Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Recoil


Forum Palace, Galaxy, Vilnius 2011 m. gegužės 10 d. 19 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Recoil 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Tikriems „depešų“ gerbėjams atskirai pristatinėti šio kolektyvo nereikia. „Recoil“ – tai elektroninės muzikos gerbėjams visame pasaulyje žinomas Alano Wilderio, buvusio ilgamečio „Depeche Mode“ nario, projektas. Jis gimė dar 1986 metais kaip eksperimentinis dviejų dainų EP. 1988 m. pasirodė grupės albumas „Hydrology“, kuris kiek vėliau visų gerbėjų džiaugsmui buvo išleistas kartu su pirmuoju EP ir pavadintas tiesiog „Hydrology plus 1+2“.

Šie ankstyvieji „Recoil“ įrašai atskleidė visam pasauliui Alaną Wilderį kaip paslaptingo elektroninės muzikos „samplų“ technologijų pasaulio vieną iš pionierių. Bet koks muzikinei bendruomenei pateikiamas Alano Wilderio darbas priverčia suklusti visą muzikinį pasaulį. Jį būtų galima pavadinti grupės „Depeche Mode“ skambėjimo dizaineriu, jo profesionalumas buvo ir yra pripažintas visame pasaulyje.

Po vieno sėkmingiausių „Depeche Mode“ istorijoje albumo “Violator” įrašų, 1991 metais Alanas vėl grįžo prie “Recoil” projekto ir naujo albumo “Bloodline” įrašų. Vokalo partijas jame atliko Douglas McCarthy, Toni Halliday ir Moby, kurio pagalba prodiusuojant albumą demonstravo jo gebėjimą lėtai kunkuliuojantį garsų mišinį persmelkti migdančia paranoja. “Bloodline” albume atsirado vietos ir pirmajam oficialiam „Recoil“ singlui „Faith Healer“ (Alex Harvey dainos perdirbinys), ir labai novatoriškam kūriniui „Electro Blues For Bukka White”.

1992-1993 metais Wilderis vėl užėmė sau įpratas pareigas grupėje „Depeche Mode“, kai ši įrašinėjo albumą “Songs Of Faith And Devotion”. Sulaukęs audringos pripažinimo rekacijos, albumas karaliavo populiariausiųjų sąrašuose JAV, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir daugybėje kitų šalių. Ir nors grupė pasiekė stulbinamų aukštumų, 1995 m. birželio mėnesį, po 14 metų buvimo neatskiriama dalimi vienos iš populiariausių ir įtakingiausių D.Britanijos visų laikų grupių, Alanas Wilderis priėmė sunkų, bet neišvengiamą sprendimą palikti „Depeche Mode“.

Atsilaisvinęs nuo įsipareigojimų grupei, 1996 metais Alan pradėjo dirbti savo studijoje „The Thin Line“. Palaipsniui ir nuosekliai dėliodamas po kruopelytę naują darbą, kuris tapo naujuoju “Recoil” albumu “Unsound Methods” (1997). Prie šio albumo įrašo dirbo Maggie Estep, Siobhan Lynch, Hildia Cambell, vėl prisijungė Douglas McCarthy. Šiame albume organiškai susipynę įvairūs sunkiai derantys muzikos žanrai – nuo trip–hopo iki gospelo. Alanas Wilderis prasitarė, jog tuo metu jis žavėjosi grupe “Massive Attack”.

2000 metais “Recoil” mums dovanojo albumą “Liquid”, kuriame buvo panaudotas pasaulyje pripažintos atlikėjos Diamanda Galas unikalus vokalas, gospelo choras ir pora žinomų Niujorko skaitovų. Alanas Wideris tęsė ankstesnių albumų stilistiką, jame skambanti muzika tapo lyg garso takeliu skaitovų tekstams. Pasaulio muzikos kritikai negailėjo pagyrų šiam darbui, kuris vėliau gavo „Charles Cros Grand Prix 2000“ apdovanojimą.

Po kelių metų pertraukos 2007 metais “Recoil” sugrįžo su penktu studijiniu albumu “subHuman”. Šį kartą Alanas bendradarbiavo su bliuzo atlikėju Joe Richardsonu iš Luizianos, panaudodamas jo unikalius komentarus apie konfliktus, religiją, kalėjimą ir asmeninius išgyvenimus. Anglų dainininkė Carla Trevaskis, bendradarbiavusi su „Apollo 440“, „Portishead“, „Eurythmics“, suteikė albumui ypatingo žavesio, atlikdama vokalo partijas poroje jo dainų.

Ir pagaliau 2010 metais metais pasirodė kol kas naujausias “Recoil” albumas – rinktinis diskas “Selected”. Iki paskutinio albumo pasirodymo “Recoil” buvo išskirtinai studijinis projektas. Ir tik 2010 metais Alanas Wilderis apsisprendė pirmą kartą išvažiuoti į koncertinį turą. Jo tęsinio sulauksime Vilniuje renginyje „RECOIL “SELECTED EVENTS” 2011 - A Strange Hour With Alan Wilder & Paul Kendall”. Pirmieji bilietai ištikimiausiems „Depeche Mode“ ir „Recoil“ gerbėjams pigiau, tačiau bilietų kiekis ribotas.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 213
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 337535