Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Rufus Wainwright


2014 m. kovo 20 d. 19 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Tik 800 žiūrovų Vilniaus kongresų rūmuose kovo 20-ąją išgirs vieną ryškiausių meno pasaulio žvaigždžių. Intymioje atmosferoje koncertą surengs pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantis Amerikos dainininkas Rufusas Wainwrightas, vadinamas talentingiausiu šių dienų kompozitoriumi ir vienu geriausių pasaulio vokalistų.

„Jis – geriausias dainų kūrėjas planetoje“, - nedvejodamas sako seras Eltonas Johnas.

„Rufusas - talentas, kuriuo aš pats norėčiau pavirsti. Jis yra parašęs vienas geriausių dainų per pastaruosius 15 metų, todėl man garbė, kad jis svečiuojasi mano albume“, - antrina populiarusis britų dainininkas Robbie Williamsas.

Jo susižavėjimas Rufuso melodijomis ir balsu – toks didelis, kad kartu sukurtas ir įrašytas duetas „Swings Both Ways“ tapo tituliniu lapkritį išleisto naujausio Robbie albumo kūriniu. Netrukus Robbie ir Rufusas surengė siautulingą ir humoro kupiną pasirodymą šio albumo pristatymo koncerte Londone.

Robbie – ne vienintelė garsenybė, žarstanti komplimentus Rufusui Wainwrightui. Tarp dainininko ir kompozitoriaus gerbėjų – kino žvaigždės Ianas McKellenas ir Jeremy Ironsas, dainininkai Stingas, Tori Amos ir Antony, menininkė Yoko Ono, popmuzikos duetas „Pet Shop Boys“, kurio dainininkas Neilas Tennantas tapo vykdomuoju Rufuso albumo „Release The Stars“ prodiuseriu.

Didžiulę pagarbą šis Kanados ir JAV pilietybę turintis atlikėjas užsitarnavo ne tik išskirtinio tembro balsu, bet ir šoumeno talentu bei kūryba, kuri netelpa į vieno žanro rėmus. Jo biografijoje – devyni albumai, kuriuose galima rasti popmuzikos, džiazo, roko ir kabareto elementų. Kritikai jo kūrybą drąsiai lygina net su legendinių JAV kompozitorių George'o Gershwino ir Cole'o Porterio darbais.

Negana to, dainininkas yra sukūręs operą, muziką baletui ir garsaus avangardo režisieriaus Roberto Wilsono spektakliui, parengęs didžiulio populiarumo sulaukusią koncertinę programą, kurioje atlieka legendinės amerikiečių aktorės ir dainininkės Judy Garland repertuarą.

Galima drąsiai sakyti, kad Rufusui tiesiog lemta būti scenoje – jo talentas užkoduotas genuose. Rufuso tėvai – folko muzikos žvaigždės Kate McGarrigle ir Loudonas Wainwrightas III-asis. Sėkmingą muzikinę karjerą yra padariusi ir Rufuso sesuo – ne kartą su juo koncertavusi dainininkė Martha Wainwright.

Groti pianinu Rufusas pradėjo, kai jam buvo šešeri, o pirmąją savo dainą sukūrė, būdamas penkiolikos. Jau paauglystėje jis gastroliavo su motinos ir tetos grupe, dar nesulaukęs pilnametystės, Monrealio klubuose pradėjo solinę karjerą, atlikdamas savo sukurtą muziką. Būdamas vos 17-os, Rufusas apdovanojimų ceremonijoje „Juno“ (kanadietiškas „Grammy“ atitikmuo) buvo nominuotas perspektyviausio vokalisto kategorijoje.

Aistra viską daryti tobulai garsėjantis artistas debiutinį albumą išleido 1998-aisiais – jo įrašai užtruko dvejus metus ir kainavo beveik milijoną dolerių. Tačiau stengtis buvo verta – kritikai buvo priblokšti jauno atlikėjo balso ir kūrybinės brandos, žurnalas „Rolling Stone“ plokštelę išrinko vienu geriausių metų albumų, o patį atlikėją – geriausiu metų muzikinės scenos naujoku.

