Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

O rytoj bus saulėta

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Liftas. Vos pajėgiu nuspausti pirmojo aukšto mygtuką, pasistiebęs ir visu ūgiu įsirėmęs sienos, kad nenuvirsčiau. Šaip ne taip jį įveikiu. Pasigirsta "atsargiai, durys užsidaro" ir netrukus atsiduriu stiklinės patalpos viduriuose. Dešimtojo aukšto mygtukėlį pasiekti - tikras išbandymas, todėl dažniausiai į namus grįžtu uždusęs ir suskaičiavęs lygiai tris šimtus laiptelių pakopų.

Šiandien šviečia saulė, Martynas manęs laukia apačioje, žaisime ameriketiškąjį futbolą. Pirmą kartą apie jį girdžiu, tačiau Sandra tvirtino, jog dabar tai madinga. Reikės pabandyti. Nekantrauju, nauji dalykai man jau seniai patinka. Tik dažnai lyg į sieną atsimušu vaikams pasakius "ne". Tada lieku stovėti aikštelės pakraštyje ir stebėti, kaip jie šūkaliodami varinėja kamuolį mušdami nuo vienos kojos kitai.

Šiandien kaip niekada pirmojo aukšto mygtukas pasirodė aukštai. Tėtis man dažnai sako, jog dar metai - ir aš įveiksiu visą tuntą tokių mygtukų be jokio vargo, tada staiga griebia mane ant rankų, prasuka lyg lėktuvėlį lifto palube ir vėl tvirtai pastato ant kojų.

Matyt, invalidei niekada tai nepavyks. Martynas sako, jog ji tik vėpso, ant motinos rankų lyg žuvis pakibusi, seilėta. Negraži.

- Niekada nenorėčiau pasibučiuoti su tokia mergaite. - sako jis.

Aš niekada dar nemačiau invalidės, tačiau labai norėčiau. Vaikai kieme šneka, jog jos nosis persikreipusi, skelta, įsivaizduoju ją lyg triušio ir žuvies hibridą. Fu...

****

Namo stogas, rodos, tarsi kilnotųsi nuo kalbų. Visi, nuo pirmojo aukšto iki pačios palubės puse lupų šneka, jog dėdė Juozas išėjo gyventi į šiukslyną. Vakare, grįžus tėčiui, atsisėdau jam ant kelių ir paklausiau, ar tai dėl invalidės. Tėvas nuleido laikraščio lakštus žemyn, jo antakiai pakilo, atrodė kaip tais atvejais, kuomet būna susirūpinęs. Nieko nesakė, tik pakreipęs galvą kurį laiką žiūrėjo į mane, o paskui vėl paniro laikraščio puslapiuos.

- Gerai, kad aš nesu kaip kiškis ar žuvis, tuomet ir jūs su mama išeitumėt.

****
Vaikai šneka. Jog Juozas grįžo namo, kad jį benamiai išvarė iš ten, pasijuokė iš jo. Galvoju, vargšas ponas kaimynas...Kaip jam vėl grįžti? Visi pasaulio žmonės išeitų šiukšlynan, jei turėtų priziūrėti šitokį padariūkštį. Martynas dievagojasi nugirdęs, jog naktimis invalidė nubunda ir vaikšto po tamsius, snaudžiančius namo koridorius. Aš pašiurpau. Niekada niekada nebeeisiu naktį į tualetą.

Šiandien pavakare žaisime Amerikietišką futbolą. Imu manyti, jog lifto rengėjai kažką sumaišė ir mygtukėlius pakabino gerokai aukščiau, nei turėjo.

Ir šiandien lijo, griaudėjo. Parbėgau namo. Liftas buvo tuščias, todėl teko kopti laiptais aukštyn.

