Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Dainų rašymo receptai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

turinys:

KAIP PARAŠYTI THE CURE DAINĄ?

KAIP PARAŠYTI BRUCE SPRINGSTEEN DAINĄ?

KAIP PARAŠYTI LED ZEPPELIN DAINĄ?

KAIP PARAŠYTI DIDO DAINĄ?

Do It Yourself:

KAIP SUKURTI "THE CURE" DAINĄ:

1) Nusipirk dvylikastygę gitarą. Įrašyk savo sugrotas grynąsias kvintas skirtingomis tonacijomis 25 minutes. Tai bus dainos skečas.

2) Paskambink bičui, kuris vedė tavo seserį. Pasikviesk į savo studiją ir įduok jam į rankas bosinę gitarą. Suklijuok belekurias natas, kurias jam pavyksta sugroti ir pridėk daug echo efekto joms.

(Natos visiškai nesisiejančios su kvintomis, kurias jau įrašei, bus privalumas). Tai bus boso partija.

3) "Prisitrink" prie Karališkosios Akademijos absolvento-pianisto. Jam nematant, nukniauk jo asmeninius treniruočių įrašus.Tai bus klavišinių partija ir melodijos pagrindas. 

4) Įrašyk sesijinio muzikanto gitaros garsus, kai šis gastrolių metu mėgina suderinti instrumentus. Tai bus gitaros solo.

5) Nusamdyk jauną būgnininką, kuris nori pailsėti ir pavesk jam kontroliuoti automatišką mušamųjų mašiną.

6) Nuspręsk dėl dainos nuotaikos: jei darysi "linksmą" - padvigubink jos greitį, jei darysi liūdną - perpus jį sumažink.

7) Parašyk dainos tekstą, jis privalo turėti tokius žodžius (bent kokius penkis iš jų) :"cat", "knees", "again", "love", "grey", "spinning", "trust", "die", "hate", "miserable", "happy", "scream", "cold", "I", "me", "face", "fall", "fear", "walk", "kiss", "catch".

Didelis pliusas bus naujai išsigalvoti žodžiai, kokių nebūna.

8. Klyk tuos žodžius aukštu plonyčiu balseliu, aukštai kiek tik gali. Jei jau taip išeis, kad nusileisi iki natų dainos akorduose, viena padala paaukštink. Užtikrink, kad dainavimas užsibaigs maždaug panašiai kaip prasidėjo.

9) Surask daugiausiai pakartotą frazę dainoje ir ja pavadink dainą. Pvz.: "Drown me in your eyes/With a kiss and a smile/Catch me in the sky/With a cloud of love/With a cloud of love/With a cloud of love", taigi daina turėtų vadintis "With A Cloud Of Love" (Su meilės debesim). Jei nori, gali pavadinti dainą vardu "Brangenybė" ir tikėkis kad jokių nesusipratimų nebus.

10) Užlipdyk savo grimuotą, ištinusį veidą ant viršelio ir stebėk, kaip senstantys įpykę fanai vis niurna ir niurna, kad "The Cure" kartojasi ir kartojasi tiek daug kartų, taigi tik keturi iš jų nupirks naujausią singlą. 

Nesijaudink, jei kiekviena tavo daina pradės skambėti panašiai: tavo ištikimi fanai nekęstų visko, kas būtų skirtinga, o naujai atsiradę fanai... neegzistuoja.

[pagal https://freakytrigger.co.uk/hate/ ]

b.d.

Dido ir Elasticos dainų receptai

(KAIP PARAŠYTI DIDO DAINĄ?)

1: Užsiimk seksu.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

2: Atsikelk ir išgerk puodelį arbatos.

3: Stenkis sugalvoti pirmą dainos eilutę. Susimauk. (Fail.)

4: Pastebėk, jog tavo arbata atšalo ir rimtai pasakius tu norėtum daug labiau grįžti lovon ir apsižergti bičą, kuris tau suteikė šitokią nuo ausies iki ausies išvieptą (ir tuo vertą patyčių) šypseną.

