Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizijos atranka 2016 — vertinimas.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pirmąkart, na, gal antrąkart (kažkada kokiais 2008 gal paskutinįkart tai dariau) žiūriu nacionalinę atranką į Euroviziją. Pretendentų tikrai daug, ilgai užtrukau peržiūrėdamas visų trijų laidų įrašus LRT mediatekoje, bet nesijaučiu nieko pralošęs, nes man patinka sudirbinėti kandidatus. Mano visų 28 dalyvių sąrašas nuo geriausio iki prasčiausio būtų toks (ne vertumą dalyvauti, o asmenines simpatijas pabrėžiu):

1. Petunija — Tomorrow

2. Alice Way — Hero

3. Aistė Pilvelytė — You bet

4. Rūta Ščiogolevaitė — United

5. Behind the Moon — Did it All

6. Jurgis Brūzga — Hold on (iškrito)

7. Ieva Zasimauskaitė — Life (Not That Beautiful) 

8. Erica Jennings — Leading Me Home

9. Catrinah — Be Free

10. Ištvan ir Ellada — Please Don't Cry

11. Evelyn Joyce — When it Sings (iškrito)

12. Ugnė Smile — You Don't Know (iškrito)

13. 4 Roses — Butterfly

14. Saulenė Chlevickaitė — Strong

15. Neringa Šiaudikytė — Never New Love

16. Ruslanas Kirilkinas — In My World

17. Berta Timinskaitė — Stars in a Rainbow

18. Elena Jurgaitytė — I Won't Come Back (iškrito)

19. Eglė Jakštytė — Leisk dar būti

20. Milda Martinkėnaitė — If tomorrow never comes

21. Baiba — Mayday 

22. Dovydas Petrošius — Starlight (iškrito)

23. Donatas Montvydas — I've Been Waiting For This Night

24. Lawreigna — Falling (iškrito)

25. E.G.O. — Long Way From Home

26. Valdas Lacko — Stay Tonight 

27. Deividas Žygas — Survivors (iškrito)

28. Vlad Max — Don't wanna let it go (iškrito)

Prašau komentuoti savo nuomones, man būtų įdomu išgirsti blaiviai mąstančių (ne tų kvailų balsuotojų) music.lt narių mintis, jei jie seka Eurovizijos atranką (žinau, čia būna tokių, kurie mėgsta sekti).

 
 2016 m. sausio 28 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (18)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
kalipse
2016 m. kovo 11 d. 15:54:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 Petunija — Tomorrow                           Mano nuomone, tai geriausios ir įdomiausios šiemetinės atrankos dainos.

Alice Way — Hero

Aistė Pilvelytė — You bet

Erica Jennings — Leading Me Home


Atsakyti
4Blackberry
2016 m. sausio 30 d. 16:41:01 2016-01-30 16:41:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man ten daugiau kabaretas nei striptizas. Ir apskritai, tai ne pigūs triukai, o skoninga, atitinkama scenografija dainai. Kad ten juodukas buvo net nepastebėjau. Rasių skirtumai manęs nei kiek nejaudina. Taip, dabar daug kas labai susikaustę scenoje atrodo. Ne tik lietuviai. Anksčiau konkursas atrodė tarsi būtų vieta žmonėms pasilinksminti, pasidžiaugti kažkuo, kaip šventė, o dabar... Net nežinau kaip ją apibūdinti. LT United pasirodymas buvo vienas unikaliausių ir ekscentriškiausių turbūt visoje Eurovizijos istorijoje. Gaila, kad tik 5 vietą užėmė. Pakartoti tokio dalyko, ką jie padarė turbūt nelabai įmanoma. Galbūt čia buvo toks duobės sau išsikasimas..?

Kas yra kabinanti daina - nusprendžia dauguma. Mes gal esam ne prie daugumos, tai mums dažnai netinka, ką išrenka ta dauguma.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Rutonė
2016 m. sausio 30 d. 13:44:24
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Sakai, pigių triukų nėra? O kaip tik tai ten aš ir matau. Marie N - kuo ne striptizas? Ne iki galo, žinoma... Estų - pasikvietė juoduką. Ir tai tau nėra pigūs triukai (apie pinigus nekalbu)? Esmė ta, kad viskas atrodė visai skoningai ir natūraliai, nebuvo matyt dirbtinumo. Ar, kaip aš pamėgau sakyt, atlikėjai kaifavo nuo savo pasirodymų, nebuvo susikaustę. Ko aš praktiškai visada pasigendu žiūrėdama į lietuvius. Kiek būtų buvę įdomesnių mūsų pasirodymų - nepamenu tokio laisvumo. Netgi tie patys LT United - bet jų jaudulys buvo toks natūralus ir taip tiko, kad prie jų ir nekibsiu. O visi kiti... Taip neskanu...

