Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Chris Norman / Chico & The Gypsies


2013 m. gruodžio 14 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Šių metų gruodžio mėn. prieš gražiausias metų šventes Šiauliuose, Klaipėdoje ir Kaune į šventinius koncertus pakvies auksinis „Smokie” balsas Chris Norman su grupe ir vienas iš legendinės grupės „The Gipsy Kings” įkūrėjų, daugelio grupės hitų bendraautorius Chico su savo grupe – „Chico & The Gypsies”.

CHRIS NORMAN

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė 1950 m. Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būdamas vos septynerių, iš tėčio gavo dovanų savo pirmąją gitarą, o didžiausią įtaką būsimos žvaigždės muzikiniam skoniui turėjo Elvisas Presley, Little Richardas, „The Beatles”, Bobas Dylanas ir „The Rolling Stones”.

1962 m. Chrisas Normanas įstojo į Bredfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus „Smokie” narius Alaną Silsoną ir Terry Uttley. Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių – nuo „The Yen”, “Essence”, “Long Side Down” iki „The Elizabethans”. Tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo kartu su lemtingu grupės pavadinimu – 1975 m. buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės “Smokie” albumas „Pass It Around”, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu. 1978 m. galima drąsiai vadinti „Smokie” aukso amžiumi – buvo išleistas albumas „The Montreaux Album”, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, singlas „Mexican Girl” tapo megahitu, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina „Stumblin’ in” pateko į amerikietiškojo „Billboard” TOP-10 pozicijas. Vėliau sekė akinančios šlovės metai, gastrolės visose kontinentuose ir pilni stadionai grupės gerbėjų, dievinančių kiekvieną grupės dainą ir narį.

Nors 1986 m. Chrisas Normanas paliko „Smokie” ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija išties įspūdinga – išleista daugiau kaip 50 singlų ir virš 30 albumų (9 iš jų -“Smokie” sudėtyje ir 25 – soliniai), pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų, atlikėjas iki šiol produktyviai kuria ir koncertuoja. Pastaruosius 20 metų Chrisas Normanas gyvena Airijos jūroje esančioje Meno saloje, su žmona Linda susituokęs jau daugiau kaip 40 metų, užaugino penkis vaikus ir jau turi keturis vaikaičius.

CHICO & THE GYPSIES

Vienas legendinės grupės „The Gipsy Kings” įkūrėjų, daugelio grupės hitų bendraautorius Chico atvyksta į Lietuvą su savo grupe – „Chico & The Gypsies”. Jau daugiau kaip dvidešimtmetį sėkmingai gyvuojanti grupė yra išleidusi 9 albumus (paskutinį „Chico & The Gypsies… & Friends” – 2012 m.) ir su koncertais lankėsi beveik visuose pasaulio žemynuose.





Grupės įkūrėjas ir siela – Jalloul „Chico” Bouchikhi – gimė 1954 m. Prancūzijoje, išeivių iš Maroko šeimoje. Aštuntojo dešimtmečio pradžioje kartu su Reyes ir Baliardo šeimomis įkūrė grupę „The Gipsy Kings“, išgarsėjusią savo audringais flamenko ir rumbos ritmais, pagardintais populiariosios muzikos elementais. Pradėję muzikinį kelią kaip gatvės muzikantai ir retsykiais pagrodami vestuvėse, netrukus buvo pastebėti ir pasirašė leidybos sutartį su „Sony Music Group“. Debiutinis albumas atsidūrė 12-os Europos šalių grojaraščių viršūnėse ir atnešė grupei iki šių dienų neblėstantį pasaulinį populiarumą.

Temperamentingų „Chico & The Gipsy” koncerte skambės geriausi grupės kūriniai, o taip pat populiariausi visų laikų „The Gipsy Kings“ hitai – „Volare“, „Djobi Djoba“, „Baila Me“, „Bem, Bem, Maria“, „Bamboleo“ ir daugelis kitų.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 162
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 19328