijojau. Jo peciai denge puse mano gyvenimo horizonto. Jo rankos pasieke kiekvienos moters plaukus.

22.

Balta tvora, tevas ir daina. Motinos nebuvo. Kaimyne talkininkavo, jos dukte ravejo bulves. Danguje lyg suplesytu skarmalu skiautes vejui paputus plaikstesi beskraidanciu krekzdziu sparnai, nuo misko kvepejo sultingomis raisto spanguolemis, danguje ratus suko ruduo.
Tevas visuomet dainuodavo, as patylomis niuniuodavau jam is paskos. Visuomet maniau, jog taip geriau, nes jo griezto, zemo boso niekada nenugaleciau. Kai jis prieidavo, as atsistodavau, rodydavos, siekdavau jam tik kelius, o jo peciai, platus ir stiprus, nusidriekdavo per puse horizonto.
- Nagi, nagi...
Paziuredavo, kaip as meistraujuosi gardeli, su kuriuo ne pats nezinodavau, ka veikti, ir vel imdavo kuju kalti tvoros skersinius.
Vakarais valgydavome virtas neluptas bulves su rugpieniu, tevas dekodavo kaimynei ir trindavo delnus. O kartais ir riebia raina slauni salimais. Kaimyne spurdedavo, nenustygdavo vietoje, o as pykau, kodel tevas tiesiog neiseina i gretima sodyba, gyventi pas ja.
- Nekalbek nieku, snargliau. - uzriko motina, kai vienakart bandziau jai issakyti savo lukescius. Pasijutau lyg plonyte traski malka tevo rankose, jis mojasi kirviu ir...
Jis valde visa pasauli, jis nusprende, jog as esu niekas. Jis zinojo, jog esu niekas. Nes per daug gerai pazinojo pats save.

23.

Snieguotais laukais sliauzeme Rusijos link. Sedejau perono viduryje, su Tamara uzantyje, ir sulig kiekvienu kilometru jauciau jog kazkas su siaudeliu is manes istraukia po gabaleli plauciu, man darosi vis sunkiau kvepuoti, mano meilute uzsoka ant manes, ima smaugti, sypsosi taip, jog plysta lupu kampuciai, prasizioja gigantiska burna, is jos ima virsti kirmeles, o ji apsitaisiusi zalsvo gobeleno paltuku nuo mano motinos palepes...
Pabundu. Iki Sant Peterburgo - 190 kilometru.
Vos isvydes Tamaros motina traukiniu stotyje, suprantu: vimduli keliantis dukros juokas - paveldimas. Atkartojama duetu turesiu ji klausyti dar dvi, o gal net tris dienas.
Lagaminus sukroviau prie pat duru, kad bet kuriuo momentu galeciau sprukti. Milziniskas namu vestibiulis lyg gigantiskas karcerio pilkumas rijo mane i save. Isgraviruotos malonios, aki reziancios smulkmenos - persiskas kilimas, uzkeltas vos ne paluben, daugybes moliniu kaciu kolekcija ant lakuoto juodmedzio indaujos, zalvario spalvos komoda desinajame kabario kampe, - kambario horizonte labiau panesejo i sumaniai paspestas zabangas, nei i jaukuma kuriancias interjero detales. Pasirinkau neapgalvota varianta: sestelejau i odini foteli ir akimirksniu mane is abieju pusiu, ant atkalciu, apsedo dvi moterys, kuriu bijojau sioje zemeje, siame kambaryje, labiausiai: Tamara ir ji. Dirstelejes duru link pastebejau, jog mano lagaminu ten nebera.
- Jauskis kaip namie, katineli.
Dar labiau pasimeciau nesuprates, kuri is ju tai pasake. Jos buvo tokios panasios, jog mano baime buti ikalintam Tamaros pilyje jau ir taip nenusisekusiame savo gyvenime, padvigubejo. Motina taipogi virsugalvin sukeldavo garbanotus plaukus ir atrode lyg kupeta bevaiksciojancio nesusipratimo vietoj galvos.
 
 2008 m. gruodžio 9 d.

 2010 m. kovo 7 d.
 2010 m. sausio 12 d.
 2009 m. lapkričio 26 d.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


The Future Sound of London The Future Sound of London
7,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 192
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 7653