Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

FESTIVALIO RECENZIJA | Granatos Live 2014: vis dar nokstantis festivalis

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Granatos 2014. [Manto Daleckio / Unrest nuotr.]

Granatos 2014. [Manto Daleckio / Unrest nuotr.]

Granatos Live 2014 – antrą kartą vykstantis, ir per metus smarkiai išaugęs, muzikinis festivalis. Šiemet Granatoms teko atlaikyti net keletą išbandymų: didžiulį žmonių srautą bei alinančius karščius.

Ne visus juos suvaldyti pavyko, bet gerų akimirkų netrūko taip pat. Apie viską iš eilės.

Pradėkime nuo muzikos.

Visuose pasirodymuose sudalyvauti tokiu oru buvo tiesiog neįmanoma, todėl atsirinkau tuos, kurie labiau domino.



Sheep Got Waxed

„Kovos klubo“ garso takelio atlikėjai yra skambus apibūdinimas. Tiesa, šį kartą čia kalbama apie spektaklio nuotaikos kūrėjus. Iki šiol „Avytes“ temačiau Vido Bareikio spektaklyje, bet jie man taip patiko, kad vis laukiau kito susidūrimo ir pagaliau jis įvyko. Likau visiškai nenusivylęs. Tiesą, sakant, pirmasis pamatytas „Granatos LIVE 2014“ pasirodymas buvo vienas geriausių viso festivalio koncertų.

Užvedantis jazz-rokas davė puikų startą ir net gaila, kad Sheep Got Waxed grojo taip anksti. Būtų buvę dar geriau, jau apšilus kojas.

Posthumans

Iki šiol buvau girdėjęs tik vieną Posthumans dainą ir žinojau tik tiek, kad reikia tikėtis elektroninės pop muzikos. Posthumans turi potencialą, kurį gali išauginti net į labai malonų skambesį. Atskiri elektroniniai pasažai skamba labai neblogai, tačiau bendras vaizdas ir garsas kol kas silpnokas. Ir prie to ypač prisideda chaotiškas elgesys ant scenos. Posthumans palinkėčiau daugiau koncentruotis į pačią muziką, o tik vėliau į įvaizdį, nes šiuo metu tai maišo vienas kitam.

Ba.

Ba. pasirodymas buvo vertas vienos iš pagrindinių scenų. Ir tai yra faktas. Pirmasis prie Nescafe scenos sutraukęs padorų skaičių žmonių, sugebėjo išlaikyti jų dėmesį visą laiką. Žadėjau pažiūrėti pusę Ba. ir pusę Freaks of Floor pasirodymo, bet iki „freaksų“ taip ir nenukeliavau. Ba. buvo tiesiog toks geras!

Jau ne pirmą kartą pastebiu, kad Ba. muzika gyvai skamba daug geriau nei įrašuose. Bent, jau man. Daugiau gyvesnio garso, daugiau gitarų ir pats Benas atrodo mėgaujasi tuo, ką jis nuveikia iš savo dainų gyvai.

Saulės Kliošas

Kas atsitiko Saulės Kliošui? Paskutinį kartą mačiau gal prieš 3 metus ir tada publika buvo užvesta iki maksimumo, bet šį kart buvo kažkoks nesusipratimas. Žinoma, publika žinodama daugelį dainų dainavo kartu, bet bėda buvo ne dainų atlikimas. Nežinau, ar grupei, o ypač būgnininkui, jau atėjo vidutinio amžiaus krizė, nes iš bendravimo su publika susidarė būtent toks vaizdas. Seksas, keiksmažodžiai ir wannabe repo partijos – toks mano atsiminimas apie šių metų Saulės Kliošą. Be viso šito, dar ir užtemptas laikas ant scenos, paliekant Biplanams labai mažai laiko improvizacijoms.

Biplan

O čia buvo atvirkštinis variantas. Iš Biplanų nieko daug nesitikėjau, o jie ėmė ir nustebino. Labai šiltas, pozityvus ir tikrai festivališkas pasirodymas. Didžiausias pliusas už vientiso stiliaus išlaikymą. Publikai prašant „Anzelmučių“, Biplanai ir toliau grojo savo naujesnes ir kokybiškesnes dainas. Įdomu, kur grupė pasuks toliau, nes nauja daina „Kapitonai“ akivaizdžiai įkvėpta Mumford & Sons, kas nuteikia optimistiškai.




