Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Memuarai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ar galite kai ką dabar padaryti? Įsivaizduokite sniegą - pusnys, visur balta balta, mieste net nėra provėžų mašinoms  - viskas švyti nuo baltumos. Taip, tai gili žiema. Taip mat matykite visur prikabinėtas girliandas, Maximą pasipuošusią šviečiančiomis lemputėmis, medžius apkarstytus įvairiausių spalvų spingsulėmis - viskas švyti. Taip, visur šviesu, net ir tokią vėlumą, apie kurią aš dabar kalbu. Ir žinote kodėl? Juk Kūčių vakaras. Taip, tai Kūčios. Dabar jums tereikia akyse išvysti gražų gražų senamiestį - patį gražiausią, kokį kada nors matėte. Siaurą gatvelę, grįstą akmenimis, aukštus, senovinius plytų namus, taip pat apvyniotus įvairiomis švieselėmis, purų ir baltutėlį sniegą, kuris šiek tiek ištryptas pačios gatvelės viduryje, kažkur to skersgatvio šone kalėdinę eglutę, papuoštą sidabriniais ir bronzos spalvos įvairaus dydžio žaisliukais, kurie atspindi įvairias girliandų šviesas ir dėl to atrodo, kad visa eglutė pati žiba. O prie pat to žalio medelio - kavinę, pro kurią einant, galima girdėti ramią džiazo muziką ir jausti saldų karamelinės latte kvapą. Įsivaizdavote? Jaučiate tai? Na, o dabar išvyskite iš už kampo išeinantį žilutėlį senuką, su žiemine kepure-berete ir neaiškaus pilkumo paltu. Jūs einate pro jį. Ir jis tiesiog lėtai nusiima kepurę, ją palenkia į priekį, ištaria "laimingų švenčių!" ir nueina. Laukėte kulminacijos? Jos nebus. Nebent sugebėsite justi tas emocijas, kurias tą vakarą jaučiau aš. Dėkingumas. Nuostaba. Euforija. Nepatiklumas. Džiaugsmas. Troškimas. Laimė. Nerimas. Šiluma. Smalsumas. Ramybė. PAGARBA.




 2013 m. spalio 9 d.

 2015 m. vasario 25 d.
 2015 m. vasario 23 d.
 2015 m. sausio 16 d.

Komentarai (6)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
rositara
2013 m. spalio 9 d. 22:58:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Komercija.. Taip. Deja, šitai rašydama mintyse neturėjau nė tamsios dėmelės apie komerciją. Nes kalbėjau būtent apie priešingą dalyką, kuris, kaip ir sakėte abu čia, šiais laikais labai užgožtas.Kodėl? Nė pati nežinau. Tiesiog prisiminiau tokį nutikimą. Neveltui memuarai. Tai man nutiko. Ir tai buvo daug labiau nepakartojama, nei aš sugebu aprašyti. Nežinau, kaip daugiau nusakyti tą momentą, kai kažkur skubi susimąsčius apie visą tą kalėdinę maršalynę ir staiga pasirodo žmogus, kuris apverčia viską aukštyn kojom. Ir šiaip, Tu teisus - tai nutiko Kėdainių senamiestyje. Prie Grėjaus viešbučio, beje, iš kurio ir sklido muzikos ir kavos miksas..{#}


____________________
You're gonna go far, fly high You're never gonna die You're gonna make it if you try They're gonna love you.
Atsakyti
Rutonė
2013 m. spalio 9 d. 20:40:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O aš taip ir mačiau Vilniaus senamiestį ir jo gatveles. Yra tekę bastytis jomis per pūgą (pernai, beje, tarpušvenčiu), tai beveik nereikia nė įsivaizduot - tik prisimint. Tik kvapai mno kitokie - imbierinių sausainių (nebūtinai) ir karšto vyno {#} Tačiau va visa ta komercinė pusė tarsi nutolsta - gal jau sąmonė ima tai blokuot, o ir parduotuvių tuo metu vengiu. Ai, ir būsiu galbūt kai kam iki koktumo banali - bet ausyse taip ir skamba WHAM! - Last Christmas. O gal dar ir dėl to, kad ir jausmas kaip toj dainoj... :/


Atsakyti
4Blackberry
2013 m. spalio 9 d. 16:41:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Hmm, iš tikro tai niekada nesidomėjau, kaip buvo švenčiamos Kalėdos viduramžiais, kokios buvo dovanos, tradicijos, žmonių jausmai. Įdomu, kaip stipriai pasikeitė pačios tradicijos, nes kad jos pasikeitė, tai faktas. Ta šventinė komercija - čia nepataisomas ydingas bruožas, mano manymu. Kažkaip abejoju, ar tas nuoširdumas ir tikrumas, kaip tais viduramžių laikas, sugrįš... Pasaulis stipriai degradavęs šia prasme. Nors nesakau, juk visokių būna žmonių, kai kurie švenčia tikrai kitaip. Ir tas dalykas, kad vaikai laukia Kalėdų dėl dovanų - labai mane knisa, nors ir pati tokia buvau. Tai ką čia dabar kaltinsi... Visuomenę nebent.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 9 d. 16:21:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Komercija yra vienas iš tų didelių ir ydingų visuomenės bruožų, gal netgi kanonų, jei taip būtų galima išsireikšti. O ryškiausias pavyzdys yra Kalėdos - nuo pat viduramžių Kalėdų tradicijose galima įžvelgti komerciją... Ir ji vis stiprėja, deja, man labiau užgožia vienas toks egoistinis (o gal geriau sakyti materialistinis) Kalėdų, na Lietuvoje tai Kūčių, bruožas - dovanos. Iškreiptai veikia vaikų lygmuo, kuris siekia tų dovanų ir Kalėdų laukia vien tik dėl dovanų, o dar virš visko tas, kad jie tiki dovanoms atsirandant iš pačio Kalėdų senelio. Tos psichiškai veikiančios pasakos man yra absoliutus absurdas ir mielai aš savo vaikus auklėčiau realizmu. Nes, po galais, kai kurios pasakos pamoko, o kai kurios - tik komercinis žaidimas. Ir čia jau biški off-topic'as šiam dienoraščiui, tai baigiu.

Rosita, ar tavęs rašant neįkvėpė Kėdainių senamiesčio vaizdiniai? - nes aš skaitydamas tai jį įsivaizduoju... Beje, kodėl tokiu metu apie žiemos šventes? - mane ne tiek nustebino, kiek paliko nesupratimo, KODĖL...


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2013 m. spalio 9 d. 16:08:34 2013-10-09 16:08:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai kad Maxima visus metus pasipuošusi tomis lemputėmis, paprasčiausiai žiemą jas įjungia :D

Tikrai gražiai parašyta, daug teigiamumo. Ir tą teigiamumą aš truputi pagadinsiu, pasakydama, jog Kūčios, Kalėdos ir pan. šventės šiais laikais yra pernelyg komerciškos, ir ta komercija kartais visą stebuklą užgožia, bet šiaip pritariu dėl tų visų jausmų apibūdinimo. Kai nesi šizofrenikas, visa tai jaučiasi :D


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti

2013 m. spalio 9 d. 13:09:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Viską pajausti gali tik apsiskaitęs knygų žmogus nes reikia lakios vaizduotės, o įsivaizdavus visą tai tai ir emocijos, kurias išvardijai, užplūda. Man patiko :)


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


FusedMarc FusedMarc
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 107
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 139306