Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Damien Rice


Vilniaus universiteto Botanikos sodas 2016 m. liepos 4 d. 19 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Populiarus dainininkas viešės mūsų šalyje pirmą kartą ir virpins žiūrovų širdis šiltomis ir jausmingomis dainomis, kurių kiekviena primena jaukų draugo apkabinimą.

Koncerto metu skambės geriausi jo kūrybos fragmentai, tokie kaip „I Don‘t Want To Change You“, „9 Crimes“, „Cold Water“, „Volcano“, „The Blower‘s Daugther“ („I Can‘t Take My Eyes Off of You“) ir daugelis kitų puikiai žinomų atlikėjo autorinių kūrinių.

Būsimoji žvaigždė gimė 1973 m. gruodžio 7 d. Dublino pakraštyje, tačiau jo vaikystė prabėgo ežeringoje kaimyninėje Kildero grafystėje. Paauglystėje pradėjęs groti gitara ir kurti dainas, 1991 m. Dubline jis prisijungė prie grupės „Juniper“, kuri 1997 m. išleido du dėmesio sulaukusius singlus – „The World Is Dead“ ir „Weathermen“ bei pasirašė sutartį su „Polygram Records“. Nenorėdamas pataikauti leidybos giganto įgeidžiams, Damienas paliko grupę ir 1999 m. išvyko į Toskaną Italijos pietuose, vėliau daug keliavo po Europą, grojo gatvėse, baruose ir nedideliuose klubuose, kol uždirbo šiek tiek pinigų savo solinės karjeros pradžiai.

Grįžęs į Airiją, Damienas įrašė keletą savo autorinių dainų ir nusiuntė jas savo dėdei Davidui Arnoldui, garsiam kompozitoriui, bendradarbiavusiam su Bjork ir sukūrusiam garso takelius penkiems filmams apie Džeimsą Bondą, televizijos serialui „Šerlokas“, o taip pat muziką juostoms „Nepriklausomybės diena“, „Godzila“ ir kitiems populiariems kino filmams. Davidui Arnoldui taip patiko pradedančio atlikėjo kūryba, kad jis skyrė pinigų mobilios garso įrašų studijos įsigijimui.

Taip 2002 m. Damienas išleido savo debiutinį albumą „O“, kurį kritikai apibūdino kaip žavingą, įkvepiantį, drąsų ir be galo emocionalų. Albumą lydėjo pati tikriausia sėkmė – jis užėmė 8-ąją vietą Didžiosios Britanijos albumų topuose, sukosi grojaraščiuose net 97 savaites, JAV buvo parduotas 650 tūkst. tiražu ir laimėjo „Short Music Prize“ apdovanojimą. Albumas tapo dešimtkart platininiu Airijoje, keturiskart platininiu Anglijoje ir auksiniu Norvegijoje bei JAV. Iškart po to sekė didelis turas Airijoje, koncertai Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse, o taip pat kvietimai į didžiausius Europos festivalius.

2006 m. pasaulio šviesą išvydo antras ir taip pat sėkmingas dainininko albumas „9“, o naujausias darbas – albumas „My Favourite Faded Fantasy“, pasirodė 2014 metais. Damieno Rice'o dainos skamba kino filmuose ir televizijos serialuose, tokiuose kaip „Kaulai“, „Šrekas Trečiasis“, „Grėj anatomija“, „Nusikalstami protai“ ir daugelyje kitų.

Koncertas vyks 2016 m. liepos 4 d. Vilniaus universiteto Botanikos sode (Kairėnų g. 43, Vilnius). Bilietai prekyboje nuo 2016 m. balandžio 22 d, bilietų platintojas – www.bilietupasaulis.lt.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 114
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 66500