Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Balkanaktis


2013 m. vasario 22 d. 21 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Penktadienį, vasario 22-ąją, nuo 21 val. Kauno klube „Punto Jazz Palėpė“ (Kęstučio g. 6) ugningą vakarėlį „Balkanaktis“ surengs Balkanų muziką propaguojantis didžėjų trio „Baltic Balkan“ bei gyvai radikalią etninę muziką atliekantis dvylikos asmenų orkestras iš Vilniaus „Banda Dzeta“.

Balkanų muzikos šokių vakarų ciklas į Lietuvą atviliojo ne tik žymiausius šio stiliaus muzikos someljė iš užsienio (DJ Prinseną Paulistą iš Oslo, DJ Borziną iš Helsinkio, Londono aktyvistą Fredą Balkayou ar DJSuperStereo iš Vengrijos), bet ir jo iniciatoriams, Baltic Balkan, pelnė šių metų alternatyvios muzikos apdovanojimų „T.Ė.T.Ė.“ nominaciją tapti geriausiais šalies didžėjais.

Kosovo diskotekose išbandyti šlageriai

Per praėjusius metus legendos apie Baltic Balkan pasirodymus pasklido ir už Lietuvos ribų – jie lankėsi Londone, Viesbadene, Frankfurte, Taline ir Helsinkyje, pradėjo grupės „Romengo“ gastroles, koncertavo festivalyje „Terno Vilna“, lankėsi unikaliame renginyje „Volnae Pavetra“ Baltarusijoje ir netgi kaitino Prištinos kino festivalio vakarėlį Kosove!

Penktadienį Baltic Balkan pakartos tai, ką jau yra išbandę šokių aikštelėse – surengs bendrą pasirodymą su varinėmis dūdomis, ukulėle, mušamaisiais ir elektriniu bosu ginkluota kapela Banda Dzeta. Abu kolektyvai kartu atliks legendinį kūrinį „Katapulta“, kurį pernai išleido Suomijos world stiliaus muzikos įrašų kompanija „Maasto records“.

Įkvėpimo sėmėsi iš geriausių pasaulio dūdų meistrų

Kapelą Banda Dzeta subūrė Vincento Lapino slapyvardžiu žinomas Vilniaus bosistas, dirigentas ir alternatyvaus folkloro entuziastas Justinas Važnevičius. Per kelerius metus kolektyvas, kuris iš pradžių savo stilių kiek ironiškai vadino „minimal indie post brass“ vardu, išleido albumą „Shortly and Loudly“, ne kartą koncertavo Rusijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lenkijoje, o neseniai – ir Lietuvos televizijos studijoje, kur jų gyvai atliekamą pasirodymą įrašė bei transliavo „LRT Kultūros“ kanalas.

Per žiemos pertrauką Banda Dzeta kolektyvo nariai aplankė vieną iš žinomiausių pasaulio čigonų muzikos atlikėjų – net dvylika įvairiais pučiamaisiais ir perkusija grojančių muzikantų vienijančio orkestro „Fanfare Ciocărlia“ – koncertą. Didžiausių pasaulio miestų scenose grojantis ansamblis šį kartą pasirodė... nedideliame Latvijos mieste – Valmieroje. Koncerto metu Banda Dzeta muzikantai įsikūrė pirmoje salės eilėje, o svečių iš Dagico paraginti nestovėti, patys pirmieji įsitraukė į šokio sūkurį. „Nuotaika buvo nuostabi“, – apie susitikimą su Balkanų muzikos įžymybėmis „Fanfare Ciocărlia“ sakė Banda Dzeta lyderis Justinas.

Vakarėlis – tarsi paskutinį kartą gyvenime

Visus, norinčius įsitikinti, kad ne tik gerai parinkti kūriniai iš Balkanų, bet ir gyva pučiamųjų muzika puikiai tinka šokti, „Balkanakčio“ rengėjai kviečia penktadienį apsilankyti „Punto Jazz Palėpėje“. O norintiems pasipuošti – nepamiršti ūsų, aukso dantų, o gal ir atvykti raitiems!

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 143
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 84267