Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Mano maža meilės istorija

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Grįžau čia vėl. Perskaičiau visus savo dienoraščius. Visgi, buvau protinga, bet naivi. Ir pripažįstu tai po gerų penkių metų. Vis dėl to, malonu paskaityti ir prisiminti tai, kas įvyko kažkada. Ir supratau, kad 2008 metais tikrai turėjau nuostabią meilės vasarą. Nesuprantu, kodėl nėra detalios istorijos. Tad nusprendžiau ją dabar atskleisti su detalėmis, kurias dar priimenu...

Užaugau aš kaime, esu gamtos vaikas. Buvau savikritiška ir nepasitikinti savimi mergaitė/mergina. Tačiau turėjau nuostabų kaimyną, kuris visad mane suprasdavo, visada prajuokindavo. Miklas liežuvis ir įtaigios diskusijos pavergė mane, ir pamažu viskas tapo ne tik "kaimynų bičiulyste". Mano vilnietis vasarodavo kaimynystėje nuo pat mažų dienų, ir kadangi tai buvo vienintelis gražus berniukas kieme, būdama šešerių pajutau jam didelį, mergaitiškai vaikišką susidomėjimą. Aišku, berniukai lieka berniukais, ir tą dėmesį rodo  savotiškai, arba jo nerodo visai.  Jis manes vaikiškai berniukiškai vengdavo, bet aš buvau geriausia jo žaidimų draugė. Esmė tokia, jog mes buvome geri draugai ir visas vasaras praleisdavome ant vieno suolelio jo senelės kieme.

Patapau vyresnė. Man jau dvylika. Pamenu, gėda buvo, kai jis suglamžė ir išmetė mano rašytą jam meilės laiškelį. Vienintelį meilės laiškelį, kurį vaikystėje esu rašiusi berniukui. Buvau pikta ir įsižeidusi.

Vėliau jis išvažiavo. Nuo tada jo nemačiau ilgą laiką. Per tą laiką jis užaugo, nors jis irnegrįždavo vasaroti į mano pasaulėlį, vis pagalvodavau, kaip jam sekasi. Praėjo keli metai. Aš jį pamiršau. Paika meilė pasimiršo. Gyvenau savo, o jis - tikriausiai savo gyvenimą.

Man jau 18. Nepamenu tiksliai tos akimirkos, kas ir kodėl man pasakė,kad Martynas grįžo, ir draugauja su mano gera drauge. Žinau, kad tada man jau tai nerūpėjo. Visgi, tai buvo vaikiška meilė ir praėjo jau 6 metai nuo tada, kai mačiau jį paskutinį kartą. Na, bet mes susitikom... Ir aš prisiminiau, kodėl jis man taip tiko ir patiko kaip žmogus. Pasitikintis savimi, šmaikštus, protingas, iškalbingas, ir svarbiausia - pastabus. Tobulas, bet, deja, užimtas. Ir užimtas ne bet ko, o mano draugės. Neleidau sau prisisvajoti. Tiesiog buvom artimi draugai. Tyliai jaučiau jam simpatiją. Ir mėgavausi nuostabia vasara.

Atsinaujino graži kaimyninė draugystė. Vakarai ant to paties suolelio, kaip vaikystėje, ilgi pokalbiai. Suktos diskusijos. Valandas trunkantys pokalbiai telefonu iki paryčių. Na, manau, jis pastebėjo, kad krito man į akį, tačiau man nerūpėjo, mato jis tą, ar ne, gal netgi ir norėjau, kad žinotų, kad kažkas kirba, bet niekada jam tiesiogiai neprisipažinau.

Tačiau atėjo perversmo diena.