5: Parašyk apie šiuos (ir dar 15) banalių dalykėlių, kurie bešautų tau į galvelę.

6: Sugrįžk į lovą, kad užsiimtum vėl seksu.

Paveikslėlis

Pasekmė: tu dabar turtingiausia britė (kartu su karaliene) - ir tiesą sakant - juk tu esi dar prašmatnesnė už karalienę: anti-monarchistai visi lauks tavo kraujo, bet kokiu atveju. Kartu su betkuo, kas turi pusę smegenų....

(KAIP PARAŠYTI GRUPĖS ELASTICA DAINĄ?)

Paveikslėlis

1: Perkratyk senienų krautuves, kur galėtum susirast keletą senų, nubrozdintų New Wave albumų. "Wire" albumai bei "Fall" albumai tam tikslui ypatingai vertingi.

2: Pavadink savo dainą vienu iš tų albumų pavadinimu.

3: Pamiegok porą metų.

4: Atsibusk, suprask, jog pusė tavo suburtos grupės išsiskirstė.Rask keletą naujų narių spręsdama pagal jų išvaizdą, o ne grojimo sugebėjimus. (Ypač vertinga būtų, jei jie atrodo sup-tai baisiai.)

5: Parašyk keletą tingių dainų tekstų savo pavogtai dainai, kuri irgi buvo sukurta įtakojant tingios būsenos (ir žinojimo, koks kietas esi).

6: Nujodinėk savo ex. Miegok 6 mėnesius.

7: Atsibusk suvokdama, jog tavo pasirašymo su studija laikas baigėsi jau prieš 20 minučių.

Skubink save, savo grupę ir kokį seną valkatą, kurį susiradai sau ant gatvės. (arba Mark'ą E.Smith'ą) Atkalk savo kūrybą žėrint pankiškam įvaizdžiui. (žr.nr.1)

8: Pamiegok dar 8 mėnesius.

Paveikslėlis

9: Išleisk įrašą. Pasvarstyk, kurlink tavo visi fanai jau galėjo išsiskirstyti...

Jūs buvote visuomet kritikų numylėtiniai. Kažkada senobiniais laikais. Su savo šikniuke, mažyte, pankiška grupele ir tai nėra joks nesąmoningas požiūris! Tas jokiu būdu neįskaudina tavęs, jog būdavai masturbatorinė indie vaikiukų fantazija kažkada ... ten anksčiau.

Netgi dėl tokių priežasčių, jog atrodei šiek tiek vyriško tipo.

10. Sugrįžk, pamiegok.

Paveikslėlis

Nr. 1: Jei šiuo metu esi per sena, kad efektyviai tebeneštum su savimi žėrintį pankišką įvaizdį, skambėdama nuo visko bodėdamasi pataikysi į dešimtuką. (Arba iš nuobodulio knarkdama, jei nieks neįspyrė, kad pabustumei).

Nr. 2: Nors tai nėra būtina, įrašinėjimas gali būti įtakotas eksperimentavimo su kvaišalais, tai bent neatrodys ne savoj vietoj....

Jeigu išsirinksi savo mėgstamiausią eksperimentą, tik nepraleisk nė dienos jį kartodama. Ar bent tarpe tarp pogulių. 

----------------

Ir priešpaskutinis, nors, pasirodo, pagrindinis:

Kaip parašyti Led Zeppelin dainą

1: Pavok seną Roberto Johnson'o blues stiliaus gabalą. Geriausiai tą, kuris apie buvimą vienatvėje (arba užtvindyk jį gynybiškumo mechanizmais.)

2. Jei dainos žodžiai pasirodo esą pernelyg prasmingi, pakeisk juos naujais.

Peržvalgyk biblioteką ir nueik nusikopijuoti Tolkin’o Simarillioną (tą, kurio pirmi 20 puslapių yra nulankstyti, tačiau visas likęs knygos tomas - nejudintas, lyg knyga buvo ką tik pirkta knygyne).

Dainų tekstai gali būti perkopijuoti verbatim'u. Taipogi įsivaizduok save vikingu. 

