Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

BLACK SABBATH


Arena Riga 2016 m. liepos 5 d. 19 val. 30 min.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Pirmą ir paskutinį sykį Baltijos šalyse – metalo dievai „Black Sabbath“ su Ozzy Osbourne'u priešakyje

Tūkstančių sunkiojo metalo gerbėjų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos svajonė pagaliau išsipildys 2016-ųjų liepos 5-ąją. Tą dieną Rygos arenoje vienintelį koncertą Baltijos šalyse surengs metalo muzikos pradininkais tituluojami britai „Black Sabbath“, šį pasirodymą įtraukę į savo atsisveikinimo gastrolių maršrutą.

„Kai šios gastrolės pasibaigs, tai iš tiesų bus pabaiga. Vienos labiausiai legendinių rokenrolo istorijoje grupių pabaiga“, - savo oficialioje interneto svetainėje šį mėnesį paskelbė „Black Sabbath“.

Bilietai į pirmąjį ir paskutinį „Black Sabbath“ koncertą Baltijos šalyje nuo spalio 6 dienos 10 val. ryto bus platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir interneto svetainėje www.bilietupasaulis.lt Bilietų kaina – nuo 59 eurų.

„Iron Man“, „Paranoid“, „War Pigs“ ir daugybė kitų į muzikos metraštį įrašytų garsių kūrinių – tai neginčijama ne tik „Black Sabbath“, bet ir visos sunkiojo metalo muzikos vizitinė kortelė. Grupės albumai „Black Sabbath“ (1970 m.), “Paranoid” (1970 m.), “Master Of Reality” (1971 m.), “Vol. 4” (1972 m.), “Sabbath Bloody Sabbath” (1973 m.) laikomi vienais geriausių metalo muzikos darbų.

„Black Sabbath” daina “Paranoid”: https://youtu.be/Rs6EHDC6jHY

Į Rygą atvyksiantys Ozzy Osbourne'as, Tony Iommi ir Geezeris Butleris dar 1968-aisiais stovėjo prie „Black Sabbath“ ištakų. Muzikos specialistai sutaria, kad specifiniai gitaros rifai, išskirtinis Ozzy balsas ir tais laikais neįprasta ritmika padėjo pamatus ne tik „heavy“ metalui, bet ir „stoner“ rokui, „doom“, „black“ metalui ir keletui kitų žanrų.

Gaivališki grupės koncertai, kūriniuose nagrinėjamos okultinės temos ir pašėlęs gyvenimo būdas – jau apipinti legendomis. Tiesa, daugybę metų auksinės „Black Sabbath“ sudėties narius kartu pamatyti scenoje tiesiog buvo neįmanoma.

Šių metų rugsėjo pradžioje grupė paskelbė, kad kitais metais įvyks paskutinės jos gastrolės. „Atėjo metas baigti mūsų kelią“, - britų spaudai patvirtino gitaristas Tony Iommi, kviečiantis paskutinį sykį išgirsti šią į sceną kartu žengsiančią metalo dievų komandą.

Karjerą grupė baigs, galėdama pasigirti net 70 milijonų tiražu parduotais albumais, dviem laimėtomis „Grammy“ statulėlėmis ir pelnyta milžiniška pagarba muzikos pasaulyje.

„Jie yra toje pačioje lygoje, kaip „The Beatles“ ar Mozartas“, - pripažįsta šią žiemą Vilniuje grosiančios kitos garsios metalo grupės „Judas Priest“ lyderis Robas Halfordas.

Televizijos kanalas MTV “Black Sabbath” yra paskelbęs geriausiu visų laikų metalo kolektyvu, o VH-1 šios grupės dainą „Iron Man“ - geriausiu metalo kūriniu.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 9291
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 328350