Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Kviečiu į Žvėryną

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na bent virtualiai pasivaikščiot. Kažkada man buvo kilusi tokia beveik utopiška (o gal vis dėlto ne?) mintis - o kas, jeigu.... Jeigu kas nors organizuotų kokią ekskursiją po Žvėryną (kurį manausi pažįstanti nuo-iki)? Šiaip kažkur, atrodo, mačiau, kad tokie dalykai lyg ir vyksta, bet taip iki galo ir neišsiaiškinau, kas, kaip kur kada ir svarbiausia - už kiek. Ir štai visai neseniai aptikau, kad vis dėlto tokios ekskursijos organizuojamos. Ir dar - nemokamai. Pasirodo, ir veda jas licencijuotas gidas (na tą jau vėliau išsiaiškinau). Gaila, pavėlavau su tais atradimais - praleidau tokius pasivaikščiojimus po Senamiestį... {#} Bet jeigu tokie dar bus - būtinai eisiu. Vis dar svarstau, ar ryžtis eit į Naujininkus, nes ir vėl ateina didieji karščiai, o ten "kelelis tolimas" (ir - gėda man - nelabai pažįstamas)... 

Na o jei vis dėlto būtų įdomu - gal kada įmesiu ir nuotraukas iš Užupio :)

Taigi, eime (o gal kas nors save atpažinsite?):

1 - vaizdas kitame krante ties Riboženklių akmeniu;

2-5 - Riboženklių (Žvėryno) akmuo;

6, 7 - Italijos ambasada;8 - pirmoji radijo stotis Vilniuje (dabar ten liūdnai pagarsėjęs Vaiko raidos centras);9-11 - karaimų kenesa;12, 13 - kai kurių partijų ir veikėjų pamėgta Kavinė Flamingo ir Stalino dovana - skulptūra (kažkada ji turėjo ranką, bet ji kartą nulūžo, buvo nesėkmingai prilipdyta, ir štai skulptūra vėl be rankos [čia jau ne ekskursijos medžiaga]);14 - Karaimų gatvė;15 - Znamenskaja cerkvė;16-18 - tipiški rusų istorizmo pavyzdžiai Vytauto gatvėje;19-21 - prasiėjimas Traidenio gatve;

22-23 - šalia apleistos senosios Lietuvos kino studijos;

24 - seniausias kulto pastatas Vilniuje - Šv. Jekaterinos cerkvė (1871);25 - viena iš D. Poškos gatvės (ir Žvėryno, ir viso Vilniaus) puošmena - 1901 m. namas (tiesa, dabar gerai restauruotas; gal kada padarysiu kokybiškesnę nuotrauką {#});26 - senasis malūnas (dabar gyvenamasis namas), menantis ar ne XVI a.;27 - "Čiulbantis kryžius";28 - štai kiek mūsų buvo... {#} Ir tai tikrai nėra pati didžiausia minia - yra buvę ir daaaauuug daugiau.

1.

 

 

2.

 

3.

 

4.

 

5.

 

6. 

 

7. 

 

8.

 

9. 

 

10. 

 

11.

 

12.

 

13. 

 

14.

 

15. 

 

16. 

 

17. 

 

18. 

 

19.

 

20.

 

21.

 

22.

 

23.

 

24.

 

25. 

 

26.

 

27.

 

28.

 

Nežinau, ar verta plėstis ir pasakot, kas čia kur ir kaip (juk iš gido duoną atimčiau :)), nors dabar po Žvėryną jau nebevaikšto... Kaip kol kas ir po Užupį ir Senamiestį. Gal nebus visa tai palaikyta kažkokia reklama (man už ją tikrai nieks nemoka), o tik pagalba pažinti sostinę. Yra FB tokios gatvės gyvos, kur ir galima susižinot apie kitas ekskursijas. Kas nors eime su manim? {#}

 
 2015 m. rugpjūčio 27 d.

 2016 m. kovo 23 d.
 2015 m. gruodžio 30 d.
 2015 m. lapkričio 15 d.

Komentarai (4)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2015 m. rugpjūčio 27 d. 21:14:51 2015-08-27 21:17:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O šiaip kas dėl ekskursijos - na nesitikėjau KAŽKO TOOOKIO - maniau, kad ir taip jau nemažai žinau, kai ką iš kitur susiradau ir gerokai seniau. Pavyzdžiui, viena turizmo vadybą (ar panašiai) studijavusi pažįstama užklausė apie mineralinio vandens gydyklas. Nustebino. Pagūglinau. Nustebino dar labiau - ogi visai kaimynai būtų, dabartinio "Balatono" viešbučio vietoj buvo.... Klausiau gido - negalėjo tiksliai atsakyt. Kadangi į pakartotines ekskursijas nėjau, ar apie jas ką sakė ir ar šalia praėjo - nežinau.