Tai buvo rugpjūčio vidurys. Meteoritų lietus. Mes kaimyniškai sode pasitiesėm pleduką, ir iki 5 ryto skaičiavom krentančias žvaigždes. Suskaičiavau 77. Jis - daugiau. Nes jis ištikrųjų skaičiavo. O aš tik tirpau šalia jo. Apsikabinti mums būdavo normalu. Mes draugai. Tikriausiai buvome tą kartą per arti vienas kito, kad nieko neįvyktų. Ir mano visų gimtadienių noras išsipildė - Martynas pabučiavo mane. O gal aš jį pabučiavau.. Kaip gaila, kad tai prisimenu taip neryškiai. Žinau, kad visą naktį, iki kol prašvito, buvau jo glėbyje, buvau jo mylima, buvau jo bučiuojama. Žinau, kad kitą dieną jaučiau skrajojant drugelius pilve, bet tas jausmas maišėsi su savigrauža. Juk tai mano draugas. Ir ji mano draugė..

Nerašytu susitarimu apie tai daugiau nekalbėjome, bet aš jau žinojau. Kad kažkas tmus sieja. Kažkas yra.. Kažkoks mažas stebuklas, kuris kirba man jį pamačius. Kažkoks jaudulys, kuris verčia mane prie jo apsikvailinti.

Baigėsi meilės vasara.  Paskutinę (o gal ir ne) deną prieš išvažiavimą jis pasibeldė į mano duris ir prie manęs iš piniginės ištraukė sulamdytą, sulankstytą lapelį. Tai buvo mano meilės laiškelis, kurį rašiau jam būdama mergaitė. Pasirodo, jis jo neišmetė, o saugojo daug metų savo piniginėje. Sentimentalusis Martynas.

Jis išvažiavo. Viskas buvo kažkaip kitaip. Lyg ir taip pat, lyg ir kitaip.  Draugystės statusas liko, tačiau bendravimas jam išvažiavus - sustingo. Tas žmogus, kuris mane išmokė žiebtuvėliu atidaryti alaus butelį, tas žmogus, kuris mane meiliai vadindavo šypsenėle, ir gražuole, tas žmogus, kuris man telefone paleisdavo The Fray - How to save a life - dingo. Trūko jo sąmojų, trūko buvimo kartu, kada galėdavau flirtuoti ir įsivaizduoti, kad jam tai patinka.

Žiemą įsimylėjau kitą vaikiną. Martyną pamiršau. Kiek domėjausi, jis ir mano draugė išsiskyrė. Tačiau man, kaip įsimylėjusiai vištelei, tai jau nerūpėjo.

Po dviejų metų mes vėl susitikome. Krizendami ir apsvaigę iš laimės, pagaliau susitikę, apkalbėjom savo gyvenimus. Juokėmės ir žiūrėjom į Nemuno ir Neries upes. Praleidom nuostabią popietę, ir vėl išsiskirstėm. Atrodė - kad nieko nepajutau, na, ir nemaniau, kad kažką pajusiu. Buvau įsipareigojusi. Viskas vėl užsimiršo..

Praėjo dar du magiški metai. Man jau 23 metai. Studijuoju jau antrą bakalaurą, dirbu mėgiamą darbą. Taip jau atsitiko, kad prieš gerą mėnesį išvykau komandiruotei į Vilnių - jo gimtąjį miestą. 

Kai jis sustojo šalia manes, ir liepė lipti į mašiną, tamsoje vargiai ir bemačiau jį. Panašus į save, Martyniškas, nepraradęs visų savybių, kurios mane žavėjo. Iškalbingas ir intriguojantis, įtraukiantis. Mes maloniai šnekučiavomės. Gėrėjomės Vilniaus panorama, atviravom ir dalinomės įspūdžiais. Daug juokiausi. Visai taip, kaip prieš 5 metus. Grįžau sukrėsta. Įtartina, man nebūdinga savijauta. Kad suprasčiau, kas su manimi darosi, turėjau pamatyti jį antrą kartą.

Plepėdami apėjome visą Vingio parką. Laidydami vienas kitam dviprasmiškas užuominas. Jaučiausi pilna, užpildyta, laiminga. Tik Jam vienam jaučiu tokią chemiją. Gal tai ir yra meilė? Kažkas vėl persivertė mano viduje, man jo reikia. Tobulo vaikino, kuris turi vieną blogą dalyką - merginą... Taip. Likimo ironija.

