Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Žaidimas: compilation. 3. Van der Graaf Generator

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kadangi stairway_to_hendrix nukniso skaičių 2, tai dabar tada bus 3. {#}

Taisyklės tos pačios, kuo daugiau repertuaro į 80:00 trukmę. Žaiskime su mano mėgstamiausia progresyvaus roko ir apskritai grupe Van der Graaf Generator.

Šįkart savo favoritus pavyko sutalpinti kiek geriau nei su Pink Floyd'ais, tačiau dėl to, jog VdGG kuria stambaus plano dainas, teko paaukoti net du albumus: Trisector ir A Grounding in Numbers, kurie man ir mažiausiai simpatiški. Manau, kad reprezentuoti visą trijulės erą užteks ir jų pastarojo meto geriausio albumo "Do Not Disturb".


Compilation'ą pradeda daina, kuri pradeda ir vieną geriausių grupės studijinių albumų "Pawn Hearts" — "Lemmings (Including Cog)". Galingas vargonų gaudesys, apskritai sunkus ir aštrus dainos skambesys turėtų tikti pradžiai, išversti klausytoją iš klumpių. Antroji daina iš "World Record" pavadinimu "A Place to Survive" savo atmosfera gimininga "Lemmings" — statiškas, griežtas pagrindinis motyvas, ryškus Evans'o būgnų vaidmuo ir labai techniškas dainos build-up'as (lietuviškai tai greičiausiai vadinama "vystymu) iki kulminacijos... Dvi labai stiprios dainos pradeda rinkinį.

Šaltų ir sunkių dainų porą seka pora, kur yra daugiau Hammill'io gitaros ir daugiau melodingumo, bei, žinoma, Potter'io boso, nes tai yra du labiausiai iš VdGG konteksto iškrentantys albumai: "Lizard Play" yra viena smagesnių dainų iš "The Quiet Zone / The Pleasure Dome", o ją pakeičia melodinga, kiek jautresnė dviejų dalių "Orthenthian", kuri, manau, yra nuvertinta debiutinio albumo kontekste. 

Vėliau eina ne tokie sunkūs kaip pirmieji, tačiau tamsoki, gilaus skambesio du kūrinėliai: "The Emperor In-His War Room", kuri ypatinga visame grupės repertuare ne tik dėl to, kad yra viena labiausiai pamirštų dainų, bet ir kad Jackson'as groja nuostabaus grožio fleitos partiją, o Fripp'as iš King Crimson instrumentinėje partijoje groja puikią gitaros partiją. Kitas tamsus kūrinėlis yra iš antrojo albumo "Whatever Would Robert Have Said?" — daina, implikuojanti į Robert Van de Graaff'ą, kurio išradimas nulėmė ir grupės pavadinimą. Nors iš "The Least..." labiau norėjosi vienos ekscentriškiausių dainų "After The Flood", tačiau dėl jos ilgio teko pakeisti į ne mažiau ekstravagantišką, psichodelinių atspalvių prisodrintą kūrinėlį.

Toliau yra pora kūrinių iš naujojo amžiaus, didžiojo VdGG sugrįžimo laikų: "In Babelsberg" yra super sunki ir neįprasta, net kiek pankiška daina iš albumo "Present", kuris dar įrašytas esant Jackson'ui, o ją pakeičia visiškai priešingas skambesys — švelni ir lyrinė "Almost The Words" iš paskutiniojo albumo iš trijulės eros.

Compilation'ą uždaro du super stiprūs kūriniai iš antrosios grupės kartos (1975-1976), kada jie išleido tris fantastiškus albumus: "World Record" atstovaujanti daina jau buvo pradžioje, o liko "La Rossa" iš "Still Life" — nuostabaus grožio daina, kuriai apibūdinti žemiškų epitetų neužtenka, ir "Arrow" iš "Godbluff", kuri galbūt net nėra pati geriausia daina iš albumo (nes "The Sleepwalkers" man panaši į pačią geriausią dainą iš geriausio albumo), bet aš jai jaučiu didelius sentimentus nuo pat grupės atradimo pradžios, tai vienų iš tų dainų, prie kurių aš būsiu prisirišęs visą savo gyvenimą, turbūt. Ir ta įspūdinga Jackson'o saksofono ir Hammill'io rėksmingo vokalo bei klavineto sinteze baigiu šį rinkinį.

