Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Blue Öyster Cult - Imaginos yra Sandy Pearlman'o mistinės-ko

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 

Seniai turėjau ketinimų pateikti mūsų muzikiečių bendruomenei Blue Oyster Cult gulbės giesmės opuso Imaginos koncepcijos aiškinimą. Mano indėlis šiame darbe tik toks, kad iš krūvos interpretacijų atrinkau bene patikimiausią straipsnį ir jį išverčiau beveik visą. Numečiau dainos Astronomy leidimų sąrašą,  trumpą albumo  sukūrimo istoriją ir Sandy Pearlman‘o santykius su grupe, bei jo nebaigtos ir nepaviešintos knygos The Soft Doctrines of Imaginos įtakos grupės dainų tematikai įvertinimą.  Tam reikalui yra kur kas išsamesni šaltiniai. Kam įdomu, duodu nuorodas. https://visupview.blogspot.lt/2016/09/the-soft-doctrines-of-memphis-sam-part-i.html

https://geirmykl.wordpress.com/2015/08/16/article-about-blue-oyster-cult-from-new-musical-express-february-15-1975/

Esu dėkingas straipsnio autoriui Thomas‘ui Snerdley už įžvalgą ir kone Erkiulio Puaro lygio analitinį mąstymą.  Likęs tekstas netrumpintas.

 

"ISTORINĖ SITUACIJA: Už Europos ribų ispanai susitiko su indėnais. Tas ano meto pirminis susitikimas ir yra Imaginos sagos preambulė, jos fone, lyg ant stalo, rutuliuojasi visas mitas. Ispanams, katalikų monarcho agentams, Naujasis pasaulis nebuvo dievo malonė. Ispanams, pirmiesiems europiečiams, ieškojusiems Naujojo pasaulio, atrasta nepasirodė gėriu. Tai buvo visiška priešingybė biblijiniam Rojui, blogio sostas, tamsos kloaka. Visas Meksikos žėrintis sidabras ir visas jos skaisčiai blizgantis auksas, netapo  akį džiuginančiu veidrodžiu, greičiau jau tapo juodumos veidrodžiu. Ekspedicijose kunigai įsivaizdavo, akivaizdžiai nematomų dvasių pakerėti, kad vietos, nors ir naujos, blogesnės kaip ši nėra. Visas Meksikos žėrintis sidabras ir visas jos skaisčiai blizgantis auksas pritinka, kai dedamos neįmanomos pastangos, kas ir buvo ne pagal jėgas. Ant švytinčio tauraus metalo paviršiaus, kurio neveikia jokia medžiaga šiame pasaulyje, ispanai įskaitė, kad nėra priežasties grįžti dabar. Net ir tada, kai pasidarė per vėlu. Juodumos veidrodyje, kur nei šviesa atsimuša, nei koks vaizdas atsispindi, ispanai atrado naująjį savo įvaizdį, kuriam nėra  nieko negalimo: visi nauji išradimai, genocido išradimas - viskas yra leidžiama. Šimtus metų visas pasaulio auksas ėjo iš Naujojo pasaulio. Išlydytas ir perlydytas, nerūdijantis, nereaguojantis, tačiau minkštas, jo švytintis blizgesys cirkuliavo po visą Europą: Senojo Pasaulio susiviliojimas Naujuoju Pasauliu - nekaltybė ištvirkino patirtį. Ispanijos viešpatavimui galą atnešė Anglija, valdoma Elžbietos. Jos slaptasis patarėjas dr. John Dee, sakė, jog kalbėjosi su nematomomis dvasiomis ir kad turėjo įsigijęs stebuklingą juodojo vulkaninio stiklo veidrodį, obsidianinį. Tai buvo madinga Meksikoje. "

Šis aiškinimas pademonstruoja mano pirmus netvirtus žingsnius šia kryptimi ir supažindina su mano ribotu supratimu apie kosminę paslaptį, kuri slypi daug giliau, nei paprastas protas gali sekti. Kaip pagrindinę esmę Imaginos Švelniose Doktrinose aš matau karminį sūkurį ... ciklišką, cikloninį verpetą, įsukusį mistines ir neįtikėtinai galingas psichines energijas, užgimusias Senajame pasaulyje, nukeliavusias į Naująjį Pasaulį ir grįžusias atgal. Tai buvo Sendžio Perlmano originali teorija, kad „Švelnios Doktrinos" nesirutuliuoja tiesiogiai pagal moksliškai suprantamas "kosmoso" ir "laiko" sąvokas. Todėl bet koks trumpas išdėstymas, kaip kad šis, kurį ruošiu, neišvengiamai stokos tikslaus visos istorijos paaiškinimo. Bet jei norėčiau imtis suprantamai beprasmio bandymo paaiškinti savo su trūkumais "Imaginos Švelnių Doktrinų supratimą vienu sakiniu, tai gali būti:

