Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kodėl aš vis dar legaliai perku muziką

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 

Puslapiai: 12
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Pazistu_Mykola
2014 m. rugpjūčio 18 d. 18:20:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš jau nelabai suprantu kur ta kalba apie paauglius ir reklamą pasukta, bet jei trumpai: paaugliai yra reklamos auditorijos dalis ir netgi sąlyginai moki. Nežinau, ką daugiau pasakyt, nes man atrodo, kad mes kalbam apie skirtingus dalykus.

"12 kanalų gal ir nemokami, bet nebūčiau tuo taip jau tikra. LNk kažką suko, TV3 irgi... " VBS (nemaišyti su VSB, kabeliniu kanalu). Be komentarų.

"O jei būtų galima kad ir už simbolinį mokestį atsisiųst patikusią dainą, reikalas būtų visai kitas" - na čia tas, kaip aš vadinu, Pasvalio "verslinyko" sindromas aka "Pastatykim Pasvalyje kino teatrą ir žmonės TIKRAI eis ir bus pelno". Vienas dalykas, kad kaip transliuojama muzika nėra musico nuosavybė, taip ir pardavinėjama muzika, nesvarbu, ar nusipirkta ar parsipūsta, irgi nėra musico nuosavybė, tai tos simbolinės kainos panorėjęs neužsidėsi, nekalbant apie tai, kad prisideda investicijos į pardavimo platformą. Itunes, kai tik jis atidarė LT rinkai, vieno mp3 kaina buvo ~1e, nežinau, kiek dabar, nežinau kaip patikrint, amazonėj mp3 - 1$ arba 70 pensų (2,5 lt/,o svarais dar daugiau), yra kažkoks lietuviškas e-shopas stumdantis lietuviškus kūrinius - 1 mp3 kaina yra ~1 lt. Tai čia gal simboliškiausia kaina. Aišku, čia reikėtų žiūrinėt, skaičiuot, bet turbūt ir pati simboliškiausia esama kaina statistiniam vartotojui bus kiek per aukšta. Kita vertus, galbūt (?) galimas dealas, kad pardavėjas sumoka muzikos tiekėjui tiek kiek pastarasis prašo, bet pardavinėja mažesne, vadinamąja simboliška kaina, nes skirtumą padengia pajamos iš reklamos (truputį aišku nelogiška ar, geriausiu atveju, optimistiška). Taip tikintis, kad šitas modelis taip patiks žmonėms, kad reklamos pinigų užteks ne tik padengti skirtumą, o ir uždirbti. Žodžiu.


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 18 d. 13:19:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na ir dar - man tikrai būtų įdomi nuomonė tų, kurie muziką siunčiasi iš torentų (ar kitais būdais) nemokamai - kodėl jie taip daro (neturiu pinigų - ne pasiteisinimas, įtariu kitokius motyvus). Na ir šiaip - nors kiek gyvybės įpūst benugaištančiai svetainei. Greičiausiai jokių atsakymų nesulauksiu, nes visi dyko gero mėgėjai spėjo iš čia dingt...


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 18 d. 01:40:43
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, "Ežio" neminėjau, nes bent kol kas neužsiroviau. Ir jis tik maža dalis viso kito. Tačiau neneigiu, kad taktika pasirinkta itin sėkminga. Bet kitos... Gal paauglys pirks tabletes lieknėjimui? Paauglės gal, bet čia jau nusivažiuotume į lankas dėl reklamos etiškumo (jo pas mus nelabai yra, bent jau šioj srity). Paauglės pirktų, bet pinigai tai tėvų, o jie neduos. Koncertai? Na, čia jau realiau. Greios paskolos? Hmm, neatmetu galimybės ir paaugliui pasiimt, bet gal vis dėlto tų apetitai kiek apramdyti.... Tada reklama jau nukreipta į vyresnę auditoriją. O ta, jei brnt kiek protauja, į juos žiūrės laaabai atsargiai. Arba visai neims. Tai kur čia reklamos paveikumas? 

