Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Žinutė apie šio portalo nemalonumus, kliedesius, skundus

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Perspėju, ši žinutė gali būti per daug kontroversiška ir atvira, todėl galiu gauti pylos nuo paminėtų asmenų. Esu atsakingas už tai, jog galiu ką nors įžeisti ar nusižengti taisyklėms, bet jaučiu darantis gerą darbą iškeldamas kitų narių bendravimo ypatumus.


Jau kelintą dieną pastebime čia beapsireiškiantį saliakelio, dabar pokalbių dėžutę ypač stebiu ir matau, jog kartais atsiranda šiame portale tokie antikultūriniai elementai. Be jo, turiu pastebėti, kartais nevalingai, bet šiurkščiai arba kvailai apsireiškia Silentist aka. Very_crazy_enough. Kadais čia toks buvęs Pentaxx, kuris atrodė kaip paprastas narys, tačiau vėliau visi jo patys šiurkščiausi darbeliai (turbūt viso portalo istorijoje tokių nebuvo) pradėjo išplaukti į viešumą. Todėl šį savo pasvarstymų monologą, galbūt apeliaciją į kažkieno sąžinę, rašau norėdamas aptarti šios aplinkos bendravimo ypatumus.

Pirmiausia, šis portalas iš esmės turi labai švarią aplinką. Dar nesutikau tokio portalo, kur diduma narių kultūringi, protingi, malonūs pašnekovai, kurie nesikrato tavęs, neįžeidžia tavęs. Turintys gera humoro jausmą, nestokojantys sveiko sarkazmo, galbūt ir šiek tiek satyros. Žodžiu, didžioji dalis šio portalo bendruomenės yra geriečiai...

Bet kaip ir niekada nėra kažko visiškai gryno, taip ir šiame portale nėra vien malonybės. Nebūtų įdomu kartais šiame portale būti, jei neatsirastų kokių nors konfliktuotojų.

Va dabar saliakelio apsireiškė, esą dviejus metus buvęs užblokuotas. Esmė ta, kad jis neturi laiko nuovokos, nes dar prieš vienerius metus jis čia lankėsi, aš puikiai prisimenu jo kai kuriuos pasisakymus, kurie greičiausiai buvo pernai metų vasarą. Jei tai būtų buvę prieš du metus, aš neprisiminčiau, nes nedalyvavau aktyviam bendravime music.lt narių tarpe ir tikrai man vienintelė šio portalo funkcija tebuvo muzika, blėvyzgos dėžutėse man tuo metu nebuvo įdomios. Jei neklystu, būtent tada buvo toks bangaore, kuris, kaip anksčiau skelbė konspiracinės ir ne visai slaptos teorijos, yra dabartinio saliakelio pirmtakas. (aišku, kad tai tiesa, tikrai nesu tikras, labai abejoju jos teisumu). Kita vertus, jei tai tiesa, dar velniai žino, kiek jis dar prisikūręs anketų prieš bangaore. Taigi, tokie daugiaveidžiai iškart nebepatinka man ir, galvoju, kitiems, galiausiai, nusižengia music.lt taisyklėms, ir jų keisti pasisakymai kartais tikrai trikdo. Vien jų tas išsiskyrimas, kad jie gramatiškai nesugeba suregzti rišlaus sakinio, ir jo mintis labai toli toli, tai ne tiek kelia sunkumų žmogui, kuris su tuo "bloguoju elementu" bendrauja, kiek priverčia suabejoti "blogojo elemento" intelektu. Vienas gyvas pavyzdys, gyvenantis music'e n metų  ir turintis du "veidus", tai Silentist/VCE - jis, kas be ko, spėjau pastebėti, yra gana protingas žmogus, daug nusimanantis apie muzika ir kai kuriais sritis, apie kurias būtų galima ir patylėti, tačiau būtent tas, jog kartais išlenda ne tik sakinių nerišlumas, nesupratingumas, gramatikos silpnumas, nuolatiniai pačio sugalvoti ir interpretuoti anglizmai ir rusizmai, dar prisideda ir jo pasisakymai apie jo pasiekimus srityse, kurios yra per daug asmeninės ir jis pats nusižengia savo konfidencialumui ir kai kurioms etinėms normoms, nes tie jo pasakojimai kartais netgi viršija ir vulgarumo ribas. Pamenu, kai jis buvo sukūręs tema apie tai, kokiai muzikai grojant mylites. Atmenu, kad daug narių jį už tokį drastišką žingsnį sukritikavo, o galiausiai neapsikentęs tų jo plaunamų skudurų tą temą ištryniau.