O va kabinanti daina - čia jau galima ginčytis iki nukritimo, bet kiekvienam atrodo skirtingai. Ir, tiesą sakant, turbūt teisūs visi - dėl skonio nesiginčijama. Tik kad niekaip nepataikoma į aukso viduriuką. Va ir šiemet - tikrai kabinančių dainų dar nebuvo. Bent man. Kaip gali pasirodyt Europai - irgi klausimas. Kitas dalykas - kad mūsų, lietuvių, nelabai mėgsta, diskusijų nevertas ir jo neplėtosiu. 


Atsakyti
4Blackberry
2016 m. sausio 30 d. 11:23:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dainos neblogos, bet ir nėra kažkokio tai stebuklo. Tiesiog pirmam variante gražus moters balsas, antram kabinanti melodija. Ir jokių pigių triukų. O pas mus nėra tokios muzikos. Kodėl - negaliu atsakyti, nes nežinau.

Aš ten daugiau apskritai kalbėjau apie ją kaip apie atlikėją, o ne kaip apie kandidatę į Euroviziją. Nesakau, kad tekstai turi būti filosofiniai. Svarbiausia, kad daina būtų kabinati - visa kita neturi reikšmės (eurovizijoje).

Ne. Man turbūt iš jūsų visų Eurovizija rūpi mažiausiai. Aš iš viso esu neformalų žmogus, o tai reiškia, kad aš ir tai kas vyksta visuomenėj - du skirtingi pasauliai. Tiesiog kai užvedat kalbas apie tai, kas gerai, kas blogai, ką reikia keisti, tai ir kyla noras daugiau pasidomėti, kad galėtumėm padiskutuoti. Ir gal prieiti kokią išvadą, rasti sprendimą, o ne tik tuščiai mėtytis mintimis.

Pritariu, Lietuvai kuriam laikui reikėtų nedalyvauti. Požiūris į Euroviziją yra labai pasikeitęs. Ne tik Lietuvoj, bet ir kitose šalyse. Nebeišeina žiūrėti į ją kaip į vertingą, svarbų, rimtą reiškinį.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Konditerijus
2016 m. sausio 29 d. 23:34:59
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Rutonė
2016 m. sausio 29 d. 23:11:55 2016-01-29 23:16:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Galima, atsakysiu už Vilių? Nes jo nuomonę palaikau dėl pakankamai blaivaus požiūrio. 

Jedward prisimenu. Skaniai klausosi gal pirmą ar antrą kartą. Daugiau - nelabai... Užknisa. Atrodė originaliai, bet tik atrodyt mažoka. 

Latvijai kažkada (2002 m., tai nesistebiu, kad neprisimeni) atstovavo Marie N (Marija Naumova). tada latviai užėmė visai neprastą vietą. O jei tiksliau - pirmą. Va, susipažink:

 

Estai irgi buvo laimėję pirmą vietą.  2001. Tad irgi nesistebėsiu, kad neprisimeni. Bet bendradarbiavimu su suomiais tam pasirodyme man nekvepia.... Susipažink ir su šituo:

O dabar atsakyk - mes ką nors bent panašaus padarėm? Aga, buvo bandymai sublizgėt blizgančiais triusikais.. Kas buvo? Teisingai - totalus pravalas. Tai, kas bandoma pakartot, sėkmės neatneša.O savo sukurt mums kažkaip arba nesiseka, arba tokie kūrybiški atrankos nepraeina, nes.. nepakankamai akademiški... Nu sakyk ką tinkama, man viskam šitam iliustruot labiausiai tinka Anties "Mes - rimti!". Oi, kaip tiktų komisijai.... 

Va dėl GJan gal ir pritarčiau. BET... Yra vienas didelis BET - kokio velnio tu ieškai RIMTŲ tekstų eurovizijai? Gal tau reikia Kanto? Bent jau Ezopo pasakėčių? Ne, pastebėk, kokie giliai filosofiniai tekstai laimėjusių šalių? Nesakau, kad rimtų nebuvo, bet dauguma - banalybės.

Ir apskritai - ne per daug rimtai tu į tą euroviziją žiūri? Dabar ji tikrai nebereiškia tiek, kiek prieš kokius 25 metus reiškė. Taip, rimtos žvaigždės į jį ne(be)ina, nes nieko jis joms neduos. O didesnio žinomumo galima ir kitais būdais pasiekt. O pvz., britų pavyzdys, kad siunčia vos ne mega žvaigždes, nors (beveik) garantuotai negaus (beveik) nė balso, ką reiškia? Ką reiškia, kai jie pasiunčia kažkokį, kaip mano draugas pasakytų, dugną? Ogi  tai, kad jie atvirai dėjo ant EV. Tik tiek, kad jie VISADA ten bus kaip vieni didžiųjų finansuotojų. 

