Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Dar vienas 2015 metų muzikinio skonio tyrimas!!!

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiandien nusprendžiau išsitirti savo muzikinį skonį 2015 metais apskritai. Šįkart paėmiau 313 dainų (visas kandidates į jau paskelbtą TOP 150) ir pagal jų stilių bei laikotarpį susidariau diagramas, kurios atspindi mano klausomos muzikos ypatumus.

1 tyrimas. Mano klausoma muzika pagal laikotarpius.

Nutariau suskirstyti savo 313 klausomiausių dainų į laikotarpių grupes: 1960-1969, 1970-1979, 1980-1989, 1990-1999, 2000-2009, 2010-2014, 2015. Praėjusius metus išskyriau į atskirą kategoriją, kadangi visiems aktuali šviežia muzika. Statistika gavos labai įdomi: nors 7-asis dešimtmetis beveik neturėjo reikšmės mano muzikiniam skoniui (tik 4 dainos), tačiau visi kiti dešimtmečiai man aktualūs panašiu lygiu. Nors 10-ojo dešimtmečio dainų mažiausiai, tačiau jų dauguma iškovojo aukštas vietas tope (jei būčiau daręs tik 150 dainų tyrimą, žaliasis stulpelis būtų antras pagal aukštį po raudono). 8-asis dešimtmetis, ne paslaptis, yra klasikinio prog'o dešimtmetis, ypač aktualūs 1974 metai, iš kurių net 18 dainų buvo tarp tų 313, todėl tas stulpelis pakankamai aukštai. 9-asis dešimtmetis yra įvairių mano klausomų metalų rūšių vystymosi laikotarpis, taip pat elektronikos dalis bei kartais klausomo pop roko, njuveivo perliukai. Liūto dalis taip pat priklauso neoprogresyviajam rokui. Rungtynes vis tik laimi XXI amžiaus I-asis dešimtmetis, kuriame sėdi daugybė progresyviojo roko modernių atlikėjų, progmetalis išsivystęs visu gražumu, eksperimentalistai čia laužo standartus, daug alternatyvistų ir pan. 2010-2014 penkmetis įtraukia 37 dainas (jei šį skaičių padauginčiau iš dviejų, jis gerokai perspjautų visus buvusius dešimtmečius). Vis dėlto, šiame laikotarpyje yra daugybė aktualių albumų, kurių įtaka išlieka ne metams ir kartais net ne dviems. Taip pat seku naujųjų progresyvistų veiklą. Be to, čia pateko ir keletas Eurovizijos dainų, kurios man buvo primintos šiųmetinio Eurovizijos konkurso. Ir 2015 metų kūrinių net 46, visai netoli įprastų dešimtmečių rezultatų: Eurovizijos keletas dainų, visokie nauji geri albumai (Anekdoten, Leprous, Lamb of God, A Forest of Stars, Van der Graaf Generator, Steven Wilson, Cradle of Filth, Operation: Mindcrime, Queensryche, echolyn ir t.t.) ir kitos pavienės aktualijos (užkabinantys kūriniai, kurių randu music'o TOP 40, arba kokie įdomūs pop hitai, kad ir tos pačios Lanos Del Rey ir Adeles). Viskas, pasirodo, turi pagrindo. Štai toji diagrama.

2 tyrimas. Mano klausomų stilių spektras.