G&G Sindikatas

Lyginant pernai ir šių metų G&G pasirodymus tenka pripažinti, kad pernai grupė turėjo daugiau sprogstamojo užtaiso. Šiemet viskas atrodė tvarkinga ir kokybiška, bet tokios energijos ir įspūdžio kaip pernai sukurti nepavyko. Gal dėl visko kaltas ir prastesnis įgarsinimas, tačiau ir patys vyrukai atrodė labiau pavargę nei pernai. Iš kitos pusės, man visada įspūdį daro G&G Sindikato sugebėjimas savo dainas prikelti naujam gyvenimui, sumiksuojant su kitomis populiariomis dainomis.




Bastille

Pirmo vakaro žvaigždės ir, tikriausiai, daugiausiai fanų surinkusi grupė Granatose buvo Bastille. Man čia buvo iššūkis, nes buvau girdėjęs tik dvi dainas („The Night“ ir „Pompeii“) ir abi labai nepatiko. Tad šis koncertas tapo ir savotišku atradimu ir nusivylimu. Atradimu, nes pamačiau, kad Bastille turi ir gerų dainų, kad grupė turi potencialo. Nusivylimu, nes vakaro viniai norėjosi, ko nors stipriau. Dėl tokio įspūdžio gali būti kaltas ir įgarsinimas, nes aplinkiniai, buvę Positivus festivalyje Latvijoje, sakė, kad ten įgarsinimas buvo žymiai geresnis.








Without Letters

Antrą dieną pradėjau su Without Letters ir visiškai nesigailiu į juos iškeitęs Lino Adomaičio pasirodymą. Vieni įdomiausių eksperimentatorių mūsų šalyje. Indie roko, elektronikos, post ir trip hopo mišinys man daug kur primena Archive improvizacijas, o tai Without Letters tikrai yra komplimentas ir gal net siekiamybė. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsiranda tokių grupių.

Instrumenti

Pernai didžiausiu festivalio atradimu tapo Jamie N Commons, šiemet šį vardą be abejonės pelno Instrumenti. Nepaisant to, kad mūsų kaimynai Lietuvoje lankosi dažnai, aš juos mačiau pirmą kartą. Ganėtinai sunkus ir užvedantis Electro-pop`as buvo būtent tai, ko reikėjo antrai dienai, kurios didžiąją dalį programos sudarė ramesni atlikėjai.






Golden Parazyth

Trečias kartas, kai matau Golden Parazyth gyvai ir trečias kartas, kai jie man nepalieka jokio įspūdžio. Man tai visiška įrašų grupė. Gyvai jie nuobodūs ir net migdantys. Tiesa, šį kart buvo kiek geriau nei per Hurts koncertą, bet vis tiek silpniausias antros dienos pasirodymas pagrindinėse scenose.










Dub FX

Niekada nebuvau Dubfx gerbėjas, todėl bent jau į šį pasirodymą ėjau be jokių lūkęsčių, žinodamas ko tikėtis. Nieko netikėto ir negavau. Tradicinis Dub FX skambesys, patikęs dub`o ir labiau neutraliems klausytojams. Man tai buvo proga atsipūsti prieš pagrindinę festivalio žvaigždę.


John Newman

Skirtingai nei Bastille, John Newman man tapo atradimu. Žinojau iki šiol tik „Love me again“ ir ji man labai nepatiko, todėl buvo malonus siurprizas atrasti daug neblogų dainų J. Newmano programoje. Apskritai atlikėjo pasirodymas buvo itin kokybiškas ir įsimintiniausias visame festivalyje. "Granatos" žinojo, kaip pabaigti pagrindinę šių metų programą.












Jama&W

Prieš užbaigiant antrąją dieną, dar spėjau pamatyti Jama&W, kurie kaip ir Ba. yra verti pagrindinės scenos. Tokia repo forma, kurią išpažįsta Jama&W man yra pati priimtiniausia, o nuoširdumas su kuriuo grupė daro viską, ko imasi, tik dar labiau paperka ir nors akys jau merkėsi, nesinorėjo praleisti nei akorodo. Panašiai ir su Colors of Bubbles, kurių spėjau išgirsti tik dvi dainas, bet to užteko, kad nesuprasčiau, kodėl šį grupė taip neįvertinta ir tokiu blogu laiku grojo. Labai perspektyvūs vyrukai.