O ko reikia Lietuvai? Rimtai - kelerių-keliolikos metų pertraukos. O gal ir išvis atsisakyt dalyvaut. Ką nors dėl to prarastume? Ne. Nors aš pasiilgčiau va tokių kasmetinių mūsų diskusijų. Tik kad ir tos sukasi vis apie vieną ir tą patį - ką padaryt, kad mus bent pastebėtų ir kodėl šių (ir taip kasmet) metų atranka toookia baisi/nuobodi? Ir nors kaskart prirašom paklodes, ir nors visai įdomu pasiskaityt kitų nuomones, bet kad jos irgi metai iš metų (beveik) nesikeičia. Nes nesikeičia ir mūsų atrankų principai.... Ir vienas didelis pliusas būtų sutaupyti pinigai. Ir kažkieno nervai...


Atsakyti
4Blackberry
2016 m. sausio 29 d. 22:36:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

2. Jie bent jau įnešė kažkokio gyvumo su savo tuo nors ir pigiu, bet įsimintinu hitu. Tiesiog jų komercinis planas buvo orientuotas į tokią publiką, kokią turi ir tie One Erection ir kiti...

4. Na, kai Latviją atstovauja iš Afrikos kilę atlikėjai, tai nėra ko stebėtis. Pernykštis atvejis buvo ta pati išimtis, netikiu, kad Latvijoj yra daug tokių "žvaigždžių", kurios būtų išsirikiavusios į eilę prie Eurovizijos scenos. Nepamenu kada dar latviai būtų taip gerai pasirodę, kaip tą išskirtinį kartą. Estai, turiu įtarimą, labai glaudžiai gyvena su suomiais. O Suomijoje turbūt neblogai išvystyta muzikos industrija. Bet čia tik spėjimai mano. O Lietuva toks izoliuotas kraštas, bei, reikia pripažinti, truputi atsilikęs (net remiantis istorija tai matyti). O gal lietuviai tiesiog labai protingi, todėl tikrai talentingi atlikėjai ir nekelia kojos į tą konkursą.

5. Kokios ten tos dainos pas tą GJan... Sukūrė porą gerų hitų ir viskas. Naujesnė kūryba, mano nuomone, visai nekvepia tais pasauliniais lygiais. O ir nėra tekstai kažkuo įspūdingi. Vienintelis fokusas pas ją - tiesiog gera muzikos kokybė ir stiprus balsas.

Gerai, ačiū, kad šaltakraujiškai sudirbai mano nuomonę (ne pirmą kartą, pastebėjau). Ir patinka man tas tavo nihilistinis požiūris į viską. 


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
velniux
2016 m. sausio 29 d. 20:45:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

1. Lordi naudot kaip pavyzdį nėra tikslinga, jie yra išimtis iš taisyklės visom prasmėm.

2. Jedward buvo turbūt vienas blogiausių dalykų, kurie kada nors yra nutikę eurovizijai. Be abejo, kad jų gerbėjų gretos smarkiai padidėjo. To paties amžiaus ir proto gerbėjų, kurios kambarius išsiklijavusios Bieberio ir One Direction plakatais.

3. "Suus" buvo labai koncentruotai publikai skirta daina, ir ta publika tikrai nebuvo pakankamai didelė, kad ji būtų galėjus tikėtis tikrai aukštos vietos. 

4. Problema ne tik piniguose. Estai ir latviai tikrai ne ką daugiau pasirodymam gali skirti, bet pažiūrėkim, kokiose vietose jie liko praėjusiais metais, ir kokioj likom mes (kas, beje, pastarųjų metų kontekste Lietuvai dar tikrai nebuvo blogai)

5. Nieko ta Džordana nepavarytų. Lietuvoj ji žvaigždė, nes turi susikūrus vardą. Taip pat kaip žvaigždės pas mus yra Ščiogolevaitė, Aistė ar ta pati Jennings. Bet Eurovizijos scenoj jos visos yra tik 1 iš 40+ dalyvių, kurių didžioji dalis žiūrovų niekada nėra girdėję. Vienintelė, kas Lietuvoj sugeba kurti aukšto lygio (europos ar net pasaulio mastu) pop dainas, yra GJan. Bet kaip ji pati daug kartų yra sakiusi - į euroviziją eit nesiruošia.

6. Zilnys ir yra taip visų muzikantų mėgiamas, kad visose recenzijose, visuose renginiuose praktiškai neišgirsi iš jo blogo žodžio. Visi geri, visi originalūs, visi įdomūs. Nežinau, ar jis tikrai taip mąsto, ar čia toks lindimas į vieną vietą, bet taip jau yra. Užkuraitis šiaip komentuoja euroviziją jau keliolika metų, bet vis vien jam neaišku, kad eurovizijoj džiazas nelaimi ir kad norint bent turėtį šansą užimti kokią aukštesnę vietą jis visiškai netinka. 