Senasis Pasaulis XV – XVI amžiuje Ispanijos konkistadorų pavidalu  pernešė savo kolektyviai nesąmoningas tamsias psichines energijas į Naująjį Pasaulį ir supažindino abi Amerikas su savo misijonierinės religijos maru, užkrečiamosiomis ligomis, karinėmis technologijomis ir kultūriniu genocidu, ko pasekmėje kilusios griaunančios psichinės smūginės bangos buvo absorbuotos Meksikos džiunglėse esančio paslaptingo obsidianinio veidrodžio, kurį 1892-3 metais į Senąjį Pasaulį pervežė paslaptingoji kažkada žmogiškoji būtybė žinoma kaip Imaginos (dar kitaip Desdinova) ir saugiai paslėpė Anglijoje, kur ištįsus dešimtmečius jis karmos principu išspinduliuodavo tas sudvisusias kenksmingas psichines energijas po Europą ir galiausiai regimai pasireiškė katastrofiškais Pirmuoju ir Antruoju Pasauliniais Karais.

Jei ši suvestine net ir palytės Švelniose Doktrinose slypinčią tiesą, iš to seks, kad dainos, esančios "Imaginos" albume, yra išdėliotos ta seka, kurios pagrįstumas žinomas tik pačiam Sendžiui Perlmanui, kadangi šis takelių sąrašas neprisilaiko, kiek aš galiu spręsti,  dokumentais pagrįstų istorinių įvykių eiliškumo. [Aš jaučiu pareigą padėkoti VISUP‘o mistikams iš penkių dalių projekto (Semo iš Memfio Švelnios Doktrinos.  I dalis) už išsamius paaiškinimus ir įžvalgas, susijusias su dainų žodžiais ir dainų išdėstymo tvarka, nors savo išvadose aš laikausi kitokios sekos). Atkreipkite dėmesį, kad antroji pusė sąrašo, kurį aš pateiksiu žemiau, nukrypsta nuo senojo Blue Öyster Cult būgnininko Alberto Bouchardo siūlomo. Teisinga tvarka anot manęs yra tokia: 'Les Invisibles', 'Imaginos', Del Rio's Song', 'Blue Oyster Cult', 'I Am the One You Warned Me Of', 'The Siege and Investiture of Baron Von Frankenstein's Castle at Weisseria', 'In the Presence of Another World', 'Astronomy' ir galiausiai 'Magna of Illusion.

"Les Invisibles" – Tame laike Senas ir Naujas pasauliai, nors ir esantys ant tos pačios ašies, snūduriuoja po žvaigždėmis atskirai  vienas nuo kito.

 "Along the world axis

the Empress lay sleeping,

to the rhyme of the, of the,

of the star clock. ...

... Seven stars had Ursa Major,

tables turning,

turning and rain maker ...

...The magical casement,

visions of a parallel world."

"Palei pasaulio ašį imperatorė miega (Ispanijos imperija), užliūliuota žvaigždės laikrodžio rimo ... Septynios žvaigždės sudaro Didžiuosius Grįžulo Ratus, stalai sukasi, sukasi ir lietaus kūrėjas ... Magiškas dvivėris langas,  lygiagrečių pasaulių vizija ".

Tačiau tada atėjo sėdami mirtį konkistadorai, tokie kaip naikintojas Don Pedro de Alvarado, kuris buvo žinomas dėl savo žiauraus elgesio su vietiniais gyventojais ir dėl masinių žudynių Meksikoje, paengiant vietines tautas (žr. Pedro de Alvarado - Wikipedia ).

"Dance a Don Pedro,

do the Don Pedro,

games after death,

night dances 'round ...

...Before I leave your eyes,

world in the mirror,

waters of amnesia come ...". 

