Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Whitesnake


2008 m. gruodžio 4 d. 20 val.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Tikriausiai ant piršų galima būtų suskaičiuoti žmones, kurie nežinotu grupės „Whitesnake“ hitų. Greitai besikeičiančių tendencijų ir trumpalaikių madų pasaulyje „Whitesnake“ yra viena iš išimčių – patikimi roko atlikėjai, kurie niekada neprarado savo reikšmės ir jų artistiškumas iki šiol nesumažėjo. Dar daugiau, „Whitesnake“ šiais laikais yra dar dinamiškesni nei anksčiau; vieninga grupė susideda iš muzikantų, vedamų lyderio vokalisto David`o Coverdale`o, sujungiančio senuosius ir naujuosius entuziastingus fanus.

David Coverdale, stipraus, vyriško ir labai jausmingo kelių oktavų balso savininkas bei puikus šoumenas, savo karjerą pradėjo labai įspūdingai. 1973 metais jis, mažai žinomas britų grupės COLLOSEUM vokalistas, netikėtai nugalėjo šimtus kandidatų ir užėmė hard rock ir apskritai viso rock judėjimo lyderių grupės DEEP PURPLE vokalisto vietą. Tačiau po trijų studijinių ir vieno koncertinio labai sėkmingų ir klasika tapusių diskų su Davidu, DEEP PURPLE 1977 m. staiga iširo.

Jau tapęs žvaigžde ir likęs vienas, Coverdale pradeda solinę karjerą. Grupei, surinktai iš profesionalių muzikantų, prilimpa pirmojo disko pavadinimas – WHITESNAKE (balta gyvatė). Be David,o grupės pagrindą sudaro puikūs gitaristai Bernie Mardsen ir Micky Moody bei bosistas Neil Murray. Dviejų lygiaverčių bliuzo mokyklos gitaristų tandemas, foną užpildančių klavišinių, intensyvios ritmo sekcijos ir sodraus išskirtinio David’o vokalo visuma nelieka nepastebėta. 1978 m. gale pozicijos dar labiau sustiprėja, kai grupėje atsiranda buvę kolegos iš DEEP PURPLES klavišininkas John Lord bei būgnininkas Ian Paice. Ypač puikiais koncertais išgarsėjusi grupė šia sudėtimi 1979 m. sudalyvauja kaip vedanti grupė didžiausiame kasmetiniame sunkiosios muzikos festivalyje Reidinge ir išleidžia tiesiog legendiniu tapusį koncertinį diską 1980 metų „Live In The Heart Of The City”.

Aštuoniasdešimtųjų pradžioje „Baltoji gyvatė” tampa neabejotina stiliaus lydere ir vedančia atgimstančio Britų heavy metal kelrode žvaigžde. Tačiau 1984 m. į atsikūrusius DEEP PURPLE grįžta Paice ir Lord, o išvarginti nesibaigiančių gastrolių ir įrašų vienas po kito išsilaksto gitaristai, prasideda muzikantų kaita, ir šiokia tokia krizė.

Visgi 1986 m. gale po pertraukėlės įrašų studijoje vėl surenkama komanda. Kuriamas naujas albumas nauju skambesiu. Šį kartą John Sykes, buvęs heavy metal komandos TYGERS OF PAN TANG bei hardrockerių THIN LIZZY gitaristas, įnešė gerokai metalizuotą pasunkintų heavy metal rifų ir pjaustytų solo partijų skambesį. Vos išleistas singlu puikus gabalas „Still Of The Night” ir po jo sekęs albumas „1987” šovė į beveik visų vakarų Europos šalių bei Japonijos hitų paradus. Naująjame albume buvo viskas ko reikia geram sunkiojo roko albumui: puikios naujos melodijos, duoklė senajai muzikai, puikūs gitarų rifai, energingos dainos ir lyriškos baldės. Trys albumo singlai taip ir liko geriausiomis visų laikų „Whitesnake“ dainomis - „Still Of The Night“ (kritikų vadinama šedevru dėl dar niekada niekur nepanaudoto grojimo gitara būdo, kai gitara grojama lyg smuiku), „Here I Go Again“ (hitas numeris vienas, „Whitesnake“ vizitinė kortelė) ir nepaprastai graži baladė „Is This Love“. „Whitesnake 1987“ buvo parduotas šešių milijonų kopijų tiražu vien Didžiojoje Britanijoje ir leido pelnytai vadinti „Whitesnake“ scenos dinozaurais.

1989-aisias, prieš išleidžiant naują „Whitesnake“ albumą “Slip Of The Tongue“ iš grupės išėjo dabartinis „Def Leppard“ gitaristas Vivian`as Campbell`as ir į jo vietą atėjo gitaros virtuozas Steve`as Vai`us.

Po ilgo laiko nieko neveikimo 1991-aisiais grupė išsiskyrė. David'as Coverdale`as dirbo su „Led Zeppelin” gitaristu Jimmy Page`u prie naujo projekto, kuris turėjo didelį pasisekimą, tačiau ne tokį didelį kaip su grupe „Whitesnake”, todėl 1994-aisiais Coverdale`as išleido albumą „Whitesnake: Greatest Hits” ir vėl atkūrė grupę turui po Europą.

WHITESNAKE sugrįžta po gerų penkių metų tylos 1997 m. su puikiu bliuzinio klasikinio hardo disku „Restless Heart” ir, kaip tuo metu sakė atsisveikinimo turu po pasaulį, kuris užkabino ir Vilniaus miestą.

2002-ųjų gruodį Coverdale`as atnaujino „Whitesnake” veiklą, grupės įkūrimo 25-mečio proga ruošdamas pasaulinį grupės turą.
2008 metais grupė po 11-os metų pertraukos išleidžia savo naująjį studijinį albumą „Good to be Bad” ir išsiruošia į pasaulinį turą kurio metu aplankys ir Lietuvą.

Taigi, Vilniuje „Siemens Arenoje”, 2008 m. gruodžio 4 d. bus dar viena proga pamatyti legendinį hard rock vokalą David`a Coverdale, lydimą ne ką mažesnių žvaigždžių. Grupėje dabar groja būgnininkas Chris Frazier, bosistas Uriah Duffy, gitaristai Reb Beach (ALICE COOPER, DOKKEN), Doug Aldrich (LION, DIO) bei klavišininkas Timothy Drury.


Bilietus galite įsigyti TIKETA kasose arba www.tiketa.lt

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 4
  Neregistruotų vartotojų: 221
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 6625