Neišdrįsau jam pasakyti, ką jaučiau tą vakarą. Neesu tokia atlapaširdė, ir tikrai bijojau jo reakcjos. 

Pasidarė tikrai baisu, aš jau nebe maža mergaitė. Ir tikrai buvau išmužta iš vėžių nežinomo jausmo. Turėjau kažką daryti. Ir protingiausias dalykas, kurį sugalvojau - atvira ir ilga sms žinutė, kurią rašyti drįsau tik grįžusi atgal į Kauną.. Pasidalinsiu  jos tekstu.:

"Rašau rizikuodama, kad tai, ka pasakysiu, bus arba gali būti panaudota prieš mane :P nežinau, ką tokio turi tu, jog susukai galvą per dvi dienas nieko nedrydamas. Žinau, kad negražiai darau tavo atžvilgiu. Bet norėjau, kad žinotum. Kad su niekuo taip gerai nesijaučiau susitikusi jau ilgą laiką. Ir, kad tu man patinki :D aš šiaip niekada taip nesielgiu, kaip dabar... Kai pasakiau draugei, kuri mane daug metų pažįsta, jog pasakysiu užimtam vaikinui, kad jis man patinka - ji atsakė: "tu girta? :D" Tiesiog. Jaučiu, jog reikia pasakyti, kirminėlis širdelę ne be reikalo graužia :) keistas jausmas kirba ir viskas :D tegul tai bus maža paslaptis. Ši žinutė juodraščiuose jau dvi dienas guli. Ir tuoj padarysiu didziausią kvailystę ją išsiųsdama :) dar didesnė kvailystė būtų nutylėti tai, ką noriu pasakyti. Renkuosi mažesnę blogybę. Neturiu ko prarasti."

Aišku, aš pasirinkau pačią didžiausią blogybę. Ši žinutė kamuojasi juodraščiuose iki dabar. Neišdrysau. Ne dėl to, kad gal kiltų pavojus jo ir jo merginos draugystei. Nors turėčiau save graužti už nuodėmingą jaunystės bučinį - sąžinės man negraužia. Noriu laimės sau. Jaučiu, kad galbūt mes esame netgi skirti vienas kitam. Minėtą chemiją žmogus pajunta gal du kartus gyvenime. Kiti gal net nei vieno karto. Bet, aš vistiek neišdrysau.

Sunku perteikti ką jaučiu. Bet tai buvo vienintelis žmogus, kuris mane vertė jaustis taip, kaip rodo per filmus.

Belieka palaukti dar du magiškus metus, gal vėl susitiksim, gal ne.

 

Tokia mano istorija. Graži, bet be pabaigos.

 

 
 2014 m. balandžio 8 d.

 2017 m. spalio 5 d.
 2014 m. rugpjūčio 5 d.
 2014 m. birželio 19 d.

Komentarai (22)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Sand
2014 m. balandžio 11 d. 16:04:47
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kad ne žaidėjas, tai tikrai :) Nors negaliu garantuoti už kitą žmogų 100 proc.,bet tiesiog jis ne toks. Straipsnis į temą :D


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 10 d. 19:21:48 2014-04-12 18:37:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"Kodėl neparašei man anksčiau, kai dar neturėjau merginos" DEAD GIVEAWAY! DEAD GIVEAWAY!{#}

Gerai jau ne fifty/fifty, o fifty/sixty šaliakelio naudai. Bet jei kažka sugalvosi būk atsargi, kad jis nebūtu koks nors playeris. Tada tarkim tu ji atmuštum iš savo draugės, o kita karta kas kitas jį iš taves. Ir beto jei atmuštum tai garantuoju, kad visos tavo ir jos bendros draugės atsisuktu nuo taves. Turiu omeni, kad jos galvotu kažką panašaus į "nenoriu, kad šita undinė ir mano vyrą suviliotu."

