Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Maironis kape vartosi

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Retai kada galvoju apie Lietuvos situacijas ar šiaip realijas, nes niekada nebuvo nei reikalinga, nei įdomu apie tai galvoti. Tos pačios nieko vertos TV laidos, tie patys trylikamečiai, besišlaistantys gatvėmis. Įprasta. Bet dabar, užgimus diskusijai apie karo šauktinius, jaučiu norą pasakyti savo nelabai statistinės lietuvės nuomonę.

Bus karas ar ne bus? Štai klausimas. Abiem atvejais, tarnauti kariuomenėje nėra blogai. Jei bus, tai bent jau atsiras kovojančių, nepasiduosim okupacijai, kaip nepasidavė Sausio Tryliktosios žmonės. Jei nebus, tai bent jau būsim pasiruošę. Tie keli metai iš mūsų gyvenimo išimti greičiausiai nieko nepakeis, sustiprėsim fiziškai, o gal kažkam užgims noras visam laikui karininkui pasilikti ir tame nematau nieko blogo.

Kas dėl savanorių šauktinių. Dabar skaitau delfi.lt komentarus, tai Maironis turbūt širdies smūgį gautų ir antrą sykį mirtų, jei ir jis perskaitytų. Supermamytės nenori leisti savo išlepintų sūnelių tarnauti, nes bijo, kad paskui, jei karas būtų, tai jie turėtų eiti kariauti už Lietuvą. Eina sau, kaip baisu, iš tiesų. Geriau pasiduodam iškart. Kaip teigia mamos, jos augina sūnus gyvenimui, o ne karui. Nu c'mon. Jei bus karas, tai nebus ir to normalaus gyvenimo. Na ir iš tiesų, kam ta Lietuva. Dabar emigruokit, bus paprasčiau. Mažiau idiotų liks šalelėj mylimoj. Arba laukit kol užims. Gal aš čia ir pesimistiškai su ta okupacija, greičiausiai nieko ir nebus, tačiau visada yra vienas gal.

Šiaip, gal ir gerai, kad šauks į savanorišką tarnybą. Galėsim pasirinkti - eiti tarnauti ar ne. Nes iš tų selfių berniukų ir baltarankių mergaičių ten nieko gero nebūtų, tik daugiau problemų su tokiais. Prieinant prie temos apie moterį kariuomenėje, aš kažkodėl nematau nieko blogo. Ai, pala, mes moterys juk nieko nesugebam ir esam skirtos tik sėdėt namie, vaikus prižiūrėt ir maistą gamint. Gal čia ir per daug feministiškai suskėliau, bet kažkodėl jau retai girdžiu tokią tradicinės šeimos nuomonę, ir ačiū dievui. Tai kam tokį senamadiškumą perkelti į temą apie tarnystę. Moterys irgi turėtų būti šaukiamos. Žinoma, jų būtų keleriopai mažiau, dėl įvairių priežasčių, didžiausia jų, kad moterys yra statistiškai silpnesnės fiziškai, ir tai yra tiesa, vyro kūnas tiesiog biologiškai yra stipresnis. Ir dar nusistatymas, kad tik vyrai sugeba padaryti dvidešimt atsispaudimų vienu kartu, irgi duoda savo. Ir žymiai daugiau vyrų nei moterų tiesiog nori tarnauti. Noras kariauti yra vyrų bruožas, ačiū, dievui, ne visų, nes tada turėtume testosterono bombas kiekviename kampe (ir taip jau Kaune kartais baisu eiti naktį vienai net ir apšviesta gatvele). 

Reikia visokių, bet man pasidarė baisu, kad visa pilkoji masė į tarnystę neis. Daug iš tų sakančių, kad neis, yra pilnai pajėgūs, tik moralės trūksta. Iki šiandien juokdavausi iš Maironio "seilėjimųsi", nebuvau didelė patriotė, bet pasižiūrėjus į kitų žmonių nuomonę, atrodo, kad didesnių patriotų ir nebėra.