Taigi, šįkart dainas rikiavau, kaip jau pastebėjote, tokia "porų" koncepcija ir tos penkios poros, manau, visai gerai susiklausytų.


Na va, pažaidžiau su savimi, dabar palieku erdvės kitų žmogų saviraiškai...

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Lemmings (Including Cog)
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - A Place to Survive
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Lizard Play
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Orthenthian St., Pts. 1 & 2
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - The Emperor In His War Room
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Whatever would Robert have said?
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - In Babelsberg
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Almost The Words
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - La Rossa
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - Arrow
 
 2017 m. liepos 24 d.

 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.
 2023 m. balandžio 23 d.

Komentarai (5)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2017 m. liepos 28 d. 20:34:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai gerai ir protingai sudėliota. Ypač patiko, jog atsirado daugiau vietos naujesniems jų kūriniams, kitaip nei mano rinkinyje. Ir, kiek matau, lygtais visi studijiniai albumai įtraukti, tai dar didesnis pliusas. Aišku, jei nelaikysime ALT studijiniu, nes jo pozicija tikrai diskutuotina VdGG diskografijoje. Ir kadangi puikiai žinau Alvydo labai vertinamas Van der Graaf'ų dainas, tai didžioji dalis rinkinyje esančių dainų nenustebino, galbūt tik pasirinkimai iš Trisector, A Grounding in Numbers ir Do Not Disturb buvo netikėti. Aišku, visi tie trys albumai ganėtinai chaotiški, iš ten priklausomai nuo klausytojo nuotaikos gali į galvą įstrigti bet kuri kompozicija. 

Bet kokiu atveju, padaryti prastą koliažą iš VdGG dainų neįmanoma, klausimas, kaip padaryti optimalų. Tai ir puošia šį žaidimą,


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. liepos 28 d. 20:14:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Du vakarus užtrūko rinkinio analizavimas ir moduliavimas. Atrodė bus juokas ir daina, bet praktiškai pasirodė gan sunki užduotis. Turėjau mintyse rinkinio eiliškumo modelį, bet kandidatų į pozicijas buvo per gausu. Daug laiko užėmė klausymas ir perklausymas artimiausių konkurentų, o dar dvejonės ir pastangos išlikti objektyviam ir pernelyg nepataikaut sau pačiam stabdė procesą. Galutinis variantas bus toks:

1.       "Killer"- 8:24 H to He, Who Am the Only One

2.       "Drop Dead" – 4:53 Trisector"

3.       "Boleas Panic" (Jackson) - 6:50 Present

4.       "When She Comes" – 8:02 World Record

5.       "Afterwards"-  4:55 The Aerosol Grey Machine

6.       "Arrow" - 9:48 Godbluff

7.       "Cat's Eye / Yellow Fever (Running)" – 5:21 The Quiet Zone/The Pleasure Dome

8.       "Embarrassing Kid" – 3:07 A Grounding in Numbers

9.       "Lemmings (Including 'Cog')" 11:35 Pawn Hearts

10.   "Refugees" 6:23  The Least We Can Do Is Wave to Each Other

11.   "My Room (Waiting for Wonderland)" – 8:02 Still Life

12.   " Shikata Ga Nai " 7:57 Do Not Disturb

Bendra trūkmė: – 1.19.09

 Noriu, kad rinkinys prasidėtų galinga energinga „killer“daina, kuri momentaliai užkabintų klausytoją, o tokia kaip tiktai yra Killer. Būtent taip man kažkada nutiko: iš viso tą dieną klausytų VdGG dainų atmintyje lyg rakštis subinėje įstrigo vienintelis Killer. Įžanginis rifas sugrotas saksofonu man pasirodė tokia egzotika kaip Kansas Carry on Wayward Son a capella startinis priedainis. O dar tas galingas tutti pabaigoje.

