Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Roko muzika
Išleidimo data: 1977 m.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!
Klausyti nemokamai



Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2024 m. rugpjūčio 10 d. 23:14:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš niekad iki maždaug užpraeito savaitgalio nebuvau girdėjęs Spectres nuo A iki Z. Žinojau kelias palaidas dainas (Godzilla, I Love The Night, Goin' Through The Motions, dar gal Nosferatu kur buvau nugirdęs) ir viskas. Tuo tarpu pirmtaką Agents of Fortune ir įpėdinį Mirrors žinojau gerai, todėl reikėjo užkišti šitą skylę. Ir aš nustebau kaip man sunkiai šis albumas klausėsi, aš jį prasukau bent dviženklį skaičių kartų iki šio komentaro. Netgi grįžau prie Agents of Fortune dar kartą, nes atrodė, kad kažkokio konteksto man trūksta, bet ne – man Agents of Fortune kaip anksčiau, taip ir dabar skamba spalvingai ir įdomiai, o šis albumas – nepernelyg. 

Pirma mintis, kodėl taip galėjo nutikti, buvo klavišinių trūkumas. Be abejo, Goin' Through The Motions klavišiniai ima visai didelę rolę, Celestial The Queen jie taip pat ryškūs. Nosferatu labai pianinu praturtintas kūrinys. Searchin' For Celine pianinas irgi veda neblogą antrinę rolę. Tačiau kituose kūriniuose stipresnės klavišų rolės pasigendu ir dėl to išlenda daug gitarinio skambesio, kuris kažkaip Blue Oyster Cult kontekste nuskamba prėskiau. O kai kur miksas tiesiog paslėpia klavišus (Death Valley Nights priedainyje tas, pavyzdžiui, labai jaučiasi), todėl prieš klavišinių partijas šiame albume padaryta tam tikra neteisybė.

Kitas dalykas: aš pasigendu kompozicinio avantiūrizmo. Agents of Fortune ir netgi vėliau sekusiame Mirrors yra krūva kompoziciškai įdomių sprendimų, nesekančių nuobodokos posmas-priedainis struktūros. Visgi šiame albume dainų konstrukcijos, rodos, gana saugios. Golden Age of Leather man išsiskiria tuo, kad turi kelias smarkiai besiskiriančis sekcijas. Nosferatu taip pat gan gražiai sukomponuotas kūrinys. Bet dauguma kitų kūrinių skamba formuliškai. Celestial The Queen dainoje net atsibosta girdėti tą patį priedainį vėl ir vėl. Godzilla, Searchin' For Celine, Death Valley Nights, Fireworks, Goin' Through The Motions – visi šie kūriniai labai panašios formulės laikosi. 

Trečias dalykas toks minorinis, bet vis tiek paminėsiu: aš kažkodėl šiame albume, gal dėl mikso, gal dėl kompozicinių sprendimų, gal dėl gitaros grojimo stiliaus, jaučiuos kartais kaip Mountain albume, o ne Blue Oyster Cult. Ypač klausydamas Fireworks ir I Love The Night dainų aš jaučiuosi kaip įmestas į Nantucket Sleighride albumą. Nežinau, kiek Mountain turėjo įtakos BOC'ams (spėju, kad visai nemažai), bet kažkaip šiame albume tų pasunkintų bliuzinių mountain'iškų melodijų girdžiu daugiau nei norėčiau, kad BOC'ai jų grotų. Jaučiu žiupsnelį prarasto autentiškumo. 

Visgi albumas visumoj skamba gerai. Taip pat turiu mėgstamų dainų. Renkuosi Searchin' For Celine kaip savo favoritą: tą dainą boso partija išvairuoja kaip reikalas. Būgnų partija veža, o gitara su pianinu užkuria gerą rokenrolinę atmosferą. Toliau eina Nosferatu ir Golden Age of Leather dėl jau minėtos geresnės nei vidutiniškos kompozicijos. Golden Age of Leather taip pat stojus trečiajai minutei užveža gan galingai, toje sekcijoje esti vieno inovatyvesnių gitaros grojimų visame albume. Nosferatu kažkaip visai įsivaizduoju savo mėgstamame Imaginos albume, kažkaip atmosferiškai primena tą albumą ir man tas veikia. Taip pat galiu su malonumu klausyti Godzilla sunkių rifų beigi skambaus Death Valley Nights priedainio. Kitos dainos gan užmirštamos. Gal Goin' Through The Motions išsiskiria savo popsiškesniu, labiau klavišiniais pripildytu priėjimu, bet melodiškai neišsiskirianti daina. 

Vertinu albumą 8-etu. Man tai išsiskiria kaip vienas silpnesnių Blue Oyster Cult darbų.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
18:31 - einaras13
Matai, malia, šita pokalbių dėžutė yra tokia pati nuo tada, kai aš esu narys (2011 m.) ir turbūt dar anksčiau. Smartphone'ų emoji šitame pokalbių dėžutės pasaulyje neegzistuoja, jų encode'inimas pokalbių dėžutei yra tas pats kaip man arabų kalba
08:46 - malia
Supratau,kad čia nereikia dėti veidukų iš telefono...
08:26 - malia
Ačiū Sahjai už seniai pamirštą gabaliuką,rytas prasidėjo smagiai ????????????
11:49 - Silentist
Right about now
The funk soul brother
Check it out now
10:49 - einaras13
Aktualesnis - taip. Svarbesnis - tikrai ne. Ir nematau preteksto gedului.
03:04 - Silentist
Mėgstantiems istorinius įvykius: šiandien sueina sukaktis, kai 2021 rugsėjo 16 baigėsi pratybos Zapad. Ir tai mums svarbesnis įvykis, artimesnis realityj nei kažkokio Mindaugo gimtadienis bei LT 1000mecio vardadienis. Zdz, gedulo diena,kabinkim juostelės
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
01:00 - einaras13
Tik dabar sužinojau apie prieš penkias dienas mirusią brazilų legendą Sergio Mendes. RIP.
22:48 - Silentist
Vytautas, kol jusu nebuvo cia prisirinko:as, du apzvalgininkai, keli praeinantys, keli senbuviai, murderatoriai, o daugiau - fantamasai+robotai. Bendrai dbr:806. Kaip jus jauciates del top40/30 prasmes?
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 330
  Iš viso užsiregistravę: 73485
  Naujausias narys: jtxuantzxq
  Šiandien apsilankė: 25341