Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Mintys nakties akivaizdoje

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nemigos naktys būtų pats geriausias dalykas, jei tik būtų galima dienomis miegoti. Dienos pasidaro kaip naktys, kai jautiesi truputi išėjęs, lygtais čia, bet ir ne čia, o aplinka atrodo nutolusi, tarsi viską stebėtum iš kito kambario. Vis tiek sąmonė aktyvi, ir viską puikiai registruoja pasąmonės saugyklose. Kartais neina prisiversti sudėti bluosto, nes nenori praleisti tos nakties magijos stebuklo, kartais ieškai/lauki įkvėpimo, kartais iššvaistai tas valandas, laikydamas protą mieguistame vakuume, o kartais tai būna tik tas pojūtis, kad kažko nebaigei iki galo praėjusią dieną, tad kūnas atsisako eiti ilsėtis, nors siela ir nori. Kartais taip praleidi savo galimybes susapnuoti sapnus. Nors visai gerai, kai jie būna tokie juokingi. Tik ne visi. Būna, prabundi ryte, ir tiesiog nesupranti, kodėl juokiesi. O todėl, kad ką tik iš po geros komedijos savo galvos kino teatre išėjai. O būna, būna kartais, kad prabudęs jauti ašarą riedant skruostu. Ir šitas sapnų pasaulis, ponai ir ponios, kaip nebūtų keista, yra tokia pati realybė, kaip ir ta, kurią mes kasdien atsimename geriau.

 

Kartais galvoji, kad geriau planetoje su tavimi išvis nebūtų žmonių. Nes galėtum daryti ką nori, jokios svetimos akys tavęs neobservuotų. Tačiau ar visiška laisvė tikrai to verta. Jei nebūtų žmonių, tai kas tada įkvėptų kurti, kam tada kurti, kurti nebebūtų tikslo ir pakūręs medžiams bei paukščiams, galų gale visai nustotum. O kai negali kurti, tai kam tada gyventi.

 

Muzika yra realybė, bet ji gimsta ir gyvena kosmose. Lyg mes negyventume. Mes visi gimėm kosmose. Bet mes esame sielos, kurios visur nešiojasi tą sunkų indą, vadinamą kūnu, kaip ir sraigės nešiojasi savo namus visur su savimi... O vis dėlto, kaip gerai būtų gimti sraige kitame gyvenime. Toks patogus gyvenimo būdas man patiktų, nereikėtų mokėti už brangų transportą, nes nereikėtų važiuoti namo, kadangi namai visada būtų prilipę prie manęs. Nors jei būčiau sraigė, to nesuprasčiau ir nevertinčiau... Jei būčiau sraigė, neturėčiau ir šito sudėtingo, varginančio, nesuprantamai išsivysčiusio ir greičiausiai mutavusio smegenų komplekto. Jei būčiau sraigė, aš ir nesiekčiau to kvailo pažinimo, nes jei būčiau sraigė, man to pažinimo ir neprireiktų gyvenime, kadangi gyvenimo prasmė man būtų tik šliaužioti po žemę. Taigi... aš turėjau kalbėti apie muziką. Ji jaučiasi mūsų apčiuopiamoje realybėje, šitame žmogiškame lygmenyje, galim ją suvokti ir be žiauriai aukšto intelekto. Muzika gimsta kosmose, tačiau kažkaip inkarnuojasi mūsų Žemės planetoje. Muzika skleidžia savo dažnius, bangas, kurios egzistuoja ir kosmose, taigi ji nėra apčiuopiama, ji tiesiogiai mūsų neliečia, tik sklando oru ir per jį mus veikia. O mes tą garsų sklidimą galime reguliuotis patys, kada tik norime ir kaip norime. Iš kosmoso sklindančių bangų reguliuoti negalime. Galbūt dėl to ji mums taip patinka, nes galime valdyti, priversti paklusti mums tą kažkokią nedidelę, mikroskopinę kosmoso dalelytę. Na o pačiame kosmose, tokios būtent muzikos nebūna. Galbūt paraleliniuose pasauliuose, ten tai tikrai būna, bet pačioje kosmoso erdvėje neįmanoma, kadangi oro ten nėra ir muzika sklisti negali... Galim tik pabandyt įsivaizduoti, kaip ateiviai, skraidydami savo erdvėlaivyje, per kolonkes garsiai leidžia kokią Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul.

