Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizija 2011-2016: Makedonija, Malta, Moldova, NOR, NL.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taigi, važiuojam toliau. Makedonija

Vlatko Ilievski — Rusinka (2011)

Primena Makedonijos kaimo muzikantą su dirbtinai užkimintu balseliu, kuris imituoja grojimą gitara. O dar kažkoks vietinis spektaklis už nugaros vyksta. Estetikos nulis, nebent už dainos pozityvą ir rokinį tipažą galima įvertinti iki 5/10.

Kaliopi — Crno i Belo (2012)

Kaliopi irgi yra šiek tiek rokinio tipažo atlikėja (jau iš šiųmetinio pasirodymo galima spręsti). O ir balsą gerą, įdomų turi. Man patinka neįprastos Eurovizijai, rokinės dainos. O moteriškės juodumas kažkaip tinka. Sudėtingesni nei bum bum bum ritmai irgi duoda efekto. Rašau 7/10

Esma & Lozano – Pred da se Razdeni (2013)

Kol vyriškis dainuoja tame nei rokiškame, nei elektroniškame fone, skamba viskas gerai ir intriguoja, nes ir balsą gerą turi. O vat šita senolė raudonose paklodėse išmuša iš vėžių iškart. Dainos skambesys tačiau yra įdomus (na, bumčikinis priedainis gal ir nelabai). Rašau silpną 6/10.

Tijana — To the Sky (2014)

Normali daina iš normalios vokalistės. Nežinau, ką reprezentuoja tas šokėjas. Na, kad būtų kažkas gerai, nepasakyčiau, bet nepasakyčiau, kad kažkas yra blogai. Todėl 6/10.

Daniel Kajmakoski — Autumn Leaves (2015)

Dainos aranžuotė man patinka, o ir dainininkas visai tinka, bet kas tikrai netinka, tai tie trys juodaodžiai (pasakyčiau negrai, bet XXI amžiaus etiketas to neleidžia), nei balsu, nei savo manieromis. Nors vizualizacijos įdomios. 6/10.

Kaliopi — Dona (2016)

Klipas gal ir blogas, bet daina tai pusė velnio. Kaliopi sugrįžta su efektinga rokine daina, kurios posmas tai nei šilta, nei šalta, bet priedainis jau pastebimai efektingas. Bet šitoj dainoj didelio genialumo nėra ir ji tikrai prastesnė nei Crno i Belo. Rašau silpną 6/10.

Stipriausias pasirodymas: Kaliopi (2012); silpniausias: Vlatko Ilievski (2011). Vidurkis: 6,00.

Kažkodėl Makedonija nieko įspūdingo neparodė. Crno i Belo buvo vienintelis kūrinys, mane kažkiek užkabinęs. Bet tik tiek.

Dabar eikime prie Maltos:

Glen Vella — One Life (2011)

Bumčikas vienoje muzikinėje linijoje tikrai nuobodus. Dainininko įvaizdis ir balsas irgi nežavi. O scenografiją tokią ir mokyklinukai rodo, tai nėra pozityvo. Yra tik mažiausias teigiamas pažymys 4/10.

Kurt Calleja — This is the Night (2012)

Dar vienas klubinis gabaliukas. Ir vaizdelį padarė kaip klubo. Bent jau dainos prigimtį pažįsta. Nematau visai, ką teigiamai vertinti. Na, tebūnie tie 4/10.

Gianluca Bezzina — Tomorrow (2013)

Išsišiepęs berniukas pasikvietė draugus ir padainavo eilinę dainelę. Panašiai kaip latviai kepė tortą 2014 metais. Bent jau natūralus instrumentų naudojimas yra. Vertinimas — 5/10.

Firelight — Coming Home (2014)

Man pirmi akordai kažkaip susiasocijavo su mūsiškių porelės „This Time“, bet po to pasikeitė įspūdis. Daina man nepatinka, bet jau geriau negu pernykščiai kaimo linksmumai. Aišku, naudojami instrumentai panašūs, Malta lieka prie ansamblio pobūdžio. Priedainis kaip niekad neįdomus (pernai taip pat), efektą daina praranda. 5/10, bet stipresnis penketas nei pernykštis.

Amber — Warrior (2015)

Dar viena nuostaba, kad ši daina nepraėjo į finalą. Ji skamba tikrai stipriai. Tikras Maltos patobulėjimas po praeitų dviejų pasirodymų. Efektingas dainos priedainis nuneša. Ir ritmas neįprastas. Bet, matyt, tuščias pasirodymas šiek tiek nuvylė klausytojus. Man daina pernai tikrai patiko, bet šiųmetiniame konkurse, spėju, ji irgi pranyktų. Vokalistės balsas geras. Daug šviesų, pirotechnikos. Stiprus 6/10.