Taip įsibėgėjo spalvinga karjera, kurioje yra daugybė įdomių posūkių – nuo bliuzo iki elektroninės popmuzikos. Dainininko albumai „Poses“, „Want One“ ir „Want Two“ įsitaisė daugybės kritikų ir muzikos žurnalų geriausių įrašų dešimtukuose, Niujorko, Londono ir Paryžiaus intelektualai greitai susižavėjo jo talentu – Rufusas dažnai pasirodydavo originaliuose meniniuose projektuose, avangardo mados kolekcijų pristatymuose, alternatyvaus kino ir teatro projektuose.

Tuo pat metu į atlikėją dėmesį atkreipė Holivudas. Dainininkas atliko vaidmenis filmuose „Aviatorius“ ir „Aukštumos“, tačiau dar labiau pasižymėjo kaip dainų filmams kūrėjas ir atlikėjas – jo balsas skamba kino hituose „Mulen Ružas“, „Kuprotas kalnas“, „Zulanderis“, „Šrekas“, „Aš esu Semas“ ir daugelyje kitų.

Nuo mažens klasikine muzika besižavintis atlikėjas 2009-aisiais įgyvendino vieną didžiųjų savo svajonių – Mančesteryje įvyko jo sukurtos operos „Prima Donna“ premjera. Šiuo metu kartu su dramaturgu Danieliu MacIvoru Rufusas kuria antrąją savo operą „Hadrian“, kurios premjera numatoma 2018-aisiais.

Vienas daugiausia kalbų sukėlusių menininko projektų – 2006-aisiais surengti pasirodymai prestižinėje Niujorko salėje „Carnegie Hall“, kur Rufusas sudainavo visus kūrinius, 1961-aisiais toje pačioje vietoje atliktus legendinės aktorės Judy Garland.

Visi bilietai į šiuos pasirodymus buvo išgraibstyti – dainininkas vėliau šį šou pakartojo Los Andžele, Londone ir Paryžiuje. Londone surengto koncerto įrašas buvo išleistas DVD, o Niujorke – muzikinės kompaktinės plokštelės pavidalu. Už pastarąjį albumą „Rufus Does Judy At Carnegie Hall“ atlikėjas buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui.

Atlikėjas garsėja ne tik muzika, bet ir ekscentriškomis idėjomis bei dalyvavimu įvairiose socialinėse iniciatyvose. Prieš keletą metų jis įkūrė ir ne vieną žinomą žmogų užkrėtė judėjimo „Blackoutsabbath“ idėja – kartu su bendraminčiais kasmet rengia labdaros koncertus, skirtus paremti kovos su aplinkos užterštumu fondams, o taip pat ragina naudoti kuo mažiau elektros energijos, važinėti dviračiais ir visais įmanomais būdais mažinti energijos vartojimą.

Pastarųjų keleto metų dainininko projektai – eklektiški, kaip ir visa jo karjera. 2010-aisiais išleistas albumas „All Days Are Nights: Song For Lulu“ - pirmasis po dainininko motinos mirties nuo vėžio. Pagerbdamas jos atminimą, albumą pristatančių gastrolių metu dainininkas žengė neįprastą žingsnį – paprašė publikos susikaupti ir visą koncerto dalį, kai buvo atliekamos šios dainos, neploti.

Pernai išleistas albumas „Out Of The Game“ - visiškai kitoks. Pats atlikėjas jį vadina labiausiai į popmuziką linkstančiu savo darbu. Didžiojoje Britanijoje įrašas pakilo į populiariausių albumų penketuką. Šiuo darbu Rufusas dar kartą įrodė savo autoritetą muzikos ir pramogų pasaulyje – diską įrašyti padėjo garsus prodiuseris Markas Ronsonas, taip pat – grupių „Yeah Yeah Yeahs“, „Wilco“, „Razorlight“, „Miike Snow“, „The Dap Kings“ nariai, Johno Lennono sūnus Seanas, o titulinės dainos vaizdo klipe nusifilmavo garsi kino aktorė Helena Bonham Carter.

Kaip savo įkvėpimo šaltinius Rufusas Wainwrightas mini ir legendines atlikėjas Edith Piaf ar Niną Simone, ir roko grupę „Queen“. Į kokį derinį visa tai scenoje sujungia talentingasis amerikietis, jau kovo 20-ąją pirmą kartą pamatys ir išgirs Lietuvos publika.

Bilietai į Rufuso Wainwrighto koncertą Vilniaus kongresų rūmuose platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 111
  Iš viso užsiregistravę: 73324
  Naujausias narys: 12betno1
  Šiandien apsilankė: 209875