Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kviečiu Opeth gerbėjus į diskusiją...

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man tas naujasis „Sorceress“ pasirodė toks kietas ir toks intriguojantis, kad net po pusantros savaitės aš ieškau kažkokių tiltų, siejančiu tą dainą su grupės kontekstu ir apskritai šviežiu požiūriu į savo muzika.

Ir pirmas klausimas, kuris iškart kilo: į ką „Sorceress“ daina labiau panaši stilistiškai: Heritage, Pale Communion ar netgi kažkurį senesnį Opeth albumą iš metalistų eros, pavyzdžiui, Watershed? Nes aš asmeniškai matau potencialo atsirasti kiek sunkesnei „Heritage“ versijai ir nelabai matau panašumų su „Pale Communion“. Aišku, iš vienos dainos spręsti klaidinga, bet galima justi, kad Opeth arba vėl kažką originalaus sugalvojo, arba bando parodyti kažką panašaus į kažkurį albumą, tik kiek kitokioj formoj. Man tas specifiškas „Sorceress“ skambesio lakoniškumas primena kai kuriuos lakoniškus „Heritage“ rifus?

Antras klausimas: ar galima tikėtis stilistiškai įvairaus viso albumo? Nes nelabai įsivaizduoju viso albumo skambančio kažkaip panašiai į dainą „Sorceress“...

Galiausiai, basic klausimas — kurią Opeth erą vertinate labiau — dabartinę, kai Opeth bando eksperimentuoti su progroko struktūromis ir vengia nukrypimų į stambaus plano death metalą; ar praėjusią, kai vis tik Opeth labiau buvo progressive/death metal?

 

 
 2016 m. rugpjūčio 10 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2016 m. rugpjūčio 11 d. 19:52:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man pačiam yra ganėtinai sunku vertinti Opeth kaip rokerius ir Opeth kaip metalistus viename kūne. Man tai kaip atskiros grupės, kurias jungia galbūt vienintelis tiltas — turbūt progresyviausias Watershed. Labai gerai vertinu ir Heritage, ir Pale Communion, man tai yra geriausiai pažįstami Opeth albumai. Jaučiu, kad per mažai pažįstu Damnation ir Ghost Reveries (juos reikėtų dar perklausyti). Manau, kad reiktų išskirti ir trečiuosius Opeth — ankstyvuosius Opeth. Kurių aš visiškai nemėgstu. Orchid ir Morningrise man yra per daug sunkūs albumai, jų negaliu pakelti. Panašiai ir My Arms, Your Hearse. Mano didžiausios simpatijos lieka Still Life ir Blackwater Park — man atrodo, čia pasiektas pikas dermės tarp prog'o ir death aspektu. Still Life ir Blackwater Park stambios kompozicijos man atrodo išpildytos labai įspūdingai ir aš šių albumų klausau su pasimėgavimu. Tai vat, mano penki pamėgti Opeth albumai kol kas yra Still Life, Blackwater Park, Watershed, Heritage ir Pale Communion. Manau, reikės dar keletą kartų perklausyti tokius albumus kaip Ghost Reveries ar Damnation, nes apie juos nedaug ką žinau. Ir lauksiu Sorceress, aišku.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Alvydas1
2016 m. rugpjūčio 11 d. 19:30:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O, kad tave... ką tik pakomentavau Heritage. O čia mat net atskyra diskusija siūloma.

Sorceress, mano manymu, žengia tolyn  Pale Communion ir Heritage taku jau įrėpliodama į psichodėlikos dobilieną. Mikaeliui įdomu gretinti senas sroves, jas suplakti ir gauti kažką netikėto. Koks bus visas albumas, nesiimu spėlioti, tik Blackwater Park tipo dainų nesitikiu.

Vertinu labiau?, man labiau tinka "mėgstu labiau", nes protu suvokiu, kad grupė daro gerai ir nenuleidžia kartelės. Čia mano bėda, kad nauja jų muzika mane apteka lyg akmenį upelyje. Žaibu kartą trenktas su jų Blackwater Park, o griaustiniu priplotas su Deliverance, Damnation, Ghost Reveries, taip ir likau tame jų laikotarpyje be žado.

Žinoma, Pale Comunion bei Heritage ir esu tikras Sorceress yra geriau, nei diduma "wannabe' progresyvaus metalo produkcijos.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Opus Opus
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 183
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 273567