Aha, televizija.... 12 kanalų gal ir nemokami, bet nebūčiau tuo taip jau tikra. LNk kažką suko, TV3 irgi... Nepamenu, nes ne itin tuo ir domėjausi - LNK nežiūriu jau nepamenu kiek metų. History kanalo, dej, nematau, o Discovery, National Geographic ir Animal Planet prasuka ir vieną kitą tikrai neanonsinę. Va, VH1 tai tik save reklamina. 

OK, užteks apie reklamą. Kad daug nesuvokiančių, jog muzika yra prekė, yra nemenka bėda dabar pačiam music.lt - net jei jie čia ateoidavo tik muzikos paklausyt, perklausoms išnykus išnyko ir jie. Reklamos auditorijos sumažėjo, užsakovų, spėju, irgi, taigi pajamų sumažėjo irgi. Taigi ir laiks nuo laiko atsirandančių/sugrįžtančių ir vėl dingstančių paverkšlenimai, o kurgi dingo perklausos, spėju, ilgai puikuosis kalbasienėj. Aišku, laaabai didelis klaustukas, ar čia buvusi (ir likusi, tik klausyt nepasiekiama) muzika buvo įsigyta legaliai, ar parsipūsta iš torentų ir kitur... {#} Kurlink suku? Dabar svetainė beveik mirusi. O jei būtų galima kad ir už simbolinį mokestį atsisiųst patikusią dainą, reikalas būtų visai kitas. Tik ar moralu pardavinėt tai, ką pats (šiuo atveju svetainė) pasiėmei greičiausiai nemokamai?


Atsakyti
be_inis
2014 m. rugpjūčio 17 d. 23:31:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Skirtumas tame, kad muzika - prekė, bet netokia kaip drabužis, nes ją žmonės pasiima ir išsineša, dėl tik jai būdingos erdvės, kurioje ji esti. Yra visoks bagažas, kuris, investavus savo laiką, vis tiek prives prie grąžos. Nebūtinai iškart, galbūt po metų gal keliolikos. Tai turi suprasti ir muzikantai. Nesakau, kad pragyvenimas dėl to jiems lengvesnis, bet ir nereiškia, kad atlikėjas, realistiškai gali tikėtis finansinių įplaukų, kaip pardavinėjant SD korteles. Čia yra moralinis, kultūrinis, asmeninis ir pagal individualią situaciją, finansinis sprendimas, kurį priims klausytojas. Kuom šitas "verslas" ir yra ypatingas. 

Supratimo keitimas ir edukacija link "teisingo" pasirinkimo yra kita tema. Aš matau daug pliusų muzikos prieinamume, nes natūraliai išlavinta klausytojas, sąžiningas savo pačio pomėgiui, "grąžins" tariamą "skolą". Ir su malonumu. 

Nes CD ar plokštelė, grojamos per gerbtiną stereo, bent daugmaž pritaikytoje erdvėje sukurs mažiausiai keleta lygių aukštesnį pasitenkinimą. ir vice versa, norėsis daugiau, dėl ko abi pusės, muzikantas ir klausytojas, tik džiaugsis.

 

 


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2014 m. rugpjūčio 17 d. 22:15:59
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, nesiruošiu vėl komentuot pirmos pastraipos, nes jau pakomentavau analogišką anksčiau.

"čia daug finansiškai priklausomų susirenka. Tai kokia nauda iš tokių reklamos žiūrovų? ": ta prasme? Finansiškai priklausomi, tai čia paaugliai ir pan? Kokia iš jų nauda, kaip reklaminės auditorijos? Labai didelė - paklauskit kokio nors "Ežio" marketingo skyriaus... 

Dėl TV - teoriškai, jei niekas nepasikeitė, LT galima matyti kažkur iki 12 nemokamų kanalų, t.y. pakeitus analoginę TV skaitmenine jokių abonentinių sutarčių nereikėjo (ar visgi reikėjo?). Jie ir yra tie su reklamomis. Grynai "kabeliniai" kanalai (aka History Channel ir pan.) juk nereklamuoja Coca-Colos ir valiklių? Neskaitant jų pačių anonsų, ten reklamos kaip ir nėra, arba nepastebėjau. 

