Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Atsiskleidimas (ant Smilgos kranto)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Seniai rašiau dienoraštį. Daugiau lapkritį kūriau. Dabar kibau į mokslus. Buitis pasiglemžia viską. Net laiką. Todėl savo naujausiame piešinyje per dailės pamoką piešiu susiduriančius laikrodžius. Jiems susidūrus gaunasi laiko išlydis ir susiformuoja skylė. Nežinau, kokia, turbūt analogiška juodajai skylei. 

Pastarąsias porą savaičių mane krėtė crazy filosofinės mintys ir interpretacijos. Pavyzdžiui, apie žmogų, valgantį savo koją. Atradau analogiją su Sizifo mitu, ypač Kamiu interpretacija, bei tautosaka. Nusprendžiau, jog žmogus, valgantis savo koją, yra laimingas. Visai kaip besileidžiantis nuo kalno Sizifas. Mano klasės draugas mano teoriją papildė labai protingu teiginiu: žmogus, suvalgęs savo koją, nebėra laimingas. Ne kiekvienam suprasti. Tokios jau tos mintys pas egzistencializmo problemomis apsikrovusią smegeninę.

Panašias idėjas, tik ne tokias „mandras“ skleidžiu savo naujuose kūriniuose, kuriems pagaliau atėjo taip ilgai lauktas įkvėpimas. Jau buvau pradėjęs rašyti trečią novelę, bet staiga atsirado svarbesnių veiklų ir nusprendžiau jos toliau nebetęsti. Galbūt dar kažkada sugrįšiu.

Mano meniškoji pusė atsivėrė pastaruoju metu dažniau nei bet kada. Turbūt dėl to, kad aplinka keičiasi. Antradienį buvau išėjęs pasivaikščioti. Tai padarau bent kartą į mėnesį (tokiam neaktyviam žmogui kaip aš tai yra pakankamas kiekis). Susipažinau su įspūdinga tamsa. Buvau pažiūrėti šviestuvų apšviestą tamsų Nevėžio ir Smilgos vandenį ten, kur jie susieina. Mano mieste yra kažkokia neįprasta jėga, laikanti mane pririšta prie jo. O ta santaka atsirado tik 1964 metais (jei neklystu; amžininkai pataisys). Jaunimas nežino, kodėl Kėdainiuose Smilgos gatve pavadinta ta, kuris nėra prie Smilgos. Jie nežino, kad toji gatvė vingiuota dėl to, nes nuo pat XV amžiaus (arba dar anksčiau, istorikų reikia klausti, nes šaltiniuose teigiama, jog dabartinė Smilgos gatvė XV amžiuje buvo istorinio kelio Kaunas-Ryga dalis, o klausimas, kiek šitas dar egzistuoja) ji ėjo palei Smilgos dešinįjį krantą ir ta upė anksčiau į Nevėžį įtekėjo dar prieš Tilto gatvę (toje vietoje yra įrengta aikštelė). Nuotrauką google pavyko aptikti.

Dabar mane užpuolė mokslas. Reikia mokytis, nusprendžiau. Mokau ir kitus. Iš savo gerumo. Bet niekada nesimokysiu mokyklos dalykų. Aš mokausi chemiją, fiziką, aukštuoju lygiu. Visa kita yra velniop. Nežinau, ar genuose užkoduotas mano potraukis tiksliesiems mokslams, ar kaip čia yra? Tokia jau mano dalia.

 

 
 2015 m. lapkričio 28 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (6)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Junis
2015 m. lapkričio 29 d. 13:15:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne. Kalbu apie muziką kaip mokslą. Bet neskirstyčiau į atskirus polius muzikos meno ir muzikos mokslo. Man jie veikia kartu. O patį mokslą bandau suprasti. Tai, žinoma, ne vienerių metų darbas, bet laiko turiu


Atsakyti
einaras13
2015 m. lapkričio 29 d. 12:15:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tu greičiausiai kalbi apie muziką kaip meną. Muzika kaip mokslas yra labai sausas dalykas. Muziką kaip meną aš visiškai suprantu. Muzikos kaip mokslo - nė kiek. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Junis
2015 m. lapkričio 29 d. 09:06:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Va čia stipriai klysti. Na, ką padarysi :) Muzikos mokslas absoliučiai tobulas. Jame ir chemija, ir matkė ir fizika. Ir kaip gali vertinti kažką  nesuprasdamas? Ir tavo minėti garsų pavadinimai visai ne mokslas ir visai ne muzika. Tai tik sutartiniai ženklai.


Atsakyti
Alvydas1
2015 m. lapkričio 29 d. 05:55:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tikrai keista upelę, kuri nei ilga, nei tiesi, pavadinti Smilga. Bet nekeisčiau, nei pavadinti upelį Obelimi (Obele). Dar pamenu ją neužtvenktą. Nuostabiausi šlaitai, apaugę medeliais ir krūmokšniais, bet ne karklais, kaip Nevėžis.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
einaras13
2015 m. lapkričio 29 d. 02:06:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nesuprantu visai muzikos mokslo. Sol-mi-do ir baigiasi. Moku tik vertinti muziką.  Ir pavadinimai, kaip kam šauna į galvą. Nusprendė koks nors metraštininkas arba vietos gyventojai pavadinti pagal pirmo į galvą šovusio augalo pavadinimą - ir pavadino Smilga.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Junis
2015 m. lapkričio 28 d. 22:30:38 2015-11-28 22:39:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Prie fizikos, chemijos (aukštuoju lygiu) pridėk dar ir muziką. Tikrai verta :) Ir gražus labai upės pavadinimas. Tik įdomu, kodėl toks? 


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Rasabasa Rasabasa
7,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 164
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 363933