Bandžiau padaryti skritulinę diagramą, kurioje atsispindėtų mano klausomi stiliai, tačiau ji gaunasi žvėriškai netvarkinga, todėl bandžiau mažinti stilių skaičių pritemdamas vieną ar kitą dainą jau prie esančio stiliaus. Ir apskritai, kadangi dainoje gali būti 5 stiliai, tokia statistika nėra visiškai tiksli, tačiau bent jau apytiksliai atspindi realybę. Statistiškai patvirtinu faktą, kad esu prog'o klausytojas: 47 procentai diagramos ploto yra progresyvioji muzika (progrokas + progmetalis + neoprogrokas). Niekas negalėjo įkasti progrokui ir progmetaliui, tačiau už jo rikiuojasi klasikinis rokas (tiesą sakant, nuostabos vertas reikalas, bet į šią kategoriją priskiriau ir kai kuriuos hardroko kūrinius, tai gal ir visai logiška, kad tiek klasikinio roko klausiau) ir eksperimentinis rokas (dėl kurio nenustebau, juk visokie Anglagard, King Crimson ir t.t.), bet šių abiejų stilių tik po šiek tiek daugiau nei 5 procentus (į Seimą tiesioginiuose rinkimuose dar patektų {#}). Toliau jau eina alternatyvusis rokas, kurio šiek tiek iš Muse, Anathemos ir Bouvio nukrito. Thrash'as darė nemažai įtakos šiais metais (Lamb of God, Machine Head, Sepultura ir iš dalies Megadeth). Neoprogressive'as ir art'as po to (Art rokui būtų galima permesti ir progroko atlikėjus, tačiau art'ui priskiriau būtent tuos, kurie niekaip netelpa į prog'as, pvz, senoji Bouvio kūryba ir dalis Muse ar Kansas kūrybos, mano galva, yra artrokas). Popso muzikos įtaka, pasirodo, net 3,5 procento (nuostaba). Alternatyvaus metalo dalis nukrenta iš Slipknot'ų, prie jo skyriau ir Rammstein'us bei System of a Down. Na, toliau, man atrodo, apžvalgos nebeverta tęsti, nes kiti atvejai yra gan pavienių atlikėjų įtaka, pvz.: elektronikoj praktiškai vien tik YMO ir Depeche Mode, jazz fusion'e - Brand X ir Mahavishnu Orchestra ir t.t. Geriau pasimėgaukite bendru vaizdu.

3 tyrimas. Alternatyva muzikinių stilių juostai pagal 2015 metus. 

Kadangi mane nervina faktas, kad music.lt muzikinių stilių juosta neveikia, tai nusprendžiau susidaryti ją pats imdamas domėn (VLKK sako, kad netaisyklingas darinys, vertinys iš rusų kalbos, bet man jis gražus, todėl palieku) tik 2015 metų klausomiausius kūrinius. Schemas dariau tokias:

Roko muzika: visi rokai išskyrus alternatyvųjį, eksperimentinį ir avangardinį.

Sunkioji muzika: visi metalai išskyrus alternatyvųjį ir avangardinį.

Alternatyva: alternatyvieji, eksperimentiniai, avangardiniai stiliai + new wave + funk

Pop muzika: pop ir soul'as, šiuo atveju.

Hip-hopo muzika: šiuo atveju, tik repas.

Rimtoji muzika: jazz fusion ir klasikinė muzika, šiuo atveju.

Elektroninė muzika: electronica + synthpop.

Taigi, suvedęs šias schemas, gaunu tokius rezultatus: šiemet roko muzikos yra gerokai mažiau negu rodo sustingusi mano profilio muzikinė juosta (kur 42 procentai, kur 60). Sunkiosios muzikos gerokai daugiau, užtat (nepalyginama: 28 šiemet, ir 11 procentų toje užstingusioje). Alternatyva, stebėtina, panašiai, nors aš ir music'as vertinu pagal skirtingus kriterijus (18 šiemet, 19 juostoje). Visų kitų stilių proporcijos smulkios ir panašios (hip-hopo sutampa: 1 procentas; pop ir elektronikos po 4 procentus šiemet, nors juostoje tik 2 procentai; rimtosios (klasikinės) šiemet klausiau mažiau nei įprastai: 3 procentai, kur pagal laike užstingusią juostą net 5 procentai). Mano diagrama tokia:

 Taigi tiek tenorėjau šiandien papasakoti. Kad būtų smagiau, palieku šiek tiek muzikos:

 
 2016 m. sausio 1 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (4)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2016 m. sausio 2 d. 20:06:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Papildomas mokestis už papildomus duomenis! Tavęs nemokė, kas yra rinkos ekonomika? 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2016 m. sausio 2 d. 19:34:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Džiugintų, jei būtų neatmestinai padaryta. Ta prasme, o kur lentelės ar bent jau duomenys kaip stiliai pasiskirstė pagal savaitės dienas ir kiek laiko (minutėmis) buvo klausytas vienas ar kitas stilius ??? Tu šaipaisi iš mūsų?


Atsakyti
Konditerijus
2016 m. sausio 2 d. 08:12:46 2016-01-02 08:13:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Žinau, bet nepažįstu tokį Mykolą, kurį itin nudžiugins šis tyrimas :D


Atsakyti
Junis
2016 m. sausio 1 d. 22:39:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

!!! {#}


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Fergie Fergie
7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 138
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 31100