Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

PaprasÄiausias bÅ«das prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Roko muzika
IÅ¡leidimo data: 2012 m. rugsÄ—jo 18 d.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!



Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAÅ YTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
ainuuut
2013 m. birželio 21 d. 23:45:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pritariu Delacorado - the Killers yra tokia grupÄ—, kurios muzika yra tarytum padalyta sluoksniais, kurių visiÅ¡kai atskleisti tikrai neiÅ¡eina vienu klausymu. Pati pirmÄ…jį kartÄ… perklausiusi albumÄ… nusprendžiau, kad jis Sam`s Town gerokai nusileidžia, taÄiau dabar, kai nuo albumo iÅ¡leidimo jau praÄ—jo gerokas pusmetis ir visas dainas klausiau nesuskaiÄiuojamÄ… galybÄ™ kartų, galiu tvirtai pasakyti, kad man Battle Born albumas yra bent jau tiek pat geras, kiek Sam`s Town ar Sawdust, jei ne geresnis.

Žinoma, jau nuo pat pradžių sužavÄ—jo tokios dainos kaip Flesh an Bone,  the Way It Was, Miss Atomic Bomb, Runaways... Kita vertus, ilgiau paklausiusi nesupratau, kaip iÅ¡karto nepastebÄ—jau, kokios užburianÄios yra Be Still, Deadlines and Commitments, Battle Born, Here With Me...

Vis dėl to, turbūt sunkiausiai sekėsi "susigyventi" su Prize Fighter, ši daina vis dar lieka mano nemėgstamiausia visame albume.

Nepaprastai džiaugiuosi, kad jau vos už penkių dienų stovėsiu ir plėšiu iš visos gerklės savo mėgstamų dainų žodžius šio albumo turo koncerte Rygoje!


Atsakyti
Delacorado
2012 m. rugsÄ—jo 18 d. 13:10:19 2013-08-08 02:30:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Man muzikos atžvilgiu Å¡ie metai tokie, kokie geresniais net negali bÅ«ti – apie deÅ¡imt mano mÄ—gstamiausių grupių/atlikÄ—jų Å¡iemet iÅ¡leidžia (–o) albumus, o keturios jų – bÅ«tent šį (rugsÄ—jo) mÄ—nesį. Ir geriausiuoju jų (bei greiÄiausiai – ir Metų albumu) aÅ¡ pavadinsiu bÅ«tent šį, kurio puslapyje dabar raÅ¡au.

Nelabai suprantu, kodÄ—l kolega, raÅ¡Ä™s apaÄioje, taip baisiai nusivylÄ—. PastebÄ—jau, kad jis pakomentavo iÅ¡kart po pirmojo pasiklausymo, o pirmas įspÅ«dis juk bÅ«na tik labai pavirÅ¡utiniÅ¡kas. Kiek diskutavau su kitais The Killers mÄ—gÄ—jais, visi pritaria, kad jų albumai turi tendencijÄ… neatsiskleisti iÅ¡ pirmo karto. Tik paklausius kelis kartus, galima kur kas geriau suprasti jų prasmÄ™. Kaip galima per ~valandÄ… perprasti viskÄ…, kÄ… žmonÄ—s kÅ«rÄ— daugiau nei metus? Negalima (nebent tai bÅ«tų ultrabanalieji Modern Talking). Reikia priaugti. ManÄ™s iÅ¡ pirmo karto pernelyg nesužavÄ—jo nei „Sam’s Town“, net nei „Hot Fuss“ (nors ties pastaruoju gal tai ir ne visiÅ¡kai tiesa, taÄiau bet kuriuo atveju, vÄ—liau aÅ¡ jį pamilau dar kokius tÅ«kstantįkart labiau :). TiesÄ… sakant, net aÅ¡ dabar nesijauÄiu turint pilnÄ… teisÄ™ komentuoti „Battle Born“, nes dar prie jo tikrai „nepriaugau“ – dar nemoku visų dainų mintinai, dar neiÅ¡sinagrinÄ—jau lyrics'ų (prie kurių, kaip žinau, Brandonas labai sunkiai dirbo). Tik jauÄiu, kad po kelių klausymų man Å¡is albumas jau labai patinka... Ir jau po pirmojo karto mano galvoje kaip ant repeat’o viena po kitos sukasi atskirų dainų fragmentai (ir taip jau – beveik visÄ… savaitÄ™), aiÅ¡kiai girdžiu Brandono balsÄ…, tad man tai – geriausias įrodymas, kad albumas stipriai paveikÄ—.

