Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

RAŠTAI PAGAL EINARĄ (Nr. 1)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 RAŠTAI PAGAL EINARĄ

Nr.1              2014 m. birželio 22 d.                                                                         Kaina: 0 Lt

 

Prakalba į malonųjį skaitytoją (kaip būtų pasakęs kraštietis Mikalojus Daukša).

 

Man yra džiugu kreiptis į tuos, kurie kažko įprasto tikėdamiesi, įsijungė ir dabar skaito. Nieko įprasta šiandien nebus. Noriu paskelbti, jog nuo šiol nemažai jau šiai publikai pažįstamas beletristikas Einaras Sipavičius skelbia pradėsiantis leisti nepriklausomą ir neoficialų virtualųjį leidinį „Raštai pagal Einarą“ ir šie sakiniai yra pirmojo numerio prakalba.

Šis leidinys negarantuoja savo periodiškumo, bet ir žada naują veidą, ne tokį, kurį šių žodžių autorius reikšdavo anksčiau. Einaro kalba bus struktūrizuota, skirstoma pagal temas ir aktualumą, kiekvienas leidinys bus sudarytas iš kelių savotiškų straipsnelių ir šitas leidinys kiekvienam galės priminti kokį nors laikraštį.

Tokį žingsnį autorių žengti paskatino pastarųjų dienų įvykiai portale ir jis nusprendė savotiškais būdais atitraukti dėmesį į save. Autorius nori sudaryti alternatyvą skaitalui, nori sutelkti daugiau žmonių ties kažkokiais diskusijų objektais, nes jau porą metų yra pastebimas šio portalo publikos neveiksnumas ir lindėjimas be jokios diskusijos ar saviraiškos, todėl šio leidinio misija yra patraukti, sudominti, versti reikštis, prabilti.

Redaktorius, tiesa, tikisi, jog šis leidinys po pirmojo leidimo bus nenumarintas.

Kol kas šio leidinio ruošimu ir platinimu rūpinasi tik vienintelis asmuo, einantis visas reikalingas pareigas. Taip pat jis yra ir šių raštų viešasis atstovas, pasiruošęs atsakyti ir į komentarus bei žinutes apie šį leidinį ir jo turinį.

Ir šių žodžių autorius labai atsiprašo už teksto stilių, gramatiką ir turinį. Jis leidybos srityje yra dar tik naujokas, todėl tikisi supratimo.

 

Aktualijos: Koks buvo senasis ir koks žada būti naujasis music.lt veidas?

 

Kas čia nutiko?

Prieš penkias dienas music‘o lankytojus nustebino keisti įvykiai – prie visų atlikėjų profilių paskelbtas užrašas „Šios grupės dainų perklausyti neleidžia jų autoriai“. Užrašas pasirodė labai mįslingas – nejau vienu momentu į portalą kreipėsi daugiau nei 12 tūkstančių atlikėjų atstovų ir pareiškė, kad jūs negalite perklausyti mūsų kūrinių? Negana to, įėjus į bet kurios dainos nuoroda, pradeda rodytis, jog įrašo net nebuvo – juk nėra net play mygtuko (paleidimo funkcijos). Taigi, vėlų vakarą atsitikę įvykiai taip ir liko neišaiškintu kriminalu.

Po to ryte labai mįslingai ir tik pokalbių dėžutėje narys musiclt pareiškė, jog Lietuvoje ir pasaulyje muzikos platinimo situacija gana komplikuota ir todėl perklausų galimybė neapibrėžtam laikui buvo nutraukta. Tai sukėlė didžiulį portalo narių nepasitenkinimą, netgi Crazyz pareiškė rašantis paskutinį dienoraštį (žr. Crazyz dienoraštį „real summertime sadness). Kiti pradėjo karštai diskutuoti pokalbių dėžutėje, bet konkretaus nepasitenkinimo taip ir neatrasta.

Šio leidinio redaktorius kreipėsi į bendruomenę raštu „Pamąstymai apie šio portalo pokytį.“ kuriame radikaliai išdėstė nepasitenkinimą tuometine situacija ir pareiškė nesuprantantis, kodėl portalo vadovybė neišsakė priežasčių ir neperspėjo liaudies prieš reformą.

