Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Apie stereotipus... turbūt

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mes, aišku, galim ginčytis iki pažaliavimo, bet yla vis tiek (Crazyz, ar matai, kaip teisingai parašiau, a, a?) lenda iš maišo: vyriška lytis yra linkusi dominuoti .

Iš kur aš tai traukiau? Va šiandien buvo labai geras natūralus gyvenimiškias pavyzdys. Sėdėjom mes su G poliklinikoj, laukdami savo laiko, ir pasigrirdo melodija:

G pastatė ausis ir greit nustatė iš kur sklinda šitas garsas. Ir pajudėjo ta kryptim. Greit prie mergaitės, žaidusios Angry Birds, prisistatė du vyrukai. Vienas iš jų priklauso man, kito nepažįstu. Visi trys vaikai panašaus amžiaus. Ir prasidėjo:

- Tu ką darai?

- Kaip tu čia šauni?

- Aukščiau!!!

- Žemiau!!!

- KĄ TU DARAI?!!

 

Mergaitės mama ganėtinai adekvačiai reagavao į situaciją, kaip ir pati mergaitė. Tiesiog nekreipė dėmesio į tuos du visažinius.

Bet čia man nervai neišlaikė, nes šiandien triukšmo nenorėjau, todėl pasikviečiau tą vaiką, kurį atsivedžiau ir, skaudančia širdimi, įbrukau savo telefoną, kuriame yra žaidimas, kurio garso takelis toks pats, kaip aukščiau esančiame video (širdį skaudėjo dėl to, kad baterija buvo ant nudusimo ribos).

Ir ką jūs manot? Likęs vienas laisvas vaikas (na tas, kurio nepažįstu), išgirdo antrą melodiją. Apžvelgęs kandidatus, jis prisėdo prie mano G. Ir čia va prasidėjo įdomumas. Kai G žaidė tą patį žaidimą (nesvarbu pataikydavo, ar nepataikydavo), buvo visai kitas pokalbis. Niekas nieko nekritikavo, abu diskutavo.

Aš, žinoma, negaliu atsakyti už tą vaiką, kurio nepažįstu, bet aš pažįstu savo G. Ir jis tikrai šeimoje neturi tokio pavyzdžio, kai vyras pabrėžtinai demonstruoja savo viršenybę prieš moterį. Kas mane pažįsta, žinos kodėl, kiti darykit išvadas pagal save.

Lygiai taip pat jo niekas nemokė myžti atsitojus. Nesvarbu kiek traktatų parašyta apie tai, kas turi mokyti skirtingų lyčių vaikus myžti, kai jam atėjo laikas myžti atsistojus, tai jam atėjo laikas. Va čia tėvas galbūt būtų pravertęs su patarimais, kaip neapmyžti sienos, bet... Praktika galiausiai savo daro :)

P. S. Tai nėra kažkoks seksistinis paeiškimas, kaip, galbūt, kažkam pasirodys, kurį, galbūt, kažkas užprotestuos. Ir aš nesu ta išprotėjusi mamytė, kuri nustatinėja vaikui, kas dera berniukams, o kas - ne.

Aš G visada leidau reikštis, bandyti, dėl ko, kai kuriais atvejais, esu su laukusi itin griežto papeikimo iš visisškai manęs nedominančių asmenų. Kaip pavyzdį galiu pateikti atvejį, kai atėjusi pasiimti vaiko, kuriam tuo metu buvo penkeri, radau jį apsivilkusį suknelę iš grupės rekvizito, ir besivaržantį su mergaite kuris labiau išsuks sijoną sukdamasis apie savo ašį. Viena mamytė man pasiūlė grįžus vaiką prilupti. Aš gražiai (tikrai gražiai) atsisakiau. Ir netgi garsiai pagyriau, kad jis šauniai išsuko tą sijoną (ne nu tikrai gi sijonas gerai sukosi). G buvo laimingas. Ir daugiau į tą suknelę nelindo. Nes pamėgo rūžavu kiškiu persirenginėti...

Bet tvirtai galiu pasakyti, kad jis save visu šimtu procentų suvokia kaip vyriškos lyties asmenį.

Na bet gana memuarų.

Anywayz, išvadas darykite kokias tik norit. Tačiau, kai stebi vaikus, natūraliai besielgiančius, nori nenori susimąstai. Tereikia mokėti atskirti kada jie veikia savo nuožiūria, o kada imituoja anksčiau matytas situacijas :)

 2014 m. balandžio 11 d.

