Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Muzikos stiliai

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ar man vienai iškyla sunumų skirstant grupes ir atlikėjus į muzikinius stilius? Ypatingai su naujausiosimis grupėmis, kurios pradėję kurtis plius minus prieš 4, 2 metus. Kaip pavyzdį būtų galima paimti kad ir danų grupę "Get Your Gun", kurios muzika nestovi vieno stiliaus rėmuose, o vyrauja įvairių stilių simbiozė.

Manau, visi žino pagrindinius stilius: jazz, pop, rock, metal. Vėliau kiekvienas iš stilių išsiskyrė į savo rūšis tarkim metal: pop meta, glam metal, heavy metal, trash metal, power metal, death metal, black metal ir t.t. O va kaip jie skirstėsi ir kas iš ko susidarė nėra visada aišku. Tarkim neseniai tik sužinojau, jog metalas išsivystė iš pankroko. O va kas neaišku dar ir po šiai dienai, tai kaip ir iš ko atsirado scream, emo ir pan?Gal atsiras norinčių padiskutuoti šia tema? :) 

 
 
 2014 m. spalio 31 d.

 2018 m. birželio 2 d.
 2017 m. spalio 19 d.
 2017 m. rugpjūčio 20 d.

Komentarai (4)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2014 m. lapkričio 1 d. 17:55:05 2014-11-01 17:55:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš dažniausiai susiduriu su įvairiausiomis roko šakomis, tam tikromis metalo ir džiazo kryptimis, tai jau susidariau suvokimą, kokia kiekvieno iš jų specifika. Prieš įkeldamas grupę į music'ą perklausau keletą grupės įrašų iš skirtingų albumų ir susidarau nuomonę apie tai, kokie stiliai labiausiai vyrauja repertuare ir tuos pažymiu. Kita vertus, jei man duotų kokią dešimtojo dešimtmečio elektronikos grupę ir sakytų "įvardink 3 dominuojančius elektronikos žanrus", tai tuomet būtų aklas šaudymas. Tam, kad įvertinti grupės grojamą stilių, deja, reikia turėti gerą ausį ir gerą nuovoką apie tuos dalykus. Ir šiaip, youtube nepatikimas dalykas kalbant apie stilius, last.fm patys vartotojai tag'ina stilius, todėl ten labiausiai atspindima visuomenės, klausančios to dalyko, nuomonė ir last.fm aš pakankamai pasitikiu. Wikipedia kartais stokoja konkrečių stilių įvardijimo. Parašyta "rock, hard rock" arba "heavy metal" ir viskas. Wikipedia siūlyčiau nepasitikėti. Apie lietuviškąją "vikipediją" gero pasakyti išvis nieko neturiu - mūsų vikipediją reikia labai labai labai labai tvarkyti, deja, pats prie to neturiu noro prisidėti. Spotify naudojau gal tik kokias 2 dienas ir man nepatiko, todėl nežinau, kaip ten stilius rašo, neteko matyti. 

Atlikėjai patys prasčiausiai įvardija tai, ką groja. Jie puikiai žino, ką groja, bet jie perleidžia per savo fantazijų prizmę ir gaunasi gan skystas paaiškinimas. Kai kokie One Direction pasisako, kad jie yra rokenrolo grupė arba Kiss'ų Gene Simmons visą laiką pareiškia, kad rokas mirė... tokiems siūlyčiau tik nukirpti liežuvį ir nereikšti savo trumpareginčios smegeninės kliedesių. Tai jau turbūt muzikos ekspertai ir pedagogai geriausiai gali atpažinti. O kodėl mano muzikos mokytoja pirmiausia Eriką Klaptoną pristatė kaip džiazo muzikantą, o apie tai, kad jis yra bliuzo gitaristas, net žodžio netarė, nežinau... 

Išvada tokia: pasaulis pasimetė stilių įvairovėje ir patys nebežinome, kas kur kada ir kodėl? Stilių skirstymas, pritarsiu, yra velnių darbas ir niekada nieks tavęs nepagirs "va, čia gerai įvardijai stilių". Per daug labirintų ir tiek.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
p_ruta_
2014 m. lapkričio 1 d. 13:37:39
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiaip pastebiu tendenciją internete vyraujantiems įvardijimams. Užtenka vien wikipedijos. Įsivedant grupę, angliškame variante vienoks stilius, lietuviškame jau kitoks.Kokiam last.fm, spotify, youtube ar musice irgi dažnai būna, kad grupės ir jų dainos įvardijamos skirtingai. Tarkim vienur vienoks, kitur kitoks. Tas labai klaidina. Šiaip įdomiausia, kad kai kalbi jau su muzikos ekspertais, pedagogais ar dar geriau - atlikėjais (nekalbu apie "šviežias" naujai atsiradusias grupes), tai jie dar kitaip įvardija. Tad lieki žmogau taip ir nesupratęs kame reikalas :) 


Atsakyti
Sahja
2014 m. lapkričio 1 d. 08:06:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Norint skirstyti,reikia nemažai būti pasiklausius,pasimokius muzikos.Todėl gali būti sunku, kartais su stiliumi.


____________________
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.
Atsakyti
Alvydas1
2014 m. spalio 31 d. 20:00:15
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pedantiškai dėlioti į lentynas su prisegta kortele yra nedėkingas užsiėmimas, nes visad atsiras kam atrodo kitaip. Žinoma, muzikantus idetifikuoti reikalinga, nes tai palengvina jų paiešką. Dabartiniu metu stiliai, žanrai ir požanriai susilydo į tai, kas dar neturi pavadinimo. Aš jau iškritau iš šios karuselės ir tik abėjingai stebiu šias metamorfozes. Man užsifiksavo ir egzistuoja tavo jau paminėti pagrindiniai stiliai, o tokias anomalijas kaip Get Your Gun, kuriuos šiemet mačiau Anykščiuose, sau įvardinu stoneriais, kurie karts nuo karto prisimena jog yra folk roko grupė linkstanti į dainuojamą poeziją.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Tool Tool
8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 174
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 78621