Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Tiems, kam įdomu (plius muzika)

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kažkaip liūdna matyti tokią apleistą dienoraščių skiltį. Niekas nekuria įdomesnių, patrauklesnių, individualizuotų, kūrybiškų, originalių ir aktualių dienoraščių. Nors temų yra sočiai, įkvėpimo šaltinių irgi. Tiesiog užliejo potvynio banga šį kadaise jaukų kampelį, kuris netgi buvo dar jaukesnis prieš mano pačios atsiradimą šioje vietoje. Net green_moon pradėjo rečiau laiminti mus savo motyvaciniais, įkvepiančiais dienoraščiais. Ką padarysi. Yra kaip yra. Tenka reikštis post-apokaliptinėje erdvėje, ir taip pat negebant suteikti niekam nieko stebuklingo.

 

Tačiau aš visada esu už kažko darymą, nei nieko nedarymą. Todėl esu čia ir dabar, ir todėl darau kažką - vardan darymo. Gyvenime apskritai netenka daug nuobodžiauti. Vieninteliai nuobodžiavimo momentai, kuriuos dabar galiu įvardinti, tai kai tenka ilgiau laukti transporto (mano rajonas nedėkingas padaras šita prasme), bet netgi tada veiklos yra - ausys (nors pagrinde smegenys) aktyviai dirba, gaudydamos patrauklias joms melodijas per baltą laidą, kuris sujungtas su Samsung telefonu, kuriame įjungta Spotify programėlė. Ir kai muzikos garsai užblokuoja visas įkyrias smegenų labirintais skriejančias mintis, ne tik laukti, bet ir gyventi visada pasidaro lengviau.

 

Gyvenime mažai kas benustebina. YouTube kartais pamatai kokius nors extraordinary videos, apie extraordinary reiškinius, ar kažkas kažką kažkodėl netikėto pasako, ir tai priverčia bent trumpam perkratyti kai kurią apdulkėjusią informaciją, saugiai gulinčią smegenų kloduose. Visokios naujos idėjos irgi visada apmalšina simptomus tos ligos, vadinamos gyvenimu. Nes gyvenimas nebūtinai yra toks, kokį nori susikurti. Ne viskas yra tiktais tavo rankose. Yra ta aukštesnioji jėga. Jos ranka yra nematoma, tačiau jaučiama, ir kartais ji mėgsta išjudinti tave iš rikiuotės. Kartais tikrai kažkas sugeba smarkiai sujaudinti. Bet tu nebūni vienas, tu sėdi (arba stovi) kažkur tarp pilkų žmonių, ir nors tu jiems nerūpi, ir jie tau nerūpi, tu vis tiek kažkodėl bijai parodyti savo emocijas. Nes pasižiūrės? Na tai kas. Kodėl nepažįstamojo akys turi deginti nemažiau nei įkaitintas šaltkalvio kūjis, priliestas prie odos? Lygtais nesi nusikaltėlis, ir neturi ko slėpti, kad bijotum kitų žmonių akių. Kažkodėl nepasitiki savimi, savo išvaizda? Na, metas susitaikyti su faktu, kad nei vienas nėra tobulas, ir tai yra paprasta tiesa, kad ir kokia nusibodusi ir nuvalkiota frazė tai būtų. O tai, kad į tave kažkas žiūri, netgi yra savotiškas nebylus komplimentas. Tau juk suteikiamas tylus dėmesys. Taigi visiems linkiu nebijoti bent kartą pasižiūrėti į nepažįstamojo akis. Tai gali būti netgi labai naudinga.

 

Galvoje vis kirba toks filosofinis klausimas, pastaruoju metu stipriai neduodantis ramybės, apie žmonijos prigimtį. Tai vis dėlto, žmonės iš prigimties geri, ar blogi? Taip, žinau, žmonės yra dualūs. Tačiau, aš netikiu visiška juodos ir baltos harmonija. Ko yra daugiau žmoguje - priklauso nuo jo propaguojamos pasaulėžiūros ir pasaulėjautos. Kiekvienas atvejis individualus. Problema slypi tame, kad kartais labai sunku pasakyti, ko yra daugiau. Ypač kai ta juoda su balta maišosi labai aktyviai, ir tarsi sukuria pilkąjį chaosą. Išradau naują terminą - pilkasis chaosas. Jo definicija: gyvenimo harmonijos išsigimimas. O galbūt tai tik paprastas proto aptemimas, susijęs su įvestos griežtesnės disciplinos trūkumu kasdienybėje? Klausimų kaip visada daug, o atsakymų, kaip nebūtų keista, mažai. Šitas klausimas iš tikrųjų net nėra originalus, o išvestinis iš kito, dar įdomesnio klausimo. Taigi jeigu jūs vis dar skaitote, stipriau įtempkite akis. Klausimas skamba štai taip: kaip keistųsi visuomeninio žmogaus elgesys, jeigu nebeliktų laisvės apribojančios sistemos? Ar žmogus virstų tuo negailestingu žiauriu žvėrimi, ar kaip tik taptų tik nuolankesnis savo aplinkai? Jaučiu, kad variantų čia gali būti tūkstančiai, todėl atsakinėti net nepradėsiu, tačiau tie variantai dar ilgai suksis mano galvoje. Nežinau kaip jums.