 

Gerai, šiandien jau baigiu. Atsiprašau, kad daug rašau. Kitaip nemoku. Kaip ir nemoku nerašyti apskritai pastaruoju metu. Tiesiog, pamiršau kaip nerašyti.

 

Ir klausytis yra ką. Reikia į kosmosą kartas nuo karto paleisti ateiviams geros muzikos.

 

 
 2017 m. spalio 18 d.

 2018 m. gruodžio 12 d.
 2018 m. lapkričio 7 d.
 2018 m. lapkričio 1 d.

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
4Blackberry
2017 m. spalio 19 d. 15:22:55
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tai, ką matome plika akimi ir ką suvokiame cielu protu...


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Isa
2017 m. spalio 19 d. 05:01:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

kas yra realybė?


Atsakyti
4Blackberry
2017 m. spalio 18 d. 17:46:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Realybės atitikmuo tai jokiu būdu, aš gal tiksliau vadinčiau juos iškraipytu realybės variantu, kuriame vieni elementai atitinka tiksliai, o kiti tarsi su dirbtiniais efektais. Pvz, trimatė erdvė mano sapnuose būna labai susiknisusi, pasąmonė nelabai jaučia žemės traukos ir panašių dėsnių. Taip, sapnai paprastai būna praeities įvykių vaizdinių iškarpos, tačiau egzistuoja ir pranašiški sapnai, kai sapnuoji kažką, kas dar neįvyko... Aišku, tai rečiau pasitaikantis fenomenas. Savisaugos, taip, paprastai nebūna, tai liudija vien negebėjimas normaliai vaikščioti žemės paviršiumi, sklandymas virš jos ir nebijojimas užsimušti, savikontrolės nėra, nes smegenys sapnuojant nėra aktyvios šioje srityje, skausmo jutimas, na čia visaip, žiūrint kokio. Fizinio gal ir nelabai gali būti. Bet kartais sapnai būna tokie ryškūs ir vaizdingi, persmelkti emocijų, kad pats išsigąsti savo pasąmonės veiklos. Ir žinoma, čia jeigu iš viso turi kada sapnuoti. Cheminiai procesai, taip, veikia natūraliai ir nevaldomai, kaip ir hormonai, ir tai yra paprasta biologija.

Dėl tos pastraipos, na, žinau, kad nelabai gerai, bet čia ne mokslinis darbas, o tik dienoraštis music'e. Aišku, kokybei ignoruoti čia nepasiteisinimas. Na ir dar kad naktis, sulėtėjęs protinis darbas, tai taip ir gaunasi. O gal dar ir tas atšipimas nuo gebėjimo gerai rašyti. Nors kada aš rašiau tikrai gerai...


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. spalio 18 d. 17:24:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Sapnas mano egzistencijos rėmuose niekada nebus realybės atitikmuo. Geriausiu atveju "organizuotas pasąmonės spektaklis, sudėliotas iš smegenų informacijos saugyklose esančių duomenų iškarpų". Sapnai yra įdomus filmas ir tiek. Sapnuose nėra savisaugos, savikontrolės jausmų, skausmo jutimo... kokia realybė be to. Aišku, neurologijos/molekulinės biologijos/biofizikos žmonės čia mus visus užkapotų ir sakytų, kad sapnai tėra cheminių procesų neuronuose krūva.

Trečia pastraipa, atrodo, rašyta Sahjos, todėl leisiu sau manyti, jog nusipirkai autorines teises papigiai.

 

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Silentist
2017 m. spalio 18 d. 14:28:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Galim tik pabandyt įsivaizduoti, kaip ateiviai, skraidydami savo erdvėlaivyje, per kolonkes garsiai leidžia kokią Modern Talking - You're My Heart, You're My Soul.

bandžiau įsivaizduoti - prajuokino {#}


____________________
Мы свое призванье не забудем. cмех и радость мы приносим людям. Нам дворцов заманчивые своды Не заменят никогда свободы (славяне давайте жить дружно)
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Candlemass Candlemass
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 112
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 107465