Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Robert Plant


Vilnius, Ledo rūmai 2005 m. gegužės 10 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Balandžio 10 dieną Lietuvos roko mylėtojams įsimins ilgam. Tą dieną Vilniuje, „Ledo rūmuose", koncertą surengs Robert´as Plant´as – atlikėjas, turintis milijonus gerbėjų visame pasaulyje.

Įtakingas dienraštis „The New York Times" Robert´ą Plant´ą vadina „gyvąja legenda" ir legendinės grupės „Led Zeppelin" širdimi.
Prestižinio žurnalo „Classic Rock" sudarytame 100 geriausių pasaulyje vokalistų sąraše R. Plant´as užima trečią vietą, nusileisdamas tik tokioms žvaigždėms kaip Bon´as Skot´as (pirma vieta, „AC/DC" projektas) ir Fred´is Merkur´is (antra vieta, „Queen" projektas).

„Led Zeppelin" grupės istorija prasidėjo 1967-iais, kai Jimmy Page´s, grojęs grupėje „Yardbirds", pakvietė prisijungti vokalistą Robert´ą Plant´ą, gitaristą John´ą Paul´ą Jones´ą ir būgnininką John´ą Bonham´ą. Vaikinai pasivadino „New Yardbidrs" ir dar 1968 metais išleido debiutinį albumą, kurį įrašė per 30 valandų.

Po mėnesio jie pakeitė pavadinimą į „Led Zeppelin", o jau po metų pateko į „Top 10" Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Didžiojoje Britanijoje. 1971-aisiais metais išleistame albume „Led Zeppelin IV" yra tokie grupės kūriniai kaip „Stairway To Heaven", „The Battle of Evermore" ir „Black Dog", vėliau tapę auksiniais šio dešimtmečio hitais. Iki 1976-ųjų grupė ir toliau leido itin sėkmingai perkamus albumus ir rengė koncertus Jungtinėse Amerikos Valstijose. 1979 m. „Led Zeppelin" išleido jau aštuntąjį studijinį albumą „In Through the Out Door" ir surengė koncertinį turą Europoje.

1980–aisias, mirus būgnininkui Johnui Bonhamui, „Led Zeppelin" paskelbė apie grupės iširimą.

Toliau muzikinę karjerą tęsė tik du iširusios grupės nariai – Jimmy Page´as ir Robert´as Plant´as. 1994–aisias metais jie drauge įrašė platininiu tapusį albumą „Unledded", 1995-aisias dalyvavo tarptautiniame turne, o 1998-aisiais išleido naują albumą „Walking into Clarksdale" ir vėl pasuko skirtingais keliais.

Robert´o Plant´o balsas ir toliau keri milijonus gerbėjų visame pasaulyje – atlikėjas tęsia solinę karjerą ir šį pavasarį išleis naują albumą.

Grupė „Led Zeppelin" laikoma sunkiojo roko pradininke.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 292
  Iš viso užsiregistravę: 73327
  Naujausias narys: kgrphwmtpj
  Šiandien apsilankė: 265651