Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

TOP 30 mano mėgstamiausių grupių 2015 metais

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Baigiu savo metines klausymų ataskaitas geriausiomis grupėmis. Nepatekusios į trisdešimtuką, tačiau vertos paminėjimo: Anathema (alternative rock/metal), Depeche Mode (synthpop/electronica), Camel (progressive art rock), Saulės Laikrodis (progressive art rock), Slipknot (alternative / nu metal), Muse (new prog rock/alternative rock).


30. The Skys (progressive rock) Daug šiemet klausiaus „Colours of the Desert“ albumo, ypač dainų „The Pyramid“ ir „Colours of the Desert“. Dar daugiau pridėjo puikus ir efektingas dvidešimtmečio koncertas Vilniuje. 

29. Kansas (progressive / hard rock) Metų pradžioje mane paveikė „Monolith“ albumo kūriniai, kurie kažkiek popsiški, bet dėl Kansas skambesio patrauklūs. Vėliau kažkiek klausiau „Masque“, iš kurio labai užkabino kompozicija „The Pinnacle“

28. Elder (stoner rock) Dar kartą išreiškiu padėką žmogui, kuris pasiūlė šią grupę. Privertė abu studijinius albumus išnarplioti ir išsirinkti gerus kūrinius. Ypač įvertinau „Knot“ iš albumo „Dead Roots Stirring“ ir „Compendium“ bei „Spirit at Aphelion“ iš „Lore“.

27. Primus (alternative/progressive rock) Vėlgi, Claypool'o kūryba ir jo puikus grojimas bosu manęs nenustoja žavėti, todėl ši grupė dažna mano perklausose. Šiemet daugiau klausiau savo mėgstamiausio albumo „Tales from the Punchbowl“

26. echolyn. (progressive symphonic rock) „echolyn“ yra viena iš šiemet recenzuotų grupių (naujas albumas visai neblogas, tačiau aš su juo taip ir nesusidraugavau artimai). Galbūt netgi gigantas „mei“ man buvo reikšmingesnis.

25. Operation: Mindcrime (progressive metal) Šie debiutantai irgi buvo mano recenzuoti ir jų albumo klausydamasis tikrai nuoširdžiai mėgavausi. Albume buvo įspūdingų kompozicijų, tokių kaip „An Ambush of Sadness“ instrumentinė miniatūra, galingas „Hearing Voices“ ar tiesiog skambi „Life or Death?“

24. Sepultura (thrash metal) Jų apsilankymas mūsų šalelėje (turėčiau sakyti, vėl) mane privertė daugiau prasiknisti jų kūrybos gilumose ir taip „Arise“ man tapo gan svarbiu albumu.

23. Genesis (progressive rock) Nemirtingi klasikai, metų eigoje tam tikrais momentais pas mane apsireikšdavę su skirtingais kūriniais. Pastaruoju metu klausau daugiau „A Trick of the Tail“, tačiau iki tol kartais paklausydavau „Foxtrot“, o dažniausiai — „Selling England by the Pound“

22. Dornenreich (melodic black metal) Vasara atrasta grupė, kurios „Hexenwind“ man nunešė stogą, grubiai sakant. Didžioji dalis albumo kompozicijų pateko į dainų TOP 150. Taip pat kažkiek draugavau su vėlesniu darbu „Flammentriebe“

21. Lifesigns (progressive rock) Šiuolaikiniai progroko klasikai, kurių pasirodymas po „The Skys“ tą patį vakarą mane stipriai paveikė, kadangi, kaip jau keliskart minėjau, pirmą kartą girdėjau tikrą kokybišką klasikinį progroką gyvai. Jų paskutinis albumas, išleistas prieš daugiau nei porą metų, yra praktiškai šedevras.

20. Nekropsi (avant-garde rock) Isa man priminė jau seniau girdėtus turkų eksperimentalistus, o tada ir užsikabinau, kad perklausiau turbūt didžiosios dalies jų kūrybos. Vis tiek paveikiausias liko „Sayı 2: 10 Yılda Bir Çıkar“ albumas, ypač tokios kompozicijos kaip „Harf Devrimi“ arba „Erciyes Sokta“.

19. Blue Öyster Cult (hard rock) Daugiau pradėjau klausyti tik šį rudenį, užsikabinęs už žymesnių dainų, po to klausiau „Imaginos“, o galiausiai labai užkabino „Fire of Unknown Origin“. Itin puiki yra dainos „Astronomy“ versija, išėjusi „Imaginos“ albume, bei kiečiausias „Fire of Unknown Origin“ kūrinys „Veteran of the Psychic Wars“.