"Šok, Don Pedro, žaisk, Don Pedro, žaidimai po mirties, naktiniai šokiai aplink ... Anksčiau nei paliksiu tavo akis - pasaulį veidrodyje, užlies amnezijos vandenys ... ".

Daug Naujojo pasaulio didybės užmiršta, nuskendo nužudytų amerikiečių kraujo užmaršties vandenyse. Tačiau šie žemę sukrečiantys nusikaltimai nėra nei užmiršti, nei atleisti. Jų pasibaisėtina psichinė radiacija surinkta ir sugerta visiškai juodo veidrodžio, slypinčio džiunglėse. Neatsitiktinai žodis „septyni“  kartojamas 7 kartus ir dainos pabaigoje skamba crescendo.

 

Imaginos - Kažkur apie 18 a. pabaigą ar 19 a. pradžią gimė ypatingas vaikas (galbūt septintas septinto sūnaus sūnus? (žr. Seventh son of a seventh son – Wikipedia), kuris yra ateivis, tačiau žmogaus kūno apvalkale. Net nuo mažų metų panašu, kad jis turi savyje žinių, nežinomų aplinkiniams.

"Imaginos approached the sun in August in New Hampshire.

 Singing songs nobody knew and stories left undone ...".

 Imaginos beveik prilygo rugpjūčio saulei Nju Hempšyre, dainuodamas niekam nežinomas dainas ir neužbaigdamas pasakojimų...

 

"Del Rio Song "- Genamas likimo, kuris dar neatsiskleidė, jis iškėlė burę ir keliauja po pasaulį. .

 "... I've lived upon the edge of chance for twenty years or more ...".

"... aš gyvenau beprotiškai rizikuodamas  dvidešimt ar daugiau metų ...".

Vienoje tokioje kelionėje jis plaukia iš Naujojo Orleano į paslaptingą vietą, galimai džiunglėse pasimetusį miestą Meksikos Jukatano pusiasalyje:

"... pointing towards the north,my boat left new Orleans in 1829 ... My destination is a secret and the doctrine is soft and just between the verse and me. It's a place where you can see lost, last and luminous, scored to sky yet never found relics of jewels and ant-track tools, a true ghost dance rehearsal ground ...". "

... nukreiptas į šiaurę mano laivas paliko naują Orleaną 1829 m. ... Mano kelionės tikslas  yra paslaptyje ir doktrina yra švelni, tiksliai per vidurį tarp poezijos ir manęs. Tai vieta, kur galite pamatyti prarastas, paskutines ir spindinčias dėl dangaus, bet taip ir nerastas relikvijas iš brangakmenių, ir skruzdėlių sutriptus takus, tikrą vaiduoklių šokio repeticijos aikštelę ... ".

Tai bus įsimintina kelionė.

 

Subhuman - (nors ši daina nebuvo įtraukta į "Imaginos" konceptinį albumą, mažai abejonių, kad ji yra susijusi su "Švelniomis  Doktrinomis", nes joje beveik tos pačios temos, kaip ir sekančioje dainoje "Blue Öyster Cult".) Baisi audra, galbūt uraganas, sunaikina jo laivą ir išmeta kraujuojantį jo kūną ant smėlio. Du bendražygiai palieka jį likimo valioj.

"I am becalmed, lost to nothing,

warm weather and holocaust.

Left to die by two good friends

abandoned me and put to sleep,

 left to die by two good friends,

tears of god flow as I bleed ...".

"Aš apsiraminau, netekau visko, šiltas oras ir holokaustas. Du geri draugai paliko mirti, apleido mane, paguldę miegoti. Paliktas mirti dviejų gerų draugų, dievo ašaros srūva, kai aš kraujuoju ... ".

Ties mirties durimis prie jo prisiartina paslaptingos galimai pusiau vandens būtybės, kurios jam suteikia pasirinkimą: mirti  žmogumi arba sutikti, kad jam bus suteikta nežmoniška galia likimui ir tapti Imaginos:

: "... oyster boys are swimming for me now, save me from the death like creature ... just one deal is what we made ...".

"... austrių berniukai plaukia manęs, išgelbės nuo mirties pavertę būtybe ... sudarėme sandėri ir tiek ... ".