3. Sudėliok perkusijos partijas, susiradęs(-usi) žmogų, kuris buvo tikrąja to žodžio prasme fiziškai sudėliotas trankyti daiktus labai stipriai, ir kuris tikrai n o r i trankyti viską tikrai pakankamai stipriai.

Pakartok tai darsyk.

4. Pridėk dudutines/tututines gitaros "vietas" dainoje, tuo tikslu, kad kūrinys būtų su bet kokiu originaliu emociniu atspalviu. "Apvilk" dar 12-kastygės gitaros "apvalkalu" pritariamajame fone, vien tam, kad būtų saugu.

5. Stenkis įkalbėti savo bosinės gitaros grojiką papūsti į fleitą bent truputį prie viso to. Jei jis sutiks, tai bus lėta daina-baladė.

Pakartok 3-ią žingsnį lėčiau. Jei jis neturi fleitutės einamą savaitę, tebūnie tai - mid-tempo. Jei tai visgi virsta greitu ritmu, tu darai kažką jau negerai (-)

6. Susirask kastratą (castrato) su 80 kubinių metrų frizzy plaukų. Liepk jam dainuot su pajautimu.Liepk jam dar ir pakaukt, paaimanuot bei tikrąja to žodžio prasme padarytpapuką iš savęs. Jei jisai sugeba padainuot bent dalį lyrics'ų, tatai jau bonus'as.

7. Pasikartok 8 kartus. Tu jau turėtum turėti albumą. Pavadink jį kaip nors protingai, pavyzdžiui, numeriu albumų, kelis jau esi išleidęs(-usi).Jeigu bus pernelyg sunku iki tiek suskaičiuoti, (tarkim jau viršys 4-ąjį numerį) panaudok žodžius, kad apibūdintum albumo turinį.

Kažką panašaus į The Song Remains The Bleeding Same. 

Vuoilia. Dabar jau esi Led Zeppelin. Tesudegsi tu prog rock'o pragare.

[PAGAL https://freakytrigger.co.uk/hate/ ]

1.Išsirink savo dainos laikmetį:

Jei norėtum parašyti dainą iš 1970?s Springsteeno kūrybos, keliauk į paragrafą (2).

Jei norėtum parašyti dainą iš 1980?s Springsteeno kūrybos, keliauk į paragrafą (3).

Jei norėtum parašyti dainą iš 1990?s Springsteeno kūrybos, keliauk į paragrafą (4).

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

(2) Taigi nusprendei parašyti dainą iš 1970?s Springsteeno kūrybos.

Pasiskaityk vietinį laikraštį. Išsirink aktualią temą (nusivylusio jaunimo važinėjimas viršijant greitį apiplyšusiais rūbais, arba vietinių gamyklų uždarinėjimai labai tiks!). Užtikrinta/s būk, jog tavo dainos tekste veikia daugiau veikėjų, bent jau jų pora, bent po vieną iš bet kurios lyties). Merginų vardai turėtų baigtis raide -Y (****y), tokiu būdu bus daug lengviau dainos posmus rimuoti. Dabar dar turėtų būti tavo apsispręsta, ar rašai giliamintį "numerį", ar tai būtų priemonė apmokėt tavo pritariančios grupės, the E Street Band, išlaidas.

Jei norėtum parašyti lėtą dainą (baladę) keliauk į paragrafą (5).

Jei norėtum parašyti rock'avą dainą (stomping rocker) keliauk į paragrafą (6).

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

(3) Taigi nusprendei parašyti dainą iš 1980?s Springsteeno kūrybos.

Pasiskaityk valstybinį laikraštį. Išsirink aktualią temą (nusivylę virš-20-mečiai, išerzinti valdžios, arba uždarinėjamos ištįsos ūkio šakos/industrijos labai tiks!). Tavo dainoms nebereikia kurti veikėjų, šiuo metu tu kalbi už visą Ameriką: vis dėlto, tu dar turi apsispręsti, kaip dėl to - ar tyliai, ar garsiai - tai darai.

Jei norėtum parašyti lėtą dainą (baladę), KURI PRIVERSTŲ VERKT VISĄ PASAULĮ, keliauk į paragrafą (5).

