Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

MUZIKOS įdomūs aprašymai, taip pat kitos nesąmonės

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

I. Pliurpologija

Pastaroji vasara viena pakopėle ne tik įdomesnė, bet ir naudingesnė. Kaip sakant, daugiau važinėju dviračiu, nes sako, sportas - sveikata. Nors dviratis dar nedidelis sportas. Nors aną dieną kai užklaidžiojau po įvairiausias rajono gyvenvietes, tai susukau 50 kilometrų. Nemažai, nemažai... Tai per apaugusius keliukus laukuose, tai pro pagrindinius kelius, kur su griausmu sunkvežimiai ir automobiliai ant 100 ir daugiau lekia... Įdomu kartais keliauti. Jau iš tų keliavimų pažįstu nemažą dalį rajono.

Negaliu pasakyti, kad atsisakiau kompiuterio. Atvirkščiai, sėdžiu prie jo daug. Yra ką nuveikti. Daugiau pradėjau vykdyti music'e administracijos veiklos, daugiau rašau recenzijas ir verčiu tekstus. Šiokia tokia publicistinė veikla ir jokių gamtos mokslų dabar nėra. Taip pat vis daugiau žaidžiu šachmatais, pradedu kai ką pramokti. Negaliu sakyti, kad esu visiškai žalias šachmatuose, tačiau reikia dar daugiau praktikos. O jau ir buvau paruošęs jums vieną mįslę, deja, supratau, kad yra vienas išgelbėjantis ėjimas, o toji problema buvo tiesiog tobula, todėl naujos mįslės ruošti noro net nebuvo.

Daugiau groju. Mokausi kiek ant klavišinių, bet nedaug kas išeina. Nors vis tiek, kompozicijas, kad ir paprastas, labai lengvas, kuriu ir groju. Gal kada nors pasidalinsiu savo kompozicijomis, tačiau dabar - ne-e-e-e, tai tiesiog neįmanoma dėl mano pirštų neveiklumo. Į klavišus normaliai nepataikau, ką jau kalbėt apie kažko grojimą.

Knygų skaitymas kiek buvo pamirštas, tačiau šiandien ėjau į biblioteką. Kame esmė? Pirmą kartą! Visą laiką skaitydavau savus išteklius, tačiau supratau, kad to nebeužteks. Nors biblioteką įsivaizdavau visai kitokią.

Kol kas tiek.


II. Rojus chemiko kieme

tnqm.jpg

Vis tik tokį lobį teko rasti tarp senų rakandų. O taip, dabar turėsiu kuo puodelius su mangano, geležies ir kitais junginiais pakeisti. {#}


III. Šiek tiek apie muziką

Norėčiau pakalbėti apie kelias pastarųjų dienų grupes, kurios man pastaruoju metu neduoda ramybės:

1. The Crazy World of Arthur Brown.

Tai man puikiai žinoma iš anksčiau grupė, tačiau niekad netikėjau šios grupės muzikos galia, kol pats neišgirdau, kokių stiprių ir įdomių kūrinių jie turi. Jie retai įvardijami progresyviojo roko atlikėjais, tačiau jų muzika man parodo, kad nepelnytai. Tuo labiau, šioje grupėje buvo V.Crane (Atomic Rooster klavišininkas), C.Palmer (Atomic Rooster ir ELP būgnininkas), N.Greenwood (Khan bosistas). O lyderis Arthur Brown visais laikais buvo progresyviosios ir psichodelinės muzikos ikona. Jis sukūrė įvaizdį, kokio dar nematė populiariosios muzikos mėgėjai. Su degančiu žiedu virš galvos scenoje, su makiažu, kurį ne Kiss pirmi pradėjo naudoti. Chaoso būseną jis mokėjo sukelti scenoje visais laikais. Žemiau šiek tiek įrašų, kurie patvirtina mano žodžius.

Grįžtant prie temos, nors The Crazy World of Arthur Brown natūralioje sudėtyje išleido tik vieną albumą grupės pavadinimu 1968-aisiais, tačiau jis nuostabus. Prelude/Nightmare įspūdinga ir galinga, Fire tapo numeriu vienas Britanijoje, Time/Confusion melancholiška, tačiau Confusion dalis, paimanti motyvus iš kelių ankstesnių dainų, tarp jų Nightmare ir Fire, yra labai stipri ir Confusion pradžioje toks rifas stiprus. Tokio pobūdžio melodija man sukėlė asociacijas su galingąja Van der Graaf Generator - Man-Erg dalimi. Child of my Kingdom ilga ir tikrai progresyvi. Tikrai puikūs kūriniai.

Rekomenduoju visiems paklausyti šios nuostabios grupės. Minėtos dainos pateiktos žemiau grojaraštyje.

Štai čia 1968 metais:

O štai čia Arthur Brown kitas kolektyvas - Kingdom Come 1971 metais. Šioje grupėje vyravo progresyvusis rokas su psichodelikos elementais, tačiau gyvi pasirodymai išliko įspūdingi.

 

2. Weather Report

Tai žinoma džiazo muzikos amerikiečių grupė. Aš apie ją dar mažai ką žinau, bet jų muzika tiesiog nuostabi. Jų greičiausiai žinomiausioji Black Market tiesiog įspūdinga. Live in Tokyo albumą klausiau, tai tiesiog teko pripažinti, kad jie puikūs muzikantai. Šiuomet tai mėgstamiausias mano džiazo kolektyvas, nes kitų tokių kaip jie nežinau. Jie kažkuo unikalus.

 

3. Focus

Tai instrumentinio progroko grupė iš Olandijos. Labai įdomūs ir profesionalūs jie instrumentalai. Jų instrumentuotės, tokios, kaip Hocus Pocus (žymiausioji), Anonymus II (kuri, beje, yra 26 minučių ilgio), Answers? Questions! Questions? Answers!, Eruption (ši irgi ilga - 23 minutės) - nerealios. Labai patinka Answers?... pradinė boso partija. Hocus Pocus rifas ir tie van Leer'o žaidimai vokalu ir fleita labai labai įdomiai susiklauso. Verta dėmesio grupė.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Weather Report
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Focus
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! The Crazy World of Arthur Brown
 2013 m. liepos 11 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2013 m. liepos 12 d. 12:30:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Progroką. Neeee. Per daug sudėtinga... Tuo labiau, kaip sakiau, progrokui ar bet kokiam kitam žanrui groti reikia gerai mokėti groti. O aš dabar tik improvizuoju, kažką bandau daryti, kas neišeina...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Justas Juškevičius Justas Juškevičius
2013 m. liepos 12 d. 09:38:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai ką Progroką su klavišais grosi{#}, šiaip čia įdomios muzikos pateikei, ypač tie Focus - Hocus Pocus, labai ryškus, tokie visi juokingi(ypač fleitistas jodleris) bet tuo pačiu profesionalus. Ar tau tas voklistas neprimena tuo iš Liūdnuju slibinų vokalisto ? man panašus.

Kai pramoksi grot tai įdėk ir savo muzikos bus įdomu pasiklausyti {#}.


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Zero 7 Zero 7
6,7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 840
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 261820