 

Blue Öyster Cult – Tas pats įvykis, tik labiau detalizuotas:

I am becalmed in virtue, lost to nothing on a bay of dreams. Warm weather and a holocaust, the tears of God flow as I bleed. Left to die by two good friends abandoned me and put to sleep on a shore where oyster beds seem plush as down. ... The oyster boys are swimming now to claim me back from the dead. ... An instant is an eyelash caught on the tide. Imaginos! The oyster boys are swimming now, one deal is what we made ... just to join the oyster cult, the Blue Öyster Cult. We understand, we understand, Blue Öyster Cult ...".

“Aš nusiraminau dorybingumu, prarasta viskas įlankoje sapnų. Šiltas oras ir holokaustas, Dievo ašaros srūva, kol aš srūvu krauju. Paliktas mirti, du geri draugai apleido mane miegoti paguldę ant kranto, kur austrių dumblo patalai prašmatnūs lyg pūkai… Austrių berniukai plaukia manęs pareikalauti nenumirt…

Akimirka, tai blakstiena, nustverta potvynio bangų. Imaginos! Austrių berniukai plaukia jau, sudarėm sutartį, tai tiek… prisidėt prie austrės kulto, Mėlynos Austrės Kulto. Mes suprantame, mes suprantame, Mėlynos Austrės Kultas…”

Tai yra Fausto sandėris su nesuvokiamai giliomis pasekmėmis šimtams milijonų dar negimusių žmonių.

 

I Am the One You Warned Me Of. – Apokalipsės tvane Imaginos vėl atranda tikrą nežemišką prigimtį, kuri pereina iš žvaigždžių, susigrąžina vardą Desdinova (dainoje "Astronomy” atskleidžiama, kad jis reiškia "amžinąją šviesą"). Dar kartą jis supranta, kad kritinėje tarnyboje dirbs likimo agentu krizės mazge, sukėlusioje šiai planetai grėsmingą lemtį.

"Just call me Desdinova,

I'm sure to be the lucky one.

When destiny assigns wisdom,

 known to me the starry wisdom.

 I am the one you warned me of ...".

"Tiesiog vadinkit mane Desdinovą, man seksis būtinai, kai likimas priskirs išmintį, man žinomą kaip žvaigždžių išmintis. Aš esu tas, apie kurį mane įspėjote ...".

Desdinovos galioje leisti praeičiai nugulti į užmarštį arba priversti Senąjį Pasaulį susidurti su kaltumu dėl genocido, kuris suluošino Naująjį Pasaulį. Jie buvo įspėti.

 

Astronomija - Kuomet Imaginos žvelgia į dangų, jis nustato savo galios šaltinį:

"The queenly flux, eternal light,

or the light that never warms. ...

It's the nexus of the crisis and the origin of storms.

 Just the place to hopelessly encounter time and then came me.

Call me Desdinova, eternal light.

These gravely digs of mine will surely prove a sight.

 And don't forget my dog, fixed and consequent ...

Astronomy, a star ...".

"Karalienės vertas srautas, amžinoji šviesa arba šviesa, kuri nesušildys niekada... Tai krizės mazgas ir audrų lopšys. Tiksliai toji vieta beviltiškam susidūrimui su laiku ir tada ateinu aš. Vadinkite mana Desdinovai, amžinąja šviesa. Šios mano kapduobės tikrai patvirtina reginį. Ir nepamirškit mano šuns, fiksuoto ir paskesnio ... Astronomija, žvaigždė ... ".

 Imaginos gimtoji žvaigždė yra Sirijus, "Šuns Žvaigždė", kuri savo amžiną šviesą skleidžia Žemei, bet yra taip toli, kad negali duoti šilumos. Jau Desdinova numato archeologinį kasinėjimą, kuris bus lemties, sujungusios Senąjį ir Naująjį Pasaulius centrinis įvykis, krizės mazgas ir audrų lopšys, neišvengiamai mirtinos audros, kurios siautės po Europą, sunaikindama milijonus gyvybių.

Magna of Illusion. Galiausiai pasiekėme svarbiausią dalį, dainą, kuri labiausiai apjungs daugelį "Švelnių Doktrinų" temų. Praėjus keliems dešimtmečiams keliaujant po pasaulį, Imaginos jaukiai įsitaisė senoviškame, pilname knygų name Anglijoje:

“… Cornwall and the harbor

where witches went mad more than once,

and until this day, in dreams at least,

the lighthouse at Los Christabel

squat and hugely tilts upon the strand

 where grandad's house was built …” .