Jei norėtum parašyti rock'avą dainą (stomping rocker), KURIOS DAINOS TEKSTAS BŪTŲ NE TAIP VISŲ INTERPRETUOJAMAS (MISUNDERSTOOD), NEPAISANT TO, KAD TUO TU STENGEISI PASIEKTI DIDESNIO TAVO ĮRAŠŲ PARDAVIMŲ SKAIČIAUS, keliauk į paragrafą (6).

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

(4) Taigi nusprendei parašyti dainą iš 1990?s, AR VĖLESNIŲ METŲ, Springsteeno kūrybos.

Pasiskaityk laikraštį. Tiksliau skiltį: pasaulio problemos. Jei tu tokio negali surasti Amerikoje, visuomet turi galimybę su Time Magazine, Newsweek ar tiesiog pasiimk užsienietišką laikraštį, kai važiuoji į turne.

Išsirink aktualią temą (pandeminės ligos, arba uždarinėjamos globalios/tarptautinės industrijos labai tiks!). Išsirink dainoms veikėją, pageidautina, stipriosios lyties, ir ypač pageidautina, pasiskolintą iš Amerikos literatūros.

Jei norėtum parašyti lėtą dainą (baladę) keliauk į paragrafą (5).

Jei norėtum parašyti rock'avą dainą (stomping rocker) - TAU REIKĖTŲ PASIRINKTI KITĄ PERIODĄ, 

MAT 1990-ŲJŲ BRIUSAS SPRINGSTYNAS NUSPRENDĖ NEBERAŠYTI STADIONUS DREBINANČIŲ ROCK'O KIAUŠIŲ (BOLLOCKS) - taigi vėl keliauk į paragrafą (5) tik pakeliui pasiimk mušamuosius imituojančią ritmo mašiną.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

(5) Taigi nusprendei parašyti lėtą dainą (baladę)

Šios turėtų būti pagal profilį: liūdnos, taigi lėtos, įdarbink tik pusę the E Street Band pritariančios grupės, taip pat įtrauk save dainuojantį/-čią priedainį be galo lėtai - vos bepasivelkant į toną - sukeliantį sausainiuko-monstro įspūdį. Visas šis reikalas turėtų pasibaigti pesimistine, sulėtėjusia gaida, pageidautina, su veikėjo mirtimi.

(6) Taigi nusprendei parašyti rock'avą dainą (stomping rocker) - pasitikrink, ar tai ne 1990'ies (nineties), mat jeigu yra taip, tai eik tiesiai į paragrafą (5) - tau neleistina skaityti daugiau šičia!

Susirink visą tau pritariančią the E Street Band kartu, sustatyk savo galūnes kad būtų vaizdu - ant monitorių ir išsišėlk (ROCK OUT). Prisimink klišėmis laikomus sentimentus kad panaudot dainų tekstuose, nesvarbu kokius, nes muzika bus per daug "vežanti", kad atidžiai įsiklausyt į juos.

Užtikrink, kad bus didelė saksofono partijos intarpo pauzė. Visas šis reikalas turėtų pasibaigti sulig griaudžiančiais būgnais, cymbolų dūžiais, ir tavimi, nusivalančiu savo "tekantį" viršugalvį - pageidautina, su prakaito suglamžyta skarele/juosta, aplink galvą.

Štai, tu parašei "Bruce Springsteen dainą". Ir esi užtikrinta(-s) patekti į numerį du tarp geriausių tų metų albumų topuose, spausdinamuose Uncut ir Mojo visai amžinybei...

Tau reikėtų priimti sprendimą rašyti apie atvirą kosmosą greit, vis dėlto.

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Elastica - How He Wrote Elastica Man
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! The Cure - High
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Dido - Here With Me
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Led Zeppelin - Kashmir
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Bruce Springsteen - Born to Run
 
 2016 m. kovo 8 d.

 2024 m. balandžio 22 d.
 2024 m. balandžio 20 d.
 2024 m. balandžio 8 d.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Second Riot Second Riot
6,5

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 175
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 199334