Kitas, šiek tiek liūdnesnis aspektas - ką daryti studentams? Tikrai buvo toks atvejis iš mano aplinkos, kai žmogus studijavo tiksliuosius dalykus universitete du metus, tada buvo pašauktas, o grįžęs į trečią kursą, jis viską pamiršo. Ir nesugebėjo baigti universiteto. Tai šičia, manau, turėtų būti padarytas toks dalykas, kad pirma žmogus tegul pabaigia mokslus, o tada eina tarnystėn. Nes vidury taip nutraukti studijas yra labai blogai. Aš nežinau, gal taip jau padaryta? Nelabai ką nusimanau apie tuos dalykus, bet bent seniau jau taip buvo. Gal dabar kitaip. Tikiuosi, kad kitaip.

 

P.S. atsiprašau už karinių terminų neišmanymą. Rašau labai paprastai, kad išsakyčiau, ką manau apie visą šitą, nes nepaprastai nemoku - nesu susidūrus su tokia tema niekada iki šiol. Jei kas labai blogai - taisykit, priimu kritiką

P.P.S. dar galėčiau atsiprašyti tos didžiosios dalies žmonių, kuriems šitas dienoraštis nepatiks, tačiau už savo nuomonę niekada atsiprašinėti nereikia.

 
 
 2015 m. vasario 25 d.

 2015 m. vasario 23 d.
 2015 m. sausio 16 d.
 2014 m. gruodžio 26 d.

Komentarai (12)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Alvydas1
2015 m. lapkričio 14 d. 06:09:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai sveikas požiūris.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Stripped
2015 m. vasario 27 d. 01:28:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Manau sveikatos komisija spręs taip kaip jai bus įsakyta - žinant kokia korumpuota yra sveikatos sistema Lietuvoje, galimas daiktas kad jie atmes tik akivaizdžius ligonius ir invalidus. Žinau kaip Lietuvoje yra slapta koreguojamos sveikatos kortelės, ten trinamos diagnozės ir įrašai (be paciento žinios), todėl kad dideli ligoniai mūsų visuomenei nereikalingi - tokie įsakymai yra gaunami iš viršaus. Todėl tos med.komisijos sukelia įvairių abejonių. Gali būti kad tau lieps įsistatyti linzes (jei dar tokių nenešioji), nes akiniai gali trukdyti {#}


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Stripped
2015 m. vasario 27 d. 01:19:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Rosita bus pirmoji iš music.lt  savanoriškai užsirašiusi į armiją. Su tuo ir sveikinu.{#}

Aš labai norėčiau irgi, bet jaučiu kad manęs nepriims. Esu trumparegis autistas (genijus), dar save nusišausiu.{#}

 


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
velniux
2015 m. vasario 26 d. 01:00:34 2015-02-26 01:00:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia musico baeriai - iš ištrinto dienoraščio kažkodėl tavajam komentarai atsirado {#}

 

Sakyt, kad karas bus vien todėl, kad istorija kartojasi, yra, na, nelabai logiška. Nepamirškim vieno svarbaus faktoriaus, dėl kurio, beje, didelių karų po WWII ir nebuvo - visos didžiosios valstybės dabar turi branduolinius ginklus. Tokio karo pasekmės būtų ne milijonai žuvusių, kaip iki šiol. Tokio karo pasekmės būtų sunaikinta ir suniokota civilizacija iš esmės. O to nenori niekas ir tai yra didžiausia visų tų politinių erelių baimė. Juolab, Putinas pats puikiai supranta, kad nei JAV, nei UK, nei kiti ankstesniuose karuose padėję sąjungininkai šį kartą tikrai nebus jų pusėje. Nebus ir vokiečiai. Netgi ta pati Kinija yra kažkur išreiškusi nuomonę, jog nepritaria Putino politikai, be to, jie su rusais labai nemažai teritorinių nesutarimų turi. Kas rusams lieka? Šiaurės Korėja ir Baltarusija? Prieš ką jie tikisi su tokiom pajėgom laimėti? Net toks nučiuožęs žmogelis kaip Putinas puikiai supranta, kad neturi šansų. Užtai jis labai protingai tikrina vakarų kantrybės ribas. Jis supranta, kad kare būtų sumaltas į miltus, bet kol teritoriją galima pasididinti pamažu ir nesiimant didesnių rizikų (vėlgi, žaidžiant ta korta, kad karo niekas nenori), tol Putinas tą sėkmingai ir darys. Ukrainos pagrindinė bėda yra ta, kad ji nėra NATO narė, dėl to iš esmės galingos valstybės, ypač JAV, nelabai gali kištis. Užpuolus NATO valstybę viskas būtų kiek kitaip ir Putinas tą suprasdamas to daryti tikrai neskubės.