 

Pabaigai, kažkas, kas susiję su muzika. Neseniai pagalvojau, kad iš esmės visos didesnės/muzikine prasme išsivysčiusios Europos šalys turi po savo pažymėtiną, visame pasaulyje žinomą grupę. Švedija turi ABBA, Vokietija turi Rammstein, Italija - taip, tai bus Lacuna Coil, Suomija - tie patys HIM, arba Nightwish, bet jie pagal albumų pardavimą lyg ir mažesnį kiekį šlovės pasiglemžė, na o Norvegija - a-ha. Šioje srityje, mano žiniomis, stipriai kenčia Ispanija, Portugalija (ryškiausias pasižymėjimas turbūt Moonspell), Prancūzija (na, jie turi Jean Michel Jaare ir David Guetta, bet jų vardus man sunku rašyti). Pastarosios šalys buvo izoliuotos nuo pasaulinės (kietos) muzikos industrializacijos turbūt taip pat, kaip ir Lietuva buvo izoliuota nuo visko. Na bet yra kaip yra. Ir kaip yra, nebūtinai yra blogai.

 

Metas įdėti porą geresnių gabalų iš kiekvienos minėtos grupės:

 

 
 2017 m. lapkričio 6 d.

 2018 m. gruodžio 12 d.
 2018 m. lapkričio 7 d.
 2018 m. lapkričio 1 d.

Komentarai (7)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
p_ruta_
2017 m. lapkričio 13 d. 20:16:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na vokiečių sunkiosios muziko scena man stipri ir be Rammstein, vien ką Scorpions (nors jie ne metalas, taip taip, žinau) su savo atsisveikinimo ir pasisveikinimo turais ką reiškia. Aišku, Rammstein etalonas, ne kitap, nesiginčiju. O grįžtant prie minties, kad mažai kas reiškiasi, tai taip, bet kita vertus labai smagu, bent jau man asmeniškai matyti va tokius jaunus žmones, kaip kad tamsta, kurie vis dar čia sukiojasi ir rašo, komentuoja, diskutuoja. Tikrai labai labai smagu! Mano dienoraščiais optimizmu nekvepia, greičiau nūdienos realizmu, žvelgiant iš pesimistinės pusės ar neabsoliutinant pesimistinės, kiek mažiau optimistinės ir tiek. Aš dažniau šiaip rašau privačius dienoraščius, bet jie pasitarnauja asmeninių minčių išliejimui, kad nekeltų nesankcionuotų psichozės pasireiškimų tiek standartiniais, tiek ir nestandartiniais būdais. Bet reiktų ką nors gero parašyt.


Atsakyti
4Blackberry
2017 m. lapkričio 7 d. 09:13:54 2017-11-07 09:56:27
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na taip, aš čia va pati skleidžiu išsigimimu dvelkiančius sistemos modelius, a le, evoliucionavęs kapitalizmas. Kam čia tie nauji terminai bereikalingi... Šiaip jo, planinė ekonomika skamba kaip teisingesnis įvardinimas.