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
4Blackberry
2016 m. sausio 29 d. 14:21:44
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pergalė reiškia – pagrindinis prizas (turbūt dideli pinigai ir ta mikrofono statulėlė), dėmesys visoje Europoje iš žiniasklaidos, interviu, galbūt įvairios privilegijos ir koncertų rengimai kitose šalyse. Bet reikia nepamiršti, kad tam tikrų paguodos prizų susilaukia ir kiti, bet jie turi būti pelnyti. Nežinau, neseku aš tų buvusių laimėtojų gyvenimo, tai negaliu pasakyti, bet kai kurie ir toliau sėkmingai tęsia savo karjerą. Pvz, Lordi. Eurovizija manau, jiems tik padėjo šiuo atveju. Tai, kad apie juos nerašo spaudoje, nereiškia, kad jie nieko neveikia. Tiesiog gyvena ramiai, be skandalų, kaip normalūs atlikėjai. Kiti nugalėtojai tiesiog neturi nieko savyje, kas trauktų pasiklausyti jų tolimesnės kūrybos. Bent jau man. Iš kai kurių, kurie nelaimėjo, galbūt ir būtų įdomu. Dar nežinau, ar pamenate tokius, bet buvo tokie airiai dvyniai Jedward. Jie nelaimėjo, tačiau po Eurovizijos jie labai išpopuliarėjo, visokie fanų klubai tarp jaunimo pradėjo kurtis. Ryškūs jie buvo, tarsi tikros žvaigždės. Tačiau per jauni buvo. Nors muzika pigoka, tokia su laiku pradedanti erzinti. Kaip dabar jiems sekasi, nežinau.

Pastebėjau, Lietuvoje nėra jokio aiškaus požiūrio apie Euroviziją. Ir dabar man kyla flashback‘ai, galvoju, ar tik praeitais metais nekalbėjau apie tą patį... Bet tiek to, pakartosiu. Atrodo, Lietuvoje niekas nežino, ko patys nori. Koks mūsų tikslas? Jeigu laimėti – tai kodėl neinama link to tikslo? Atsakymas yra – trūksta pinigų. Tai jeigu situacija aiškiai nepataisoma, jei pinigų negalim ištraukti iš niekur (net iš Europos Sąjungos, nes turbūt ji neskiria paskolos už tokius dalykus), vadinasi pergalė mums yra visiška utopija. Ir nėra daugiau apie ką šita tema kalbėti. Ir juolab dabartiniais laikais, kai Eurovizijoje vyrauja kyšininkavimai ir politikavimai (kažin, kaip šiemet bus su Rusija..). Vadinasi, vienintelis mūsų tikslas turėtų būti paruošti tiesiog gerą atlikėją, sukurti gerą pasirodymą, kad ir pačiomis pigiausiomis priemonėmis. Tik čia gal reikia daug talento, kad iš nieko sukurti kažką. Iš viso, dabar pagalvojau, kad geriausia į Euroviziją būtų siųsti Džordaną. Pavarytų ji ten. Nežinau, ar laimėtų, bet pavarytų tai tikrai. Apskritai, kas būtų labai gerai – tai Lietuvai susikurti kokį nors įvaizdį, kuris reprezentuotų mus Eurovizijoje (pvz, Suomija dažnai įvardijama kaip metalistų kraštas ir jie dažnai užlipa ant Eurovizijos scenos). Bet aišku, mes esam per maži ir t.t. Tačiau jei gerai pasuktumėm galvą...

"mes tokių "pupyčių" neturim" – o iš kur žinot, kad neturim? Gal reikėtų geriau paieškoti? Esmė ta, kad Lietuvoje pernelyg visi drovūs ir tylūs. Tai turbūt pagrindinė priežastis, kodėl ir žvaigždžių neturim. Bet klausimas - ar iš viso mums reikia tokių žvaigždžių? Šią temą buvom užkabinę ir praeitais metais. Būtų įdomu plačiau ja padiskutuoti.

Labai taktiškam būti visose situacijose irgi yra savotiškas talentas, gebėjimas, kurį reikia treniruoti. Mažai kas iš Lietuvos viešų asmenų tokie yra. Tokie gal ir yra, bet jie rimti asmenys, ne iš pramogų pasaulio.

Tai komisija ir pasako tos kritikos, bet kokia ten ta kritika... Lyg jie geriau už pačius atlikėjus žinotų, ko reikia patiems atlikėjams ar Eurovizijai. Jie nebent gali patarti dėl techninių dalykų, kaip patobulinti vokalą, sukurti gerą scenografiją ir t.t.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
UtenaitisLT
2016 m. sausio 29 d. 10:06:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

geras sarašas tavo.


____________________
muzika\\\\\\\\\\\\\\\'
Atsakyti
Rutonė
2016 m. sausio 29 d. 00:53:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na nežinau, kiek galiu pritart, kiek ne. Pirma, nepritarsiu dėl (ne)laimėjimo. Taip, Eurovizijoje svarbiausia yra laimėti. Ten viską reiškia tik pirma vieta. Tik ji susirenka visus laurus. Aišku, pasitaiko, kad pastebimos ir antrą ar žemesnes vietas užėmusios dainos, bet... O ir pergalė - ką ji taip jau labai tokio reiškia? Kur dabar tie eurovizijų nugalėtojai? Kur dabar Ruslana? Politikoj gal ir žinoma, bet muzikoj... Kur A. Rybakas? Mums jis labiau žinomas ir mus jis labiau "myli", nes vis tik toks jis ir "norvegas" iš kaimyninės Baltarusijos, o plačiajam pasauly? 

