Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Norden Wave: Rangleklods, Silverarken, Golden Parazyth


2013 m. vasario 8 d. 22 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Lietuva tebėra vidurinės muzikos klasės užribis ir inertiško populiarumo šalis. Renginių ciklas „Norden Wave“ siekia pristatyti Lietuvos publikai šiuolaikinius atlikėjus iš Šiaurės šalių. Šis regionas yra ne tik originalios bei kokybiškos popmuzikos lopšys (užtenka prisiminti A-ha, Bjork, The Cardigans, Gus Gus, Royksopp ir kt.), tačiau ir labai savita įvairiausių muzikos garsų laboratorija.

„Norden Wave“ pristato pirmąjį savo renginį ir atlikėjus iš Danijos, Švedijos ir Lietuvos. Ciklo organizatorių „Culture Club“ atstovas Rolandas Jarušauskas, savo laiku rengęs plataus atgarsio susilaukusius „Stereo 45“ vakarėlius bei dirbęs programų vadovu keliuose Vilniaus klubuose, džiaugiasi, jog pavyko pasikviesti „ant bangos“ esančius RANGLEKLODS iš Danijos: „Šis atlikėjas idealiai atitinka „Norden Wave“ koncepciją – kokybiška muzika be jokių stilistinių rėmų. Tikiu, jis gerai visus pašokdins.“

RANGLEKLODS kūryba laviruoja tarp gyvos ir elektroninės muzikos visatų. Debiutinis albumas „Beekeeper“ kartais„nuneša“ atgal link tokių atlikėjų kaip David Bowie ir The Doors, kartais – į priekį, projektuojamą tokių kaip James Holden ar The Field. Techno, trip hop, IDM ir daugelis kitų stilių organiškai susilieja RANGLEKLODS kūryboje.

„Žodžio „rangleklods“ tuštumas, nes iš tikrųjų jis nieko nereiškia, suteikia erdvės, reikalingos pabėgti nuo muzikinių apribojimų ir lūkesčių. Ieškau ir siekiu išraiškos, kuri iš esmės surištų kartu visus garsus,“ - sako RANGLEKLODS lyderis, Karališkosios Danijos muzikos akademijos Elektroninės muzikos magistras, Esben'as Andersen'as.

Panašu, kad publikai patinka stilistiškai neapibrėžta, tačiau emocinga tiesioginė RANGLEKLODS kalba. Pernai grupė (be Esben'o koncerte Vilniuje pasirodys ir jo partnerė) daug koncertavo visoje Europoje, apšildė savo vyresnius tautiečius WhoMadeWho jų pavasarinio turo metu, pasirodė „Spot“, „The Great Escape“, „Roskilde“, „Iceland Airwaves“, „Dockville“ ir kituose festivaliuose.

Tuo tarpu švedai SILVERARKEN – tarsi nenušlifuotas Stokholmo alternatyvinės scenos deimantas. Pagrindinis prieš kelis metus susibūrusių bendraminčių tikslas – priversti žmones nelaukti rytdienos ir šokti šiandien, susikurti savo apokalipsę ir rojų. Ironišką nuotaiką spinduliuojančio „pasidaryk pats“ lo-fi funk kolektyvo pasirodymai primena '80-ųjų šokių aikšteles, kuriose skambėjo Band Of Holy Joy, Fojė, Kardiofono ir Kino įrašai.

Tik 2012 m. pavasarį susikūrusios 6 muzikantų grupės demo įrašas buvo bematant išgraibstytas, o šiuo metu jie įrašinėja debiutinį albumą. Jis turėtų pasirodyti netrukus po švedų koncerto Vilniuje. Dar anksčiau grotuvus pasieks bendras SILVERARKEN ir jų tėvynainių Målgrupp darbas. Tai, jog pastarieji groja kreivą industrinę muziką, tik patvirtina SILVERARKEN nenuspėjamumą.

Neseniai naują minialbumą „98 Windows“ išleidusio dueto GOLDEN PARAZYTH populiarumą liudija tai, jog šio atlikėjo „Facebook“ paskyroje ne daug trūksta iki 10 tūkstančių „laikų“. 2006-aisiais šis kaunietis su debiutiniu albumu „Apartment Of Steel“ bei nuoširdžiais gyvais pasirodymais tapo Lietuvos elektroninės muzikos metų atradimu. Savo kūryboje „parazitas“ nevengia tiek lyriškų, tiek audringų emocijų. Kiekviename savo pasirodyme klausytojui iki paskutinio prakaito lašo atsiduodantys GOLDEN PARAZYTH „Norden Wave“ koncertui ruošia specialią programą.

Kad muzika „Lofte“ skambėtų visą laiką, tarpus tarp gyvų pasirodymų užpildys dydžėjus Seasonslater. Paslaptingų renginių organizatorius bei egzotiškos muzikos kolekcionierius iš Vilniaus, savo fonoteką nuolat papildantis įrašų parduotuvėse ir turguose nuo San Francisko iki Burkina Faso. Seasonslater pastaraisiais metais garsėja savo subtiliu skoniu ir nesustabdoma meile gerai melodijai.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 390
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 86591