Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Roko opera ,,Prisikėlęs"


Pažaislio vienuolynas, Kaunas 2009 m. rugpjūčio 16 d. 21 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Išskirtinis renginys Kauno ir visos Lietuvos muzikinėje erdvėje!
 
Roko opera
PRISIKĖLĘS
 
Muzika ir žodžiai:  Daniele Ricci  /Italija/
 
Režisierius – Nerijus Petrokas
Dirigentas – Rolandas Daugėla
 
Dalyvauja:  
 
Ovidijus Vyšniauskas
Vilija Matačiūnaitė /„Kelias į žvaigždes-1“/
Vaidas Vyšniauskas /LTV „Triumfo arka“/
Rūta Zaikauskaitė /Kauno muzikinis teatras/
Rita Preikšaitė /Kauno muzikinis teatras/
Ramūnas Urbietis /LTV „Triumfo arka“
Benas Ulevičius / roko grupė „Quest rising”/
Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinis choras „Cantate  Domino“
 
Tai jaudinantis ir įtaigus muzikos spektaklis, kuris perveda mus per Kristaus kančios ir prisikėlimo istoriją ir atskleidžia jos aktualumą šiandien. Roko opera „Prisikėlęs“, išlaisvina širdį ir padaro ją gebančią švęsti gyvenimą muzikos pagalba, yra žavi savo „Gerosios naujienos“ skelbimo amžinumu.  Po Jėzaus kančios, nukryžiavimo ir mirties – aušta naujas rytas. Gyvenimo skelbimas patikėtas moterims. Tai gimstančios Bažnyčios dvasinės motinystės įvaizdis.
 
Būtent ši slėpininga to ryto naujiena ir  įkvėpė kompozitorių Daniele Ricci sukurti roko operą „Prisikėlęs“, kuri neapsiriboja tradiciniu kančios istorijos pasakojimu, bet pasiekia kulminaciją  prisikėlime, kai šviesa galutinai nugali tamsą, džiaugsmas - skausmą.
 
Šio kūrinio muzikos ir teksto vienumas ir gilumas tikrai prakalbins klausytojus asmeniškai. Tai skatina peržvelgti savo asmenines nuostatas ir pasirinkimus, ir neabejotinai atveria galimybę dvasiniam tobulėjimui. Tai stipriausių kūrybinių pajėgų bendras darbas, kuris nustebins ir tikinčius, ir netikinčius žmones.
 
Apie projektą
 
Tai išskirtinis renginys Kauno ir visos Lietuvos muzikinėje erdvėje! Daniele Ricci roko opera „Prisikėlęs“ - naujas muzikinis veikalas, kurio premjera įvyko Italijoje. Premjerinis šio aukšto meninio lygio ir labai gilios muzikinės, bei moralinės interpretacijos kūrinys, Kaune pristatomas jau trečią kartą – Žolinės savaitgalį. Gegužės 24 d. vykusią premjerą stebėjo 5500 žmonių! Deja, visi norintieji pamatyti šią roko operą,  taip ir nepateko į Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčią...
 
Sėkmingu bendradarbiavimu tarp Lietuvos atlikėjų, organizatorių ir Italijos kompozitorių,  prodiuserių jau susidomėjo Italijos televizijos kanalas „Telepace“, kuris atidžiai seka projekto įgyvendinimą ir jau paruošė  specialią informacinę laidą, kurioje buvo net 30 min. trukmės  išsamus reportažas apie šį projektą. Televizijos kanalo „Telepace“ transliuojamą programą Eutelsat Hotbird ir Intelsat Galaxy palydovų pagalba praėjusių metų lapkričio mėnesį matė Europos, Šiaurės Amerikos, Australijos ir Naujosios Zelandijos žemynų gyventojai.
 
Projektu siekiama parodyti, kad:
 
Šiuolaikinė krikščioniška kultūra yra gyva;
Šiuolaikinis žmogus ieško tikrųjų vertybių;
Miuziklo istorija pajėgi atsakyti atsakyti į žmogaus būties klausimus;
Nemažai visuomenės daliai ir ypatingai jaunimo tarpe pakeis stereotipinį požiūrį į iš anksto susidarytas nuostatas apie šiuolaikinės mmuzikos ir sakralumo sunkų suderinamumą.
 
„Likau giliai sujaudintas ir labai sužavėtas. Nei viena kūrybinė komanda, kuri iki šiol šią operą statė Italijoje – ir kai kurios iš jų su daugybe priemonių ir kostiumų - nepastatė veikalo tokio paliečiančio, ir artimo tam, ką jaučiau, kai šią operą rašiau.
 