 2014 m. balandžio 12 d.
 2014 m. kovo 31 d.
 2014 m. kovo 30 d.

Komentarai (19)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
be_inis
2014 m. balandžio 13 d. 16:20:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Įdomi situacija :). Ir anekdotas kietas. 

O šiaip, dailioji lytis visada moka dantukus parodyti. Viskas tiesiog subtiliau ir netaip akiplėšiškai. Na o jeigu nesubtiliai, tai jau reikia pūsti plunksnas ir kakarikūūū :D :D


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 16:55:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Atvyko į parapiją naujas kunigas.

Ateina pas jį išpažinties jauna mergelė ir deda savo nuodėmes, kurių tarpe analinis seksas. Kunigėliui tik žandai rausta, pasimetė.  Kai atėjo laikas verdiktą skelbti, išlindo iš savo būdelės ir klausia patarnaujančio berniuko:

- Klausyk, kiek anas kunigas duodavo už analinį?

- Du snikersus ir kokakolos, - atsakė berniukas.


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Enough
2014 m. balandžio 12 d. 16:27:27 2014-04-12 16:28:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

kas čia per anekdots apie du snikersus ir koka kolą?

off topic, žinau. atleiskit :D


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 16:17:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nemandagumas yra mažiasia kunigų problema.

Mirga marga spauda įvairiais kunigų žygdarbiais: nuo girto performanso laidotuvėse iki reketo.              

O ir šiaip tas anekdotas apie du snikersus ir kokakolą turbūt ne šiaip atsirado.                                 

Bet ne apie juos čia. Tai buvo tiesiog memuarai apie polikliniką.                                                       

Ir prašau čia man neadvokatauti, nes vargu ar mano nuomonę pakeisi + visai neturiu noro tokią gražią dieną apie juos kalbėti.                                                                                                     

Lai būn jie, mūsų keliai vis tiek itin retai tesikerta, todėl vieni kitiems netrukdom.                                 


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
DeathLetter
2014 m. balandžio 12 d. 11:01:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėl tų kunigų tai labai nuo pačio žmogaus priklauso. Jų labai įvairių būna. Nereikia sakyti, kad visi kunigai negali mokyti moralumo kitų, jei tas vienas eilėje nepraleido tavo vaiko. :) Jeigu sutikai vieną alkoholiką teisinką, juk nereiškia, kad visi teisinkai yra nusigėrę? Man teko bendrauti su namažai kunigų ir jie visi toookie skitingi. Tiek dorovės klausimais, tiek pačiu požiūriu.

Vienas kunigas normaliai bendraus ir žiūrės į nekrikštytą, ar kitą religiją išpažįstantį žmogų ir nejaus jokio skirtumo, bile žmogus geras, o kitas kažkodėl į tokį žmogų žiūrės kaip ir iš aukšto. :)


____________________
Jeigu Jūs nesergate paranoja, tai dar nereiškia, kad jie Jūsų neseka!
Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 01:11:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O dar aš girdėjau, kad vėjaraupiais išvis negalima susirgti, nes tai vėliau gali sukelti kažkokią ligą :/

Na gal.

Tik kažkaip mažai aš tų ligonių pažįstu, turint omeny, kad sunku rasti nesirgusį ta liga žmogų.


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 01:09:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na kažkas pasakė, kad skiepai yra blogis. Kitos vaiko reakcija į skiepą buvo ne tokia, kokios tikėtasi ir ji tai paskeblė kuo didesniam ratui žmonių. Iš esmės aš suprantu tokią mamą, jei mano vaikas liktų suluošintas po skiepų, tai ir aš rtaip elgčiausi.

Bet faktas lieka faktu. Skiepais pavyko suvaldyti daug mirtinų ligų ir tai atrodo taip savaime suprantama, kad dabar mes neturime kokių raupų, kad net pamirštama kokiu būdu ta liga išvaryta.Dabar jei bandai tai panaudoti kaip argumentą, tau paprasčiausiai atkerta, kad tai praėjusio amžiaus liga, kuri šiais laikais nebeįmanoma. KOdėl? Va todėl, kad jos tiesiog nebėra.