Apibendrinant visą festivalį, reikia pažymėti, kad šiemet buvo daugiau nesusipratimų su organizaciją, ypač didžiulėse eilėse prie įėjimų. Teko girdėti daug įvairių ir piktų atsiliepimų, bet man daug nusivylimų nebuvo. Festivaliui dar tik antri metai, auga neįtikėtinais tempais, tikiu, kad organizatoriai pasimokys iš savo klaidų ir kitais metais bus daug geriau.

Man labiau įstrigo susirinkusi publika. Koncertų ir muzikos kultūra pas mus dar labai ankstyvoje stadijoje. Pradedant tuo, kad niekam neįdomu gilintis į grupes ir jų grojamą muziką. Dauguma žino per radiją grojamas dvi dainas ir niekada net nesugalvos perklausyti visą albumą, paieškoti daugiau dainų. Tai puikiai parodo publikos reakcija per Bastille, kai laukė tik dviejų paskutinių dainų ir kuo ilgiau jų neišgirdo, tuo piktesni darėsi.

Kitas aspektas, tai visiška gėda per John Newmano išėjimą prieš paskutines dvi dainas. Jokio „biso“. Pasikartosiu - JOKIO „Biso“. Ne gana to, kad keliolikinė publika nesugebėjo šaukti „One more time“ ar „We wan`t more“, ar bent jau tiesiog šaukti ir ploti, jie stovėjo tyloje ir stebėjosi: „Bet tai matai koks, išėjo šiaip sau vidurį atsigerti“. Man, asmeniškai buvo gėda už mus.

Na, ir bendravimas su atlikėjais. Draugai pasakojo, kad per Bastille pasirodymą Positivus festivalyje grupei prašant pritūpti ir pašokti, tai darė beveik visi susirinkusieji, mūsų publika to nesuprato. Dar daug festivalių turės praeiti, kol išmoksime klausytis muzikos.

Tikiuosi, kad kitais metais niekas nesutrukdys sugrįžti į Rumšiškes ir išbandyti jau trečiąsias Granatas bei tikiu, kad tuomet galėsiu girti organizatorius už ištaisytas visas klaidas.

Lankėsi ir įspūdžiais dalinosi Deividas Budginas, nuotraukomis straipsnį papuošė Mantas Daleckis ("Unrest")



Na, o čia galite paieškoti ir savęs:

































Susijusi informacija


  • Naudojant music.lt informaciją internete aktyvi nuoroda į www.music.lt yra būtina.
  • Naudojant music.lt informaciją radijo/televizijos eteryje, būtina paminėti, jog informaciją pateikia www.music.lt.
  • Užfiksavus pažeidimus bus kreipiamasi į atitinkamus teisėsaugos organus.

Gairės


 Deividas Budginas / Mantas Daleckis / festivaliai / renginiu recenzijos

Šaltinis: Music.lt   Peržiūrėta kartų: 6052   Data: 2014-08-05
Esamas tekstas

Granatos 2014. [Manto Daleckio / Unrest nuotr.]Granatos Live 2014 – antrą kartą vykstantis, ir per metus smarkiai išaugęs, muzikinis festivalis. Šiemet Granatoms teko atlaikyti net keletą išbandymų: didžiulį žmonių srautą bei alinančius karščius.

Ne visus juos suvaldyti pavyko, bet gerų akimirkų netrūko taip pat. Apie viską iš eilės.

Pradėkime nuo muzikos.

Visuose pasirodymuose sudalyvauti tokiu oru buvo tiesiog neįmanoma, todėl atsirinkau tuos, kurie labiau domino.



Sheep Got Waxed
„Kovos klubo“ garso takelio atlikėjai yra skambus apibūdinimas. Tiesa, šį kartą čia kalbama apie spektaklio nuotaikos kūrėjus. Iki šiol „Avytes“ temačiau Vido Bareikio spektaklyje, bet jie man taip patiko, kad vis laukiau kito susidūrimo ir pagaliau jis įvyko. Likau visiškai nenusivylęs. Tiesą, sakant, pirmasis pamatytas „Granatos LIVE 2014“ pasirodymas buvo vienas geriausių viso festivalio koncertų.

Užvedantis jazz-rokas davė puikų startą ir net gaila, kad Sheep Got Waxed grojo taip anksti. Būtų buvę dar geriau, jau apšilus kojas.