****

Šiandien pasikorė dėdė Juozas. Kazkas prie paradinių namo durų pakabino juodą kaspiną. Gražiai atrodo. Vakarop tėtis virtuvėje gėrė arbatą ir žiūrėjo futbolo rungtynes. Amerikiečiai vėl laimėjo! Jie puikus, jie pirmaujantys, jie visur... Aš irgi norėčiau buti vienu iš jų. Prasitariau tai tėčiui, prieš užmigdamas. Jis atsiduso, užgesino šviesą ir kambario erdvėje likau vienui vienas. O kažkur po tamsius mūsų daugiaaukščio koridorius slankioja invalidė...

****

Martyno šeima išsikrausto į užsienį. Man liūdna, o jis, rodosi, džiūgauja. Nebebus, kas surenka pulką vaikų futbolui. Iš kiemo namo sliūkinau palėta, man nugarą kaitino nepailstanti saulė.
Nunarinęs galvą stovėjau lifte ir laukiau, kol kas nors pakels mane viršun. Laiptais strikinėti neturėjau nei jėgų, nei noro. Nebebus Martyno, Amerikos, teliks tik kiti, kurie mane stumdo. Invalidę turėtų šitaip!

Atsidarė paradinės durys. Lifte buvome trise: moteris, aš ir panarinta mergaitės galva tarp musų. Iškart supratau, jog tai JI.

Nusisukau. Išigandau! Ji leido kažkokius garsus. Jos galva tabalavo kažkur tarp motinos peties ir lifto grindų.

Trečias aukštas, tuoj ketvirtas...Stiklinis lifto vestibiulis ir veidrodinės šoninės sienos mane tarsi suspaudė į mažytį kampą, kuriame nuolatos stoviu mokykloje.

Atsisukau. Ji šypsojosi. Jos plaukuose įpintas juodas kaspinas, lyg jurginas mano močiutės sode. Jos akys žvelgė tiesiai į mane.

Septintas aukštas. Išlipau aštuntajame.

****

Neseniai gauja vaikigalių iš mūsų kiemo buvo nukeliavę į šiukšlyną. Aš nėjau. Ne todėl, jog niekas nebuvo manęs pakvietęs, tiesiog žinojau, kad niekada ten neišeisiu, net trumpam. Aš ne Juozas.

Martynas išvažiavo. Į Ameriką. Tėtis prasitarė, jog kažkokią Žaliąją Kortelę laimėjo. Na ir sekasi jam...Gyvena dabar ir turbūt kiekvieną dieną amerikietiškąji futbolą žaidžia.

O mergaitė, invalidė...Manau, ji nevaikšto naktimis po namą. Negalėtų. Man ramiau. Ir tos akys, spurgas plaukuose ir šypsena... "Rytoj jie išsikraustys, nebijok jos", kažkada pasakė tėtis. Aš ir nebijau, man tik liūdna, niekas to nesupranta.

Rytoj bus saulėta, girdėjau per televizorių sakant. Gerai...Ir lygiai už 2 mėnesių būsiu trečiokas. Vasaros atostogos. Gal Martyną aplankyti...? Kur ta Amerika? Turėtų būti visai šalimais.

****

Kad ir ką tėtis sakytų,supratau, jog dešimtojo aukšto mygtuko nepasieksiu niekada. Gerai, kad bent Martynas to nesuprato. Ir šiandien lyja. Aš susivėlęs, šypsausi.

Nes sakė, jog rytoj tikrai tikrai bus saulėta.
 
 2009 m. balandžio 11 d.

 2010 m. kovo 7 d.
 2010 m. sausio 12 d.
 2009 m. lapkričio 26 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
kremine_kale
2009 m. balandžio 12 d. 10:06:20
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
kiek per sintetiškai.

yra vietų, kuriomis patikėjau, tačiau. . rods seniai vaiku buvai.


____________________
... ** . . niekam čia tavo nuomonė neįdomi..
Atsakyti
Arunazz
2009 m. balandžio 11 d. 18:31:49
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
tegul geriau buna apsiniauke ,uztenka saules.

____________________
Topai naujovės atradimai
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Aleksandras Makejevas Aleksandras Makejevas
8,2

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 228
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 85635