Vis tik, norėčiau pasakyti, jog tie "blogieji elementai" gali daryti negatyvią įtaką ne tiek tinklalapio įvaizdžiui, kiek kelti nuostabą, galbūt pasišlykštėjimą kitais nariais. Iš naujų narių kartais sulaukdavau ir dabar sulaukiu tokių klausimų - Silentist čia visada toks? Taip, turiu atsakyti, jausdamas atstumiamąją šio klausimo, susidomėjimo pusę. Aišku, galbūt kažkam gali būti patrauklus tas jo durnizmas. Tik nežinau, ar tai galima vadinti durnizmu. Gal tai tokios intelektualios frazės, monologai, kurių paprasti mirtingieji nariai negali įkasti dėl jų intelekto stokos.

Tuo tarpu kartais atsirasdavę tokių elementų, kurie labai realiai kenkdavo visai bendruomenei ne vien savo principų rodymu (ožiavimosi), užgauliuojimu, kritikavimu, kad individo X nuomonė nesutampa su Jo nuomone ir t.t., bet ir savavališkai trindami komentarus, blokuodavę jų IP, nes tiesiog turėdavo galimybę prieiti prie administracijos. Na, gal nederėtų vartoti daugiskaitos, nes prisimenu tik vieną tokį "elementą", kuris giliai įsirėžė į atmintį ne vien tiems, kurie su juo aršiai kovojo, bet ir visiems kitiems, kurie yra nukentėję nuo jo "sąžiningos ir taikios" nuomonės ir įžeidžiančių replikų bei kuriems tiesiog užtekdavo pastebėti jo "atominio lygio" ideologinius mūšius su pacifistine bendruomene. Taip, numanote, kad kalbu apie Pentaxx. Žinokite, jis čia yra, velniai kiek anketų prisikūręs, todėl neturėčiau nustebti, jei jis ir skaitys šią žinutę, jei jis ir įsigilins į mano kritiką ir (ne)padarys išvadas. Prisiminkime jo muzikinį skonį - jo šventieji sakraliniai stabai buvo kas? - M.Jackson'as, Lady Gaga, Madonna, Prodigy ir etc. Pabandyk tu jam pasakyti ką nors prieš juos. Jis tuoj tau atkirs trigubai ir juo toliau, juo tas karas taps amoralesnis ir įžeidžiantis. Pagal jo ideologiją, kurį dažnai pasitaikydavo įvairioms istorinio kulto personoms (užteks jau vien paminėti A.Hitlerį), visi neteisūs, o mano nuomonė pati pačiausia, pati teisingiausia. Taip, kiek jis mano komentarų ištrynęs. Aš, jau po jo užblokavimo, o verčiau, persirikiavimu į pogrindį neišsiskiriančiomis anketomis, džiaugiausi, kad jis manęs dar nesugebėjo išblokuoti, nes teko išgirsti, jog tokių aukų vis dėlto buvo. Jo sutramdymu galiausiai prieš kokius metus ėmėsi keletą žmonių - vienas iš jų buvau aš. Pirmiausia buvo panaikinta prieiga prie administracijos, bet pastebėjus, jog jo dirbtinis nuolaidumas po kelių dienų išblėso, kažkas padarė neįmanomą - tiesiog ištrynė jo anketą. Nežinau, kaip tai įmanoma, bet įvyko kažkas mistinio. Dabar tik įvairiausios legendos sklinda apie tą narį ir nebegaliu pasakyti, kas iš mano dalykų yra tvirta tiesa, nes iki šiol šis narys išliko vienu paslaptingiausiu, ryškiausią, bet blogą pėdsaką palikusių music.lt narių.

Nežinau, kas dėjosi 2002-2011 metų tarpe, nes aš tuo metu tebuvo mažas vaikas, nepažinojęs interneto platybių ir neužsukęs į tą puslapį, bet turiu pastebėti, jog iš to laikotarpio užsilikę daug užblokuotų narių, t.y. anksčiau populiaresnė taktika buvo užblokuoti narį, o ne IP, bet vėliau suprasta, jog susikurti anketą kitą labai lengva. Aišku, net užblokavus IP, yra būdų užsiregistruoti šiame tinklalapyje. 