Ira Losco — Walk on Water (2016)

Man patinka stiprios pop dainos su paryškinta perkusija. Ne taip ta eilinė pop kokofonija jaučiasi. Aranžuotė tikrai efektinga ir galiu girti šį kūrinį. Jei atlikėja ant scenos tokia charizmatiška kaip klipe, bus dar geriau. Dabar stiprus 7/10.

Stipriausias pasirodymas: Ira Losco (2016); silpniausias: Glen Vella (2011); Vidurkis: 5,17.

Maltos pasirodymai geri gal buvo tik paskutiniai du, bet nuoseklus progresas (turbūt vienintelė šalis, kurios įvertinimai kyla palaipsniui kasmet iš mano pusės) žada daug. Dabar jau Malta rodo, kad šalies mažumas nėra kriterijus (atvirkščiai nei San Marinas, kuris stebina savo regresu).

Eikime prie Moldovos:

Zdob şi Zdub – So Lucky (2011)

Nežinau, ką simbolizuoja tie dvimetriniai kūgiai ant galvos (a la snieguolė ir septyni nykštukai scenarijaus performansas?, bet tiek nykštukų pagal Eurovizijos nuostatus netelpa). Skamba kaip supopsintas roko maršas su cirko motyvais, kai snieguolė važiuoja ant vienaračio. Kažkoks comedy rock gabalas, ne kitaip. Negaliu vertinti blogai, suskambėjo labai įdomiai. Intriguoja. 6/10.

Pasha Parfeny – Lăutar (2012)

Dainelė su slavišku prieskoniu. Kažkaip justi, kad skurdžios šalies pasirodymas, nes pigus penkių moteriškių darkymasis ir vokalistas vienas atlieka dainą tiesiog rajoninio koncerto lygyje. Daina normali, bet ne daugiau. 5/10.

Aliona Moon — O Mie (2013)

Man visai prilimpa šita pop baladė. Ta simfoninė aranžuotė skamba efektingai, o vokalistės minkštas, bet geras balsas prideda daugiau savotiškumo. Vokalistės iškėlimas ir vaizdiniai motyvai irgi duoda pliuso. Žodž, pasirodymas visumoje yra gana geras. 7/10.

Cristina Scarlat — Wild Soul (2014)

Tas gulsčiai pakabintas žmogus už jos galvos sukėlė keistą įspūdį, bet kai daeina, kad klastingai pasislėpęs kitas jį tiesiog laiko, tada viskas normalu. Efektinga elektriška ir tamsi kompozicija. Man irgi atrodo visai padoriai. Tų keturių vyriškių darkymasis jau aukštesnio lygio nei mokyklinis pastatymas. 6/10, bet silpnokas tas šešetas.

Eduard Romanyuta — I Want Your Love (2015)

Vienas šlykščiausių pasirodymų, matytų Eurovizijoje. Vėl per kūniškumus ir per pigų slavišką bumčiką viskas eina. Netikėtas Moldovos regresas. Kad bent dainininkas balsą turėtų. Ne. Todėl 2/10.

Lidia Isac — Falling Stars (2016)

Blogas balsas, labai nuvalkiota dainelė, eilinis bumčikas. Šita daina net nebūtų patekus turbūt į mūsų Eurovizijos atrankos finalą. Nors visko gali būti. Atmetu šitą variantą drastiškai. 3/10.

Stipriausias pasirodymas: Aliona Moon (2013); silpniausias: Eduard Romanyuta (2015). Vidurkis: 4,83.

Du paskutiniai Moldovos pasirodymai tikrai tragiški. Ankstesni buvo keistesni arba normalūs. Alionos pasirodymas tik buvo geresnis. Gal Moldovos ekonomika visa tai lemia, gal ir požiūris į Euroviziją, bet reikia kažko geresnio...

O dabar Norvegija:

Stella Mwangi — Haba Haba (2011)

Norvegų pigumas 2011 metais yra gąsdinantis. Aš įpratęs, jog norvegai turi gerą muzikinį skonį, bet šitas afrikietės performansas man jokio žavesio nesukėlė. Gal 80-ųjų europop scenoje tai būtų inovacija, gal kokiame Kamerūne tai tiktų, bet čia Eurovizija ir jau 2011-ieji. Man tai atrodo pigu ir viskas. 4/10.

Tooji — Stay (2012)

Šlykštus klubinis gabaliukas su visuotiniu darkymusi ant scenos. Daugiau nėra ką komentuoti. 3/10. Bet ir norvegai, arabiško akcento dar nusprendė įdėti... 