Bet čia, kaip jau minėta, į lankas. Ne į lankas manau būtų pasibėdavojimas, kad ne visi supranta, jog muzika yra prekė ir ją reikia pirkti, kad žmonės nesibodi vogti. Na, su tuo, kad ne visi tai suvokia, manau, sutiks kiekvienas. Ir ką dabar? 


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 17 d. 21:08:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na taip, to, ką gaunu iš radijo ar Spotify (ar kitų alternatyvų), kokybės man pakanka. Iš esmės, kam man kokia 4D, 5D vaizdo kamera, jei mano televizorius ir 3D netempia? Tas pats ir su garso technika. Tačiau mes nugrybavome į lankas. Mokybė svarbu, bet šiuo atveju ne ji svarbiausia. Juk neretas pareikš, kad o kam mokėt už muziką, kaip tai negaliu klausyt už dyka? Juk muzikantai gauna pinigus už koncertus (ir galbūt už diskus, mp3, kitus formatus, kurių jie pirkt jau nenori)? Esmė - tegu moka kiti, o aš tai jau geriau iš torentų parsipūsiu... "Tas lengvas ir nemokamas prieinamumas suteikia galimybę pačiupinėti "drabužį" prieš jį nusiperkant. O toliau - pagal poreikius." Tai va - kad kaip čia pasakius - pasimatuoju drabužį ir jo pirkt nenoriu, bet jis man patinka, todėl iš parduotuvės noriu išeit juo vilkėdamas, bet nė cento nesumokėjęs. Va kur yra (nežinau, ar tik mūsų menkai pajamingos visuomenės) bėda - noras gėrį gaut nemokamai, nesuvokimas, kad muzika - prekė. 


Atsakyti
be_inis
2014 m. rugpjūčio 17 d. 19:28:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

[quote]O apie kompaktų kokybę tikrai neturiu ką pasakyt. Nes piratinių nepirkau, legalius įsigijau tik LT, o dabar, skaitmenos amžiuje, kai muziką galima pirkti per iTunes, tai kaip kitaip ją galima klausyt, jei ne kompiuteryje?[/quote]

Iš tavo klausimo, galima suprast, kad kokybei klausomos muzikos poreikis nėra didžiulis. Tad interneto + kompiuterio tikrai užtenka. Bet kalbant apie tikrai kokybišką muziką, mano požiūriu, internetas ir jame pateikiama muzika, tėra susipažinimui. Tas lengvas ir nemokamas prieinamumas suteikia galimybę pačiupinėti "drabužį" prieš jį nusiperkant. O toliau - pagal poreikius. Aš niekada nepirksiu mp3 ar AAC. Spotify ir alternatyvas naudoju. 


Atsakyti
rabithunter
2014 m. rugpjūčio 17 d. 17:24:04 2014-08-17 17:26:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kas liecia butent muzikos kokybe tai apie nemazai mitu susijusiu su mp3 flac cd vinilais ir tokiu reiskiniu kaip "Loudness war"  galima pasiskaityt cia

https://www.metal-fi.com/

O siaip jei nenaudojat ausiniu uz 30 Lt is acme tai kokybes skirtumas tarp youtube ar free spotify ir bent jau 320 kb/s mp3 ar dar geriau flac tikrai jauciasi

 


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 17 d. 16:50:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gerai, tarkim, ateinu kaip moralinė turtuolė - neblokuoju reklamų. Ką matau? Ogi iššoka Bobutės paskola (greitieji kreditai; neaktualu), ...if draudimas (neaktualu), Enrikės, Roxette koncertų reklamos (na ne mano skonis, ne mano... taigi neaktualu), galiausiai - "Angelina Jolie skausmingai liekna....." (kažkokių neveiksmingų, bet brangių nuodų reklama; neaktualu. Nors sulieknėt norėčiau, bet ne taip drastiškai - per dvi savaites netekt tiek, kiek normalu būtų per 2-4 mėnesius). Tai... Kuri reklama mane tikrai privers apsigalvot, kad man tos ar anos prekės/paslaugos MIRTINAI reikia? 