Good point, mokslas ir taip juda ta kryptimi, sąmoningai ar nesąmoningai pagal tas idėjas. Klausimas tik, kokia kryptimi tas tobulėjimas juda. Aš nenoriu čia pradėti kokių nors paranojinių psichozių, tačiau, pagal savo pačios poziciją, darau prielaidą, jog tikrai bent trečdalis populiacijos nepasitiki pasaulio tvarkos valdytojais. Ir sakyčiau, kad priežasčių tam tikrai netrūksta. Atrodo visai logiška, kad ir tie ekonomiškesni gyvenimo aspektų tobulinimai visuomenėj išlaikys dabartinį įkalinantį žmogų kapitalizmą, ir gal net jį dar labiau sustiprins. Labai lengvai gerais darbais galima paslėpti suktus ketinimus. Ir čia net ne vienas pavyzdys, keliantis įtarimus ir tą nepasitikėjimą "aukščiausiais". Kaip ir robotų įsigalėjimas jau yra apipintas visokiom konspiracijom, bet net nekalbant apie jas, o atsižvelgiant į kitus neigiamus jų visiško įsigalėjimo reiškius, kaip kad teoriškas žmonijos nutingėjimas, viskas verčia likti skeptišku. Nors skepticizmas yra smegenų variklis, tai gal ir gerai... Žodžiu, viskas gyvenime turi baltą ir juodą puses. Tik jų (gėrio ir blogio) koncepcijos šiandien yra pakitusios, vadinkim, kad ir išsikreipusios, nes nebepaklūsta seniems modeliams. Dėl to lengva susikonfūzinti. Kažkokiam pereinamajame laikotarpyje gyvenam.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2017 m. lapkričio 7 d. 07:41:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Veneros projekte, kiek supratau (ir ką patvirtino greita santraukų paieška), viskas remiasi planine ekonomika ir pinigų nebuvimu, tai čia vargiai ar gali būt labiau nekapitalistiška :) Projektas apraizgytas technologijom, daugumos kurių dar neturim, bent jau patikimų. Tai kaip ir sakiau, įvedus visuotinę automatizaciją kai nebereikės dirbti, atsiranda daug erdvės visokiom bazinėm pajamom, savitobulai ir t.t., tik tai ir taip ateina ir be visokių Veneros projektų. Tik kaip vizionieriui, darbus nudirbantys robotai yra didelis palengvinimas :D

Žaliosios energijos gamyba yra cool, tik nesuprantu, kaip tai tarnauja būtent utopinėms visuomenėms, kai akivaizdžiai matom, kad ji daugiau nei puikiai laikosi mūsų gamyba paremtoje santvarkoje.


Atsakyti
4Blackberry
2017 m. lapkričio 6 d. 23:07:51 2017-11-06 23:13:51
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš iš tikro esu linkusi pritarti jūsų požiūriui dėl to, kad šiandieninėje visuomenėje kardinalaus pokyčio dar nereikia. Ir dėl tos priežasties, kad dar tiesiog neatėjo laikas. Tačiau kaip supratau, jūsų pozicija - visiškas susitaikymas su esamomis sąlygomis, žmogaus išnaudojimo reiškiniu, dėl ko aš visiškai nepritariu. Taip, ta sociali sistema, kaip jos gražus, tvarkingas modelis netgi turėtų egzistuoti, bet ne išsikreipęs modelis. Dabar visi seka tuo išsigimusiu modeliu, pasitelkę žmogišką nuolankumą iš baimės nepaklusus būti nubaustiems. Ir suprantu, nereikia plėšytis ir būti įžuliems, tačiau reikia mokytis išmoningumo, savo veiksmų, atsakomybės už savo gyvenimą prisiėmimo - apskritai gyvenimo sąmoningai, su sava galva ant pečių, o ne kaip avių bandai einant ten kur nurodo piemuo.

Veneros projektas pripažįsta kapitalistinius santykius, ant jų ir laikytųsi žmonija. Tai būtų kaip senaisiais laikais, prieš atsirandant pirmiesiems pinigams, teisingi prekybiniai mainai.

Bet taip, kol kas tinka šią idėja nurašyti tik kaip protestą, į kurio reikšmę galbūt bus atsižvelgta ateityje. Jacque Fresco darbas, manau, nebus nuėjęs šuniui ant uodegos :) Beje, ir saulės energijos išnaudojimas, skirtas palengvinti žmonėms gyvenimus, nebeišnaudojant gamtos ir kitokių materialinių išteklių, jau pradeda skleistis į įgyvendinimo formas, nes ir pats Elonas Muskas daro kardinalius, teigiamus reiškinius šia linkme.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Pazistu_Mykola
2017 m. lapkričio 6 d. 22:49:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šiaip visų tų Veneros projektų bėda yra ta, kad jie projektuoti aplink plius minus tokius pat žmones kaip koncepcijos sumanytojas ir jei tik pabandai įsistatyt į modelį patį šlykščiausią savo sutiktą žmogų, schema griūva. Žmogus, kaip ir pastebėta, į Veneros projektą turi būti įleistas tik jau apdirbtas, bet tai ar tada tai tikrai 'žmogus' - baimė ar godulys yra nemalonūs  ar 'blogi' jausmai, bet kas pasakys, kad jie nenatūralūs?