Posthumans
Iki šiol buvau girdėjęs tik vieną Posthumans dainą ir žinojau tik tiek, kad reikia tikėtis elektroninės pop muzikos. Posthumans turi potencialą, kurį gali išauginti net į labai malonų skambesį. Atskiri elektroniniai pasažai skamba labai neblogai, tačiau bendras vaizdas ir garsas kol kas silpnokas. Ir prie to ypač prisideda chaotiškas elgesys ant scenos. Posthumans palinkėčiau daugiau koncentruotis į pačią muziką, o tik vėliau į įvaizdį, nes šiuo metu tai maišo vienas kitam.

Ba.
Ba. pasirodymas buvo vertas vienos iš pagrindinių scenų. Ir tai yra faktas. Pirmasis prie Nescafe scenos sutraukęs padorų skaičių žmonių, sugebėjo išlaikyti jų dėmesį visą laiką. Žadėjau pažiūrėti pusę Ba. ir pusę Freaks of Floor pasirodymo, bet iki „freaksų“ taip ir nenukeliavau. Ba. buvo tiesiog toks geras!

Jau ne pirmą kartą pastebiu, kad Ba. muzika gyvai skamba daug geriau nei įrašuose. Bent, jau man. Daugiau gyvesnio garso, daugiau gitarų ir pats Benas atrodo mėgaujasi tuo, ką jis nuveikia iš savo dainų gyvai.

Saulės Kliošas
Kas atsitiko Saulės Kliošui? Paskutinį kartą mačiau gal prieš 3 metus ir tada publika buvo užvesta iki maksimumo, bet šį kart buvo kažkoks nesusipratimas. Žinoma, publika žinodama daugelį dainų dainavo kartu, bet bėda buvo ne dainų atlikimas. Nežinau, ar grupei, o ypač būgnininkui, jau atėjo vidutinio amžiaus krizė, nes iš bendravimo su publika susidarė būtent toks vaizdas. Seksas, keiksmažodžiai ir wannabe repo partijos – toks mano atsiminimas apie šių metų Saulės Kliošą. Be viso šito, dar ir užtemptas laikas ant scenos, paliekant Biplanams labai mažai laiko improvizacijoms.

Biplan
O čia buvo atvirkštinis variantas. Iš Biplanų nieko daug nesitikėjau, o jie ėmė ir nustebino. Labai šiltas, pozityvus ir tikrai festivališkas pasirodymas. Didžiausias pliusas už vientiso stiliaus išlaikymą. Publikai prašant „Anzelmučių“, Biplanai ir toliau grojo savo naujesnes ir kokybiškesnes dainas. Įdomu, kur grupė pasuks toliau, nes nauja daina „Kapitonai“ akivaizdžiai įkvėpta Mumford & Sons, kas nuteikia optimistiškai.




G&G Sindikatas
Lyginant pernai ir šių metų G&G pasirodymus tenka pripažinti, kad pernai grupė turėjo daugiau sprogstamojo užtaiso. Šiemet viskas atrodė tvarkinga ir kokybiška, bet tokios energijos ir įspūdžio kaip pernai sukurti nepavyko. Gal dėl visko kaltas ir prastesnis įgarsinimas, tačiau ir patys vyrukai atrodė labiau pavargę nei pernai. Iš kitos pusės, man visada įspūdį daro G&G Sindikato sugebėjimas savo dainas prikelti naujam gyvenimui, sumiksuojant su kitomis populiariomis dainomis.




Bastille
Pirmo vakaro žvaigždės ir, tikriausiai, daugiausiai fanų surinkusi grupė Granatose buvo Bastille. Man čia buvo iššūkis, nes buvau girdėjęs tik dvi dainas („The Night“ ir „Pompeii“) ir abi labai nepatiko. Tad šis koncertas tapo ir savotišku atradimu ir nusivylimu. Atradimu, nes pamačiau, kad Bastille turi ir gerų dainų, kad grupė turi potencialo. Nusivylimu, nes vakaro viniai norėjosi, ko nors stipriau. Dėl tokio įspūdžio gali būti kaltas ir įgarsinimas, nes aplinkiniai, buvę Positivus festivalyje Latvijoje, sakė, kad ten įgarsinimas buvo žymiai geresnis.