Be to, turÄ—ti konkretų įsivaizdavimÄ… ir viltį, kaip tiksliai turi skambÄ—ti kažkoks bÅ«simas albumas – didelÄ— klaida, nes tai dažniausiai nuves į nusivylimÄ…. Blogai, kai bÅ«tinai tikimÄ…si, jog grupÄ— iÅ¡leis antrÄ… stebuklÄ…, koks kolegai, kiek žinau, yra „Sam’s Town“ (pats mÄ—gstamiausias jo roko albumas). Tuomet jam The Killers – vieno albumo grupÄ—? Be to, ko jau Äia taip nusivilti, nes, sakyÄiau, Å¡is albumas yra bÅ«tent „Sam’s Town“ ir ''Day & Age'' hibridas.

AÅ¡ tai neturÄ—jau iÅ¡ankstinio nusistatymo, nors mano favoritinis albumas yra „Hot Fuss“ – ir ne tik Killersų, ne tik roko, bet ir apskritai. Visų laikų. Geriausias ir mylimiausias... Bet... Killersai jau niekada nebus tokie, kaip debiutinio „Hot Fuss“ eros kÅ«rimo laikotarpiu. Nes jie, vaizdžiai sakant, jau yra praradÄ™ „muzikinÄ™ nekaltybę“. TodÄ—l jau ir nebesitikiu, kad jie galÄ—tų pakartoti stebuklÄ…, nes tai neįmanoma. TaÄiau kokybÄ— yra jų kraujyje. Bet aÅ¡ turÄ—jau Å¡iokį iÅ¡ankstinį „moralinį pasiruoÅ¡imą“, kadangi žinojau, kas bus to albumo prodiuseriais. IÅ¡ penkių – trys tie, kurie dirbo prie ''Day & Age'' (Stuart Price) bei Brandono solinio albumo „Flamingo“ (Stuart Price, Daniel Lanois, Brendan O’Brien), todÄ—l buvo natÅ«ralu manyti, kad bus nemažai dainų, kurios skambÄ—s panaÅ¡iai kaip minÄ—tieji albumai.

 ***

Titulinė „Battle Born“ – NE–RE–A–LI. Och, kaip veža, pasileidžiant ant viso garso! Mano kaimynai klausosi labai geros muzikos... nori jie to ar ne :)) O pabaiga kokia netikėta ir beprotiškai graži... sintezatorinis skambesys primena tos fantastiškos „Midnight Show“, o nostalgiškas virpantis Brandono balsas - "This River is Wild" atomazgas, abi kurias visada dievinau. Net sukelia šiurpuliukus... A small masterpiece!..

„Carry Me Home“ – labai pagaulus kūrinukas, kai net nepajunti, kaip imi dainuoti kartu. Labai mielas skambesys, turintis tokio žavingo „žibėjimo“ (kaip aš vadinu tai, kas turi tokio „kalėdinio“ prieskonio, t,.y., kame skamba varpeliai). Magiška.

Beje, „Carry me Home“ ir ''Deadlines and Committments'', nors iš pažiūros ir gana skirtingos, bet visgi kažkuo panašios į „Only the Young“, o „From Here on Out“ – į „The Clock Was Tickin‘“ (abi iš B. Flowerso albumo ''Flamingo'').

"A Matter of Time" yra Å¡io albumo anachronizmas. Ir visai ne dÄ—l to, kad bÅ«tų kažkokia netipiÅ¡ka. Ji tiesiog kaip nurip'inta iÅ¡ "Sam's Town" albumo! GarbÄ—s žodis - jei nežinoÄiau, tai pagalvoÄiau, jog Å¡is kÅ«rinys užsiliko iÅ¡ to albumo studijinių sesijų, t.y., buvo raÅ¡ytas "Samstownui", bet atmestas, todÄ—l į jį nepateko. Tas pats skambesys, muzikinis ambicingumas, pakili dvasia (ko gero, panaÅ¡iausia į "This River is Wild") ir netgi Brandono skubotas vokalas. Ir beklausant jos, aÅ¡ nejuÄia irgi grįžtu į 2006-uosius... Weird :P

"Prize Fighter" irgi turi nemenką dozę "Sam's Town'o" 'kovinės' dvasios. Drąsus ir dar vienas labai geras kūrinys.