Toliau...  Kažkur minėjom, kad čia daug finansiškai priklausomų susirenka. Tai kokia nauda iš tokių reklamos žiūrovų? Dar toliau. Reklamos ir televizijose beprotiškai daug - gal net daugiau už informacinį/pramoginį turinį. Betgi už televiziją mes susimokam pirkdami kabelinės televizijos paslaugas? Pirkdami paildomų kanalų paketus?

O apie kompaktų kokybę tikrai neturiu ką pasakyt. Nes piratinių nepirkau, legalius įsigijau tik LT, o dabar, skaitmenos amžiuje, kai muziką galima pirkti per iTunes, tai kaip kitaip ją galima klausyt, jei ne kompiuteryje?


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2014 m. rugpjūčio 17 d. 15:16:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Adblockas yra tam, kad tiesiog apskritai galėtum naršyt" - na, visi žinom, kam naudojamas adblockas, taigi ar reikėjo tiek išsiplėst...nebent noras išsikalbėt pagavo. Tiesiog jei jau ištraukėm ir jei gilintumėmės į "moralinio varguoliškumo" sąvoką, tai info gavimo sąlygų ignoravimas ar apėjimas į tai įeina. Netgi jei prisiminsim musico atvejį, kai buvo galima susimokėt už reklamų nebuvimą - tai realiai vartotojas, gaunantis čia tiek muziką, tiek info nemokamai (tiksliau "mokestis" suvartojamų reklamų pavidalu), užėjęs su adblocu ir yra tasai varguolis! Nes "nemoka" už info nei tiesiogiai nei netiesiogiai. 

Neraginu nei nepirkti muzikos, nei specialiai pradėti klausytis reklamų (kas būtų kvailoka), nei išsiinstaliuoti reklamas blokuojančias programas - tiesiog atkreipiu dėmesį, kad internete kiekvienas randame savų būdų pabūti tais tais moraliniais varguoliais - kas blokuoja reklamas, kas torrentina failus, o kas proxina po kokį BBC ar The Economist. Tad galim šitą pokalbio giją mest.

"Gera technika, aišku, svarbu, bet tuo pačiu ir klausimas, ar eilinis CD/mp3 yra tokios superinės kokybės, kurios nepavežtų turima technika? Abejoju... Kokybiški garso įrašai kokybiškai ir kainuoja."

Abejokit į sveikatą, bet manau užtektų paleisti tą patį CD kompiuteryje ir ant kokybiškos aparatūros ir skirtumas pasimatytų. Kitas vertus kažkada pirkau lo-fi akustinį albumą (namudinė kokybė, bet išleista rimto leiblo - tiesiog toks autoriaus užmanymas) ir kainavo ne pigiau, o lygiai tiek pat kiek to paties leiblo studijoje įrašyti albumai ...mane apgavo?


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 15 d. 22:45:35 2014-08-15 23:21:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

OK, karksėsiu, anot tamstos, toliau. Tai taip išeina, kad muzikos pirkt kaip ir nėra kada? Iki 18 metelių tektų kaulyt iš tėvų (retas kuris dirbtų ir uždirbtų tiek, kiek norėtų įpirkt), po to, anot tamstos, studentavimo/studijavimo metai, kada pinigai sueina vėlgi kitkam, po mokslų - vėlgi - rūpinimasis karjera, naujais namais, šeima.... Taip ir nebelieka laiko ir pinigų muzikai. Čia kaip sakoma, kad jei norėsi mušt - lazdą visada rasi.

Gera technika, aišku, svarbu, bet tuo pačiu ir klausimas, ar eilinis CD/mp3 yra tokios superinės kokybės, kurios nepavežtų turima technika? Abejoju... Kokybiški garso įrašai kokybiškai ir kainuoja.