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Oblina
2014 m. balandžio 12 d. 00:59:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

vat jiems jau nieko neįaiškinsi ir net neverta stengtis, nes jei žmonės to visą gyvenimą buvo mokomi ir šventai įtikėjo bei tiki tuo, tai net joks stebuklas to tikėjimo neišnaikins.

Bet vat nesuprantamas dalykas yra su eko mamytėm, kur skiepai tiek gyvybių išgelbėjo, tokia revoliuciją padarė sveikatos sistemoj ir pyst iš oro susigalvojo, kad tai yra blogis ir kad to nebereikia, nes gi šiais laikais gi niekas maru jau nebesega ir pan...Va čia jau žmonių bukumas.


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 00:48:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai va būtent ta karta labaiusiai ir spaudžia mane vaiką krikštyt, bet niekas paklaustas nesugeba atsakyti kokios realios naudos iš to turės vaikas.


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Oblina
2014 m. balandžio 12 d. 00:45:34 2014-04-12 00:46:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

dėl kunigų, tai man ne per daugiausiai su jais bendraut teko, tai net nežinau ką jie pamokyt galėtų, na bet mūsų tėvų karta ar senelių tai oi kaip šlovina tuos kunigus ir indulgencijas perka ir nuo to šventesni tampa:DD


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 00:33:24
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš atsimenu su G, kai dar kūdikis buvo, vaikščiojau į tas kasmėnesines apžiūras, kartais naudojausi vaiko amžiumi, bet dažniausiai ne, tiesiog padėdėdavau toje suknistoje eilėje, jei G vežimėlyje miegodavo, nes toje įstaigoje buvo gyva eilė dažnaiusiai. Bet va kartą teko sėdėti toje eilėje su kunigėliu. Jis buvo prieš mus. G nemiegojo, bet ir gerklės nebuvo paleidęs. Šiaip knirkė ne itin patenkintas. Atėjus eilei, šventas tėvelis mestelėjo į vaiką žvilgsnį ir ramiausiai nupuškavo ligų ieškoti.

Aš jo nei kaltinau, nei kažko kito iš jo tikėjausi. Bet šiai man įdomu kaip tokie žmonės vėliau moko žmones padėti kitiems, kai patys nežino kas tai yra?


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Oblina
2014 m. balandžio 12 d. 00:24:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

bet ir baisu tose poliklinikose:DD kelis kartus teko man sesę palydėti, kai  ji savo kelių mėnesių dukrą nešė į apžiūrą ir yra taip jau priimta, kad mažiausius vaikučius be eilės priima, bet kiti žmonės to nesupranta ir išreiškia savo nepasitenkinimą, tai smagu būdavo, kai seselė pakviesdavo mus pirmiau, nei tuos kurie pikti ir surūgę sėdėdavo ir vaitodavo, kad jau jų eilė :D 


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 12 d. 00:15:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nežinau ar aš nuostabi, bet žinai kaip aš mėgstu visiems ūžti, koks mano vaikas fainas :D           

Nors šian toje pačioje poliklinikoje sužinojau, kad esu isterikė.                                                    

Žodž situacija buvo paprasta. Atėjom mes 17:15. Kai daktarei, dirbančiai nuo 13 iki 20, pietų pertrauka. Mūsų paskirtas laikas - 17:30.                                                                                                     

Btw, tas G naujai sutiktas draugelis atėjo po poros minučių pas tą pačią daktarę :)                         

Taigi sėdi tie du, palikę mergaitę ramybėje, kai įplaukia į sceną tokia iš povyzos gulbė su dukra. Apsidairo, žvilgsnis sustoja ties mūsų kompanija.                                                                                           

- Jūs čia? - klausia?

Linkteliu.                                                                                                                           

-Aš pusę šešių - ir eina prie durų.                                                                                                   

Žvilgteliu į savo lapelį. Ten vis dar 17:30.                                                                                       

- Ne, tai mes pusę šešių ,- sakau                                                                                                     

Gulbė akivaizdžiai susinervina, dar kartą pareiškia, kad jai pusę šešių, ir lupte atlupa kabineto duris. O tada grubiai įstumia ten savo vaiką. Man net plaukai pasišiaušė nuo tokio veiksmo.                              

