Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Devilstone 2018

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Beprotiška liepa. Nė vieno laisvo savaitgalio. Vakarai po darbo - tik minimaliai atstatyti fizines jėgas, kurių sąnaudų koeficientą smarkiai pakoregavo drėgmės ir karščio viršyta norma. Music.lt futbolo ir kill - save totalizatorius man pofig, tik Einaro prog naujienos tesudomino tame periode, bet ir čia nerandu energijos paanalizuoti, nes užstrigau ties Gaspachio, ir, ko gero, ne trumpam.

O noriu porą žodžių tarti apie Devilstone. Iš anksto pareiškiu: čia ne recenzija, čia tik eilinio klausytojo nuomonė. Preambulė: nelankstus darbo grafikas neleido sudalyvauti ketvirtadienį, tad kalbėsiu tik apie penktadienį ir šeštadienį.  Pirma: oras –nuostabus, kainos nuspėjamos ir normos ribose, antra: headlaineriai yra (bent man jie autoritetai aukščiausio lygio), trečia: pramogos išplėstos iki kažko, ko aš vis vieną  netikrinčiau, bei 4 scenos (čia, sakyčiau, yra problemų garso kokybės klausymu).

Aš iš prigimties esu pozitivystas. Mane sunku nuliūdinti ar užslopinti. Emocingumas ir yra tas variklis, neduodantis susenti. Mano kompanionai, arba aš jų, yra  VGTU, KTU, VPU absolventai ir kažkoks kruizinių lainerių krupje.  Muzikiniai prioritetai įvairūs, bet concesus[„v1]  pasiektas ties Korn.

 Taigi penktadienis. Mano jaunieji draugai labai pozityvia vertina Ba, o aš tik numykiu – nepatiko Barbablue scena ir jos vamzdžio efekto garsas ir grupė atrodė vangokai, lyg atidirbtų darbadienius. Bet štai dėl Luctus beveik vieninga nuomonė – kauniečiai buvo geriausia lietuviškos scenos programa. Geresni net už po jų grojusius Au – Dessus. Grupių stilius skirtingas kone diametraliai, bet vertinu pagal tai, kokia reakciją sukėlė manyje. Au –Dessus su nauju albumu bet senu imidžu ir beveide scenografija vizualiai nusileidžia egzotiško vaizdo ekstravertams[„v2]  Luctus. Dar vienas pliusas Luctus komandai – lietuviški tekstai puikia girdėti vakarų scenoje iki paskutinio sč ar kt dvigarsių. Aplamai vakarų scenos įgarsinimas šiemet nepriekaištingas - jokio peregrūzo ar vokalo- instrumento disbalanso. Dar apie lietuvius: laukiau su nekantrumu naujojo No Real Pioneers albumo pristatymo. Gal bemiegė penktadienio naktis, kai girtaujanti palapinė susilaukė pelnyto snukiadaužio iš tokių pat miego marinamų kaip aš oponentų, o dar tas kvailas nebereikalingas neišjungto drum machine bumbsėjimas po dance – krautrock Die Wilde Jago pasirodymo po 2 val. nakties, vertė į pasaulį žiūrėti priešiškai. Tačiau būsiu arti tiesos pareiškęs, kad No Real Pioneers atrodė prasčiau nei pirmą kartą velnio Akmenyje. Tada jų prašė bisui, dabar sunkiai supratau, kada jie ėmė groti scenai, o kada baigė pasiruošimą. Didelis minusas grupei – vokalisto screem Barbablue scenoje sunkiai pakenčiamas, atgaiva ir didelė, kai grupė groja atmosferinį post roką. Matyt nauja medžiaga dar tiek nauja, kad neatidirbta scenoje, nes vienas, ar du seni gabalai užgavo širdį kaip tikėjausi.

Grįžtu prie penktadienio užsienio scenos. Čia nebuvo krintančių žvaigždžių, nors švedai Tribulation (apibudinti dark vampyrial horror) vizualiai labai patraukė akį kaip, beje, ir ausį. Man tai buvo Vanessos Mei atlikimo stilius tik su gitaromis. Šokis grojant ir atrodant ekstravagantiškai mergaitiškai. Jaunieji bendražygiai užskaitė juos dienos favoritais. Aš juos nukėliau į trečią vietą po Marduk ir Juri Gagarin.