 

 Antra daina: arba energija trykštanti nesudėtinga daina, arba toks pats energingas instrumentalas. Tokių galima rasti Trisector ir Presence albumuose. Štai gabalas, primenantis Dire Straits Money for Nothings – Drop Dead. Instrumentalo pozicijai man niekas kitas nešauna galvon kaip lėtapėdė sunki Boleas Panic, kur Džeksono saksofonas viską plėšo į skutus o po to gailiai aprauda.

Dabar jau galima pademonstruoti jausmingąją VdGG pusę. Čia pasirinkimo spektras didelis, bet riboja vienos dainos iš albumo taisyklė. Renkuosi gražiąją When She Comes su egzaltuotu Hamilio vokalu, paprastu lyg pokštas būgnų ritmu ir vėlgi įvairiaspalviu saksofonu. Toliau saldinu melodiją iki apogėjaus, kad užsifiksuotų Hamilio vokalo švelniausi tembrai, kuriuos jis įjungia ne taip jau dažnai. Taigi Afterwards – medus su sirupu ir hipiška atmosfera.

Pats laikas šaltam dušui. Arrow džiazinė pradžia ir nervinga į paranojiką persimetanti muzikinė drama po primityvokos Afterwards atrodys kaip iš visai kitos planetos. Klausytojui teks pridėti pastangų susikaupti ir nepaleisti vadžių iš rankų – melodijos kaip tokios nėra, yra emocinės iškrovos. Albumo vinis ir jis pačiame centre – kabink ant jo nors visą VdGG diskografiją, atlaikys.

Dabar reikėtų kažko lengvo lyg klounados. Puikus egzempliorius Cat‘s Eye / Yellow Fever skambantis kaip ankstyvieji ELO. Balaganinę atmosferą sutirštinu iki matematiškai tikslaus chaoso ir gaunu Embarrassing Kid. Ritmas sunkiai paklusta skaičiavimui. Gitara išmano savo darbą, ji nenusileidžia lyderiaujantiems būgnams.

Sukam ienas prie progresyvumo. Čia velniškai tiktų A Plague of Lighthouse Keepers, bet tenka rinktis ne mažiau įspūdingą Lemmings su visa vargonų jėga. Faktiškai šioje kompozicijoje pasireiškia visi instrumentai, jie grumiasi tarpusavyje, chaotiška melodija pulsuoja nuo isterijos iki apatijos. Dabar klausytojo negalima palikti tokioje būsenoje, jam staigiai siūlau dausų orkestro terapiją – atliekama daina Refugees.

 

Ausys išvalytos, sustyguotos ir paruoštos klausytis mano visų laikų mėgstamiausią grynai ant jausmų stygų grojantį gabalą My Room. Jėzau kaip švelniai gali skambėti saksas, o Hamilio balsas graudokas, lyg  jaustųsi pažeidžiamas ir įskaudintas. Pabaigai alternatyva, skausmingai nostalgiška trumputė melodija, Bantono sugrota akordeonu, apmąstymams - Shikata Ga Nai.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 24 d. 23:32:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Gal... kažkaip neįsiskaičiau į sąlygas :D


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 24 d. 23:29:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O tai Pink Floyd nebuvo visos iš skirtingų? Ir ar tai nėra šio žaidimo esmė? {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 24 d. 23:27:04
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir visos dainos, išskyrus vieną, žiūriu, palike'intos pas mane {#}

Šiaip ar taip, šitas man labiau patiko už Pink Floyd. Gal dėl to, kad dainos visos iš skirtingų albumų, nežinau


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Amanda Palmer Amanda Palmer
8,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 109
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 115804