Nesutiksiu ir dėl kokio nors ryškesnio dramatizmo - eurovizijai reikia nerūpestingo, lengvai įsimenamo (ir atkartojamo) kūrinio (nors dėl to galiu klyst). Na viena, dėl ko nesiginčysiu - reikia efektingo pasirodymo. Ko nors netikėto (nors tą netikėtumą turbūt visiems laikams "nurovė" Lordi - juos perspjaut būtų ne tai kad beprotiškai sunku, o greičiau jau neįmanoma). Kas man dar užkliuvo, tai Užkuraičio patarimai. Kam jis ten patarė įtraukt džiazo elementų, primink? Nu dieve mano, koks dar džiazas Eurovizijoj... OK, tai galbūt būtų šioks toks netikėtumo elementas, bet netikiu, kad jis sulauktų teigiamos reakcijos. Nu kam, kam reikia iš visiškos popsinės pramogos bandyt išspaust kažką akademiškai rimto???? Su draugu vis pajuokaujam ta tema (prie to ir music'as prisidėjo - pamenat tą trapią prancūzaitę iš Prancūzijos talentų? Aha, būtent - trapi mergaičiukė užriaumojo...) - sakom, reikėtų siųst kokią nors romatišką blondinišką pupytę, kuri uždainuotų švelniu balseliu, o po to.... nusimeta baltus (nebūtinai) romantiškus (būtinai) apdarus ir lieka su juoda oda (ar kažkaip panašiai) ir užriaumoja...  :D Betgi tai svajuko dramblionės, nes: a - mes tokių "pupyčių" neturim; b - tai ir vėl būtų nerimta, o tuo kaskart paimt Euroviziją nepavyks, tai tik vienkartinis "bajeris"; c - tai jau kažkur buvo.... O rimtais pasirodymais mes pasigirt nelabai galim. Gal vis tik šiemet galėtų būt Aistė, bet... Nepastebėjot, kad pakankamai aktyviai stumiama Ščiogolevaitė? 

Dėl komisijos. Na nematau nieko baisaus pasakyt ką nors aštriau. Bet taktiškai. Tiesa, viena bėdelė - Lietuva juk švogerių kraštas, tai ir komisijos nariai visus  (beveik) dainorėlius neblogai pažįsta, o gal net ir yra draugai ar net giminės. Tai kaip tada kažką kritikuosi... O šiurkštus kalbėjimas publikai patinka - prisimink tą patį Smoriginą ar Pauliukaitį - kokie laidų reitingai buvo? Bet aš tik prieš netaktą, bet jokiu būdu ne prieš tiesos (kartais labai karčios) sakymą į akis. Ką apgausim? Tik save. Juk prieš likusius europiečius atrodysim juokingai graudžiai...

Sakai, kokie atlikėjai, tokia ir komisija? C'mon... Komisija ir turėtų būt tai, dėl ko atlikėjai stengtųsi pasitempt, kad neišgirstų (ne)pelnytos nepageidaujamos kritikos. Komisija turi būt tas veiksnys, kuris kaip tik verstų atlikėjus pasitempt. Bet gal bėda yra kitur? Gal pati Eurovizija tiek praradusi prestižą, kad žvaigždės gten jau neina, kad nesigadintų savo blizgančių CV? O ir iš žvaigždžių nelabai kas galėtų ten eit. Ai, tiesa, kad ir žvaigždžių Lietuvoj, tiesą sakant, nėra... 


Atsakyti
4Blackberry
2016 m. sausio 28 d. 23:41:03 2016-01-28 23:47:59
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ok. Aš nežiūrėjau tų atrankų, net nežinojau, kad čia kažkas vyksta. Kažkaip neypatingai įdomu, ką siųs Lietuva, nes bet kokiu atveju aišku, kad nieko gero neišsiųs. Talentingi atlikėjai ten nelenda. Bet dabar paklausiau ir pažiūrėjau keletą pasirodymų, kad galėčiau pareikšti savo nuomonę.