Aplamai, švedai dominavo Anykščiuose. Marduk davė iš peties, kaip ir anąsyk. Be kompromisinis black metal iš pastarųjų albumų (negi Mortuus dainuos Legion periodo dainas). Mortuus 41 –neri, bet makiažas ir povyza duoda daug daugiau. Geras groulas ir nepriekaištingas susigrojimas bei supercomandosų imidžas užvirino kraują. Prasimušiau iki pusiau pirmos eilės ir sugebėjau gauti high five iš Mortuuso, matyt pastebėjo žilę tarp spiegiančių paauglių ir davė duoklę amžiui ir tikram fanatui. Akademinis jaunimas apibūdino Marduk kaip dūzgesio ir riaumojimo kokafoniją, dėl ko aš stojausi piestu, aiškindamas kur yra melodijos užslėpti sluoksniai bei siužetiniai vingiai.

Šeštadienis: naktį muštynės, lietus ir būgnų bumbsėjimas. Užtat pusryčiai Norfos kavinėje grąžino nuotaiką. Alus tik biržietiškas ir belgiškas (kupiškėnišką alų kol kas uždarė dėl nepaskelbtų priežasčių – čia man šiek tiek skaudu, nes būčiau pavaišinęs sutiktus komradus).

Rytų scena orientuota į alternatyvą, negatyvą, punk bei retro. Teko beveik visą ją ignoruoti vakarų scenos labui, išskyrus south rock retro komandą olandus DeWolff. Nu geri jie, nežinau. Vargonai Hammond, gitaristas išlaužinėja Ingvio Malmstyno pozas, vos nesusipančiodamas į spiralinį gitaros laidą, išgaunąs

 tą neklystamai atpažįstamą amerikiečių pietietišką roką (Skynyrd Lynyrd, ZZ Top  70 –tų laikmetyje).  To nebuvo tada, bet jie padarė tai dabar.

Viską lėmė vakarų scena: Skelethonwitch mačiau tik patį galą, nes DeWolff nepaleido. Bet geri jie, geri. Thrash, black ir dar melodingas heavy metal merginas sutraukė bene visas. Ką sakyti, kai jų muziką galima lengvai sumaišyti su Iron Maiden ar Scorpions, kurių po vieną koverį atliko pabaigai. Užtat visų simpatijas , beje ir mano, laimėjo komiškieji ekscentrikai Dr. Living Dead! Malonu buvo stebėti, su kokiu susižavėjimu juos iš užkulisių stebėjo anksčiau grojusios grupės. Crossover man labiau priminė senąjį punk su gera metalo doze. Visų numylėtinis bosistas strakaliojo po sceną hip hopo žingsniukais, nepramaudamas pro mikrofoną užriaumoti savo frazės. Kaukolių  kaukės šiam imidžui ir performancui davė publikai trunkamos paskatos nutrukti nuo pasaičio. Pasipainioti stumdymosi rate ne be pavojaus.

O štai Rottin Christ, kurių laukė visi. Pavėlinau užsiimti patogią vietą, tad buvau stumdomas ir šiaip, lietaus merkiamas ne juokais. Bet dzin. Mačiau brolius Tollius iš 3-4 metrų, per mano galvą nusirito ant rankų neštas „lavonas“, vos nenurovęs piršto, kai žiedas užsikabino už kažkurios jo atributikos detalės. Greta stovėjusi pana stebino nerealiai. Traukė graikiškas dainų pirmąsias frazes man tiesiog į ausį. Mačiau ją Devilstone šeštadienio treileryje, įspūdinga fanė. Būdingo grupei dūzgiančio tremolo neišgirdau, taip ir liko neaišku, iš kur jis įrašuose. Užtat koks Sakio Tolio vokalas, man žiauna nukaro. Groulas gilus ir sodrus, kaip ir natūralus balsas, svaidęs užkeikimus ar antisakralinius šūksnius. Xibalba, daug kartų girdėta, čia pakerėjo visiškai. Nors esu klausęs visą grupės diskografiją, nesiimu teigti, kad be Sanctus Diavolos girdėjau daugiau nei du paskutinius albumus. Tikrai nebuvo Keravnos Kivernitos ar After Dark I Feel. Na, bet festo pabaigai Pūvėkai davė solidumo, nes jų muzika ne plikas black, bet simfonizuotas etno pagan velniažinkas.

 Šiemet nesutikau savo draugelių iš Kėdainių. Matyt ignoravo festivalį dėl išsiūbuojančios alternatyvos, įtraukiančios ir dark wave. Snobai metalheadai gali apleisti šį renginį, vis labiau linkstantį į visą aprėpiančią sunkiąją sceną iki minimumo eleminuojant  kertinius death, thrash, doom, sludge ir artėjant prie post visų galų ir kol kas neliečiant tik blackmetalio. Kaip ten bus toliau, pamatysim. Tik kad nenutiktų, kaip Galapagams, priglaudus Roko naktis.