Without Letters
Antrą dieną pradėjau su Without Letters ir visiškai nesigailiu į juos iškeitęs Lino Adomaičio pasirodymą. Vieni įdomiausių eksperimentatorių mūsų šalyje. Indie roko, elektronikos, post ir trip hopo mišinys man daug kur primena Archive improvizacijas, o tai Without Letters tikrai yra komplimentas ir gal net siekiamybė. Labai džiaugiuosi, kad Lietuvoje atsiranda tokių grupių.

Instrumenti
Pernai didžiausiu festivalio atradimu tapo Jamie N Commons, šiemet šį vardą be abejonės pelno Instrumenti. Nepaisant to, kad mūsų kaimynai Lietuvoje lankosi dažnai, aš juos mačiau pirmą kartą. Ganėtinai sunkus ir užvedantis Electro-pop`as buvo būtent tai, ko reikėjo antrai dienai, kurios didžiąją dalį programos sudarė ramesni atlikėjai.






Golden Parazyth
Trečias kartas, kai matau Golden Parazyth gyvai ir trečias kartas, kai jie man nepalieka jokio įspūdžio. Man tai visiška įrašų grupė. Gyvai jie nuobodūs ir net migdantys. Tiesa, šį kart buvo kiek geriau nei per Hurts koncertą, bet vis tiek silpniausias antros dienos pasirodymas pagrindinėse scenose.










Dub FX
Niekada nebuvau Dubfx gerbėjas, todėl bent jau į šį pasirodymą ėjau be jokių lūkęsčių, žinodamas ko tikėtis. Nieko netikėto ir negavau. Tradicinis Dub FX skambesys, patikęs dub`o ir labiau neutraliems klausytojams. Man tai buvo proga atsipūsti prieš pagrindinę festivalio žvaigždę.


John Newman
Skirtingai nei Bastille, John Newman man tapo atradimu. Žinojau iki šiol tik „Love me again“ ir ji man labai nepatiko, todėl buvo malonus siurprizas atrasti daug neblogų dainų J. Newmano programoje. Apskritai atlikėjo pasirodymas buvo itin kokybiškas ir įsimintiniausias visame festivalyje. "Granatos" žinojo, kaip pabaigti pagrindinę šių metų programą.












Jama&W
Prieš užbaigiant antrąją dieną, dar spėjau pamatyti Jama&W, kurie kaip ir Ba. yra verti pagrindinės scenos. Tokia repo forma, kurią išpažįsta Jama&W man yra pati priimtiniausia, o nuoširdumas su kuriuo grupė daro viską, ko imasi, tik dar labiau paperka ir nors akys jau merkėsi, nesinorėjo praleisti nei akorodo. Panašiai ir su Colors of Bubbles, kurių spėjau išgirsti tik dvi dainas, bet to užteko, kad nesuprasčiau, kodėl šį grupė taip neįvertinta ir tokiu blogu laiku grojo. Labai perspektyvūs vyrukai.


Apibendrinant visą festivalį, reikia pažymėti, kad šiemet buvo daugiau nesusipratimų su organizaciją, ypač didžiulėse eilėse prie įėjimų. Teko girdėti daug įvairių ir piktų atsiliepimų, bet man daug nusivylimų nebuvo. Festivaliui dar tik antri metai, auga neįtikėtinais tempais, tikiu, kad organizatoriai pasimokys iš savo klaidų ir kitais metais bus daug geriau.

Man labiau įstrigo susirinkusi publika. Koncertų ir muzikos kultūra pas mus dar labai ankstyvoje stadijoje. Pradedant tuo, kad niekam neįdomu gilintis į grupes ir jų grojamą muziką. Dauguma žino per radiją grojamas dvi dainas ir niekada net nesugalvos perklausyti visą albumą, paieškoti daugiau dainų. Tai puikiai parodo publikos reakcija per Bastille, kai laukė tik dviejų paskutinių dainų ir kuo ilgiau jų neišgirdo, tuo piktesni darėsi.

Kitas aspektas, tai visiška gėda per John Newmano išėjimą prieš paskutines dvi dainas. Jokio „biso“. Pasikartosiu - JOKIO „Biso“. Ne gana to, kad keliolikinė publika nesugebėjo šaukti „One more time“ ar „We wan`t more“, ar bent jau tiesiog šaukti ir ploti, jie stovėjo tyloje ir stebėjosi: „Bet tai matai koks, išėjo šiaip sau vidurį atsigerti“. Man, asmeniškai buvo gėda už mus.