Anarchija ir tai, kiek esu pastebėjęs, gali egzistuoti tik small scale, neskaitant to, kad vistiek aplink bendruomenę iš esmės egzistuoja kapitalistiniai procesai, kurie leidžia bendruomenei susikurti (kad užskvotintum namą, reikia kad jis būtų pastatytas, o tai jau visa eilė darbų). Tai daugiau protesto forma, nei visa apimančios visuomenės pagrindas. 

Žodžiu, man atrodo, tai ką turim šiandien – truputį ne ton pusėn pakrypusią, bet gana socialią sistemą yra as good as it gets. Gal kai viskas bus robotizuota bus daug geriau. 


Atsakyti
4Blackberry
2017 m. lapkričio 6 d. 22:11:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tokiu atveju, kai socialinėj aplinkoj sunku ką nors į/(iš)žvelgti, mano paprastas patarimas būtų bandyti tai padaryti priešingoj socialinei aplinkai teritorijoje - antisocialinėj. Nors šitie laukai, kuriuos rekomenduoju, gali būti ir pavojingesni, todėl galit ir ignoruoti mano patarimą. Aš manau, kad vertės visada yra, nebūtinai jie turi kardinaliai keisti situaciją, bet skirtumas, yra jie ar ne tai tiktrai jaučiasi. Atrodo, music.lt erdvėje tiesiog liko tik tie, kuriems dienoraščių skyrelis niekada ir nebuvo pernelyg aktualus, todėl jame ir švilpauja vėjas. Mes galime bandyti juos vėl pritraukti, tačiau ir tikėtis rezultatų nereikėtų, nes manau, kad ne į tokį pritraukimą reikia koncentruotis čia iš esmės. Tas dienoraščių aktualumas turi savaime atsirasti padaugėjus vartotojų skaičiui.

Šitas savo mintis aš labai stipriai susiejau su "Veneros projekto" utopinėmis idėjomis, kurios verčia kelti tokius filosofinius klausimus. Bet galbūt reiktų tas idėjas palikti futuristams. Dabar manau yra pakankamai akivaizdu, jog žmonija dar nėra pasiruošusi tokiam didžiam žingsniui, tai būtų jau ir visiškai naujas sąmonės ir net pačios pasąmonės lygis, kai žmonės, įgavę visišką laisvę, sugebėtų ją išnaudoti ne destruktyviems tikslams, o tik nesibaigiančiam tobulėjimui. Nes juk tobulėjimas neturi ribų, argi ne? O dabar, ypač atsižvelgus į istoriją, kaip visokie tironai, patys save valdovais pasiskelbę asmenys, ima ir užvaldo visą savo aplinką. Bijau, kad įsigalėjus anarchijai, su dar nepakitusiu žmonijos sąmoningumo lygiu, mes grįžtume į praeitį, kur nebuvo taip gerai išvystyta demokratija, kuri tokia reikalinga žmonijai. Tačiau "Veneros projekto" asmenys teigia, kad žmonijos dabartinio "žvėriškumo" reiškimasis egzistuoja būtent dėl sistemos kaltės. Jie sako, kad laisvės apribojimai žmones kaip tik verčia nusikalsti (pagal tą pasakymą, kad taisyklės yra tam, kad jas sulaužytum), žmonija jaučia kaip sistema juos slopina, ir tai juos daro nelaimingais. Sistemai pradingus (išnykus bankams, mokėjimui tam, kad išliktum (juk gyvenimas yra prigimtinė žmogaus teisė, o turi už tai mokėti), maistui pasidarius prieinamu kiekvienam, o ne tik tiems, kurie turi pinigų), žmonija galėtų pagaliau panirti į savo natūralųjų būvį, koks jai ir yra skirtas pagal visus Visatos dėsnius. Na, jaučiu, kad čia įsismarkavau jau, bet tai tikrai yra aktuali tema ir manau, kad žmonės turėtų būti labiau sąmoningi šituo atžvilgiu ir stengtųsi kiek įmanoma priešintis tai nelaisvei.