Visapusiškai geriausias variantas - Aistė. Nesirgdama sudainuotų gal dar geriau. Balsas, daina, išvaizda - viskas tinka bendram Eurovizijos kontekstui, tik tiek, kad pasirodymas niekuo per daug neišsiskirtų, neįsimintų žmonėms. Bet bent jau jis pats, kaip pasirodymas, vertinant ne kontekste, būtų geras. Muzikos kritikai ir mėgėjai gal atkreiptų dėmesį. Ir ji man dar kažkiek primena Cristina Scabbia, bet tik truputi. Ką galvoju, kuriant pasirodymą ir pats atlikėjas turi būti ryškus, ne tik daina. Reikia sukurti asmenybę, personažą, atitinkamą charakterį. Aišku, taikyti pagal dainą. Bet suprantu, kad tokie dalykai labiau įgimti, čia ne kažkas, ką galima išmokti. O kuriant jausmingą pasirodymą su jausminga, emocionalia daina apie skausmingus dalykus, reikia stengtis vaidybiškai kuo geriau perteikti jausmus dainoje. Verta dėl to pasistengti, nes tie vaidybiniai elementai pridės daugiau vertės prie pasirodymo, gal net įsimins žmonėms, o gal netgi sugraudins..? Pavyzdžiui, kaip Ronos Nishliu "Suus". Nors žmonės net negalėjo žinoti apie ką tiksliai daina, bet taip ji stipriai ir ryškiai atliko tą dainą, kad energija tiesiog persidavė žmonėms per ekranus ir paliko didelį įspūdį. Daina neužėmė aukštos vietos, tačiau juk ne laimėti esmė, tiesa?

Trumpai apie kitus. Petunija pasirodė originali, savita, bet pasirodymas ne Eurovizijai, tiksliau sakant, neturės jokios reikšmės Eurovizijoje, bus greitai užmirštas. Galbūt, jei kažką patobulinus, pakeitus... Bet net neįsivaiduoju, ką. Behind the Moon labai stiprus, efektyvus pasirodymas ir daina, bet irgi, nemanau, kad Eurovizijoje atrodys gerai. Ir manau, kad jiems reikėtų dirbti toliau ir kažko siekti, nelendant į Euroviziją, nes ji tik pakenktų tolimesnei karjerai. Ugnė turi tikrai labai stiprų ir skambų balsą, kuris kartais skamba net kaip post-hardcore stiliaus atlikėjų, kas tikrai yra įspūdinga, nes neįprasta. Na, o jei labai norim lįsti Eurovizijai į subinę, tada pats geriausias pasirinkimas yra Donatas. Jis ir taip labai užsieniečių mėgstamas, tad palaikymo tikrai sulauks.

Kalbant apie komisiją, tai ją puikiai suprantu. Kokie atlikėjai - tokia ir komisija. Nėra gerų atlikėjų - nėra gerų kritikų. Normaliai jie šneka, nusišneka minimaliai, tiesiog labai jau vynioja viską į vatą, stengiasi sušvelninti nuomonę, atsargiai, kad nieko neįžeisti. Pasakys per daug ar per šiurkščiai - užmėtys akmenimis. Nagi pagalvokit, ar jūs būdami jų vietoje kalbėtumėte kaip nors išskirtinai kitaip?

O dėl vedėjų, tai kam rūpi, kokie tie vedėjai. Nebent svarbūs dėl to, kaip kultūriškai visas vaizdas su jais atrodo televizijoje. Rožickas vedėjas, nes jį kaip ir mėgsta vidutinė publika, kažkaip magiškai sukelia juoką tie jo nejuokingi pokštai ir išsireiškimai. Kalbant apie tai, kas tiktų į vedėjo vietą, tai aš siūlyčiau Richardą Jonaitį, bet jis dabar yra "Labas rytas, Lietuva" vedėjas ir nežinau, ar tikrai tiktų jis tokios laidos formatui... Iš moterų laidų vedėjų labai nebloga kaip vedėja apskritai man atrodo Gabrielė Martirosianaitė. O šiaip koks vedėjas būtent tiktų Eurovizijos atrankoms, nežinau. Tokio nėra.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
velniux
2016 m. sausio 28 d. 23:31:38
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš kažkaip per tas dvi laidas, kurias mačiau, labiau kreipiau dėmesį į pačias dainas, tai nelabai net ir girdėjau kaip Rožickas ar ta nauja negirdėta jo partnerė veda renginį. Šiaip aš apie Andrių buvau susidaręs pakankamai gerą nuomonę - tiek "Auksiniam balse", tiek tam neilgai gyvavusiam projekte "Mėnulio fazė", tiek ypač internetinių filmukų "Pistonai" serijų kūrime jis sugebėdavo būti ir įdomus, ir kandus, ir šmaikštus, neperžengdamas ribos, kai juokeliai pasidaro nebejuokingi, o šlykštūs (turim ne vieną ir ne du žmones viešumoj, kurie tik tokius "juokelius" ir sugeba svaidyti). Reikės atkreipt dėmesį labiau. Kita vertus, tikrai čia kitoks formatas, absoliučiai kitokia partnerė (lyginant su Beata). Gal ir netinka jis čia.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Rutonė
2016 m. sausio 28 d. 22:33:05 2016-01-28 22:34:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na bet man kliūva tas nenetūralus komisijos korektiškumas.... Nesakau, nereikia švaistytis visokiais necenzūriniais žodeliais, bet rėžt taip, kad maža nepasirodytų ir tuo pačiu neišeinant iš kultūringų rėmų - būtų visai gerai. Taip, kaip yra, tikrai neskanu. Nebūtų skanu, jei jie kalbėtų kaip J. Smoriginas ar Algis Greitai. Bet sakyt, kad yra gerai, kai yra tragedija, jau pernelyg... Na bet palaukim kitų pasirodymų. Ar čia jau buvo visi pretendentai? Jei taip - tada labai nekažką.... Šiaip jau kai paskaitinėju (my bad, my guilty pleasure) komentarus, tai vis užvaro Zilniui dėl jo prasto skonio. Juk ne paslaptis, kad kiekvienas sau esam eurovizijos ekspertas (bent jau tie, kur klykauja komentaruose delfiuose ir kitur).