O apie koncertus - ne apie tai čia kalba. Jau minėjau, kad kaip perkam maistą ar kokius buities reikmenis (nes gi už dyka tikrai niekas neduos), taip ir su bilietais į renginius. Be bilieto ten niekas neįleis. O klausyt už tvoros (oi, nepriminkit kelerių metų senumo diskusijų - ir juokinga, ir gaila žmogaus su tokiu požiūriu) - anoks čia klausymas. Nei taip labai atlikėją nuskriausi, nei ką. O save - taip. Tik girdėt, bet nieko nematyt - man tai būtų pakankamai skausminga ir tikrai jokio malonumo. 

Na ir dar prie tų renginių (offtopic'as, aišku, bet...) - ne paslaptis, kad renginių gausa dar nereiškia, kad su tuo pas mus viskas OK. Ypač su žiūrovų kultūra. O galbūt kartais ir su organizatorių - visi, kas norėjo, galėjo pasiskaityt žmonių įspūdžius iš festivalių.


Atsakyti
be_inis
2014 m. rugpjūčio 15 d. 21:02:08 2014-08-15 21:03:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Realistiškai, Lietuvoje žiūri į pirkėją. Jaunimas, dažnai - nemokus, o perlipę 20, post-studentai rūpinasi karjera. Išlaidos muzikai baigiasi sumokėjus už komunalinius ir panašius. Rutonės karksėjimas suprantamas, bet ne vietoje, music'e žmonės daugomje nėra finansiškai nepriklausomi. 

 

Užskaitau teisingą ir taiklų Pažystu_mykolą argumentą, kad pirkimas CD ar plokštelės tuo nesibaigia. Kad išgautumei padorų pasitenkinimo jausmą - reikia geros aparatūros. Logitec'o kolonkės prie kompo butkutei tinka, bet ji yra miręs reikalas, su klausoma muzika nedaug turintis atvejis. 

 

Lietuvoje muzikos renginių gausa ir įvairove galima girtis, išmanus ir besidomintis klausytojas gali investuoti savo pinigus ir tai daro, eidamas į koncertus ir panašius renginius. Ir kad neremia - nesutinku teigti. 


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 15 d. 11:58:48 2014-08-16 20:12:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na taip taip. Adblockas yra tam, kad tiesiog apskritai galėtum naršyt. Nes kai puslapyje šokinėja 20+ reklaminių skydelių... O jei dar kokia reklamikė ir užspiegia ar užriaumoja taip, kad ir sveiką jauną žmogų iki infarkto gali privest (ironizuoju, žinoma)... Visų pirma, tai tiesiog stabdo kompiuterį. Ir, pvz., man, iš tų reklamų aktualios, reikalingos yra visi 0%. Štai taip. Juolab kad laaaabai daug reklamuojasi greituosius kreditus teikiančios firmeliūkštės.

Aha, Spotify reklamas tildau. Nes pagal turinį jos turėtų tikt nebent tiems, kurie amžiumi tiktų man į vaikus. O tai jau yra kaip ir a - reklama tiems, kurie neturi avo pinigų ir kaulija iš tėvų, todėl ir nevertina to, ką perka netgi ne jie patys; b - tai kad (atsiprašau) reklamuojama visai ne muzika (aha, aš tokia pikta - vis tie digster hitai ir panašūs - man jau nebe muzika), už kurią mokėt tikrai nekiltų ranka (nors taip, tai irgi intelektualinis produktas). Ir vat kažkodėl nesijučiu jokia varguole neklausydama/nenorėdama klausyt to, kas man visaip kaip nepriimtina. Ir kaip jau minėjau - užtildyta reklama Spotify sustabdoma, pauzinama, tad nori nenori turi išklausyt 99,99 proc. šlamšto (neneigiu, ta likusi dalis kartais gali būt ir visai aktuali). Blogiausia - bent mano nuomone, kad reklama orientuojama į tuos, kurie pinigus ne uždirba patys, o išsikaulija iš juos uždirbančių.

O tų norinčių už dyka iš čia parsiiųst muzikos jau neberasi - daugelis jų kvykavo kalbadėžėj, o tai buvo dar gerokai iki perklausų panaikinimo.