Aš Jean Michel Jaare labai gerbiu, ne taip, kaip tą kitą asmenį, nors kaip asmenį gerbiu, tik kaip atlikėją nelabai. Taigi, prašom labai nepykti. Daft Punk! Blemba, šiandien kaip tik kavinėj grojo jų muzika ir man visiškai išgaravo iš galvos, kad jie prancūzai. Po šimts pypkių. Jie tikrai verti būti ir paryškinti, taigi ištaisau savo klaidą: Daft Punk. Priežastis, kodėl tokiems puikiems atlikėjams, kaip Jean Michel Jaare, Patricia Kaas, Edith Piaf neskyriau ryškios vietos yra ta, kad man jie, nors ir teisingai pripažinti pasauliniu lygiu, neimponuoja šalia kitų atlikėjų, kurie yra labiau modernesni ir galbūt žinomesni jaunesniosioms kartoms. Taigi atsiprašau ir už tai, kad savo siauresniu požiūriu padariau tokią pažymėtiną klaidą. Mielai ją ištaisyčiau kitu panašaus pobūdžio dienoraščiu :) Jūsų kiti paminėti atvejai su klasikinės muzikos legendomis lygiai taip pat neįsipaišo į mano modernizmą/technologinį visa-praryjantį pranašumą. Tad vėlgi - atskiras dienoraštis nepamaišytų, skiriant to nusipelnyto dėmesio. Dėl vokiečių, na, juk yra Scorpions! Nežinau kodėl pagalvojus apie Vokietijos populiariausią grupę, iš karto mintyse iškilo Rammstein'ai. Gal dėl to sunkiųjų metalų trūkumo organizme. Dėl Italijos, aš ir vėl žiūrėjau į jaunesniąsias kartas, taip ir gavosi, kad parinkau Lacuna Coil (beje, jie dabartinio mano muzikinio skonio visiškai neatitinka, tai buvo prieš kokius 3-4 metus), tačiau, būtų žiauriai smagu išgirsti, kokie gi būtų jūsų siūlymai Italijos aspektu :)


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. lapkričio 6 d. 14:15:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Visą rudenį planavau parašyti dienoraštį, bet labai jau komplikuotas mano būvis standartinėj socialinėj aplinkoj pasidarė. Todėl nebegaliu nei įžvelgti, nei išžvelgti nieko {#} Be to, post-apokaliptinėje erdvėje mano rašteliai pataisomosios vertės nesuteikia. O kodėl žmonės nebenori diskutuoti, nors jų yra - mistikų mistika, iki kurios mano suvokimui dar toli.

Dėl žmonių, nežinau ar žvėrys yra negailestingi ir žiaurūs, tačiau mums be laisvės apribojimo turėtų įvykti re-evoliucija (visai kaip revoliucija), o gal geriau vadinti anti-evoliucija: mes palaipsniui grįžtume į žvėriškąjį būvį, nes anarchija veikia destruktyviai tiek protą, tiek socialinius santykius, tiek žmogiškumą. Žinant dabartinį technologinį pažangumą, bijau, kad be laisvės apribojimo gali kilti pavojus pasaulio egzistavimui. Todėl geriau apie tai net negalvoti.

Ir dėl muzikos - manau, kad nuvertinate Prancūziją. Jean Michel Jarre yra puikus atlikėjas ir negaliu žiūrėti, kaip jūs jį įdėjote į vienus skliaustus su David Guetta. Žiauru. Net aš ant savęs pykstu, kad esu priverstas juos abu įvardyti viename sakinyje. Vat verčiau Guetta pakeisčiau į Daft Punk, tada gražiau žiūrėtųsi. O kur dar Edith Piaf ar Patricia Kaas (vargiai rastum žmogų, kuris apie jas nėra nieko girdėjęs), kur devynios begalybės įvairių klasikų (pripažinkim, jokia šalis neturėjo tiek klasikinių kompozitorių kiek Prancūzija, austrai ir vokiečiai turėtų sėdėti kamputyje pagal šį kriterijų). Žodžiu, Prancūzija neturi vieno charakteringo atlikėjo, ji jų turi begalę ir tam pačiam kontekste su kokiais skandinavais jų negalima statyti. Dėl Vokietijos irgi paprieštaraučiau, nes Rammstein verčiau tapo vokiečių stereotipizavimo ginklu nei populiariausia Vokietijos grupe. Aišku, populiarumo neneigiu. Ir kaip Italijai sugebėt prilipdyti Lacuna Coil. Tai yra pats netikėčiausias pasirinkimas, koks tik gali būti. Čia matyt kalibravai pasirinkimus pagal savo muzikinį skonį, todėl aš nė velnio nesuprantu tavo argumentacijų.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Machine Head Machine Head
6,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 637
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 367446