Bet mano išvada, jog juo toliau, tuo kultūringesni tampame mes, vis įdomesnių ir protingesnių naujų narių sulaukiame ir man labai džiugu, kad tokios antikultūrinės keistenybės dažnai neatsitinka. Ir, kaip sakiau, galima tame įžvelgti ir pliusų, bet verčiau norėjau atsklesti viso to velniavo minusus. Ir manau, šia savo žinute, kuri išsiplėtė iki visos žinios, man tai pavyko padaryti. Tad kritikuokit, taršykit mane, bet aš nesigailiu taip skeptiškai ir atvirai atskleidęs kai kurių narių blogybes. Teturiu palinkėti jums kultūros, žmonės, nes kultūra - svarbiausias visuomenės, svarbiausias kolektyvinės egzistencijos elementas. Turėdami kultūrą, mes būsime apsaugoti nuo nemandagių kenkėjų. Amen.




 2013 m. spalio 31 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (11)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
saliakelio
2013 m. lapkričio 2 d. 17:40:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

as tai kaip jau sakiau dezuteje, tai mano pozicija visuose tuose bendravimuose paprasta, nepazistami zmones ir neturi bendrauti rimtai. Manau problema tame, kad jauni zmones nelabai moka atskirti pasnekovo nuotaika, jei jis nestovi salia ar nepazistamas. Jauni zmones siekia palaikymo, supratimo ivairiuose forumuose, ir vengia kritikos, nu jiems malonesni tokie pasiglostymai, pasiglamonejimai zodine israiska kitaip pateikti. Jei zmogus sneka kazka crazy vadinasi jam linksma, kazkas sukasi galvoje daug ideju :), o ateini i koki bara, diskoteka ir matai susikausciusius zmones, kurie sneka tik su tais su kuo atejo ir per daug nesidairo, toks kazkoks atsiribojimas, susvetimejimas ir baime ne taip pasirodyti nuo ju savigarbos dvelkia. Del to ir sunku kalbetis nerimtai, nes per rimtai ziurima i save. Ivaizdzio baime :)


Atsakyti
ep
2013 m. lapkričio 1 d. 20:46:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

greiciau pi***bolas, sorry bet tai kad prisiskaites esi nezinia ko nepadaro tave eruditu.

tavo tekstas tiesiog prikistas ivairiom nesamonem, ir cia greiciau bandimas kalbeti tarsi esi protingesnis, negu esi is tikruju. (siaip nemanau, kad tau pavyko ka nors apgauti)

zodziu nesigilinu, man tai tiesiog neidomu.

no offence,

nors aisku butum eruditas tai tau nekiltu tokiu problemu kur tu matai kad tave kas nors nori izeisti :)


____________________
su kvailiais nesigyncioju. virtualiai jusu, epas (╮°-°)╮ ┳━━┳ (╯°□°)╯ ┻━━┻
Atsakyti
Stripped
2013 m. spalio 31 d. 22:17:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ačiū einaras13 {#} bereikalo sugaišau net 5 minutes, ieškodamas bent vieno paminėjimo į savo bent vieną music.lt esamą ar buvusį vartotoją. Bet neradau. {#}

Kaip kažkas jau minėjo, tikrai galėjai visa šitą rašinį parašyti žymiai glausčiau.


____________________
Žmogus - invazinė rūšis
Atsakyti
Rutonė
2013 m. spalio 31 d. 20:52:51 2013-11-02 00:18:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na ir aš leptelsiu. Kas dėl saliakelio (vadinasi, ne man vienai atrodė, kad saliakelio ir bangaore - vienas ir tas pats? Nors galbūt bangaore buvo kiek nešvankesnis ir įžūlesnis už šaliakelio), tai kartais man atrodo, kad jam užeina noras pasireikšt, kai jo blaivumu ne vienas suabejotų. Bet dėl to irgi galiu klyst, o ir spėlionėmis žmogaus (tegu ir įkyrokai čia besireiškiančio) įžeist nenoriu. Man tie jo pasisakymai ne itin kliūva. Bet jų kiekis....... {#} 