Dėl šauktinių, be abejo, tikrai nepamaišys. Netgi jei tų įgautų žinių nepanaudosi kare, fizinis pasirengimas, suvokimas apie ginklus, strategiją yra naudingi dalykai ir gyvenime. Tiesiog, iš grynai praktinės pusės. Net nekalbant apie patriotizmo jausmą, kurį kiekvienas jaunas žmogus turėtų turėti. Pritariu, tiesa, dėl studentų. Nors kiek supratau, daugiau bus orientuojamasi į nestudijuojančius ir neturinčius mažų vaikų jaunuolius. Man tik įdomu kaip ten dėl regėjimo reikalai. Nes tokie žlibi kaip aš, kiek teko girdėti, stojant į karo akademiją paprasčiausiai atmetami. Kažin ar ir su šauktiniais taip. 


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
rositara
2015 m. vasario 25 d. 23:48:10
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kauno duobės visgi yra ne tik stereotipas. 

Man kažkas pasakojo, kad skrendant lėktuvu maždaug tame tarpe nuo Klaipėdos iki Kauno, lėktuvas papuolė į oro duobes. Sutapimas? Nemanau. {#}


____________________
You're gonna go far, fly high You're never gonna die You're gonna make it if you try They're gonna love you.
Atsakyti
4Blackberry
2015 m. vasario 25 d. 23:42:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš tai bijau patamsėje Kaune eiti gatvėmis ne dėl testosterono bombų, o dėl to, kad bijau suklupti duobėje ir išsisukti koją. Vieną kartą nedaug trūko.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
p_ruta_
2015 m. vasario 25 d. 23:42:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Karas bus, klausimas kada. Iš istoinės perspektyvos viskas kartojasi, kas buvo prieš abu pasaulinius karus. Šiaip mano nuomone (kaip istorikės magistrantės), kad anksčiau 2017 neturėtų kilti, nors ką gali žinoti, jei ir toliau taip Vakarai nuolaidžiaus Maskvai. O grįžtant prie temos, aš irgi už šauktinių kariuomenę, visi mano kolegos, kurie irgi studentai magistrantai visi palankiai į tai žiūri, negalvoja apie išsisukimą. Smagu, manau, kad didžioji, mąstančioji dalis jaunimo tai supranta, yra ir kitaip galvojančių (aišku jie labiausiai reiškiasi), na bet kokia moteris norės bailio šalia savęs, bijančio eiti ginti šalies, šeimos nuo priešo. Dėl moterų kariuomenėje aš nesu prieš, pati irgi eičiau.


Atsakyti
rositara
2015 m. vasario 25 d. 23:41:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kodėl štilis? {#}


____________________
You're gonna go far, fly high You're never gonna die You're gonna make it if you try They're gonna love you.
Atsakyti
p_ruta_
2015 m. vasario 25 d. 01:49:20
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Agituoju". De'agituoju. 


Atsakyti
velniux
2015 m. vasario 25 d. 01:33:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tu čia už Pinskų agituoji balsuot? {#}


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
p_ruta_
2015 m. vasario 25 d. 00:33:14 2015-02-25 00:33:53
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne, čia "štilius" kaip ir už "rįžtingą Vilnių" :D


Atsakyti
velniux
2015 m. vasario 25 d. 00:30:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

* Štilis {#}


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Chinawoman Chinawoman
9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 126
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 81645