Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)



Stilius: Roko muzika
Išleidimo data: 2021 m. balandžio 16 d.




Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!



Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2021 m. liepos 10 d. 18:01:58 2021-07-10 23:05:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Iškart atsiprašau Greta Van Fleet fanų, bet aš, kaip visada, juos trauksiu per dantį ir šiame komentare, nes tikrai yra už ką. Pirmiausia, žinoma, neoriginalumas. Nors šiame albume Greta Van Fleet pažeria daugiau savų idėjų nei debiute, tačiau visgi jie neįtikina, kad nėra Led Zeppelin v2.0 (nors aš labiau mėgstu sakyti poor man's Led Zeppelin, nes kokybe tikrai neprilygsta). Ir atskirų šio albumo elementų, rodos, galėtum rekonstruoti Led Zeppelin IV: Built By Nations rifo idėja totaliai yra pasiskolinta iš Black Dog, Broken Bells kompozicijos atžvilgiu yra kaip Stairway to Heaven, tik Kashmir orkestruotė ant viršaus. My Way, Soon yra prototipinis Led Zeppelin greitukas (a la Immigrant Song, Celebration Day, galbūt net ir čiut čiut Rock And Roll). Stardust Chords ritmiškai ir antraplane orkestruote visiškai neša į When The Levee Breaks. Dar šiek tiek ne iš Zoso teritorijos: Light My Love man skamba kaip pakylėta I'm Gonna Crawl (iš In Through The Out Door). Nu ir Heat Above, gal ir nesiasocijuoja su konkrečia LZ daina, bet skamba kaip užvargonintas akustinis LZ numeriukas. 

Bet yra gan originalių numeriukų, kurie nenutolsta nuo bandymo groti klasikinį / pusiau sunkų roką, bet neatkartoja 70-ųjų grupių skambesio: Age of Machine yra visiškai puikus pavyzdys. Albumo gale irgi pradėjo rastis tokių briliantų: The Barbarians atmosfera visiškai unikali, The Weight of Dreams melancholinės harmonijos irgi paperka. Ir šitie trys numeriukai, kurie praktiškai verti 10-uko, kaip ir parodo, kad Greta Van Fleet gali pabūti originalūs ir netgi gana profesionalūs muzikiniu atžvilgiu, bet kažkodėl kitos dainos tuo nespinduliuoja. Stardust Chords galbūt ne tiek jau ir panaši į When The Levee Breaks, jei labai nekreipi dėmesio į antrą planą, bet pagrindinis motyvas sumėtytas taip skurdžiai, kad norisi kaltinti Greta Van Fleet, kad žaidžia grynai ant skambesio formulės ir medžioja populiarumą per daug darbo neįdėdami. Nu bet kai tame pačiame albume yra trys kontrpavyzdžiai, aš esu totaliai pasimetęs. Ir kitas dalykas: melodijos posmuose gal ir skamba žaliai, tačiau instrumentuotė progresuoja kiekvienoj dainoj kokybiškai. Priėjus prie gitaros soluočių išvis atrodo, kad jo, šita grupė gali ir moka groti, bet prasideda nauja daina ir vėl įspūdis smunka. Jūs paklausykit The Weight of Dreams antrosios pusės. Net ir tos pačios Stardust Chords, kaip ji auga ir auga.

Nu ir galiausiai paskutinis kritikos lašas, bet turbūt labiausiai mane nervinantis šio albumo aspektas. Pasakykit kas nors Josh Kiszka, kad dainuojant rėkti iš gerklės nereikia. Jo tembras yra tikrai unikalus ir artimas Geddy Lee balsui. Tai nėra ausiai maloniausias garsų diapazonas, bet su Geddy Lee vokalais susigyveni, nes Lee dainuoja švariai. Kiszka kokius 70 procentų laiko rėkia tiesiai iš gerklės. A la bliuzas, bet net ir bliuzo dainininkai kažkaip saikingiau savo gerklę naudoja. Kad bent tas rėkimas būtų funkcinis, skirtas tam tikrai emocijai išreikšti (kaip vat Peter Hammill), bet dabar tai tiesiog rėkimas vardan rėkimo. Perklausius My Way, Soon norisi tiesiog ausis išsipjauti, bet tada vėl, grįžtam prie The Weight of Dreams ir vuo, pasirodo, Kiszka moka švariai dainuoti ir jo tembras tikrai gražus ir toleruojamas, kai jis dainuoja švariai. Tas klykimas man apkartino praktiškai visas albumo dainas, kurios galbūt net ir turėtų potencialo priaugti prie manęs, bet aš prie jų nežadu grįžti, nes man gaila savo ausų ir neuronų {#}

Žodžiu, sukonfūzijo mane. Galima bene kriterijais vertinti, kad išvesti kažkokį adekvatų vidurkį. Vokalas: 4. Originalumas: 5. Komponavimas: 7. Instrumentavimas/aranžuotės: 9. Vidurkis: 6,25. Nu tai pakeliu iki 7-eto už tris nepriekaištingas dainas. Nu ir palinkėsiu sėkmės Greta Van Fleet toliau įtikinant publiką, kad nėra Led Zeppelin v2.0. Metacritic'o kritikų apžvalgų vidurkis yra 64/100, kuris šiaip jau yra visai nedidelis (vidutiniškam albumui padoru bent jau 70 pasiekti). Vadinasi, ne aš vienas įžvelgiu problemų Greta Van Fleet muzikoje. 

 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1662
  Iš viso užsiregistravę: 73339
  Naujausias narys: Alantas
  Šiandien apsilankė: 132769