Šaliakelio ką tu manai?{#}

 

P.S. https://www.delfi.lt/pramogos/zmones/meiles-trikampyje-atsidurusi-n-bunke-neturiu-del-ko-aiskintis-ir-teisintis.d?id=64506696


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
Sand
2014 m. balandžio 10 d. 09:18:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, kadangi jau diskutuojate, tai dar truputis info, neminėtos istorijoje, kuri gali privesti ir prie trečio varianto. Istorijoje paminėta frazė -  "mėtydama vienas kitam dviprasmiškus juokelius".

Kadangi šitas mano vyras tikra paslaptis, ir aš tikrai kartais nesuprantu, ką jis kažkuo nori pasakyti (tai mane ir žavėdavo), tai ir nežinau, kaip interpretuoti jo pasakymus, tokius kaip: "Ar lauksi manes", "Kodėl neparašei man anksčiau, kai dar neturėjau merginos". 

Galite toliau diskutuoti. Įdomu jau :D

O, SALIAKELIO tikrai iškalbingas ;)


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 10 d. 02:04:07 2014-04-10 02:04:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gerai jei viskas gerai baigtusi, o kas jei ne? Kas nerizikuoja, tas negeria šampano?{#}

Tu Sand nepyk, kad mes čia diskutuojame dėl tavo problemos. Tiesiog jei kažka platini internetę tai visada turi buti pasiruošus sulaukti kažkokio ivertinimo ar komentaro.

 

P.S. Šaliakelio kai tu nesveikai rašyti moki.{#}


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 10 d. 01:40:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

o siaip gaila kad ja atkalbinejai :) pats paziurek, tokioms merginoms komplimentai kaip kasdienybe - ir  va dar tokia poza meileje, atsargiai tolima nuo pralaimejimo :) is gero gyvenimo truksta tik to. Pats pagalvok, juk tai beveik sklidinas pilnatves ir dziaugsmo saltinis - truksta tik tiek ne daug kad butu pilnas. O tau va norisi islaikyti paskutini lasa pakibusi svajoniu danguje


Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 10 d. 01:11:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Taip, aš aišku čia persistengiau. Tiesiog patinka pagalvoti tokiomis temomis. Dar šaliakelio prisijungė tai nepastebėjau, kad apskritai niekas mano nuomonės neprašė.


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
NotabaS
2014 m. balandžio 9 d. 22:40:13
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Mano draugės panaši istorija, tai suprantu, kad sudėtinga.Teisybę sako dėl patarimų, lengva juos žarstyti, bet sunku įgyvendinti, tad aš tau palinkėsiu striprybės ir tikiuosi, kad ši tavo istorija turės vienokią ar kitokią pabaigą, svarbiausia, kad būtum laisva nuo blogų jausmų.

 


Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 9 d. 22:15:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

xaxa, dabar pagalvojau kad kazkas ir Jezui pasake, kad jis persistenge patarimus dalindamas :) anyway, sutinku patarimai - viena is puikybes formu


Atsakyti
Sand
2014 m. balandžio 9 d. 22:10:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Atsakymas toks, kad aš patarimų nelaukiu. Tiesiog užrašiau savo istoriją. Jūs abu esat teisūs vienaip ar kitaip.


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 9 d. 22:03:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

tai kam tos meiles, jei is ju va vien slepynes gaunasi - ka dar budamas 45 isimylesi , o po to dar ir budamas 85 vel, nejuokink. Cia ne kas kito kaip jausmu pakasynos ir tiek, jei kam idomu tokiuose ritualuose per ilgai uzsibuti, tai cia ju reikalas


Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 9 d. 19:02:56 2014-04-09 19:04:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šaliakelio šiek tiek išdidumo žmogui reikia turėti, kad nepavirstu šiukšle ir tavo siulomas variantas prie ramybės jos tikriausiai irgi neprivestu.