Galiausiai, tik kitą dieną (birželio 19-ąją) tas pats musiclt publikavo pranešimą „Dėl muzikos perklausų“ kuriame aiškiausiai nurodė priežastį – nepakankamos lėšos. Lankytojų nepasitenkinimo banga tuomet dar nenurimo, bet dabar jau matyti atoslūgis.

Taigi, buvo panaikinta beveik visa informacija, susijusi su perklausomis, palikti tik grojaraščiai be įrašų. Jie taip pat buvo panaikinti, bet buvo pranešta, jog tai nesusipratimas ir jie buvo grąžinti.

 

Koks buvo music.lt perklausų egzistavimo periodu?

Portalo lankytojai neabejotinai perklausas įvardijo kaip vieną svarbiausių portalo funkcijų. Narys musiclt pateikė nežinia iš kur trauktą statistiką, jog 28% apklausos dalyvių nurodė perklausų galimybę esant svarbiausiai funkcijai (žr. musiclt dienoraštį „Dėl muzikos perklausų.“). Vis dėlto, šis skaičius iš visų kitų buvo didžiausias ir tai daug ką reiškia, nors palyginti tai tik šiek tiek daugiau nei ketvirtis visų nuomonę pareiškusiųjų.

Tačiau manytina, jog didžioji dalis lankytojų sieja šią funkciją su savo lankymusi tinklalapyje. Todėl iki šiol išlikusią music‘o bendruomenę labiausiai domina ne galimybė reikštis, skaityti naujienas ar aprašymus bei diskutuoti, bet būtent klausytis. Galima šį faktą sieti su tuo, jog iki 2012 metų vidurio aktyviai besireiškusi ir diskutavusi music.lt bendruomenė, „kad net vos spėdavai komentarus dienoraščiuose skaityti“, vėliau tapo pasyvi ir nenorinti bendrauti. Tai galima sieti su senosios music.lt kartos išsilakstymu, o naujieji nariai buvo labiau linkę tik klausytis. Ne vienas narys jau 2012 metų pabaigoje pradėjo minėti, jog portalas tapo vaiduokliu. Autorius šią situaciją galėjo stebėti ir gali pasakyti, jog iki šiandien šis pasyvumas nepasikeitė.

Spėliojama, jog iki tol vyravęs music.lt bendruomenės pasyvumas galėjo paskatinti perklausų funkcijos išnykimą.

 

Koks prognozuojamas music.lt bendruomenės likimas?

Daugelis lankytojų mano, jog portalo populiarumas stipriai smuks, lankytojų sumažės, o tuomet gali prarasti funkciją ir kai kurios portalo dalys. Koks tikslas rašyti, jei niekas neskaitys? Toks klausimas kyla ir šio leidinio autoriui.

 

Ką žada pateikti naujasis music.lt?

Už portalo turinį atsakingi nariai teigia, jog portalas taps labiau orientuotas į muzikos pasaulio naujienas ir straipsnius, kitaip tariant, jis žada tapti labiau publicistinis. Taip pat yra tikimasi plėsti kitas rašytines erdves – plėtoti aprašymus, skatinti narius rašyti recenzijas ir pan. Tikimasi, kad labiau atgis ir music.lt bendruomenės aktyvumas ir saviraiška, atsiras daugiau novatoriškų music.lt narių, kurie įkvėps gyvybes jau dabar pakrikusios būkles portalui.

 

Už lango: ką mums sako šiandiena?

 

Birželio orai neneša džiaugsmo.

 

Įvairaus amžiaus žmonės šį birželį įvardija kaip drėgną ir vėsų, o kiti jau dabar pesimistiškai prognozuoja:„kadangi turėjome šiltą žiemą, neturėsime šiltos vasaros“. Išties, didžioji dalis jau praėjusių birželio dienų atnešė kritulių, o temperatūra vyravo žemesnė nei 20 laipsnių pagal Celsijų (68 pagal Farenheitą).