IÅ¡girdus „Miss Atomic Bomb“, pagalvojau, kad ji kažkiek primena „Mr. Brightside“ (epiÅ¡kumu), ir tik po to perskaiÄiau, kad Brandonas kaip tik tai ir turÄ—jo omeny, jÄ… kurdamas (jei gerai prisiminsiu, jis sakÄ— maždaug taip: „I see Miss Atomic Bomb as the next Mr. Brightside").  Be to, ir vienas stulpelis (The dust cloud has settled / and my eyes are clear / But sometimes in dreams of impact I still hear) skamba jau taip ''braitsaidiÅ¡kai''... :) Labai geras kÅ«rinys, kuriame vÄ—l galima pajusti tÄ… iÅ¡skirtinį dramatizmÄ… Brandono balse. Å i daina ir stipriausiai iÅ¡Å¡aukia many norÄ… dainuoti kartu (tÄ… ir darau, jei tik nesirandu kokioje vieÅ¡oje vietoje :))

Bet nuostabiausioji – tai, be abejo, „Flesh and Bone“... Ji ne tik atpirko visus lÅ«kesÄius, bet ir juos kelis kartus virÅ¡ijo. Jau vien Å¡ios dainos vertÄ—jo laukti visus keturis metus! Ir netgi dar žymiai daugiau, nes tai – vienas paÄių geriausių Killersų kÅ«rinių, o man ji jau patapo viena iÅ¡ paÄių ryÅ¡kiausių gyvenimo soundtrack'o dainų... NeįtikÄ—tina, kad Killersai jÄ… sukÅ«rÄ—. Tai yra, buvo tikÄ—tina, nes žinau didžiulį jų potencialÄ…, bet norÄ—jau pasakyti kiek kitaip: klausai jÄ…, ir toks įspÅ«dis, kad ji TIESIOG TURÄ–JO BŪTI SUKURTA, t.y., tu jÄ… jau girdÄ—jai kažkur savo sapnuose/svajonÄ—se ir atÄ—jo diena, kai pagaliau jÄ… iÅ¡girdai realiai.

Ji FANTASTIÅ KA. AbsoliuÄiai. Å tai kaip aÅ¡ įsivaizduoju TOBULÄ„ dainÄ…. IÅ¡kart atpažįstama pradžia (Å¡irdies dūžių elektrokardiografe garsas). Labai stiprus ir įsimenantis priedainis, sau pritariantys, lyg ataidintys background vokalai (klausimas ir atsakymas sau savo paties ''choru'', viename stulpelyje – ir kažkur tolumoje angeliÅ¡kai aukÅ¡ti balsai). Labai pagaulus, hipnotizuojantis ritmas (lyg bÄ—ganÄio žirgo kanopų bildesys – beje, Brandonas ir dainuoja :''A dark horse running in a fantasy'', o BB albumo virÅ¡elyje irgi pavaizduotas žirgas). Atskiruose dainos segmentuose besikeiÄiantis skambesys. VÄ—lgi kitokiu skambesiu (This could decay / Like the valley below…) užvedantys du stulpeliai su gale iÅ¡ryÅ¡kÄ—jusiu labai stipriu Brandono balsu („Simple!“), tas jÄ—giÅ¡kas pragrojimas, na, o po to einantys stulpeliai – tiesiog užmuÅ¡antys. Koks galingas skambesys tame reÄitatyvo segmente („This place is roaring / Trails of blindness / With the flow of blood / The time is raging...), kuriame oratoriÅ¡kas Brandono balsas skamba ypatingai atmosferiÅ¡kai ir tiesiog didingai.

Ledinė daina. Toks tobulas „naktinis“ kÅ«rinukas... Tikra nirvana. Mirtinas hitas. Tiesiog kaifuoju, jos klausant; ji tarsi pajungia visas mano kÅ«no lÄ…steles, kurios pulsuoja su kiekviena dainos nata. Tai – gryniausia EUFORIJA paÄia puikiausia ta žodžio prasme. Ir tuo puikiau, kai po tiekos metų klausantis muzikos naiviai manei, kad jau girdÄ—jai viskÄ…! :). Ir nors manei, kad jau girdÄ—jai tai, kas, rodos, įstabiausia ir nepralenkiama, bet visgi kartais atrandi kažkÄ…, kas DAR nuostabiau – nepaprastas pojÅ«tis ir džiaugsmas! Atmintyje bandau atgaminti, ar daug kÅ«rinių, kurie buvo iÅ¡leisti „prie manÄ™s“, t.y., esamuoju laiku, kai jau mÄ—gau kažkokiÄ… grupÄ™, buvo taip sužavÄ—jÄ™, kad galÄ—Äiau tvirtai pasakyti, jog tai – mano Metų daina. Ne. Tikrai labai nedaug. Ko gero, galima suskaiÄiuoti ant vienos rankos pirÅ¡tų.