Vedėjai. Jooo... Nedera jie man kartu. Jau džiaugiausi, kad nebematysiu Valinsko, nes vėžį varė, bet kad Rožickas tikrai ne geriau. Liūdna - Bentski šou jis atrodė visai neblogai Ar tiesiog jis ntinka tokioms laidoms vesti, ar su laiku ir aš išranki pasidariau (natūralu), ar dar kažką... Bet tokiu atveju pripažinkim, kad krizė ir dėl vedėjų - ir tų neturim tinkamų (ar turim, tik neprileidžiam). Bet jei ką siūlyt - nu nežinau, taip greit, neabejodama, jokio kandidato nepasiūlyčiau. Na nebent Marijus Žiedas - jis man visada patiko,ir pažiūrėt simpatiškas, ir nenusišneka, ir balsas malonus. Nors nežinia, ar čia jis derėtų...


Atsakyti
einaras13
2016 m. sausio 28 d. 22:11:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Komisijoj yra Zilnys, kuris bando pasakyti tiesą kuo švelniau, neįžeisdamas žmogaus, ir visi kiti, kurie tik padlaižiauja. Na, Užkuraitis kartais numeta taiklių, įdomių pastabėlių, bet tik kartais. Nevadinkim komisijos tragiška, nes jei ji bus griežtesnė, pasigirs kitos kalbos, kad jie čia jau per riebiai sudirbinėja ir bla bla bla. Visiems neįtiksi. Matyt, komisijos nariams buvo tiesiog liepta kalbėti kuo švelniau, subtiliau, ir viskas...

Jei jau eina kalba apie patį renginio organizavimą, nu Rožickas vėžį varo. Dar neradau žmogaus, kuriam patiktų Rožicko tie bajeriukai ir visas vedimo stilius. Gerūta dar išlieka neutrali, susivirškina (laimei)...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2016 m. sausio 28 d. 22:00:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš mačiau visas laidas. Niekada neprisižadu žiūrėt/nežiūrėt, bet tiesiog įdomu, ką ir vėl sumąstysim siųst. Ir ką - vaizdas ne liūdnas, o visiškai tragiškas - siųst neturim ką. Kas mane pašiurpino, tai Valdas Lacko - nei išvaizdos, nei balso, nei dainos - NIE-KO. Ir kas tikrai neskaniai nustebino - tai gana neblogas komisijos vertinimas. Mane apskritai stebina tokia JOKIA komisija - nepasakys tokiam vestuvių dainorėliui, kad na ne ten jis pataikė (nors realiai jis išvis turėjo nepraeit jokios atrankos) ir kad su tokiu mąstymu/dainavimu nėra ko nė svajot apie pasirodymą europinėje (tegu ir labai prasto skonio) scenoje. Man šita komisija kažkokia bestuburė, bijanti(?)/nenorinti(?) rėžt tiesiai šviesiai karčių teisybės žodžių. O jei jie iš tiesų taip mąsto - mes niekada iš dugno neišlipsim... 

Žiūrint iš tikimybių kažką pasiekt, tai išskirčiau kas be ko, Donatą Montvydą, Aistę Pilvelytę ir.. Ai, tiek to, užtkeks. Simpatijų (asmeninių) dar skirčiau Ericai Jennings (bet ddaina tai visiškai kalėdinė....) ir Petunijai. Viskas. Ai, dar gal ir Alice Way, ir Behind the Moon ir galbūt Baiba visai nieko, bet mąstant, bandant įsivaizduot, kaip jie atrodytų bendram Eurovizijos kontekste... Nu ne....Simpatijų bendravardei neduodu jokių - daina manęs neužkabino, tema ne nuvalkiota, o apskritai sudūlėjusi (dar 1991, atrodo, Toto Cutugno dainavo Insieme 1992) ir tas panašumas į Polinos Gagarinos pasirodymą... Ne, nekabina. Nors kokybės, profesionalumo požiūriu lyg ir viskas tvarkoj. Tiesa, dar atsižvelgiant į tai, kokios nuotaikos vyrauja didžiojoj Eurovizijoj, gal visi neblogų šansų turėtų Ruslanas, ir daina jo visai nebloga. Kita vertus... Jei taip dabar bandau iš fragmentų sudėliot / susirinkt tuos, kurie nors kiek geriau atrodė, reiškia, neužkabino tiek, kad būtų verti didesnės auditorijos dėmesio.