Na, ir bendravimas su atlikėjais. Draugai pasakojo, kad per Bastille pasirodymą Positivus festivalyje grupei prašant pritūpti ir pašokti, tai darė beveik visi susirinkusieji, mūsų publika to nesuprato. Dar daug festivalių turės praeiti, kol išmoksime klausytis muzikos.

Tikiuosi, kad kitais metais niekas nesutrukdys sugrįžti į Rumšiškes ir išbandyti jau trečiąsias Granatas bei tikiu, kad tuomet galėsiu girti organizatorius už ištaisytas visas klaidas.

Lankėsi ir įspūdžiais dalinosi Deividas Budginas, nuotraukomis straipsnį papuošė Mantas Daleckis ("Unrest")


Na, o čia galite paieškoti ir savęs:






























Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
DeLaLiutishkuz
2014 m. rugpjūčio 6 d. 13:58:21 2014-08-06 15:11:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

nors ir nebuvau granatose, bet zinau, kad sudas yra tie bastile ir newmanas. eilines vaiku zvaigzdutes.


____________________
/ moustache is practically like a wedding ring \
Atsakyti
velniux
2014 m. rugpjūčio 6 d. 11:09:56
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Truputį pasivėlinau, eilės tikrai žiaurokos, nors kaip supratau tos dvi valandos, kurias atstovėjom, nebuvo blogiausias variantas. Užtai pasivaikščiojom penkis kilometrus nuo Pravėniškių prieš tai per lietų. Bet visai fun buvo {#}. Bėda tik ta, kad teko praleisti tiek Monkey Tank, tiek Freaks on Floor, kas praktiškai reiškė, kad penktadienio programoj nieko įdomaus kaip ir nebeliko.

Ką pavyko pamatyti:

 

Sindikatas: Na, nieko naujo, viskas matyta, nors ir dar gan kokybiška. Yra neblogų gabalų, energija irgi yra, bet neveža ir tiek.

Bastille: Aš irgi panašiai, žinojau dvi dainas gal, bet studijiniam skambėjo visai neblogai. Deja, tik studijiniam. Šiaip tai yra eilinė šūdina ir išpjarinta electro grupė be jokio originalumo ir bent kiek į muziką panašesnio skambesio. Nesitikėjau stebuklų, bet ir nesitikėjau tokio pravalo.

Garbanotas Bosistas: Girdėjau gal antrą kartą tik, bet nežinau, ar čia po Bastille fiasko, ar šiaip kažkas galvoj susimaišė, kad taip gavosi, jog man visai patiko. Ne mano stilius, bet daro jie viską gerai ir savo atsipalaidavimu bei ta jų muzikoj tvyrančia vos ne jamaikietiška dvasia sugeba užkrėsti visus klausytojus.

Vat tai, kad pradėjai tik nuo WL, sakyčiau, buvo klaida antroj dienoj {#}.

Alice Way: Neblogai skambėjo ir įrašuose, bet gyvas atlikimas ir šis pasirodymas ant scenos praktiškai pavertė mane šios merginos gerbėju. Taip, tai pop muzika, bet išties labai kokybiška, turinti prasmę. Ir pačiai atlikėjai nelabai įmanoma turėti rimtesnių priekaištų.

Pilnatys: Čia turbūt buvo "Granatų" atradimas. Sužinojau apie juos kai dieną prieš tai draugas parodė dainą "Robot". Iš tiesų, dar vienas puikus lietuviškas muzikinis projektas, kažkas panašaus į "Art Rock" stilių, bet įvairovės muzikoje gerokai daugiau. Puikus instrumentų valdymas, įdomios kompozicijos ir solo, geri tekstai. Puikiai.

Movo: Na, čia paprastesnis variantas, bet nedaug prastesnis. Aišku, didžioji dalis dainų žinomos - gilių prasmių ieškoti ten nereikia, bet pati muzika ir muzikantų užsidegimas grojant tikrai paperka.

 

"Without Letters", deja, teko paaukoti dėl galimybės stovėti pirmoje eilėje prie "Instrumenti". Bet jo, kai pamatai, kiek žmonių susirenka ties Adomaičiu ir kiek ties latviais, jau nekalbant apie auksčiau minėtas naujesnes grupes, darosi labai liūdna. Adomaitis dar gal nebūtų tokia tragedija, jei grotų, pavyzdžiui, tik instrumental muziką, nes tos jo melodijos tokios visai pusė velnio. Nu bet jau kai praveria burną, nesvarbu, ar dainos tekstas, ar "bendravimas" su publika... Norisi mažų mažiausiai užsikimšt ausis arba numest jį nuo scenos.