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 9 d. 18:42:18 2014-04-09 18:44:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dar aišku labai svarbu kokie tavo preoritetai. Tavo draugė ar šis tavo draugas. Jei draugė iš jos buvo ne kokia tada galima butu pabandyti Šaliakelio siuloma nelabai pateisinama variantą. Bet tada pagalvok kaip į tave po šito tavo poelgio žiurėtu tavo ir jos bendros draugės? Man atrodo jei surastum žmogų kuris tave mylėtu tai tiesiog užsimirštu visas šitas įvykis po kurio laiko.{#} Čia situacija fifty/fifty, Gal pasisektu (kuo aš labai abejoju) ir draugautum su juo ilgą ir laimingą gyvenimą, nekreipdama dėmesio į tai ką aplinkui tave žmones kalba, o gal apsijuoktum ir paverstum visa tai tragikomedija. Su kuria bėja priešingai nei mano variantu tektu gyventi ilgiau...{#} Jei bučiau tavo situacijoje pats nežinau kaip elgčiaus, dabar galiu tik svarstyti.Tavo gyvenimas tu ir spresk.


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 9 d. 10:25:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

na taip, to ir reikejo tiketis. tikiuosi ir tau ta moneta kazkada kas sumokes :) cia kaip toks vidinio pasikrizenimo zaidimas -*geriau jau nezinotai ka galvoju* :) na lieki su savo isdidumu, nors mano variantas tiesiog atvestu prie ramybes, ir nupustu nereikalingas mintis. Linkiu - patogiu santykiu* su kazkuo, kuris atsidurs salia visos sios istorijos


Atsakyti
Sand
2014 m. balandžio 9 d. 10:12:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš tau pritariu. Geriau turėsiu gražią ir nebaigtą istoriją. Nes tragikomedijų ir šiaip mano gyvenime netrųksta {#}


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
FrIz7
2014 m. balandžio 8 d. 23:32:06 2014-04-09 18:19:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Don't do it. Nebuk savanaudė ir naivi, užmirši jį po kurio laiko ir gal susirasi toki pat gera kaip jis.{#} 

Rašiai, kad jis protingas ir pastabus. Jei jis tikrai pastabus tai turėjo tavo simpatiją jam pastebėti. Galėjo padaryti pirma žinksnį, bet nepadarė, reiškias yra ką prarasti. Jei jis padarytu pirmą žinksnį tai turėtum bent koki paisteisinimą prieš pačia savę, o dabar nieko neturėsi savo veiksmams pateisinti jei išsiusi sms.

 

P.S. Istorija primena knygą Didysis getsbis. Ir dar... Anai Kareninai irgi liudnai pasibaigė kai žaidė panašius žaidimus.{#} Gal dar papildysiu postą.


____________________
All you touch and all you see is all your life will ever be.
Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 8 d. 23:22:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

bet kokiu atveju tai butu saziningas veiksmas, nors gal savimeilei ir ne toks malonus

 


Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 8 d. 23:20:03
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

reziume toks, issiusk savo zinute - ir jei reiks, tiesiog galbut ne visai teigiamuose jausmuose teks i savo AS paziureti, tiesiog tai geriau, nei begalo supuoti svajones lopsyje, neleisti ju i tikrove


Atsakyti
Sand
2014 m. balandžio 8 d. 23:16:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai reziume toks, kad aš blogas žmogus? :)


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 8 d. 23:10:21
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

ten savo isdidumo pagailejai neissiusdama, o visiems kitiems reiks taikytis, kad netobuli gerus norus rodydami


Atsakyti
saliakelio
2014 m. balandžio 8 d. 23:08:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

ble, isivaizduoju, kas gyvens salia taves ir net nenutuokdamas sios istorijos kasdien gaus melo porcija, pizdec blia


Atsakyti
Sand
2014 m. balandžio 8 d. 22:56:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš laukiu dienos, kada bus šios istorijos tęsinys. Ir tikiuosi, kad jis bus toks pat įdomus. Heh


____________________
Man labiausiai patinka mokslinė teorija, kad Saturno žiedą sudaro oro linijų pamesti keleivių lagaminai.
Atsakyti
Oblina
2014 m. balandžio 8 d. 22:33:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tikrai graži istorija, et linkiu kad ši istorija sulauktų ir gražios pabaigos;)

gaila, kad neišsiuntei tos sms žinutės.


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Antimatter Antimatter
8,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 81
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 6514