Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Thin Lizzy


Vilnius, „Forum Palace“ 2011 m. liepos 5 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
 
Gera žinia laiko patikrintų muzikos vertybių gerbėjams! Š.m. liepos 5 d. į Lietuvą pirmą kartą atvyksta tikra klasikinio roko legenda – grupė „Thin Lizzy“. Tą vakarą išskirtinę galimybę pasiklausyti roko muzikos aukso fondo kūrinių turės net tie, kurie darbo dieną negalėtų atvykti į sostinę dėl įtempto darbo grafiko, nes koncertas vyks liepos 6-osios - šventinės ir nedarbo dienos - išvakarėse. Šis „Thin Lizzy“ pasirodymas Vilniuje, „Forum Palace“ yra vienintelis Europos turo koncertas Baltijos šalyse, todėl tikimasi nemažo roko muzikos gerbėjų iš kaimyninių šalių susidomėjimo.

Airių grupės „Thin Lizzy“ vardas jau seniai aukso raidėmis įrašytas roko muzikos metraščiuose. Jų kūryba iki šių dienų yra tapusi įkvėpimo šaltiniu ne vienam pradedančiam muzikantui, o dainų melodingumo ir įsimintinumo gali pavydėti net geriausių pasaulio muzikantų kūrybiniai tandemai.

Grupė susikūrė dar 70-ųjų pradžioje, 1971 m. išleido pirmąjį albumą „Thin Lizzy“, o dabar jų diskografijoje jau yra dvylika studijinių albumų ir įspūdinga koncertinių, rinktinių albumų bei singlų kolekcija. Grupės sudėtyje grojo ištisas muzikantų „žvaigždynas“, o klausydamos jos atliekamos muzikos, užaugo kelios klasikinio roko gerbėjų kartos.

„Thin Lizzy“ istorijoje buvo ne tik šlovės ir pripažinimo, bet ir nelauktų posūkių, ir liūdnų įvykių. 1984 m., būdama pripažinimo viršūnėje, grupė sugrojo tuomet paskutinį koncertą ir pranešė baigianti savo karjerą. Vos po dviejų metų „Thin Lizzy“ gerbėjus pribloškė žinia apie ankstyvą grupės įkūrėjo, vokalisto ir bosisto Philo Lynotto mirtį. O visai neseniai, šių metų vasarį, grupės gerbėjus nuliūdino dar viena žinia – mirė buvęs jos narys, vėliau soline karjera išgarsėjęs gitaristas Gary Moore.

Metams bėgant, grupės sudėtis nuolat keitėsi, tačiau pagrindiniu smuiku joje nuolat griežė „senoji gvardija“, išpopuliarinusi „Thin Lizzy“ vardą. Šiuo metu grupės branduolį ir smogiamąją jėgą sudaro trys originalios sudėties nariai. Tai gitaristas Scottas Gorhamas, klavišininkas Darrenas Whartonas ir būgnininkas Brianas Downey. Šią solidžią kompaniją papildo ne mažiau žinomi roko muzikantai, kurių vardus linksniuoja jau kelios rokerių kartos. Tai pagrindinis vokalistas ir gitaristas Ricky Warwickas (ex-„Almighty“, „New Model Army“), dabartinis „Def Leppard“ gitaristas Vivianas Cambellas (ex-„Whitesnake“, „Dio“, „Sweet Savage“, „Trinity“, „Riverdogs“, „Shadow King“) ir boso gitaristas Marco Mendoza (ex-„Whitesnake“, „Lynch Mob“, grojęs kartu su kultiniu gitaristu Tedu Nugentu).

Net mažiau besidomintiems roko muzika, „Thin Lizzy“ vardas pirmiausiai asocijuojasi su kūriniu „Whiskey In The Jar". Tai airių folkloro daina ir savotiška grupės vizitinė kortelė, kurią į savo repertuarą įtraukė ir garsioji „Metallica“. Ne mažiau žinomos tokios „Thin Lizzy“ išgarsinusios kompozicijos, kaip „Jailbreak", „Do Anything You Want To“, „Waiting For An Alibi“, „Killer On The Loose“, „The Boys Are Back in Town“, „Rosalie“, „Chinatown“, „Bad Reputation“ ir daugelis kitų, tapusių tikrais hitais.

Solidus kūrybinis „Thin Lizzy“ bagažas ir galimybė pamatyti juos scenoje – puiki dovana kiekvienam geros roko muzikos gerbėjui. Taigi š.m. liepos 5 d. tiesiog būtina atvykti į Vilnių ir susilieti gyvame šėlsme su istorine roko klasika. Bilietus į „Thin Lizzy“ koncertą platina „Bilietai LT“ ir www.bilietai.lt. Pirmieji bilietai pigiau – jų kiekis ribotas.


Bilietus galite įsigyti BILIETAI LT kasose arba www.bilietai.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 252
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 164177