 [„v1]

 [„v2]

 2018 m. liepos 22 d.

 2023 m. gruodžio 3 d.
 2021 m. gruodžio 11 d.
 2020 m. spalio 10 d.

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
p_ruta_
2018 m. liepos 26 d. 13:11:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O kodėl ne recenzija? Lengvai ir įdomiai susiskaitė, kaip syks darant pertrauką po muziejų turinio naujinimo. Šiaip žiauriai užknisa, kad daro nuo ketviratdienio, nes negali visos liepos festais užimti, aišku, kai sudaromos tokios grandiozinės programos, tai reikia daugiau dienų, galėtų padaryti vasaros festivaliastadienis, trims mėnesesiams kokias 4 dienas gauni ir skaidaisi ar žaibams ir akmeniui po dvi, ar juodaragiui ir bliuzams ar dar kam. Šiaip dėl metalheadų snobiškumo, tai jo, iš kai kurių juodošiaus fanų teko girdėti, kad šiemet aplenkė akmenį dėl neva popsėjimo ir apokaliptinių pranašysčių, kad neliks sunkiosios muzikos festų Lietuvoje. Aš irgi iš tų, kurie nėra buvę, nes didžioji dalis draugų traukia tik į bliuzus, MJR ar purpurinį vakarą (jei taip vadinasi), o vienai vykti kažkaip nesinori, tad tenka vis lūkuriuoti, o gal kitais metais? Hm, reikia labiau su metalistais kooperuotis, nors po paskutinio Diktatūros koncerto biškį jų privengiu :DP.S. Daugiau tokių (ne)recenzijų, man asmeniškai tikrai patinka, mano žinios juodmetalyje labai popsinės, gyvai esu buvusi tik "Grave", "Entombed A.D.", "Implode" ir "Sepultura" koncertuose. Tiesa ir "No Real pioneers" esu girdėjusi, bet man jie nepaliko įspūdžio, vokalas slabnas pasirodė, aišku skonio reikalas. 


Atsakyti
4Blackberry
2018 m. liepos 25 d. 10:22:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Maloniai ir lengvai skaitosi tekstas, dar geriau nei kai kurios recenzijos. Beskaitant automatiškai kyla susidomėjimas minimomis grupėmis. Festivalis atrodo gerai subalansuotas, jis yra vienas tų, kuriame apsilankyti atrodo verčiausia tokiai melomanei, kaip aš, tačiau kasmet tai atkeliama į "kada nors" plotmę. Labiausiai sudomino Rotting Christ, dar prieš festivalį sužinojus, kad jie bus, kilo smalsumas, kaip skambės šie "scenos sunkiasvoriai" gyvai, atviroje scenoje. Ir panašu, kad gerai.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2018 m. liepos 23 d. 03:12:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man visada įsikelia, jei pirmiausia įkeliu per imgBB, tada nuorodą nukopijuoju ir įkeliu kaip paveikslėlį.


Man irgi neteko dalyvauti, bet ir nesiruošiu. Ne kartą esu minėjęs, kad beprotiškas grupių skaičius, suspaustas į mažą laiką, yra tikra kankynė tokiam klausytojui kaip aš. Aš jau po ilgesnio koncerto mirštu nuo emocijų / muzikos pertekliaus, apie festivalius net nėra kalbos. Ir toks gyvenimo būdas ne man, net jei tai ir kelios dienos. Padaryčiau išimtį, jei festivalyje dalyvautų kokia superinė, mano labai mėgstama grupė. Bet tuo toli gražu nekvepia.

Komentarai labai geri ir įdomus, bet nieko negaliu pakomentuoti, nes nieko nežinau. Ir grupės visgi ne tos, kurių klausau. Bet atsiliepimai visada naudingi ir kuria skatinamąjį poveikį.

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Crazyz
2018 m. liepos 22 d. 19:57:40 2018-07-22 20:01:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, neteko nė karto pabuvoti Devilstone, nors vis galvoju, kad būtų neprošal apsilankyt. Anksčiau sutrukdydavo dubliavimąsis su Positivus. O kas liečia įvairią alternatyvą, esu jos gana didelis klausytojas, tačiau šių metų line up atrodė labai silpnas. 


Atsakyti
Alvydas1
2018 m. liepos 22 d. 19:00:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nė viena nuotrauka neįsikėlė{#}


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Dethklok Dethklok
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 279
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 264062