 

"Instrumenti": Rašęs apie juos esu daug ir ilgai, o prieš važiuodamas į festivalį net neabejojau, kad tai bus pagrindinė vinis. Taip ir buvo. Nunešė gerokai bet kuriuos kitus jame grojusius ir eilinį kartą paliko tik vieną klausimą: "Kodėl tokio lygio grupė vis dar groja scenose greta Adomaičio surinkdama mažiau žiūrovų nei jis, o ne kur nors UK/US greta pasaulio geriausiųjų?" Honestly, pasakysiu skambiai, bet sąžiningai: net mano nuo vaikystės mylimi "Aerosmith" koncerto metu nepadarė tokio įspūdžio, kokį kas kartą (matau juos trečią kartą) palieka "Instrumenti". Pure awesomeness.

Parazitų beveik neklausiau, užteko man jau jų apšildymų per Lana del Rey ir "Hurts". Šūdas ir tiek. Nėra čia apie ką daugiau kalbėt. Du barzdočiai judinantys po vieną koją prie savo pultų, "grojantys" tą pačią temą tris minutes ir dainuojantis tą pačią vieną eilutę tris minutes. Ir čia vadinasi muzika {#}.

"Dub Fx": Na, nei nustebino, nei labai nuvylė. Eilinis repo/dub atlikėjas, kurių pilna, bet ne pats blogiausias variantas. Tik tiek, kad ažiotažas dėl jo tikrai smarkiai per didelis.

"John Newman": Daugmaž tokie patys jausmai - eilinis saldžiabalsis pop atlikėjas. Taip, dainuoja ir viską atlieka gan kokybiškai, bet kažkokio ypatingo išskirtinumo nerasta. Tiesą sakant, kai kurie lietuvių pop atlikėjai, čia pasirodę, paliko kur kas geresnį įspūdį.

"Jama & W": Matau juos antrą kartą, įspūdis šįkart silpnesnis, nes buvo daugiau autorinių dainų nei improvizacijų, kurios jiems sekasi tiesiog tobulai. Kita vertus, vis vien buvo geras pasirodymas ir reikia padėkoti grupei, kad padėjo sušilt, o tai per Newmaną ir sušalt buvau spėjęs {#}.

"Colours of Bubbles": Gyvai matau pirmą kartą ir įspūdis taip pat puikus. Vėlgi nesuprantu, kodėl nukišta į tokį prastą laiką, bet anyway. Bent jau galima sakyti, kad muzikinė programa užbaigta aukšta nata {#}.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Susijusios naujienos

Muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia hiphopo scenos vardus
0
0

Vasarai įsibėgėjant, festivaliui artėjant, „Granatos Live“ skelbia hiphopui skirtos ZIP FM scenos vardus. Jau tapo tradicija, jog rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje hiphopo kultūros atstovai turi atski...
Muzikos festivalio „Granatos Live“ programa pasipildė dar 3 ryškiais vardais
0
0

Iki muzikos festivalio „Granatos Live“ likus kiek daugiau nei 40 dienų, festivalio muzikinę programą papildė dar 3 vardai. Kartu su jau paskelbtais 28 užsienio ir Lietuvos atlikėjais rugpjūčio 5–7 d. vyksiančiame festivalyje pasirodys olandų didžėjus Sam ...
Muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė dar 16 atlikėjų ir grupių
0
0

Rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje vyksiantis muzikos festivalis „Granatos Live“ skelbia indie muzikai skirtos „Nescafé“ scenos atlikėjus. Per tris dienas čia numatyta 16 pasirodymų, tarp kurių ir tokie gerai pažįstami vardai kaip Alina ...
Paaiškėjo dar du festivalio „Granatos Live“ atlikėjai
0
0

Muzikos festivalis „Granatos Live“, kuris pirmąjį rugpjūčio savaitgalį tradiciškai vyks Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, skelbia dar du didžiosios scenos vardus. Čia pirmą kartą Lietuvoje bus galima išvysti bene populiariausios 2021-ųjų Tik...

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Mogwai Mogwai
7,3

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 110
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 88916