Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Bliuzo naktys 2016


Varniai, Lūksto ežeras 2016 m. liepos 1 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Arina 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Daugiau nei 20 metų vykstantis ir kasmet vis jaunėjantis festivalis „Bliuzo naktys 2016“ į Varnius, prie Lūksto ežero festivaliautojus pakvies liepos 1-2 dienomis.

„Bliuzo naktys 2016“ pagerbs Kalifornijoje gyvenantis 56-erių bliuzmenas Earlas Thomas. Talentingas atlikėjas ir sėkmingas dainų autorius visuomet buvo vertinamas ne tik publikos, bet ir muzikos ikonų. Jo parašytus kūrinius rinkosi tokios superžvaigždės kaip Tomas Jonesas, Etta James, Solomonas Burke.

Earlo karjera prasidėjo devintojo dešimtmečio pradžioje, kai jį atrado legendinis Holivudo impresarijus Herbas Cohenas. E. Thomas buvo dukart nominuotas „Grammy“, o prestižinį San Diego muzikos apdovanojimą pelnė net keturis kartus.

Viena ryškiausių šių „Bliuzo naktų“ dalyvių – efektinga juodaodė Shanna Waterstown. Ji gimė piečiausioje JAV dalyje, o užaugo dainuodama gospelo chore mažutėlėje baptistų bažnyčioje. Radijo imtuvas jos namuose grojo soul, country ir funk. Muzikos užvaldyta Shanna, būdama 11-os ar 12-os, nusprendė, kad laikas kurti savo grupę. „Subūrėme ją su kaimynais, bandėme įrašinėti garso kasetes“, - šypsodamasi prisimena Sh. Waterstown.

Į Varnius šiemet atvyks ir moderniojo bliuzo atstovas Kidas Collingas: klasikinį bliuzą jis praturtina roko, džiazo, funk ir pop elementais. Įkvėptas BB Kingo ar Robbeno Fordo, jis pats virtuoziškai ir labai šiltai skambina gitara, sukurdamas scenoje ne tik ausiai, bet ir akiai malonų performansą. K. Collingas yra liuksemburgietis, kilęs iš Kolumbijos. Jam nuo mažų dienų jam patiko klasikinis Misisipės bliuzas, o galingas solidžių bigbendų svingas tiesiog užbūrė. Būdamas 16-os vaikinas gavo savo pirmąją gitarą ir iškart suprato, kad muzika taps jo gyvenimu.

Festivalio „Bliuzo naktys 2016“ scenoje pasirodys ir bliuzą, džiazą, fusion bei funk grojanti grupė „Coolmans Report“ iš Latvijos. 2011 metais susikūręs penketukas muziką priima kaip meno formą. „Iš muzikos mes norime daugiau nei tik skambesio. Tai ir perduodame publikai“, – sako „Coolmans Report“.

Net trys iš penkių grupės narių – prestižinio JAV Berklio muzikos koledžo studentai. Šis talentingas jaunų žmonių kolektyvas žavus ir tuo, kad boso gitara grupėje groja mergina Sintija.

Taip pat festivalyje: Arina & Veto Bank (LT), Kontrabanda (LT). Daugiau naujienų netrukus!

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 95
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 29989