Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Idėjų surašymas ir generavimas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taigi laikas surašyti visas jūsų siūlytas mintis/idėjas, kaip būtų galima pagerinti music.lt egzistavimą, arba kaip aš norėčiau pasakyti, iš palaidos balos sukurti kažką apčiuopiamo, prasmingo. Turiu pasakyti ir tai, kad kai kuriais klausimais, pavyzdžiui, kurie liečia finansavimą dar nespėjau iki galo pasidomėti, todėl išsamesnę informaciją ties kiekvienu tokio pobūdžio klausimu tikriausiai bus galima aptarti atskirai. Taip pat, šiuo postu, kaip ir kitais, atskirais, pabandysiu sudėlioti idėjas prioriteto/įgyvendinimo galimumo tvarka, pagal savo supratimą, kadangi daug tenka apie tai mąstyti.


Idėjos, liečiančios pačias šaknis:

 

1 punktas

Nuspręsti, kokia yra svetainės misija/vizija, apskritai paskirtis, kaip turėtų atrodyti turinys, kokia informacija skleidžiama, kiek tai leidžia integruotis nariams, kokios galimybės atsiveria kūrėjams. Taip pat sužinoti, ar galėtų atsirasti informacijos tiekėjų, kurie periodiškai norėtų užsiimti to turinio pildymu be jokio mokesčio.

 

2 punktas

Surasti gerą strategą, kuris ir sustrateguotų 1 punkte nurodytus aspektus. Kol kas tai esu aš, tačiau savęs negaliu įpareigoti tokiu lygiu, aš tik atstovauju kitų narių interesams, savanoriškai dalyvauju generuojant idėjas ir galiu prisidėti prie turinio pildymo.

 

3 punktas

Svarbiau už strategą yra rasti asmenį, kuris būtų atsakingas už pačią svetainės veiklą iš esmės, kas apimtų svarbiausius, giluminius valdymo klausimus, pavyzdžiui, kas rinktų įplaukiančias lėšas, kas jas išdalintų, ir apskritai reguliuotų.

 

4 punktas

Įgijus strateginį svetainės kuravimo planą, įlįsti į "GoFundMe" ir/arba "Patreon" platformas ir prašyti išmaldos. Turėtų atsirasti asmenų, kurie manys, kad paremti tokią svetainę verta. Kadangi tie rėmimo portalai, kaip žinia, nėra itin populiarūs tarp lietuvių, tikriausiai reikės pradžioje skelbtis, kol į mus bus atkreipta dėmesio.

 

5 punktas

Pradėjus savanoriškai pildyti turinį, analogiškai skelbti viską ir FB platformoje, kad tai pasiektų kuo daugiau žmonių akių. Tą galima daryti ir dabar, su šiuo metu rašomomis recenzijomis apie renginius, nukreipiant nuorodas į puslapį. Taigi esminė mintis - išnaudoti FB terpę.

 

6 punktas

Įvesti narystės mokestį. Ši idėja svarstoma vangiai, kadangi nėra aišku, kokia bus narių reakcija, tai gali būti rizikingas veiksmas, su kuriuo mes turime potencialą prarasti dar daugiau aktyvių narių. Visgi jeigu imsimės šios rizikos, reikia nuspręsti dėl mokesčio dydžio/rūšių, ar mokestis bus kas mėnesį, pusmetį, metus, 3 mėnesių mokėjimo sistema. Kitas ne mažiau svarbus dalykas - ką mes galime pasiūlyti už tą mokestį, kad būtų verta jį mokėti.

 

7 punktas

Surinkus vienokiu ar kitokiu būdu reikalingas lėšas ir turint strateginį planą su vykdytojais, įgyvendinti svetainės dizaino atnaujinimą, kuris būtinai turi keistis atitinkamai pagal turinio pokyčius. Prieš tai, žinoma, sutvarkius esmines technines problemas. Taigi iš esmės - iš surinktų lėšų pasamdyti kvalifikuotus programuotojus, kurie galėtų išspręsti šias problemas.

 

8 punktas

Tai, kas liečia finansavimą. Sudarius planą, kokio pobūdžio organizacija tai yra ir ar įmanoma jai suteikti tokį titulą iš viso, įregistruoti ją kaip juridinį asmenį arba kaip asociaciją, nes tik taip galima gauti paramos gavėjo statusą. Parama gali būti iš LKT kasmet rengiamos MKO konkursinės programos, gali būti ir iš europinių lėšų, jeigu paraišką siunti per Lietuvos verslo paramos agentūrą. Tačiau kol kas, kiek teko domėtis, tai nėra labai realu, ir atskirame poste tai reikėtų išaiškinti plačiau.

 

9 punktas

Kas liečia reklamavimą, populiarumo didinimą - išsiuntinėti į vartotojų paštus priminimus, kviečiančius apsilankyti svetainėje kas kažkurį laiko tarpą. Galbūt su kokia nors proga, pavyzdžiui, kviečiant dalyvauti konkurse arba paskelbus metines muzikos apžvalgas.


Idėjos, liečiančios turinio pildymo klausimus:

 

10 punktas

Kas savaitę sudarinėti rubrikas (kaip "Penktadienio verpetas" - paskutiniai įrašai 2013 m., "Muzikos pulsas" - paskutinis įrašas 2014 m. rugpjūtį, "Anapus FM" - paskutinis įrašas 2013 m., "Roko/Sunkiosios muzikos atradimai" - vienas sustojo 2016 m. liepą, kito paskutinis buvo 2017 m. vasarį).

 

11 punktas

Panašiai kaip buvo daryta su minėtomis rubrikomis - editor's choice/staff picks, kur administratoriai/darbuotojai galėtų pasidalinti nauju išleistu labiausiai patikusiu albumu arba kaip tik kokiu nors senu, neįvertintu albumu, vertu dėmesio. Tik rašyti nebūtinai sistemuotai, reguliariai, o bet kuriuo momentu.

 

12 punktas

Alternatyvus būdas atsiliepti apie klausomą muziką arba kalbėti apie muzikos pasaulio aktualijas per podcast'us (audio failus) arba netgi video formatu, tiems, kurie nenori rašyti ir tiems, kurie nenori skaityti.

 

13 punktas

Skirti dėmesio antraeiliams koncertams (kaip džiazo ar bliuzo), bendradarbiaujant su aukštesnėmis mokslo įstaigomis, pavyzdžiui, VU Komunikacijos fakultetu ar LMTA, suteikiant galimybę studentams atlikti praktiką rašyme.


Kaip ir viską susakiau. Tikiuosi, visa šita sausa ir rimta informacija neužgesino jūsų entuaziazmo dalyvauti svetainės gerinimo procese. Jeigu kyla dar kokių nors minčių, kurias atrodo verta išsakyti, raginu nelaikyti sau ir pasidalinti. Jos visos yra svarbios ir daug lemiančios {#}

 
 2018 m. gegužės 3 d.

 2018 m. gruodžio 12 d.
 2018 m. lapkričio 7 d.
 2018 m. lapkričio 1 d.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Four Tet Four Tet
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 4511
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 284178