Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

TRICKY presents SKILLED MECHANICS


2016 m. vasario 5 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Tricky 
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Bam! Koncertų agentūra „8 Days A Week” dar metams nesibaigus meta Tricky kozirį ant stalo ir kviečia į dar vieną favoritų koncertą.

Kultinis britų prodiuseris ir bene ryškiausia muzikos pasaulio asmenybė Tricky pagaliau įtraukė Vilnių į savo koncertų turą. Vasario 5-osios vakarą Tricky Vilniaus menų fabrike „Loftas“ demonstruos savo patirtį, vokalinius sugebėjimus ir gyvai pristatys naujausią savo projektą „Skilled Mechanics“.

Visur atpažįstamas Tricky balsas, apnuogintas boksuotis mėgstančio atlikėjo kūnas, hipnotizuojantys ritmai, įdomūs tekstai ir visiškai nenuspėjamas pasirodymas, kurį tiesiog būtina pamatyti gyvai. Jis, būgnai, gitara, pritariamasis vokalas, moderni „senoji mokykla“ ir savita elektroninė muzika.

Į Vilnių Tricky atsiveža ne savo geriausių kūrinių rinktinę kaip dažnai nutinka pas mus, o visiškai naują projektą, kurio oficiali pasaulinė premjera numatyta tik sausio mėnesį ir kurios jau dabar laukia dauguma Europos koncertų salių ir muzikos klubų. Nors pasirodymo Vilniuje metu Tricky gerbėjai turės galimybę išgirsti ir ankstesnės jo kūrybos, tai dar kartą įrodo jo produktyvumą ir kokybę.

„Skilled Mechanics“ žymi naują etapą Tricky karjeroje. Tai bendras DJ Milo, Luke Harris ir Tricky projektas. Nors būsimas to paties pavadinimo albumas pasirodys tik sausio 22 d., šis projektas jau dabar sulaukė daug melomanų ir žiniasklaidos dėmesio. Albumo leidyba rūpinasi paties Tricky kuruojama įrašų kompanija „False Idols“ ir legendinė leidykla „!K7" - tai reiškia kokybę.

Albumo „Skilled Mechanics“ įrašuose dalyvavo net keli kviestiniai vokalistai, tarp jų – danų vokalistė Oh Land, britų atlikėja Renata Platon, puikiai pažįstama Tricky scenos partnerė Francesca Belmonte, jau minėta kinų reperė Ivy ir būgnininkas Luke Harris.

APIE TRICKY

Bristolio muzikos lopšyje gimęs Tricky, kurio tikrasis vardas – Adrian Thaws, garsėja kaip sudėtingo charakterio žmogus. Nieko nuostabaus – blogiuko etikėtė ir audringas gyvenimo būdas Tricky lydi visą gyvenimą.

Net 11 studijinių albumų išleidęs Tricky laikomas vienu iš taip vadinamo „Bristol sound“ stiliaus pradininkų ir bene sėkmingiausiu jos atstovu kartu su jau minėtais britais „Massive Attack“ ir „Portishead“. Debiutinis Tricky albumas „Maxinquaye“ tik įtvirtino jo talentą, pelnė šlovę ir kritikų simpatijas. Beje, pats albumas kaip ir jo pavadinimas yra savotiška Tricky duoklė iš gyvenimo savo noru pasitraukusiai motinai.

Tricky muzika apjungia tris skirtingas melomanų kartas. Vieniems patinka senasis Tricky, kitiems – naujasis. Dar kitiems – jis vaikystės herojus. Jis nepataikauja publikai, radijo stočių muzikos redaktoriams, leidybinėms kompanijoms ir apskritai visai muzikos industrijai – jis nuolat siekia būti savimi ir ieško naujų skambesio formų. Tricky – be galo stipri asmenybė, kurio gyvenime buvo ir pakylimų, ir skaudžių nuopolių. Kaip bebūtų, jo indėlis į šiuolaikinę muziką yra daugiau nei svarbus. Jį gerbia visi.

Be solinės karjeros, itin svarbi Tricky gyvenimo dalis – kolaboracijos su kitais atlikėjais, prodiusavimas ir remiksų kūryba. „Massive Attack“, Björk, Neneh Cherry, „Red Hot Chilli Pepers“, Cindy Lauper, Ed Kowalczyk, Alanis Morissete, Nneka, Elvis Costello, Pete Doherty, PJ Harvey, Grace Jones, Yoko Ono, Martina Topley – Bird, Tirzah, „Whale“ ir „Garbage“ – tai tik kelioliką vardų ir žinomų atlikėjų, su kuriais darbavosi Tricky.

Tricky – vienas tų, kuriais matuojami pastarieji dvidešimt metų muzikos istorijoje. Jis – tikra muzikos ikona. Aišku, kartais jo poelgiai ir audringas gyvenimo būdas susilaukia visiškai kitokios reakcijos nei jo kūryba. Pavyzdžiui, nesėkmingi ir greitai nutrūkę santykiai su unikalia islandų atlikėja Björk ar visiškai nepavykęs jungtinis pasirodymas su JAV popmuzikos superžvaigžde Beyonce didžiausio muzikos festivalio Europoje „Glastonbury“ pagrindinėje scenoje.

Dabar Tricky – gerokai ramesnis ir laimingesnis žmogus, išmokęs valdyti savo emocijas ir temperamentą. Pastaruoju metu jis vengia suktinių ir alkoholio, vis daugiau dėmesio skirdamas savo dukroms ir naujiems projektams. Na bent jau taip teigia artimiausi jo draugai, kolegos ir jį atstovaujanti agentūra.

Nėra ką bepridėti, nebent tik tai, kad pastaruosius 5 metus jį bandė pasikviesti tikrai ne vienas Lietuvos koncertų organizatorius ir tikrai ne kartą.

Tricky viešnagę Vilniuje pristato koncertų agentūra „8 Days A Week”. Tai bus jau trečiasis šios kompanijos renginys menų fabrike „Loftas“. Praėjusių metų pabaigoje šios agentūros debiutą pažymėjo britų talento Sohn garso ir šviesų spektaklis, o šią vasarą daugiau nei tūkstantis laimingų žmonių gerėjosi Los Andželo grupės „Rhye“ pasirodymu.

Lietuvoje laukiamo Tricky pasirodymas Vilniuje įvyks vasario 5-osios vakarą menų fabrike „Loftas“. Tą vakarą jokių kitų planų turėti negalima. Tai bus įdomiausias ir, ko gero, karščiausias taškas visame Vilniaus mieste. Renginio organizatoriai „8 Days A Week” kviečia bilietais pasirūpinti iš anksto. Išankstiniais bilietais prekiauja „Bilietų pasaulis“.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 189
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 58190