Visų kitų neaptarinėsiu, bet tuos, kurie užkliuvo, gal paminėsiu. Eglė Jakštytė - ką aš žinau, gal aš jau senstu, bet tokia muzika man nepatinka. Nelabai tikiu, kad tokia mėgaustųsi ir Eurovizijos žiūrovų dauguma. O ir pasirodymas kažkoks vulgarokas (gal moteriškoms akims) pasirodė. Ir dar - na man kažkaip visai nederėjo tas jos draikymasis ir muzika - tai buvo du atskiri dalykai. Ir tai yra blogai. 

Ištvanas ir Elada? Man panašiau į bandymą "paimti" tuo, kad jis - čigonas, ji "eilinė" baltaodė. Pati daina manęs neužkabino, šiandien jau net neprisimenu, kaip ji skambėjo. Ai, nebent tik kad kažkas scenoj dar šoko/bandė šokt.

Neringa Šiaudikytė man vis tiek liks pupa su ne pačiu geriausiu skoniu (žinau, galiu klyst), nors turiu pripažint, kad daina šį kartą susiklausė tikrai geriau nei bet kada anksčiau. Bet nieko kabinančio.

Berta Timinskaitė - nemanau, kad tokio stiliaus muzika veža daugumą. Nors galbūt kaip tik tokie dabar ir žiūri, ir balsuoja. Bet - paprašyti pakartot tokios dainos priedainį vargu ar sugebėtų ką prisimint. Ir tai yra minusas.

Baigiant visus išvedžiojimus - kol kas mano visos simpatijos atitenka Aistei.


Atsakyti
einaras13
2016 m. sausio 28 d. 21:25:06 2016-01-28 21:26:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Su Aiste viskas tvarkoj, man pasirodė gan arti „Melancholia“, mūsų nuomonės panašios.

Montvydo tipinei eurovizinei dainai iškart suveikė atmetimo reakcija. Aišku, jei mums reikia kuo aukštesnės vietos, tai tik jį ir siųst į Euroviziją.

Ugnė Smile daina solinė labai prilipo, deja, vokalas buvo tragedija, sutinku. Su grupe ji pasirodė daug geriau.

Petunijos tiesiog kitoks skambesys. Aš to ir ieškau klausydamas Euroviziją — kad kabina ir kad kitaip skamba.

Užsienio komisija beveik visose laidose nugrybavo ir turbūt visa Rusnė prabalsavo už tą Valdą, kai žiūrėjau rezultatus, buvau tiesiog apšalęs.


Kadangi nei Petunija, nei Alice Way neturi šansų, tai aš sirgsiu už Aistę ir tik už Aistę. Blogiausiu atveju už Rūtą.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
velniux
2016 m. sausio 28 d. 20:42:05 2016-01-28 20:46:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne visiškai viską sekiau ir girdėjau, nes trečio pusfinalio (ar whatever round that was) nežiūrėjau, tik Aistės pasirodymą. Ne "Melancolia" lygio, bet neblogas, man patiko (nors aš gal kažkiek šališkas Aistės klausimu {#}). Kalbant apie kitus, tai vienintelė kita daina, kuri kažkiek patiko, buvo Montvydo. Bet vėlgi, toli gražu ne tokia, kokios klausyčiau savo malonumui. Visa kita daugiau mažiau buvo arba "išklausiau ir nebeprisimenu", arba šiaip tragedija. Ugnė Smile nuvylė, bent jau savo soliniu pasirodymu - tikrai žinau, kad ji moka gerai atlikti kūrinį ir jos balsas man šiaip jau darydavo labai neblogą įspūdį, bet ten buvo labai labai labai smarkiai ir "neskaniai" perspausta vos ne kas trečioj natoj. Pasirodymas su grupe geresnis, bet didelio įspūdžio irgi nepaliko. Petuniją dabar specialiai perklausiau, irgi įrašyčiau į tų "jokių" sąrašą. Tiesą sakant, baisu buvo matyt vestuvių dainininką iš Rusnės imantį 2-3 vietas kone visų užsienio komisijos narių sąrašuose. Bet dar baisiau buvo tai, kad atmetus Ščiogolevaitę (dėl profesionalaus atlikimo, nes daina vėlgi šimtą kartų girdėtas šablonas) ir Jakštytę (labiau dėl pasirodymo nei dainos) visa kita tą vakarą buvo bene tam pačiam tragiškam lygy. Pradedant moteriškąja Minedo versija ir baigiant tavo sąraše irgi neaukštai įsipaišiusia "teisės valdytoja". Dar reikės perklausyt Ievą ir suteikt antrą šansą Alice Way, bet šiaip jau arba Aistė, arba Donatas. Kita vertus, buvo metų, kai ir nei vieno tokio lygio pasirinkimo neturėjom.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Flotsam and Jetsam Flotsam and Jetsam
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 426
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 268888