18. Steven Wilson (progressive rock) Jo naująjį albumą įsigijau ir iš pradžių klausiau vangiai, tačiau palaipsniui jį vis tik prisijaukinau ir dabar tą albumą vadinu praktiškai geriausiu Wilson'o darbu, lygiu su „The Raven that Refused to Sing (and other stories)“. Nepaisant to, lygiagrečiai mėgavausi ir debiutiniu „Insurgentes“.

17. Lamb of God (thrash metal) Šios grupės klausymas irgi surištas su naujojo albumo pasirodymu („VII. Sturm and Drang“). Labai geras albumas, ypač išskirčiau dainas „Overlord“, „Still Echoes“ ir „512“. 

16. Fates Warning (progressive metal) Kaip jau minėjau, „Fates Warning“ įprastai klausau labai vangiai, tačiau būtent albumo „Parallels“ klausiausi labai daug, tai vienas reikšmingiausių man albumų šiemet. 

15. Van der Graaf Generator (progressive experimental rock) Savo favoritinės grupės neapleidžiu, kartais paklausau, tačiau pagrindinis nuopelnas, už ką jie yra šiame sąraše, tai koncertinio „Merlin Atmos“ išleidimas, kurį įsigijau. Puikūs atlikimai („Flight“, „Meurglys III, The Songwriter's Guild“, „Gog“, „Interference Patterns“).

14. Marillion (neoprogressive rock) Reikšmingi buvo pirmieji du pirmieji grupės albumai: „Script For a Jester's Tear“ ir „Fugazi“, taip pat šiek tiek paklausydavau ir „Misplaced Childhood“. Dvi reikšmingos kompozicijos būtų „Forgotten Sons“ ir „Fugazi“.

13. Opeth (progressive rock/metal) „Pale Communion“, pasirodęs pernai, gal ne per daugiausiai buvo klausomas šiemet, tačiau tasai Opeth atsivertimas iš metalo į roką mane privertė prisiminti „Heritage“. Aišku, neatsikračiau ir senosios jų eros. Bandžiau klausyti „Orchid“, kurio vis tiek nepavyko prisijaukinti. Ir po truputį klausiau savo mėgstamiausių albumų: „Still Life“, „Blackwater Park“ ir „Watershed“.

12. Machine Head (thrash metal) „Machine Head“ pakankamai daug klausiau dar iki žinios apie jų pasirodymą (man atrodo, kad iki), o po to klausiau dar daugiau ir po ilgų svarstymų nusipirkau bilietą į jų koncertą. Aišku, koncertas manęs nenustebino (na, kiek šiemet lankiaus, tai trečias iš keturių), bet studijinė kūryba visai nebloga. Daugiausiai klausiau debiutinio „Burn My Eyes“ ir vėlesnio darbo „The Blackening“.

11. Leprous (progressive metal) Albumo „The Congregation“ pasirodymas paskatino ne tik perklausyti jį patį, tačiau grąžino mane į pačius ankstyviausius grupės gyvavimo laikus, kada jie sukūrė neįtikėtinai gerą bandomąjį „Aeolia“. Taip pat nemažai klausiau ir ryškaus jų darbo „Coal“.

10. David Bowie (alternative / art rock) Bouvis mane stebino visus metus iš eilės: vis dar buvau paveiktas darbo, kuriam jau du metai ir daugiau („The Next Day“), po to buvau nublokštas į senesnius jo kūrybos metus, o dabar jis paleido pluoštą naujų kūrinių iš jau tuoj pasirodysiančio naujojo albumo, iš kurių ryškiausias „Blackstar“.

9. King Crimson (progressive experimental rock) „King Crimson“ yra viena stabiliausių grupių mano grojaraštyje, per keturis metus dar nebuvo taip, kad ją visiškai palikčiau ramybėje. Šiemet buvau paveiktas vėlyvosios jų eksperimentinės kūrybos, taip pat kabinausi į viduriniuosius njuveivo laikus. Negaliu net išskirti reikšmingiausio albumo, daug visko klausiau. Galbūt ryškiausias būtų „Discipline“.

8. Pain of Salvation (progressive rock) Tai visai nesenai pas mane atėjusi grupė, tačiau greitai, pikšt pokšt, ir sutaršė mane, privertė pasiduoti jų kūrybinei galiai. Ypač reikšmingas buvo albumas „The Perfect Element, Part I“, tačiau taip pat svarbūs yra „Remedy Lane“ ir „Be“.

7. Yellow Magic Orchestra (synthpop/electronica) Isos dėka pasiklausiau ir užkabino tos jų elektronikos kompozicijos. Jų didžioji dalis kūrybos buvo reikšminga, sunku išskirti. Tiek „Solid State Survivor“, tiek „BGM“ turbūt pakankamai ryškūs.