Tačiau neverta nukabinti nosies. Įvairūs šaltiniai jau skelbia, kad nors ir likusi birželio dalis nepateiks jokių staigmenų, bet liepa bus vidutiniškai drėgna, bet temperatūra bus gana aukštesnė nei vidutinė daugiametė. 

 

Birželio 22-oji – blogiausia vasaros diena?

Autorius, nepaisant to, jog diena prieš yra jo brolio gimtadienis, birželio 22-ąją dieną, kada prasideda Zodiako ženklo Vėžio periodas, įvardija kaip vieną blogiausių kiekvienos vasaros dienos. Kodėl? Juk Joninės visai ant nosies ir švęsti laikas? Gaila pinigų ant vaišių? Visai ne.

Atsakymas slypi astronomijoje ir žmogaus pasąmonėje. Mat dabar yra vasaros saulėgrįža ir jau supranti, kita naktis jau bus ilgesnė už buvusią, kitaip sakant, autorius liūdi, jog nuo birželio 22-osios dienos pradeda trumpėti, o naktys ilgėti. O ar skaitytojai susimąsto apie tai ir kaip jie reaguoja į tokį veiksnį?

 

Sportas: ką redaktorius palaiko Pasaulio futbolo čempionate?

 

Per keturis metus pasikeitęs požiūris.

Leidinio redaktorius Einaras mano, jog per keturis metus, nuo praėjusio Pasaulio futbolo čempionato Pietų Afrikos Respublikoje 2010 metais, jo požiūris į futbolą pasikeitė ir apie šią sporto šaką nusimano jau kiek daugiau.

Jis sako, jog jam labiausiai prie širdies yra Europos komandos, bet ir ne visos. Jis nuo pat pradžių netikėjo ispanų sėkme šiame čempionate. Taip pat teigia nesuprantantis, ką tokios šalys kaip Graikija ar Bosnija ir Hercegovina veikia šiame čempionate. Europa gerai, bet reikia daugiau ir egzotikos, t.y. kitų žemynų – Afrikos ar Azijos komandų.

Amerikos ir Afrikos futbolą Einaras taip pat nuoširdžiai vertina ir tikina, jog mažiausiai pažengęs žemynas futbolo srityje yra Azija. Iš ten yra tik trys komandos – Iranas, Japonija ir Pietų Korėja, taip pat prie Azijos futbolo konfederacijos skiriama ir Australija, nors geografiškai tai atskiras kontinentas. Ir visos minėtos komandos gana silpnai kitų komandų atžvilgiu žaidžia futbolą. Aišku, negalima ir jų nuvertinti.

 

Už ką serga šiame čempionate?

Pirmiausia, už Olandiją. Sirgau už ją ir 2010 metais, mėgavausi reginiu, kaip olandai ketvirtfinalyje įveikė Braziliją, o pusfinalyje – Urugvajų, tačiau žiauriai liūdėjau, kai Iniesta per pratęsimą finale įmušė įvartį į Olandijos vartus. Dabar jie rodo, kad vėl yra pasirengę kovoti dėl aukštų vietų ir jau žinome, jog jie išsikovojo vietą aštuntfinalyje. Linkiu Olandijos komandai sėkmės.

Taip pat sergu už Vokietiją. Daugybė stiprių žaidėjų, tokių, kaip Klozė, Miuleris, Podolskis, Giotzė ir kiti, taip pat žavi atsakingas, meistriškas ir taktiškas žaidimas.

Už Italiją. Rimčiau už šią komandą pradėjau sirgti pernai, per Konfederacijų Taurės varžybas. Tada pastebėjau italus esant labai pajėgiai ir stipriai komandai, galinčiai plėšti laurus. Nors dabartinė jos situacija įtempta, linkiu italams didžiausios sėkmės kovoje prieš Urugvajų.

Už Ganą. Nors šios situacija grupėje labai įtempta, šią komandą aš laikau stipriausia iš Afrikos žemyno.

Už Nigeriją. Afrikos čempionai. Rimčiau mačiau juos taip pat Konfederacijų Taurėje ir pastebėjau, jog ši komanda taip pat stipri.