 " Kornvalis ir uostas, kur raganos padūksta dažniau nei vieną kartą ir iki šių dienų, bent jau svajonėse, Los Christabel’ės švyturys užtūpęs ir didžiai pasviręs virš pakrantės, kur mano senelis buvo pasistatęs namus ".

Imaginos išplaukė iš Kornvalio į Meksiką.

"... August the first 1892

and in the guise of destiny

granddad quit Cornwall.

I'm a captain of a ship,

my ship is charmed and called Plutonia ..."

"... Rugpjūčio pirmoji, 1892 m. prisidengęs lemtimi senelis paliko Kornvalį. Aš esu laivo kapitonas, mano laivas užburtas ir vadinasi Plutonija ...".

Jis išsilaipina kažkur Jukatano pusiasalyje ir keliauja per džiungles į pamirštą piramidę ar zikurato pavidalo statinį. Viduje keistos (galbūt ne Euklido) geometrijos nefrito sale. Imaginos (iš naujo) atranda Illusion Magna, obsidianą, kuris yra net nenumanomos galios veidrodis. .

"... a magna of illusion.

I mean by that

the mirror found in the chamber of jade,

 grown like a seed deep within the ground ..."

"... didžioji iliuzija. Turiu omenyje, kad veidrodis radosi nefrito salėje, išaugęs iš po žemių kaip iš sėklos ...".

Nužudęs jo teisėtus savininkus, jis pasiglemžia jį ir vėl sėda į savo laivą "Plutonija", sėkmingai atlaiko neįtikėtinas audras jūroje, kai tuo metu kiti laivai nugrimzta į gelmes. Desdinova grįžta į Kornvalį tikliai po metų į savo anūkės gimtadienį, kur jis padovanoja jai Magną.

"August the first 1893

the charmed ship Plutonia

sailed like a ray into Cornwall,

and none too soon it seems.

That night the captain's granddaughter

would celebrate her birthday.

'I've come a long way,' said the captain,

 'from Los Christabel this night,

accompanied by my dog familiar

to blast your rafters with my surprise!

 Granddaughter, it's a foreign mirror

taken from the jungle by crime!'

Storms on land, storms at sea

 'tween 1892 and '93,

when granddad sailed for Mexico ..."

"Rugpjūčio pirmoji, 1893 m. užburtas laivas Plutonija lyg spindulys įplaukė į Kornvalį, ir niekam per staiga nepasirodė. Tą vakarą kapitono anūkė švęs savo gimtadienį. "Aš sukoriau ilgą kelią ", - sakė kapitonas, - “iš Los Christabel šią naktį lydimas mano šuns, mano draugužio, kad iš nuostabos nuneščiau jums stogus! Anūkėle, štai svetimo krašto veidrodis, nusikalstamu būdu pagrobtas iš džiunglių". Audros sausumoj, audros jūroje nuo 1892 iki 93 m., kol senelis plaukė į Meksiką ...".

 Lygiai kaip prieš šimtmečius Senas Pasaulis kadaise keliavo į Naująjį Pasaulį – ratas užsidarė.

In the Presence of Another World – Slenka dešimtmečiai, o Magna Iiuzija generuoja savo nepalenkiamą valią, iškraudama šimtmečius absorbuotą piktybišką psichinę energiją, kurią sukūrė misionieriška veikla pridengtos Naujo Pasaulio senbuvių skerdynės, siautėjusios prieš šimtmečius. Tai nuodijo Senojo Pasaulio gyventojų protus, kurie technologijose mato vaisingas priemones, galinčias įdiegti savo misionieriškus ketinimus:

 "In the promise of another world

 a dreadful knowledge comes,

how even space can modulate

and earthly things be done ... "

Kito pasaulio pažaduose baisios mokslo žinios randas, net kaip moduliuojama erdvė ir žemiški dalykai daromi.

...Your master is a monster

and gentlemanly too.

He'll make for us some new germ with pieces

of the perfect black,

the alpha and omega ...". 

Jūsų šeimininkas pabaisa, bet ir džentelmenas taip pat. Jis padarys mums šiek tiek naujų mikrobų su idealaus juodumo gabalais, alfa ir omega ... ".