Žinoma, ji buvo gražiai išprašyta, nes buvo 17:25 (pietų pertrauka yra šventas dalykas) ir buvo informuota, kad jos laikas 17:40. Pagavusi mano pašaipų žvilgsnį ji drėbtelėjo:                                                   

- Nūūū, dešimt minučių. Nereikia čia isterikuoti.                                                                          

Aš buvau tokia apšalusi, kad net neturėjau ką atsakyti.                                                                    

Po penkių minučių atsidarė durys ir pakvietė mano G. Eidama pro šalį, negalėjau susilaikyti jai nemirktelėjusi. Dabar gailiuosi, kad nesulaukiau reakcijos :D                                                              


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Crazyz
2014 m. balandžio 11 d. 23:53:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia ir yra svarbiausia, kad sūnus jaučiasi laimingu turėdamas tokią nuostabią mamą, ko pasekoje, ir mama jaučiasi tokia pat. Tad tuos visus pašalinius dalykus reikia paprasčiausiai ignoruot, kaip ir darai tai sėkmingai.

Aš vis stebiuosi, kad žemėje tiek daug yra bukų žmonių su savo siauru protu arba išvis tuščia galva. :)

 


Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 11 d. 23:43:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na čia šiaip truputį į temą, truputį ne                                                                                                  

                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                   


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 11 d. 23:40:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tiesa, bet jis blėsta natūraliai, ar yra slopinamas dirbtinai sukurto lygių teisių ažiotažo? Aš jokiu būdu nesu prieš tas lygias teises. Man pačiai būtų pikta, jei manęs į darbą nepriimtų vien dėl to, kad į tą pačią vietą pretendavo pagal sugebėjimus man lygus vyras.

Tačiau, būkim biedni, bet teisingi. Šiais laikais pabandyk viauktelti ką nors apie tai, kad moteris netinka tam ar anam darbui. Be peilio papjaus :)


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Misantropia
2014 m. balandžio 11 d. 23:35:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na jei aš visas pradėsiu daužyt už jų bukumą, tai mano vaikas valstybinėj įstaigoj atsidurs, nes aš dienos šviesą tik pro grotas matysiu.

Šaip išmokau daug ką nutylėti, nes kartais su žmogum ginčytis yra tas pats kas su pliku pešiotis.

Aš nustojau eko mamytėms ir šiaip žmonėms aiškinti kodėl aš mano vaikas praėjo visą skiepų programą.

Kodėl aš leidžiu jam mirkti purvo baloje.

Kodėl mano vaikas nekrikštytas.

Kodėl mano vaikas panorėjęs gali sėdėti ant žemės (viena iš įsimintiniausių scenų tai buvo knygynas, kai kažkokia bobulencija man pareiškė, kad per tokias kaip aš, leidžainčias sėdėti vaikams ant grindų, yra eilės poliklinikose).

Na sąrašą galima tęsti.

Bet man px. Aš matau, kad mano vaikas laimingas. Ir dar aš matau nuostabą žmonių akyse, kai mano vaikas, kad ir eilėje parduotuvėje, mane apsikabina ir garsiai pareiškia: Mamyte, tu esi pati geriausia mamytė pasaulyje.

Tiesiog šiaip, be jokios progos :)


____________________
Oooooo... what does this button do?
Atsakyti
Oblina
2014 m. balandžio 11 d. 23:30:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

beskaitant prisiminiau kaip mano sūnėnas su mano dukterėčios šokio bateliais trepsinėjo :D oi buvo smagu:D

o dėl dominavimo tai taip, kaip ir Crazyz kad rašo nuo pat atsiradimo taip buvo, gi ir todėl sakoma, kad vyrai - stiprioji lytis, bet drįsčiau teigti, kad su laiku jų tas dominavimas pradėjo blėsti, dėl to turbūt kaltos šiuolaikinės technologijos


Atsakyti
Crazyz
2014 m. balandžio 11 d. 23:25:24 2014-04-11 23:32:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu šaunuolė, kad parašei teisingai tą žodį :D 100 recpect pointų.

O visa kita, tai labai teisingai šneki, nuo pat žmonių atsiradimo vyr. lytis dominavo, todėl kaip matome nelabai kas keičiasi ir šiais laikais, tik kai kuriais gal atvejais.

O maži vaikai, gi viską bando sužinoti, suprasti, išbandyt, tad tą motiną reikėtų greičiau išplakt už tokį prastą sąmojingumą.


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Colours Of Bubbles Colours Of Bubbles
8,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 174
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 95937