6. A Forest of Stars (avant-garde metal) Metų pradžioje buvo kaip niekad reikšminga grupė, po to kažkaip užsimiršo. Matyt, kai daug tokios muzikos klausai, ir atitinkamo poilsio reikia. Visų praeities albumų klausiau po truputį, tačiau daug daugiau klausiau įsigyto naujojo albumo „Beware The Sword You Cannot See“. 

5. Rush (progressive hard rock) Rush'ai kažkiek vaidenosi, bet prasprogo cunamio stiprumu tik prieš pusantro mėnesio. Pakankamai reikšmingi albumai buvo „Moving Pictures“, „Signals“ ir „Hold Your Fire“. Žvėriškai daug kartų (gal net triženkliais skaičiais reiktų matuoti) perklausiau tokių įspūdingų dainų kaip „Vital Signs“ bei „Lock and Key“.

4. Änglagård (progressive experimental rock) Švedų eksperimentalistai, kurie kol kas teišleidę tris albumus, tačiau visi jie buvo labai reikšmingi man šiais metais, net koncertinius intensyviai klausiau, pavyzdžiui „Prog På Svenska - Live In Japan“. Reikšmingų kompozicijų yra begalė, bet pačios ryškiausios turbūt bus trys skirtingos iš trijų skirtingų albumų: „Vandringar i vilsenhet“, „Höstsejd“ ir „Längtans Klocka“. 

3. Queensrÿche (progressive metal) Žmogai, kurių visą diskografiją perklausiau nuosekliai ir recenzavau naujausią darbą „Condition Hüman“, tačiau vis tik patys reikšmingiausi buvo „Operation: Mindcrime“(ypač!) ir „Empire“.

2. Anekdoten (progressive rock) Turbūt pati ryškiausia iš tų grupių, kurias atradau neseniai (šituos herojus, man rods, atradau pernai). Visa diskografija yra labai įvairi ir labai žudanti. Mane veikė visi albumai, galbūt „From Within“ mažiausiai, tačiau „Gravity“, naujasis „Until All the Ghosts Are Gone“ ir „A Time of Day“ ryškiai rodėsi pas mane.

1. Dream Theater (progressive metal) Diskusijų nereikia. Visi albumai klausyti, topai sudaryti, kūriniai giliai išanalizuoti ir t.t. Tiesiog nėra ginčų dėl to. Svarbiausiais albumais tituluočiau „Falling into Infinity“, kurį jau pašiepiau dėl jo dažnumo dainų tope, „Six Degrees of Inner Turbulence“ pamačiau iš visai kito kampo, bei artimiau susidraugavau su „Metropolis Pt.2: Scenes from a Memory“. Aišku, dar nepamiršt „Systematic Chaos“ vertėtų. Žemiau įkeliu naujausią jų kūrinį.


Gentle Giant užtarnautai, gavę pirmąjį auksinių laureatų titulą, išėjo į pensiją. Dabar auksiniais laureatais (mano sugalvotas titulas: 3 metus iš eilės esant grupių Top10) tampa Dream Theater. Šiemet atsiranda ir grupė, kuriai suteikiu pirmąkart paprasto laureato titulą (3 metai ne iš eilės Top10): King Crimson. (pernai iškrito už borto, nes labai jau epizodiškai tada jų teklausiau, bet klausiau).

Šiemet antrąkart iš eilės atsiranda ir kitais metais kovos dėl auksinio laureato titulo: Änglagård.

Dėl paprasto laureato titulo į kovą prisijungia arba jau nuo anksčiau tebekovoja: A Forest of Stars, Rush, The Who, Pink Floyd, Van der Graaf Generator, Jethro Tull, Supertramp.

Na, ir pasiminėsiu tuos, kuriems tik vienąkart teko šlovė pakliūti į top10 (paminiu ir šiemetinius): Jefferson Airplane, Led Zeppelin, The Kinks, Grand Funk Railroad, The Rolling Stones, Queen, Camel, Arthur Brown's Kingdom Come, Yes, Atomic Rooster, T.Rex, Fleetwood Mac, Grazyna Bacewicz, Atheist, Eloy, Opeth, Steven Wilson, Genesis, Mastodon, Anekdoten, Queensrÿche, Yellow Magic Orchestra, Pain of Salvation, David Bowie.  

Tiek visko papasakojau. Metinė ataskaita baigta. Eikime pasitikti Naujųjų metų. {#}

 
 2015 m. gruodžio 31 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Junis
2015 m. gruodžio 31 d. 12:50:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na va ir sulaukėm ! :) nūūū laabai fainas TOP'as. Išsamu. Kad ir nevisiškai sutampa mano asmeninė nuomonė, bet esmė yra tavo mąstymas ir kokių priežasčių lemiami veiksniai veikė tavo asmeninius sprendimus (sudarant topą). Klausimų tuomet nekyla. Liuks :)


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Afrika Bambaataa Afrika Bambaataa
7,3

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 418
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 19859