Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Mėnuo Juodaragis 2012


2012 m. rugpjūčio 24 d. 18 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Vasaros pabaigą žymintis muzikos ir baltų kultūros festivalis šiemet vėl kvies apsistoti įspūdingoje Zaraso ežero saloje - penkioliktasis „Mėnuo Juodaragis“ vyks rugpjūčio 24-26 dienomis. Šiuolaikinį žvilgsnį į baltų kultūrą festivalio rengėjai šįkart nukreipė iš paukščio skrydžio – senojoje tradicijoje itin reikšmingas paukštis taps pagrindine šventės tema. Šia proga bus prisiminti ir žmogaus siekiai pakilti į orą – bus pristatyta Lietuvos aviacijos istorija ir jos kūrėjai. Ryškiu “Mėnuo Juodaragis” akcentu ir dar neregėta naujove taps oro balionų čempionatas, specialus jų naktinis šou, bei meistriška aviatorių programa virš Zaraso salos.

Muzikinė penkioliktojo „Mėnuo Juodaragis“ programa, pasak festivalio vadovo Ugniaus Liogės, šiemet bus kaip niekad šiuolaikinė: „Festivalio aplinkoje jau tapo įprasta, kad kuo modernesnę kūrybą palieti, tuo gilesnį praeities pėdsaką joje gali rasti. Jei pernai renginio programoje buvo kaip niekad daug tradicinio folkloro, tai šiemet išgirsime ir išvysime daugiau avangardo, šiuolaikinių interpretacijų, tęsiančių tradicijas. Garantuojame, kad šventės lankytojų lauks ne vienas stulbinantis atradimas“.

Trejose festivalio scenose pasirodys žymūs Lietuvos atlikėjai - Andrius Mamontovas su baigiamuoju albumo „Elektroninis dievas“ turo koncertu, Alina Orlova, Vytautas V. Landsbergis, grupės „Žalvarinis“, „Kūlgrinda“, „Ugniavijas”, „Lygaudė“, „Gyvata“, „Vydraga“, „VISI“, kiti gausūs folkloro ansambliai. Eksperimentinį post-folklorą ir modernius eksperimentus atstovaus „Sen Svaja”, „Girnų giesmės”, „Oorchach”, „Rumunija”, „Daina Dieva” bei daugelis kitų.

Iš solidžių užsienio grupių šiemet viešės prieš dvidešimt metų folk-metal žanrą pradėję ir keltiškos ugnies iki šiol nestokojantys juodmetalio puoselėtojai „Cruachan“ iš Airijos, neoklasikinės muzikos legenda „Ataraxia“ iš Italijos, žymūs ambient gelmių tyrinėtojai „Troum” (Vokietija), charizmatiškas estiško ir ukrainietiško folkloro derinys „Svjata Vatra”, originali ethno-world grupė „Theodor Bastard“ (Rusija), kolektyvai iš Baltarusijos, Lenkijos, Latvijos ir kitų šalių. Rengėjai pažymi, kad didžioji dalis festivalio dalyvių dar bus paskelbti.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 145
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 222256