Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Nneka


2015 m. balandžio 18 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Nneka 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Lietuvoje pirmą kartą koncertuos muzikos gurmanų deivė Nneka

Balandžio 18 dieną soul ir hip hopo muzikos gurmanų laukia muzikinė bomba. Vilniaus Teatro arenoje koncertuos Vokietijoje gyvenanti pasaulyje itin populiari atlikėja iš Nigerijos – Nneka.

Galėjo tyrinėti iškasenas Egipte

Viena geriausių pasaulyje, pasak solidaus leidinio "The Sunday Times", soul muzikos atlikėjų

Nneka Lucia Egbuna užburia savo balsu ir dainavimo maniera.

Viename didžiausių naftininkų centrų Nigerijoje, Varyje, nigeriečio ir vokietės šeimoje 1980 metais per šv.Kūčias gimusi mergaitė nuo mažens domėjosi muzika.

Kukli, darbšti mergina lankė bažnytinį chorą, bandydama išgyventi valė tualetus, klausė garsių Afrikos atlikėjų Fela Kuti, King Sunny Ade, Victor Uwaifo, tačiau net nesvajojo, kad pati žengs į sceną ir bus laukiama įvairiuose pasaulio kampeliuose.

1999 metais Nneka išvažiavo į Vokietiją pas mamą ir įstojo į prestižinį Hamburgo universitetą – į archeologijos fakultetą.

"Dabar būčiau ne koncertavusi JAV arba Europoje, bet tyrinėčiau iškasenas Egipte arba Meksikoje", – dabar juokauja Nneka, kuriai patyrus

kultūrinį šoką buvo nelengva adaptuotis Vokietijoje ir kardinaliai pakeisti gyvenimo būdą, drabužius, maistą.

Koncertavo su Lenny Kravitz

Besimokydama ji susipažino su DJ Farhot ir įrašė savo pirmąjį albumą "Victim of Truth", kuris akimirksniu apstulbino muzikos gerbėjus, o užsienio spauda pelnytai palygino su didingu Lauryn Hill darbu – "The Miseducation".

Sensaciją sukėlęs albumas išleidžiamas ne tik Vokietijoje, bet ir D.Britanijoje, Nyderlanduose, Prancūzijoje, Nigerijoje, Japonijoje.

Po dviejų metų Nneka Lucia Egbuna išleidžia savo albumą "No Longer at Ease", kuriame dainuoja apie gimtos šalies kultūrą, politines problemas.

Jos išskirtinis, tarsi kardiograma šokinėjantis superhitas "Heartbeat" skamba nuo Niujorko iki Honkongo, patenka į Vokietijos, D.Britanijos ir daugelio šalių topus, o Nneka veržiasi į muzikos olimpą.

Netrukus Nneka surengia koncertinį turą su pasauline žvaigžde Lenny Kravitz, legendinio Bob Marley sūnumi Damian, gauna "MOBO Awards" kaip "geriausio Afrikos atlikėjo" nominacijoje, jos dainos užkariauja Europos muzikos topų sąrašus, o net ir gastroliuodama po pasaulį, Nneka baigia universitetą.

2009 metais anglų ir Nigerijos pietryčiuose gyvenančios igbe tautos kalbomis dainuojanti Nneka sudaro kontaktą su "Decon", kuri daugiausiai dirba su hip hopo atlikėjais (Black Milk, Dilated Peoples, Jurassic 5 ir daugeliu kitų).

Myli gitarą

Nneka graibstoma įvairiuose festivaliuose, tarp jų – "Chiemsee Reggae Summer", "Bevrijdingspop" ir daugelyje kitų.

Trečiasis jos albumas "Concrete Jungle" buvo dar sėkmingesnis ir tapo bomba muzikos gurmanams: užėmė net 18 vietą prestižiniame "US Billboard Heatseekers" ir 57 – hip-hopo albumų topuose.

"Nenoriu įrašyti kalbėti apie problemas šiltai sėdėdama Vokietijoje arba JAV, – surinkusi savo komandą ir išvykusi į Nigeriją aiškino Nneka. – Negaliu dainuoti apie skausmą, jo nematydama ir nejausdama."

Po ketvirtojo albumo "Soul Is Heavy" išleidimo ir koncertinio turo po pasaulį, ji vėl grįžo į Nigeriją.

Kovo pabaigoje Nneka pradėjo įspūdingą koncertinį turą po Rusija, Prancūziją, Vokietiją, Vengriją, Lenkiją, Slovakiją, Belgiją, Šveicariją, Nyderlandus, Didžiąją Britaniją. Oficialiame savo tinklapyje ji paskelbė ir apie koncertą Lietuvoje.

Nneka nemėgsta prabangių klubų, vakarus dažniausiai leidžia su paprastais žmonėmis, o jos mėgiamiausiu muzikos instrumentu tampa gitara.

"Kai groju, šis instrumentas visada būna arčiausiai širdies. Todėl jį labai myliu", – sako balandžio 18 dieną

Vilniaus Teatro arenoje koncertuosianti Nneka Lucia Egbuna. Bilietus platina į šį koncerta Ticketpro.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 272
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 384951