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2014 m. rugpjūčio 15 d. 11:09:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Tai kad iš esmės, o kuo skiriasi tas Premium ar panašus statusas, kuris neriboja klausymo, nebekiša reklamų nuo tokio pat fizinio pirkimo? Bet kokiu atveju perki - produktą, paslaugą ir taip toliau, ir panašiai. PERKI."

Tai niekur nesakiau, kad neperki. Aš asmeniškai spotify apskritai neturiu, nei premiuim nei ne premium, tai aš ir neperku. Neagituoju, tiesiog palyginus kam žmonės dažnai išleidžia panašią pinigų sumą, palyginus kad ir su itunes 1 dainos kainomis, ji yra tikrai tikrai nedidelė. Net ir su lietuviška alga.

"Tu pažiūrėk, kiek čia norinčių buvo už dyka (negi už kokį simbolinį mokestį?) siųstis muziką iš čia?" - kur čia pasižiūrėt?

Kitas dalykas - reklama "nemokamose" platformose yra kaip ir mokesčio išraiška - tą mokestį vėliau sumokame pirkdami reklamuojamas prekes ir paslaugas. Platforma sako - mes tau duosim paklausyt muzikos nemokamai, o tu paklausyk mūsų reklamos užsakovų reklamos, ok? Ir jei pasakęs OK, tu užtildai garsą per reklamą (kaip ten apačioj rašyta), tai yra taip pat morališkai varguoliška ar ne taip? Nes kam klausyt reklamos (mokėt nefizinį mokestį), kai gali neklausyt? Tad nevaidinkim šventesnių nei esam. Vistiek čia pusė su adblockais sėdim.


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 15 d. 10:28:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O tai negi mažai? Tu pažiūrėk, kiek čia norinčių buvo už dyka (negi už kokį simbolinį mokestį?) siųstis muziką iš čia? Na šiaip greičiausiai tai kokie 13-17 (na ok, 14-19) metų veikėjai, kurie, tipo, yra krūti ir jiems visai nelygis mokėt už muziką (kitaip sakant, tas nemokamas siuntimasis labiau rūpi tiems, kas dar iš tėvų kišenės gyvena). 

 

Toliau... Tai kad iš esmės, o kuo skiriasi tas Premium ar panašus statusas, kuris neriboja klausymo, nebekiša reklamų nuo tokio pat fizinio pirkimo? Bet kokiu atveju perki - produktą, paslaugą ir taip toliau, ir panašiai. PERKI. Juk bloge labai aiškiai tas ir pabrėžta - kokios duonos ar pieno, grietinės parduotuvėj nepasiimi ir nesineši - nes o kam gi čia už tai mokėt? Esmė gal labiau yra tai, kad ne vienam sunku suvokt, kaip muzika gali būt prekė. Ir kaip čia gali reikėt už tai mokėt, kai gali gaut už dyka. Čia toks, sakyčiau, varguoliškas (ne tiek pinigine, kiek moraline prasme) požiūris.


Atsakyti
Pazistu_Mykola
2014 m. rugpjūčio 15 d. 08:55:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš tai nebeperku, ir galvoju, net jei turėčiau daugiau lėšų, kad būtų galima pirkti kelis CD ar vinilus per mėn, tai vistiek nepirkčiau. Nes kad realiai pajustum tokių dalykų naudą, reikia turėti gerą, kokybišką aparatūrą - o kai tokios neturi, tai ar CD leisi per kompą, ar klausysi iš interneto, ar per telefoną su ausinėmis - didelio skirtumo nėra. Tai ir klausau per seną gerą YT. "Fizinių" mp3 kompe gal kokie 6.

+ dėl spotify - toli gražu nesu koks buržujka, bet jeigu 26 lt (nors pagal kursą 24+lt), 1/3 vieno vinilo kainos, 1/2 albumo kainos, 1 knyga, ar 3-4 alaus bokalai etc per mėnesį yra daug, tai nežinau, kiek turi paslauga kainuot, kad būtų galima įvardinti, kad kainuoja mažai. 3 lt? 


Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 14 d. 22:12:20
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Matyt, mažokai tuo Grooveshark'u naudojuos, nes to girdėt neteko. Ir kas valandą išklausyt kažkiek reklamos nėra taip jau baisu, sakyčiau. Tai kas kas, bet Spotify irgi neleidžia klausyt be reklamų. Ir aš dar ką pastebėjau po ilgesnio nesilankymo/nesinaudojimo Spotify (na buvo man blogų dienų, kai remontavau kompiuterį - ten išvis atskira bjauri istorija) - neveikia mano priemonė, kuria labai gerai naudojausi iki tol - reklamos grojimo metu spaudi , reklamai pasibaigus garsą vėl įjungi - užtildžius reklamą viskas užpauzinama, t.y., jei nori klausyt toliau, privalai išklausyt ir reklamą. Na ir ką - susitaikiau su tuo. Jei nenoriu/neturiu lėšų mokėt už Premium profilį, tai belieka susitaikyt su reklamom. Na taip juk irgi savotiškai sumokam - tik nervinėm ląstelėm - už galimybę klausyt nemokamai. O jeigu Grooveshark'as dar iki to nesumąstė, taigi reklamos metu galima tiesiog užtildyt - nematau jokios problemos. 


Atsakyti
Sahja
2014 m. rugpjūčio 14 d. 21:51:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Did you know that you can upgrade your Grooveshark account and never have this happen again?

Tai yra Grooveshark.com.tokia žinutė,kas vos ne valandą,kuri sustabdo muziką ir reketuoja.

Kitur,kur nėra tiek muzikos daugybės,tai to nėra,o Music.lt buvo tikrai gera ,nes galėdavai dažnai paras groti...

Aš neturiu ten tokių kortelių sumokėti,todėl tai ir vadinu reketu.


____________________
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.
Atsakyti
Rutonė
2014 m. rugpjūčio 14 d. 08:54:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na čia juk esmė ne ta, kur jos gali gaut nemokamai LEGALIAI. Čia labiau eina kalba apie tai, kas pas mus, music'e buvo aktualu - o kaip iš čia siųstis muziką? Aišku, siųstis nemokamai. Aš irgi kažkaipm tapau ta nemokamo produkto vartotoja, kai yra Spotify, Grooveshark, Deezer ir dar daug daug daug kitų galimybių klausytis muzikos nemokamai. BET... Spotify riboja klausymą iki 10 val./mėn. (gal kas pasikeitė, bet abejoju) arba moki 26 Lt/mėn. (o tai ne taip jau ir mažai, o apie norinčius viską gaut už dyka jau nė nekalbu) ir gali siųstis iki soties. Taip, argumentai ne geležiniai, bet juk tai ir tėra juos išdėsčiusio asmeninė pozicija. Vis dėlto vieno dalyko niekaip negalima nuginčyt - tai yra intelektualinis produktas, ir jei nori tai turėt, tą paprasčiausia yra nusipirkt. Nekartosiu ten jau išsakytų minčių. Ir taip, laikyt rankose kompaktą, vartyt albumo knygelę, nuotraukas, skaityt dainų tekstus ir man dar yra didelis malonumas (nors gal ir bepraeinantis).


Atsakyti
einaras13
2014 m. rugpjūčio 14 d. 02:16:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Argumentai blog'e gana banalūs. O kokia mano pozicija? Visiškai sutinku, kad dėl tokių nemokamų galimybių labai nukenčia muzikos rinka, bet kas gi neatsispiria pagundai gauti muziką už nulį ar tiesiog paklausyti youtubėje. Aš pats labiau esu už mokamą muziką, bet esu praktiškas ir vartoju nemokamą.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Puslapiai: 12
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Dalyvis Dalyvis
8,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
21:18 - Silentist
tai Luktelk ar Lukterėk?
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 453
  Iš viso užsiregistravę: 73363
  Naujausias narys: skleauqmsi
  Šiandien apsilankė: 77642