Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

James Blunt


Kaunas, Žalgirio arena 2011 m. spalio 1 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Spalio 1 d. naujoje Kauno „Žalgirio“ arenoje savo pasirodymą surengs žymus anglų muzikantas Jamesas Bluntas. Pirmą kartą sostinėje koncertavęs 2009 metais, šį sykį svajingas britas pristatys savo naują albumą „Some Kind of Trouble“ visiškai naujoje erdvėje – tai bus vienas pirmųjų didžiųjų užsienio žvaigždžių koncertų Kauno „Žalgirio“ arenoje. Atlikėjas su savimi atsiveža visą koncertui reikalingą garso ir šviesos techniką.

Jamesas Bluntas – anglų muzikantas, kurio debiutinis albumas „Back To Bedlam“ ir išleisti singlai – ypač Didžiosios Britanijos hitas numeris vienas, daina „You're Beautiful“ – atnešė jam didžiulę šlovę 2005-aisiais. Jo stilių kritikai apibūdina, kaip džiazo, roko ir soulo muzikos mišinį, o lyginamas jis su jaunu Eltonu Johnu. Be to, kad albume atlieka visas vokalines partijas, Bluntas groja ir įvairiais instrumentais, tarp kurių – pianinas, gitara ir kt.

J.Blunto tikroji pavardė – Blountas (ji pakeista dėl muzikinės karjeros), o gimė jis Anglijoje 1977-ųjų vasario 22-ąją dieną. Jis – senų ir patyrusių armijos vadų vaikaitis. Septynerių Jamesas mokėsi „Elstree“ mokykloje, o sulaukęs trylikos perėjo į „Harrow“. Ten besimokydamas jis, būdamas vos šešiolikos, tapo vienu jauniausių Didžiojoje Britanijoje privataus lėktuvo piloto licenziją turinčių asmenų. Taip jis žengė pirmuosius žingsnius, po ko sekė studijos Bristolio universitete, kur jis gavo reikalingas kvalifikacijas. Tuomet jis prisijungė prie britų armijos gelbėtojų padalinio. Per ketverius tarnybos metus jis tapo britų armijos kapitonu ir dalyvavo NATO taikos misijoje Kosove – jis buvo vienas iš pirmųjų, patekusių į vietą, kur siautėjo karas ir nusikaltimai. Būtent ši patirtis privertė jį parašyti savo kūrinį „No Bravery“. Juokaudamas Jamesas viename interviu teigė, kad į jį buvo šauta daugiau kartų nei į 50 Cent.

[nuotrauka2]Taigi, baigęs tarnybą kariuomenėje J.Bluntas pasinėrė į muzikinę karjerą. Debiutiniu jo singlu Didžiojoje Britanijoje tapo daina „High“, nepakilusi net tarp 100 geriausių to meto kūrinių. Visgi, jaunąjį atlikėją lydėjo sėkmė ir jo dainą savo reklamai Italijoje pasirinko kompanija „Vodafone“. To rezultatas – daina pasiekė šios šalies Top 10-uką, o antrasis singlas „Wisemen“ pagerino pirmojo rezultatą, pasiekdamas 44-ąją Didžiosios Britanijos topo vietą.

Tai, žinoma, irgi nebuvo labai atlikėją tenkinantis rezultatas. Visgi, viską išsprendė trečiasis bandymas su daina „You're Beautiful“ – būtent šis singlas pramušė Jamesui kelią į šlovę. Daina debiutavo ant 12-ojo laiptelio ir skirtingai nei tai būdinga dainoms šioje šalyje, ne leidosi žemyn, o kilo į viršų ir pasiekė pačią viršūnę, praėjus šešioms savaitėms po išleidimo. Daina taip pat sulaukė didelio grojamumo radijo stotyse, o tai leido puikiai išreklamuoti albumą „Back To Bedlam“, kuris taip pat pasiekė pirmąją poziciją albumų tope – iš viršūnės jaunasis Jamesas išstūmė garsiųjų rokerių „Coldplay“ naują albumą „X&Y“.

Po tokios įspūdingos dainos „You're Beautiful“ sėkmės Didžiojoje Britanijoje, jos populiarumo banga persirito ir į visą Europą, kur tapo vienu didžiausių 2005-ųjų metų vasaros hitų. Singlas susilaukė pasisekimo ir Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur pradėtas groti tik kai kuriose stotyse, jis sugebėjo pakilti į 22-ąją topo vietą.

Visiems trims sukurtiems J.Blunt‘o albumo vaizdo klipams netrūko simboliškumo ir tamsios vaizduotės. Dainos „High“ vaizdo klipe Jamesas dega dykumoje. „Wisemen“ video versijoje jis yra pagrobiamas ir laikomas įkaitu, o „You're Beautiful“ ekranizacijoje jis sukuria iliuziją į nusižudymą.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
drakas
2011 m. rugsėjo 20 d. 01:57:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
pasirodo jis dar ir armijos kapitonas...pilotas..graušiu nagus ir aš,jei nepamatysiu jo...

Atsakyti
Soulstealer
2011 m. rugpjūčio 17 d. 13:56:43
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Velnias kaip norėčiau į koncertą, bet pinigų neturiu. Nusigraušiu nagus kad nueit negaliu, nes čia mano mėgstamiausias atlikėjas...

Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 2390
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 171481