Margaret Berger — I Feed You My Love (2013)

Aš už šią dainą sirgau, kadangi ji turėjo realiausius šansus laimėti Euroviziją iš mano palaikomų. Ta elektrinė daina su super efektingu priedainiu ir šiaurietė dainininkė, paperkanti vien jau savo statiškumu (norvegai yra statiški ir charizmatiški vienu metu, nors tai skamba kaip sunkiai įmanomas dalykas). Rašau 8/10.

Carl Espen — Silent Storm (2014)

Man šita baladė patiko tik iki tam tikro, sakykim, vidutiniško lygio. Man paprastai turi būti kažkoks efektas, pvz, stiprus balsas (pvz, Belgijos 2014 m. Axel'io „Mother“ arba Estijos 2012 m. „Kuula“). Bet čia nebuvo nieko tokio. Nu gerai, kulminacija šiokia tokia, bet ji nedaug pridėjo. Todėl visuminis įspūdis palieka kiek nuobodus. 6/10.

Kjetil Mørland & Debrah Scarlett – A Monster Like Me (2015)

Man jų klipas buvo toks mesmerizing, toks nerealus, emocijos kaip ten veikė, vajėzau... Ir tekstas man visai patinka. Ir baladė su kulminacija labai intriguojanti. Ir atlikėjai labai charakteringi. Viskas labai gerai. 9/10.

Agnete — Icebreaker (2016)

Dar viena efektinga norvegų daina. Atlikimas ir pati dainininkė pagal manieras labai primena Margaret Berger. Tik dainoje man kažkokia nedermė tarp posmo ir priedainio. Margaret daina buvo kiek geresnė. Rašau stiprų 7/10.

Stipriausias pasirodymas: Kjetil Mørland & Debrah Scarlett (2015); silpniausias: Tooji (2012); Vidurkis: 6,17.

Norvegų keturi pasirodymai buvo tikrai geri, du netgi baisiai geri. Pirmieji du šio dešimtmečio pasirodymai mane kiek nustebino, nes aš pratęs, kad norvegai siunčia geras dainas. Bet bendras vaizdas vis tiek pakankamai geras.

Na, ir belieka Olandija:

3JS — Never Alone (2011)

Kažkokia nuobodoka baladė su gitarytėm. Kažkaip nenuperka. Ir ant scenos nieko: atėjau, padainavau, išėjau. Kažkaip nesinori rašyti aukščiau 5/10.

Joan Franka — You And Me (2012)

Vau, koks neįdomus scenografinis sprendimas: pagrindinė atlikėja, pritariančioji ir muzikantų orkestrėlis visi atskirai, po to dainos gale kažkodėl visi susieina. Ir šiai šita laužo dainelė didelio įspūdžio nedaro. Ir kam tos plunksnos ant galvos? Idėjos nepagavau. Nesvarbu. 5/10.

Anouk — Birds (2013)

Vat šita daina man labai patiko. Minoriniai tonai, specifinė nuotaikos baladė ir puikus Anouk balsas. Šitas pasirodymas kuria savotišką atmosferą, kuri man labai patinka. 9/10. 

The Common Linnets — Calm After the Storm (2014)

Lėta, rami baladė irgi buvo labai gera. Tiem, kam patiko estų pernykštis pasirodymas, tiem turėtų labai patikti ir šis, nes atmosfera ir scenografija labai panaši. Todėl ir vertinimas atitinkamas. 9/10.

Trijntje Oosterhuis — Walk Along (2015)

Kam tas šydas? Ir tai vajajajai... Vėžio varymas totalus. Ir daina baisiai neįdomi. Dainininkė irgi nothing special. Tikrai nepatiko. 4/10.

Douwe Bob — Slow Down (2016)

Nuobodoka baladė, bet gan ryški ir įsimintina. Tikiuos, kad bus atlikta kažkaip įdomiau. Bet tokio tipo kūriniai Eurovizijai netinka. 5/10.

Stipriausias pasirodymas: Anouk (2013); silpniausias: Trijntje Oosterhuis (2015); Vidurkis: 6,17.

Du labai geri pasirodymai, o viso kito tiesiog galėjo nebūti. Vidurkis aukštas, bet tik dėl dviejų. Bendras įspūdis prastokas. Olandams derėtų nusiųsti kažko originalesnio. Man Anouk pasirodymas buvo tikrai originalus Eurovizijos kontekste ir kažko tokio olandai, pasirodo, moka padaryti, tik pastaruoju metu kažkaip neišeina.

 
 2016 m. gegužės 1 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Opus Opus
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 165
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 284581