Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Žaidimas: compilation. 1. Pink Floyd

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Seniai šio žaidimo idėją nešiojausi savo galvoje, taigi, noriu pagaliau jį pats su savimi pažaisti. Pirmiausia, kas tai per daiktas.

Compilation (liet. rinkinys) muzikoje, kaip žinote, yra toks albumas, į kurį grupė sudeda savo ryškiausias / populiariausias dainas ir paleidžia, kad gerbėjai pirktų ir duotų jiems pinigų. Taigi, aš visada galvodavau, koks būtų mano asmeninis tam tikros grupės compilation'as atsižvelgiant į tai, kad bet koks albumas turi trukmės lubas. Pradėjau galvoti apie nors galbūt jau potencialiai iš mados išeinantį CD formatą, bet aš su šiuo formatu vis tik užaugau ir man jis įprastesnis nei LP ar net nei modernesni formatai (laisvas stream'as internete, USB raktas ir pan.). Įprastas CD gali talpinti garso įrašą iki 80 min. Taigi, mano žaidimo su savimi taisyklės tokios:

1. Bendra dainų trukmė yra ne daugiau kaip 80:00

2. Pasirinktos dainos turi apimti kuo didesnį grupės repertuarą / albumų skaičių. 

3. Dainas renkuosi tik savo asmenine nuožiūra ir tvarką galiu pasirinkti pats. Bet jei įmanoma, nesirinkti pačių populiariausių dainų, kurios ir taip įprastai patenka į daugelį compilation'ų.

Taigi, važiuojam, ir pradėsiu nuo Pink Floyd, nes neseniai su jais labai draugavau darydamas Pink Floyd dainų top50 (kas dar nematė, pacheckinkit mano youtube kanale, nuorodą galite rasti senesniame dienoraštyje) ir tos klausymų patirtys dar neužmirštos.

 

 

Komentarai:

*   norėjau iš Piper'io matyti "Interstellar Overdrive", bet pamačiau, kad kažkas netelpa iš kitų albumų, teko pasirinkti kažką trumpesnio. Bet norėjau, kad atsispindėtų Barrett'o improvizaciniai gebėjimai, o "Take Up Thy Stethoscope and Walk" yra neilga, tačiau daug "fejerverkų" turinti debiutinio albumo daina.

*   Iš "A Saucerful of Secrets" pasirinkau "Remember a Day", kuri galbūt nėra stipriausia albume, tačiau yra pakankamai nuotaikinga ir smagi klausytis.

*   Iš "More" ir "Ummagumma" man pavyko įterpti mėgstamiausius momentus: Main Theme yra totalus gėris, o Sysyphus antrojoje dalyje yra labai gera Wright'o improvizacija pianinu.

*   Atom Heart Mother visą siuitą įtraukti būtų labai gerai, bet techniškai neįmanoma. Paėmiau pirmas dvi dalis, jos gerai reprezentuoja visą kūrinį. Kita alternatyva buvo "Summer '68", tačiau manau, kad albumą daug geriau reprezentuoja siuita nei daina iš antrosios jo pusės.

*   "Echoes" yra misija neįmanoma, bet "One of These Days" gal net dar geriau atitinka compilation'o paskirtį. 

*   "The Gold It's in The..." yra tai, kas, mano galva, geriausiai atspindi Obscured by Clouds albumą, be to, yra trumpa ir puikiai tiko mano idėjai.

*   "Time", žinoma, kaip gi be "Time".

*    Dėl "Wish You Were Here" buvo dilema, ar paimti kelias dalis iš "Shine On You Crazy Diamond", ar "Welcome to the Machine", bet man atrodo, kad pirmasis variantas gerokai sumenkina kūrinio vertę. Aš asmeniškai SOYCD sugebu klausyti tik vientisą ir dar nei viena redaguota versija, skirta compilation'ams, manęs neįtikino, todėl pasilikau prie labai mėgstamos "Welcome to the Machine"

*   "Animals" albumui norėjau parinkti "Dogs", tačiau netilpo. Nusprendžiau, kad "Sheep" yra pakankamai gera daina, kuri gali pakeisti "Dogs".

*   "The Wall" — vengiau populiaresnių "Hey You" ir "Comfortably Numb", todėl pasilikau prie "Don't Leave Me Now". Dar svarsčiau "Is There Anybody Out There?" ir "One of my Turns", bet pasirinktas variantas man asmeniškai yra labai mėgstama daina, todėl pasilikau su "Don't Leave Me Now"

*   "The Final Cut" irgi turėjau kelis variantus, iš pradžių įdėjau "The Final Cut", bet pagalvojau, kad Waters'o reikia parodyti ir tą "nemelancholiškąją" pusę, todėl įmečiau "Not Now John", kuri savo atmosfera oponuotų "Don't Leave Me Now", o tą oponavimą paryškinu padėdamas jas viena šalia kitos.

*   "A Momentary Lapse of Reason" pats galingiausias kūrinys man yra "Yet Another Movie", dėl to daug nesvarstęs jį ir įdėjau. 

*   "Wearing the Inside Out" yra viena gražiausių grupės dainų, o The Division Bell kontekste apskritai neturi konkurentų, todėl irgi pernelyg nesvarstydamas ją ir pasirinkau.

*   Nėra dainų iš "The Endless River", nemanau, kad visame PF repertuare paskutinysis jų albumas vertas labai daug dėmesio. 

* Dėl tvarkos: "One of These Days" visada atliko ir atliks gero opener'io funkciją, toliau eina du archajiškesni kūriniai, kuriuos pakeičia "Yet Another Movie" "modernistinis" skambesys (turėtų gerai kontrastuoti). "Sheep" įterpiau tarp dvi psichodelinių kūrinių irgi dėl kontrasto, "Main Theme" ir "Sysyphus" yra iš esmės panašios kompozicijos, todėl padėjau jas kartu. Pabaigai palikau didingesnį "atominės siuitos" skambesį, kurį pratęsia "Time" magija. "Welcome to the Machine" ir "Wearing the Inside Out" emocinis poveikis turėtų suduoti tvirtą paskutinį smūgį klausytojui.


Tikiuosi, kad buvo sudominti šio mano žaidimo su savimi. Jei turite ką pasakyti, komentuokite, aš mėgstu diskusijas. Galbūt netgi galite tokią avantiūrą pabandyti patys, pažiūrėsim, palyginsim rezultatus... {#}

Ir štai pasidalinsiu pilna "Shine On You Crazy Diamond" versija, kuri yra per gerą bet kokiam compilation'ui.

 
 2017 m. liepos 19 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


JLS JLS
7

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 111
  Iš viso užsiregistravę: 73326
  Naujausias narys: kuqewan02
  Šiandien apsilankė: 53969