Mes galime įžiūrėti biologinių, cheminių ir technologinių "stebuklingų ginklų" pradžią, kurie atliks itin niokojantį vaidmenį bjauriuose ateinančiuose karuose.

The Siege and Investiture of Baron von Frankenstein's Castle at Weisseria. Išmušė valanda, kai užkrėstos sėklos, įterptos į kruvinus konkistadorų darbus sunokino karčių vaisių Europoje. Industrinio Amžiaus pažadas suteikti neribotas galimybes gyventi be vargo išvirto į mirties mašinų legionų gamybą. Agonijoje ir nuo beribio kraujo liejimo tranšėjose, kur miršta visos kartos žiedas, nesuvokiantys vyrai ir arkliai pakelia akis į žvaigždes. Negailestinga, nežemiška Imaginos, likimo agento, išmintis suvedė krizės mazgo sąsajas į audrų kilmę:

 "Patients are dying,

the horses are dazed,

from the glare of stars

the starry wisdom

owned by the Baron

and he's got the cure ...".

"Pacientai miršta, arkliai pritrenkti žvaigždžių ryškios šviesos, žvaigždžių išmintį turi Baronas ir jis turi vaistų”.

  Milijonai dirba Frankenšteino pabaisai, plutokratų pelnymuisi iš technologijų, paverčiančių Europą didžiule mechanizuota mėsmale, lygiai kaip senieji konkistadorai, kartą jau pavertė Naująjį Pasaulį krauju permirkusia skerdykla. Mūsų Žemė iš tikrųjų tapo "... (world without end) pasauliu be galo".

Finiš.

 
 2018 m. vasario 27 d.

 2023 m. gruodžio 3 d.
 2021 m. gruodžio 11 d.
 2020 m. spalio 10 d.

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2018 m. balandžio 17 d. 23:28:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Klausiau Imaginos daug kartų su mintimi, kad po to paskaitysiu šią apžvalgą. Nors ir nelabai gilinausi į koncepciją iš pat pradžių, tačiau jau vien beklausant dainų jautėsi, kad kažkas su dainų tvarka nėra gerai, nesisiejo dainos tarpusavyje. Džiaugiuosi, kad ne man vienam toks dainų išdėstymas pasirodė mažų mažiausiai mistinis. 

Labai dėkoju Alvydui už šį vertimą. Labai nuodugni ir sudominanti analizė. Man nuo pat pirmo karto, kai išgirdau Imaginos albumą (tiesą sakant, jis mane ir įtraukė į pažintį su Blue Oyster Cult) buvo sunku suvokt, kaip tokia iš pirmos pažiūros klasiška grupė galėjo susukti kažką tokio sumanaus ir taip kokybiškai muzikaliai išpildyto. Jau kelias savaites gyvenu šiuo albumu ir negaliu atsistebėti jo kokybe. Tiesa, iš muzikinės pusės ne visos dainos man patinka vienodai, tačiau vertinant albumo visumą, tai nerealiai gerai sumontuotas tvėrinys. Reikės ateityje pasigilinti ir į ankstesnius Blue Oyster Cult darbus, gal aš nuvertinu šios grupės kūrybinį potencialą iš esmės. Na, šis darbas iš esmės grupei nukritęs iš išorės, t.y. iš Pearlman'o, tačiau vis tiek, be grupės bendro darbo tokio rezultato nebūtų gauta. 

Stebiuosi, kad kritikai šį albumą vertina kukliai, tiesa, tie dažni prisikabinėjimai prie albumo iškritimo iš grupės bendro konteksto, stilistinis muzikos pokytis į skambų ir ne visiems įtinkanti klavišinių prisodrintą sunkų roką/metalą su vienokiais ar kitokiais progresyvaus roko elementais, beigi išbarstyta dainų tvarka yra nelabai rimtos priežastys kabinėtis, ypač kai visas albumo kūrybos kontekstas yra išsimėtęs istorijos puslapiuose ir jį susirinkti būtų gerai dar prieš vertinant tokį albumą.

P.S. Šiek tiek paskaitinėjau pagrindinį straipsnį Vikipedijoje, tai pasak jos, netvarkos albumo rikiuotėje priežastis yra sena kaip pasaulis: "possibly because of the label executives' intervention to have a more commercially attractive product."


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


McFly McFly
7,2

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 264
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 525366