„Flesh and Bone“ nors visgi ir nepralenkia mano mylimiausių Killersų dainų ''Desperate'' ir ''Believe Me Natalie'', bet garbingai atsistoja visai šalia jų. O summa summarum, tai – tikras stadionų himnas. Ji turi visas galimybes tapti raiškiausiu ir įsimintiniausiu Killersų kūriniu, kuomet visa žmonių jūra kartu su Brandonu dainuoja kiekvieną eilutę... Na, jau tokiu yra patapusi „Human“, bet ji gi pernelyg popsinė... o „Mr. Brightside“, tapusi Killersų „vizitine kortele“, bet visai neturinti ryškaus priedainio, yra šiek tiek pervertinta.

Toks įspÅ«dis, kad apie „Flesh and Bone“ galÄ—Äiau paraÅ¡yti visÄ… romanÄ… :) Bet ji verta to! Ji man jau dabar istorinÄ— – žinau, kad šį gyvenimo laikotarpį prisiminsiu iÅ¡ Å¡ios dainos. Ji bus man kaip kokia skiriamoji žymÄ—, kokiomis yra tapusios ir kitos man ypatingos dainos.

 ***

Jau žinoma (iÅ¡ lipduko ant albumo virÅ¡elio), kad singlai, be „Runaways“, dar bus „Miss Atomic Bomb“, „Flesh and Bone“ bei „Here with Me“. Su pastarosios pasirinkimu nesutikÄiau – jÄ… geriau iÅ¡mainyÄiau į titulinÄ™ albumo dainÄ… arba „Carry Me Home“ (bet to nebus, netgi jei ir galÄ—tų, nes Å¡is kÅ«rinys yra tik Deluxe Edition'e). Gaila, nes, manau, įrašų firma padarÄ— didelÄ™ klaidÄ…, kad pirmu singlu iÅ¡leido „Runaways“ – o reikÄ—jo „Flesh and Bone“ (arba, vÄ—lgi – ''Battle Born'').

Na, ką gi, reziumė būtų tokia: norėtųsi daugiau (ir aštresnių) gitarų skambesio, įspūdingesnių būgnų partijų, o mažiau sintezatorių, bet yra kaip yra - o yra tikrai labai gerai! Per trumpas albumas... Give me more, please :)


Atsakyti
sanitex2
2012 m. rugsÄ—jo 12 d. 21:13:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Deja, "Battle Born" - nykiausias ir ir visiskai neisimenantis grupes albumas. Totalus nusivylimas. Laukiantiems kazko panasaus i "Sam's Town" verciau dar karta pasiklausti "Sam's Town" ir negaisti laiko su siuo didziausiu metu nusivylimu.


____________________
Under The Iron Sea
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAÅ YTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Ä®vykiai 
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
10:28 - Silentist
Man made them happy, 'cause man made them toys
And after man make everything, everything he can
You know that man makes money, to buy other man
10:28 - Silentist
Man made the cars to take us over the road
Man made the train to carry the heavy load
Man made electric light to take us out of the dark
Man made the boat for the water, like Noah made the ark
Man thinks about our little bitty baby girls and our baby boys
18:19 - Silentist
Oi jau cia turetu padirbeti viesuju rysiu specialistai.welcome to XXI century Negi nesimato kad rusai iki mano amziaus megsta vakarietiska kultura.ta pati muzika filmai drabuziai keliones.jiems priklauso ateitis te seniai pasilaidoja po tankais o ne jie
10:54 - Silentist
Atgrozyti.ekonomiskai-neisejo. maitinant karo masina-ne.informacinis karas-ablomas.reikia ieskoti kitu budu-juk galvu yra-dvidesimt pirmas amzius!
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
13:21 - Arunazz
sveiki
Daugiau  

Informacija

  Å iuo metu narÅ¡o narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 203
  IÅ¡ viso užsiregistravÄ™: 73324
  Naujausias narys: 12betno1
  Å iandien apsilankÄ—: 215945