Kas dėl Silentist'o/VCE, tai visgi tikiu jo prisipažinimais/paatviravimais apie šizofreniją (rods, ir Delacorado yra apie tai music'o teismo temoje minėjusi). O ir pati kartą jam lyg ir per AŽ bakstelėjau, kad tai vieno, tai kito pasirodymai man primena šizofreniją. Tesulaukiau atsakymo pažiūrėt į save. Nieko įžeidžiamo jis man neparašė. Bet tada man kartais darosi baisu savęs, jei kartais taip imu ir pataikau. O dabar tokių pataikymų tik daugėja.... Užtat ir dėl saliakelio bijau būti teisi. {#}

 

Mane erzina kas kita. Ką jau buvau minėjusi. Ne kažkuris konkretus musico narys (o gal ir tai bus tas pats Pentaxx?), o toks neregistruotas, kuris vis mėgina pridergt tai atlikėjų aprašuose, tai dainų tekstuose sudėdamas nuorodas į ... (nežinau, netikrinau) ar kokį neturintį nieko bendra su muzika tekstą. Sakiau ir sakysiu - neregistruotiems nariams negalima leist prieit prie jokių taisymų, siūlymų keist ir t.t. Registruotas gali teikt pasiūlymus, neregistruotas (jei registruotis nenori, o žino, ką kur ir kaip taisyt) - tegu rašo laišką adminams su pastabomis ir pasiūlymais. Nes dabar realiai užknisa n kartų matyt velniai žino ką atsivertus siūlymus taisyt aprašą/dainos tekstą.


Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 31 d. 19:00:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"be jokio tikslo trindavo opoziciškus komentarus, norėdamas įtvirtinti savo teisybės kultą." - so logical. Ale nebuvo tikslo, bet kažkodėl po kablelio jį atskleidžiau.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 31 d. 18:47:09
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Esu eruditas, ir kol kas nežadu to keisti. Praktikuojuosi lietuvių kalbos egzaminui, nes gi reikės 500 žodžių parašyt (šiais metais dvigubai mažiau, tai susidorosiu)... {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 31 d. 18:44:00 2013-10-31 18:45:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pentaxx įžeidžiančiai atsikalbinėjo prieš tolerantiškus žmones diskusijose ir be jokio tikslo trindavo opoziciškus komentarus, norėdamas įtvirtinti savo teisybės kultą. Pentaxx teisus, neliečiamas, so, reikėjo įkrėst biški smegenies, neleist užmigt ant privilegijuoto virtualaus gyvenimo...

Galbūt nupasakojimas, nes dažnai mano suplanuota rašliava iškrypsta iš suplanuotų rėmu ir rezultatas būva kitoks nei suplanuota. Todėl pradžioje galbūt norėjau parašyti kažkokį kreipimasi, bet gavosi dokumentika, praleista per subjektyvumo prizmę.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2013 m. spalio 31 d. 18:41:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O, jam garbės per daug niekad nebūdavę. Bile tik garbinkit jį, visas pasaulis bus teisus tuomet.

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
ep
2013 m. spalio 31 d. 16:33:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

dieve mano kiek tavtologijos, mokikis trumpiau ir aiskiau destyti savo mintis,


____________________
su kvailiais nesigyncioju. virtualiai jusu, epas (╮°-°)╮ ┳━━┳ (╯°□°)╯ ┻━━┻
Atsakyti
V3rtig0
2013 m. spalio 31 d. 16:16:24 2013-10-31 16:16:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Perskaičiau viską, buvo visai įdomu, pirmoje pusėje visai patiko tavo rašymo stilius. Bet taip ir nesupratau tavo rašliavos tikslo. Ar tai buvo apeliacija į kitų music'iečių sąžinę ir kultūrą? Ar tiesiog kažkokių praeities įvykių šioje bendruomenėje nupasakojimas, savotiškas reviu?

 

P.S. Priminkit man, už ką visgi buvo susidorota su Pentaxx'u? Nejaugi vien dėl fanatiškai kovingo jo charakterio?


____________________
bacon
Atsakyti
velniux
2013 m. spalio 31 d. 11:47:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O nemanai, kad truputį per daug garbės jam suteikei palygindamas net su A.Hitleriu? {#}


____________________
"Death may be the biggest of all human blessings" - Socrates
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Andrea Bocelli Andrea Bocelli
8,3

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 273
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 18213