Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Apocalyptica


Trakų pilis, Trakai 2008 m. rugpjūčio 20 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Pasaulyje nedaug roko grupių, kurios nenorėtų būti vadinamos unikaliomis. Be abejo, šiais laikais vos keletas nusipelno šio apibūdinimo ir Suomijos grupė Apocalyptica yra viena jų. Keturi klasikinės muzikos virtuozai sugebėjo padaryti tai, ko iki šiol nepavyko nė vienai grupei muzikos istorijoje – tyrą, trapų ir grakštų klasikinių styginių skambesį meistriškai supinti su galinga, didinga ir lyriška sunkiojo metalo dvasia.

Grupės idėja gimė 90-jų pradžioje, kai Sibelijaus Akademijos Helsinkyje studentai susibūrė į violončelininkų kvartetą, grojantį pačią įvairiausią muziką – nuo J. S. Bacho iki J. Hendrixo. Tačiau Eicca Toppinenas ir trys jo bičiuliai - ištikimi sunkiojo roko gerbėjai - nusprendė pasirinkti tokį repertuarą, kuris būtų mielas jų pačių sieloms. Toppinenas sukūrė keletą grupių Metallica, Slayer ir kitų metalo legendų aranžuočių, ir su šiuo repertuaru Apocalyptica pradėjo koncertuoti studentų vakarėliuose.

„1995 m. mes grojome Kalėdiniame metalistų renginyje sunkiojo metalo klube „Teatro” Helsinkyje”, - prisimena Toppinenas. „Ten buvo trys kitos grupės ir kiekviena atliko skirtingų grupių koverius. Beje, tai buvo vienas pirmųjų koncertų, kuriame viešai pasirodė grupė HIM. Jie atliko Type Of Negative koverius, tuo tarpu mes grojome geriausius Metallica gabalus. Buvo išties labai baisu išeiti į sceną ir atlikti violončelėmis legendinės Metallica kūrinius visiems klube esantiems metalistams. Juk mes nežinojome kaip mus priims. Manėme, kad jie gali paprasčiausiai mus nužudyti už tai! Tačiau juos mūsų pasirodymas sujaudino ir jie gerai praleido laiką”.

Netrukus šauniajam ketvertui buvo pasiūlyta sutartis su leidybos įmone „Zen Garden Records” ir 1996 m. buvo išleistas debiutinis grupės albumas „Plays Metallica by Four Cellos”. „Niekada negalvojome, kad mes galėsime išleisti albumą, kuriame būtų įrašyta tai, ką mes darome. Tai buvo nuostabus laikas, tam tikra terapija nuo begalinio gamų kartojimo Akademijoje! Kai albumas jau buvo išleistas, mes tikėjomės pasisekimo, tačiau ne tokiu mastu. Jei būtų parduota 1000 kopijų Suomijoje – tai jau būtų didelė sėkmė, bet jis buvo parduotas daugiau kaip milijono tiražu visame pasaulyje!”, - neslėpia džiaugsmo E. Toppinenas.

Pasipylus geroms recenzijoms ir pasiūlymams koncertuoti, Apocalyptica sulaukė tarptautinio pripažinimo ir subūrė didelę savo gerbėjų auditoriją, kurią sudaro sunkiojo metalo gerbėjai ir tuo pačiu akademinės muzikos garbintojai. Kai kam gali pasirodyti, kad tai pakankamai specifinis klausytojų junginys, tačiau, anot grupės, šiuos du absoliučiai skirtingus žanrus sieja natūralus ir loginis ryšys.

1998 m. pasaulio šviesą išvydo antrasis Apocalyptica albumas „Inquisition Symphony”, kuriame skamba tokių grupių kaip Faith No More, Pantera ir Sepultura kūriniai. Į šį albumą pirmą kartą buvo įtraukti autoriniai grupės kūriniai, o 2000 m. išleistame trečiajame studijiniame albume „Cult” buvo nutarta visai atsisakyti koverių ir įrašyti tik autorinius grupės kūrinius. Kartu su sparčiai augančiu populiarumu 2003 m. grupė išleido jau ketvirtąjį savo albumą „Reflections” kartu su legendiniu Slayer būgnininku Dave`u Lombardo. Eksperimentas su mušamaisiais pavyko ir tuomet grupės sudėtis padidėjo dar vienu nariu – į grupę buvo pakviestas nuolatinis būgnininkas. Penktojo studijinio albumo „Apocalyptica” (2005) įrašuose dalyvavo HIM lyderis Ville Valo, grupė The Rasmus ir kiti žinomi atlikėjai.

Naujausias Apocalyptica darbas – 2007 m. išleistas albumas „Worlds Collide”. Šį albumą prodiusavo buvęs Rammstein prodiuseris Jacob Hellner ir jį galima apibūdinti labai trumpai – tai geriausių roko dainų kolekcija.


Bilietus galite įsigyti TIKETA kasose arba www.tiketa.lt

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
555666 (Užblokuotas)
2008 m. liepos 6 d. 02:23:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Man nepatinka. Prie metalo visokios nesąmonės (pvz: smuikas ir t.t.) vapšče netinka..

Atsakyti
Bee-Myself
2008 m. birželio 30 d. 11:08:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Jau turiu bilietą

Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 104
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 436810