Kitas dalykas. Riboženklių akmuo. Va jis ir buvo TAI, ko nežinojau. Tiksliau - KUR. Kad toks yra, jau buvau prisiskaičiusi tiek ir tiek, o va sužinot, kur jis iš tiesų yra, buvo tikrai įdomu. Dabar prisimenu, kad ar ne rinkimų dieną tik pirmo ar antro turo, nepamenu) buvau tiesiog šiaip be jokio tikslo nusibaladojusi ar ne iki tos Italijos ambasados. Pasirodo, visai netoliese ir tas riboženklių akmuo buvo, tereikėjo kelis žingsnius paėjėt, būčiau užsirovusi ir ant jo.

Na ir dar. Tikrai naujiena buvo radijo stotis. To nežinojau. Dar viena kaip ir naujiena - blokinis namas. Sakė, vienintelis Žvėryne, bet žadėjo parodyt, jei tik kas paklaus. O kadangi tą vakarą buvo pakankamai karšta, daugelis turbūt nusikalė, o ir man iš galvos išėjo, tai taip ir liko... Sakė, labai užsislėpęs, sunkiai pastebimas ir šiaip - toks ganėtinai gėdingas statinys. Kodėl - nesakė. Bet kur jis yra, žinau. Jei kas žino, kur yra NMA, tai tas namas yra visai netoliese, už NMA į draustinio pusę.

Google maps vaizdas (nors šiaip kasdien visai netoliese praeinu pekeliui į darbą ir/arba atgal).

 

Šiek tiek gaila, kad šiandien tiesiog aptingau ir neišėjau pasibastyt po Naujininkus, o ryt irgi, deja, negalėsiu, pasižadėjau kitur būt. Bet turbūt labiausiai norėtųsi pasivaikščiot po ir taip jau atrodytų išvaikščiotą Senamiestį. Ten bent jau gražu ir ne taip klaidu (bent man) kaip Naujininkuose. ir daaaaug jaukiau.


Atsakyti
Alvydas1
2015 m. rugpjūčio 27 d. 20:21:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taip, Kazachijos ambasados nuotrauka kokių 8 metų senumo, nes alėjoje link Neries nematyti kiparisinių ąžuoliukų, tačiau 4 medeliai, tarp kurių jie bus pasodinti, jau yra. Estų ambasados fasado apdaila iš kažkokio pjauto akmens, matyt kasamo Estijoje, kuris išvaizda ne geriau atrodo už surūdijusį Norfos fasado akmenį. Man irgi neskoningai atrodo.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Rutonė
2015 m. rugpjūčio 27 d. 19:42:22 2015-08-27 19:43:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kur konkrečiai - nežinau, reikėtų pasiknist savo darbiniuose duomenyse, mažu rasčiau. Nors, spėju, greičiausiai būtų nurodytas Kompozitorių namų adresas. O šiaip, jei neklystu, tai ar tik ne Traidenio gatvėj tas namas. Gal netgi ir nupliauškinau jį. O va kad Čiulbančio kryžiaus kamynystėj yra ne tik dabar jau apleisti Svečių namai ir kad visai šalia gyvena Š. Marčiulionis - irgi tiesa.

 

Estų ambasada yra A. Mickevičiaus gatvėj, visai kaimynystėj tos kavinukės, nuo kurios laiptų cerkvę nutraukiau. Man asmeniškai tai pastatas visai negražus. Na toks - joks. Modernus ir be jokios dvasios.

Dar viena ne mano nuotrauka

O apie Kazacijos ambasadą dar blogiau - pasistatė bene gražiausioj Žvėryno vietoj visai netoli buvusios Kino studijos - galėjau, bet nenorėjau fotkint to monstro, praėjom visai šalia. Mes, žvėryniečiai, tą vietą tiesiiog paupiu vadinam. Nu tokia grynai sovietinė pompastika sudarkė tokią gražią ir žalią vietą... Akivaizdu, čia ne mano nuotrauka :) "Pasigrožėkit":

 ir kitu rakursu

O jau prieš kiek laiko iš ten, to mūsų gatvės gražiausio pastato kaimynystės išsikėlė Norvegijos ambasada. Dar lyg ir Čekijos buvo visai netoli infekcinės ligoninės (dabar nebematau). dar turim Gruzijos prekybos atstovybę, analogišką Kinijos įstaigą netoli Rusijos ambasados. Dar kažkokia Kanados vėliavą išsikabinusi įstaiga yra Latgalių gatvėje, bet kad ne ambasada, tai tikriausiai. 


Atsakyti
Alvydas1
2015 m. rugpjūčio 27 d. 18:55:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ar čia l. gera karaimų kenesos nuotrauka, ar ji išties atnaujintu fasadu? Prieš 4 metus sienos atrodė murzina ochra. Nu ne, tikrai restauruota.

14 nuotrauka - medinis žalias namas, pirmame aukšte teko darbuotis.

Berods Žvėryne yra dar estų ir kazachų ambasados. O Vytauto Landzbergio namas irgi Žvėryne?


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Gil Scott-Heron Gil Scott-Heron
7,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 144
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 237022