Už Braziliją. Senos tradicijos ir mada sirgti už Braziliją. Taip, aš senamadiškas, bet brazilai daug ką parodė pernai, tikiuos, kad šiemet nesugadins savo prestižo ir sieks aukščiausių vietų šiose pirmenybėse.

Už Čilę. Labai bijojau, jog esant vienoje grupėje su Olandija ir Ispanija šiai komandai gali būti šakės, bet dabar mano širdis džiaugiasi, kad mano mėgstamiausia Lotynų Amerikos komanda jau yra aštuntfinalyje. Tačiau gresia susitikimas su Brazilija (tas pats ir olandams). Nepaisant to, manau, Čilė verta ir dar daugiau nei aštuntfinalio, ir jei teks susitikti su brazilais, aš sirgsiu tada už Čilę.

Ir tik šį čempionatą pradėjau sirgti už Prancūziją. Gal tiesiog prancūzams sekėsi praėjusiose rungtynėse, bet pamačiau, jog tai daug žadanti ir galinga Europos komanda.

 

Prognozė: kas susitiks finale?

Aš labai norėčiau finale išvysti kombinacijas iš jau minėtų komandų, bet turbūt labiausiai tikiuosi Olandijos ir Vokietijos kovos dėl taurės.

 

Muzika: pirmojo numerio muzikinis kūrinys.

 

Šiandien norėčiau pasidalinti kiek sunkesne muzika:

 Pramogai: japoniškas kryžiažodis.

Nr.1 (12x12)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Mastodon - The Czar
 2014 m. birželio 22 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Very_crazy_enough
2014 m. liepos 23 d. 05:14:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Arba ne.


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
saliakelio
2014 m. birželio 28 d. 19:42:27 2014-06-28 19:51:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

gal geroms mintims reikalingos Dideles raides :)

na kaip Tevyne rasoma is didziosios, nes taip parodoma vidine pagarba


Atsakyti
Very_crazy_enough
2014 m. birželio 28 d. 19:22:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

tau jau nebereikia tobulėti: užsirašyk, bl, diario pavadinimą dar didesnėm raidėm, bo nieks dar eva nematė tavo ego.


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
einaras13
2014 m. birželio 22 d. 22:14:50
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man dar reikia tobulėti, nes vietomis tikrai kinta rašymo stilius, o reikia jį vientisą išlaikyti.

Futbolas, užkrečianti tema, žinoma. Ir finalo galima šiemet tikėtis visokio. Daug netikėtumų, daug įdomybių, daug stiprių komandų. Aišku, aš pats galbūt suabejočiau vokiečių galimybėmis patekti į finalą, bet vietoj vokiečių rinkčiausi jau nebent ką nors iš Lotynų Amerikos (Braziliją, Čilę...). Galbūt ir Italija, galbūt ir Prancūzija, žinoma.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
velniux
2014 m. birželio 22 d. 21:43:46
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Įdomus tavo rašymo stilius. Vietom trečias asmuo, kitur jau vos ne interviu forma. Keistokai skaitosi {#}. Bet pati idėja labai sveikintina. Ypač struktūra, skiltys, jei tik pavyks išlaikyti produktyvumą ir surasti temų, apie kurias būtų galima rašyti, tikrai gali išeiti visai smagus ir netgi naudingas kitiems projektas {#}.

 

Mane, aišku, šiom dienom labiausiai domina futbolo skiltis. Reiks gal ir man ką panašaus parašyti ta tema bent jau. Man kai jau ketvirtas pasaulio čempionatas, tai turiu nemažai įspūdžių sukaupęs {#}. Bet tikiuosi, kad tavo finalo prognozė neišsipildys. Olandai dar dar, nesu nei už juos, nei prieš. Bet vokiečių finale matyt tikrai nenoriu. Nedaug rinktinių labiau nemėgstu {#}.  Bet rimtai, jau žiūriu man berašant mintys pradeda dėliotis, apie ką galima būtų parašyt futbolo tema {#}. Užkrečianti idėja.


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Chad Smith Chad Smith
7,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 258
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 200279