Dainininkai solidūs, atsidavę, įsitikinę savo partijų atlikimu ir su labai giliu religiniu pajautimu. Magdalena graži ir jaudinanti. Jėzus vyriškas, galingas ir artimas visiems. Pilotas tiesiog įkritęs į savo partiją, o Tomas sukrečiantis ( ir kartu labai simpatiškas) savo žmogiškumu, ir atlikimo būdu. Ir visi, visi: nuo Marijos iki Klaudijos, chorai, kareiviai, piligrimai... buvote gražūs!“
 
Daniele Ricci
Roko operos autorius, po įvykusios premjeros, Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje /2008 05 24/
 
„Interpretuojant šią roko operą, mes pabandėme įsivaizduoti, kas būtų, jeigu mūsų laikmečiu atsitiktų tai, kas įvyko daugiau nei prieš du tūkstančius metų, kai prisikėlė Jėzus Kristus. Pabandėme perteikti nūdienos žmonių emocinę, psichologinę reakciją į Mesijo atėjimą. Nežiūrint, kad siužetinė linija remiasi Švento Rašto sakralinėmis istorijomis, kurios kiekvienam, galbūt, sukelia  tam tikrus vizualius veiksmo aplinkybių bei personažų stereotipus, šio meninio kūrinio muzikinė kalba yra absoliučiai šiuolaikiška ir labiau artima mūsų emocinei dvasinei pajautai bei suvokimui. Todėl mes nesiekėme tiksliai identifikuoti personažų juos grimuojant ar aprengiant. Tiesiog visi kartu pabadykime įsivaizduoti ir suvokti, jog Viešpaties pasirinkimas, kuris anuo metu buvo skirtas Kristui, šiandien galėtų būti lemtas bet kuriam iš mūsų tarpo. Ši opera – tai meno kūrinys, kuris istorinius įvykius atspindi savo simboline –  metaforine kalba. Tai daugiau negu skausmas ir kryžius… Tai anapus skausmo ir kryžiaus… Tai pradžia naujo, ilgo kelio, kuris tęsiasi iki šiandien...“
 
Projekto režisierius, Nerijus Petrokas
 
„Man buvo labai malonu, kad buvau pakviesta į tokį projektą. Dalyvauti roko operoje „Prisikėlęs“ labai norėjau, tačiau prisipažinsiu, jog netikėjau, kad man pavyks. Nesu itin religinga, tačiau esu tikinti, tad dalyvauti krikščioniškomis vertybių kupinoje roko operoje man yra tikras džiaugsmas“
 
Vilija Matačiūnaitė,
Roko operos  „Prisikėlęs“ viena iš atlikėjų, LNK projekto „Kelias į žvaigždes-1“  dalyvė

 
„Manau, jog krikščioniška muzika, gili prasmė, ta tikroji tiesa giliai paliestų kiekvieną atlikėją. Šis kūrinys yra skirtas tiems, kurie mąsto ir ieško. Žmonėms reikia tokių prasmingų projektų“
 
Ovidijus Vyšniauskas, roko operos  „Prisikėlęs“ vienas iš atlikėjų.

Į šį renginį patogiai įsigysite internetu ir atsispausdinsite e. bilietą.
 
Renginio vieta: Pažaislio vienuolynas, T. Masiulio g. 31, Kaunas.
Renginio data: 2009 rugpjūčio 16 diena, 21:00 val.
Durys atidaromos:
20:30 val.
Renginio trukmė: 1 val. 10 min.
 
Bilietų kaina:
25 - 80 Lt (aptarnavimo mokestis iki +3 Lt/bilietui imtinai; rezervacijos mokestis +5 Lt/bilietui, rezervuojant bilietus internetu ar trumpuoju numeriu ir atsiimant juos kasose).  

Nuolaidos (taikoma kasose/internetu):

10 % nuolaida su kodu 2 bilietams. (Nuolaida galioja nuo liepos 28 d. iki rugpjūčio 3 d.)
 
Vaikai įleidžiami nemokamai:
iki 6 metų amžiaus (būtina pateikti vaiko amžių įrodantį dokumentą).
Leidžiama fotografuoti, filmuoti: NE. 
Renginio organizatoriai
VšĮ „Šou imperija“.
Daugiau informacijos: www.souimperija.lt 

Į renginio vietą draudžiama įsinešti stiklo/plastiko tarą, alkoholinius gėrimus, gėrimus bet kokioje taroje, maisto produktų, ginklų, aštrių daiktų, gyvūnų, profesionalias filmavimo, fotografavimo ir garso įrašymo įrangas.


Bilietus galite įsigyti TIKETA kasose arba www.tiketa.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 159
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 184252