Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

CunninLynguists koncertas


2009 m. balandžio 3 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Hip-hop‘o kultūroje nėra nieko panašaus į pietiečių trio „CunninLynguists“. Jų kūryboje galima aptikti žanrų nuo psych-rock iki bliuzo ir nuo new-romantic iki polkos. „CunninLynguists“ lyginami su UGK ir „Atmoshpere“, jie koncertavo kartu su Kanye West, Aesop Rock, prodiusavo Lil’ Scrappy bei KRS-One, kūrė dainas kartu su Cee-Lo Green ir Immortal Technique. Per šešerius metus jie išleido tris albumus ir du mixtape‘us, nors ir, pasak žurnalo „XXL Magazine“, buvo apibūdinami kaip „Most Hated Name In Rap“.

Viso to rezultatas – southern boom-bap. Grupę sudaro dvasininko sūnus, baltaodis vaikinas iš Džordžijos ir buvęs kalinys. Bet iš esmės – tai savo jėgomis pasiekta karjera, viena nuosekliausių hip-hop‘o grupių ir lojaliausi indie rap fanai visame pasaulyje.

„Lynguists“ ketina sugrąžinti dvasią pietų hip-hop‘ui. Deacon The Villain, Kno ir Natti seka tokių atlikėjų kaip Goodie Mob, Witchdocter, Ya’ll So Stupid ir Geto Boys pėdomis bei bando priminti pasauliui, kad politika, mirtis, rasizmas, tarpusavio santykiai, religija ir kova yra neatsiejami nuo gyvenimo.

Debiutinis „CunninLynguists“ LP, „Will Rap For Food“, buvo išleistas 2001 m. spalio mėn. Prie „CunninLynguists“ leidžiant artąjį LP prisijungė MC iš Floridos, Mr. SOS, ir kartu 2003 m. balandį išleido „Southernunderground“, po „Freshchest Records“ ir „QN5 Music“ vėliava. Svečių sąraše buvo Masta Ace ir RJD2. Trečiasis LP, „A Piece of Strange“, išleistas 2006 metų sausį (LAU Records) ir šiai dienai tai pats sėkmingiausias jų albumas.

Grupė yra surengusi pasaulinių turų bei dalyvavusi keliuose didžiausiuose Europos muzikos festivaliuose įskaitant Splash, Open Air Fraunenfeld, Touch The Lake / Zürichfest, Hultsfred, Quart ir koncertavusi 20 000 žmonių miniai Hip Hop Kemp Čekijoje.

Kno, kilęs iš Džordžijos ir šiuo metu gyvenantis Leksingtone, Kentukio valstijoje, daugiausiai prodiusavo „Will Rap For Food“ ir „Southernunderground“ bei „A Piece of Strange“, taip pat buvo pripažintas „The NY Times“, „Rolling Stone“ ir kituose žurnaluose už Jay-Z „Black Album“ remiksą, pavadintą „Kno vs. Hov : The White Album in 2004“.

Gimęs Versalyje, Kentukyje, Deacon taip pat įsitvirtino kaip prodiuseris. Jis sukūrė beat‘us KRS-One, King Tee taip pat vietiniams Kentukio atlikėjams Rob Jackson ir Bonafide Circle. Dėl jo puikios klausos ir išlavinto balso jam taip pat teko dirbti kartu su Ruff Ryders, Sean Price ir daugeliu kitų.

Duetas pradėjo dirbti kaip leidybinė komanda pavadinimu „A Piece Of Strange“, šiuo metu prodiusuojanti Lil’ Scrappy, Devin The Dude, D-12, Immortal Technique ir kt. Jų vadybininkas – Lee „Skill“ Resnick, kurio kiti klientai yra tokie kaip Denaun Porter, Naughty By Nature’s Kay Gee ir Mr. Lee iš Hiustono.

Dabar MC Natti oficialiai yra trečiasis narys visiškai užpildantis „CunninLynguists“. Po dviejų metų praleistų kalėjime 2000 m., iš Leksingtono kilęs Natti atsigręžė į muziką ir jo gatvės įstatymų kupina lyrika suteikė grupei dar vieną prieskonį prie ir taip plačių pažiūrų.

Vėliausias „CunninLynguists“ albumas, „Dirty Acres“, buvo išleistas 2007 m. lapkritį bendradarbiaujant su „Bad Taste Records“. Tarp albumo svečių rasime Devin The Dude, Phonte of Little Brother taip pat Big Rube ir Witchdoctor iš „Dungeon Family“.

O jau šių metų kovo 24 dieną kolektyvas oficialiai pristatys pirmąją keistosios kelionės dalį – „Strange Journey Volume One“. Kurioje Killer Mike, Khujo iš Goodie Mob, Nappy Roots šeimos atsovai Skinny Deville ir Fishscales, Slug, Tonedeff, Substantial, PackFM, Mac Lethal, Mr. SOS ir lietuvių numylėtiniai švedai Looptroop Rockers.

Antrąją kelionės dalį grupė ketina pristatyti šių metų vasaros pabaigoje.

Šį kartą Europinio turo metu jie neaplenkia ir Lietuvos. Jau balandžio trečią dieną jie pilnu pajėgumu pasirodys klube „Tarantino Club“, kuriuos apšildys Lietuvos hip hopo favoritų „G&G Sindikatas” DJ’us – Mamania ir talentingasis DJ Trick.

Kaip žada mūsų pažįstami sinoptikai, bus ant tiek karštas, kad žiema pagaliau dings iš mūsų gatvių.

Išankstiniai bilietai jau parduodami. Juos galite įsigyti Vilniuje, klube „Tarantino Club“. Bilieto kaina 40 litų.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 6895
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 324009