Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Danse de la chèvre (für Flöte) H 39


Arthur Honegger


Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!

Stilius: Rimtoji muzika
Data: 1999 m.






Danse de la chèvre (Ožkos šokis) yra solo pjese fleitai, parašytas 1921 kaip šokio epizodas Sacha Derek’o spektakliui “La mauvaise pensée” ir skirtas šokėjai Lysanai. Pjese prasideda svajinga įžanga, sudaryta iš tritonių frazių. Ji staiga pratrūksta „ožkiška“ tema chromatiškai pakitusioje F- dur tonacijoje 9/8 metru, kuri tarpais nušokuoja per visą kūrinį, tuo sudarydama šokančios ožkos vaizdingą paveikslą. Šią temą seka kur kas melodingesnė, raminanti tema. Ožkos tema ir raminanti tema abi pasikartoja dar po kartą, o pabaigoje lėta svajinga vizija grįžta atomazgai, kad užbaigtų pjesę tyliu harmoningu do. Pjese trunka tris su puse minutės. (Ji apytikriai atitinka aštunto kurso programą Karališkų Muzikos Akademijų Asosijacijoje, taip pat ją galima rasti diplominėje fleitos specialybės egzaminų medžiagoje)
Pjeses originalas – rankraštis yra dingęs. Leidinys, prieinamas dabar, yra atgamintas iš nuorašų detalių, aptiktų Honeggerio transponavimo rinkiniuose. Muzikos istorijos specialistai kiek įmanoma kruopščiai darbavosi prie šio kūrinio. Pesė, kaip įsivaizduojama, iliustruoja ožką, šokančią kalvotoje pievoje, kur žiemos sniegas jau baigė tirpti.

Dienos dainų siūlymai
Esamas tekstas

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (1)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Alvydas1
2012 m. gruodžio 2 d. 10:58:53 2013-07-20 21:16:36
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

  Danse de la chèvre (Ožkos šokis) yra  pjese fleitai solo, parašyta1921 kaip šokio epizodas Sacha'os Derek’o spektakliui “La mauvaise pensée” ir skirtas šokėjai Lysanai. Pjese prasideda svajinga įžanga, sudaryta iš tritonių frazių. Ji staiga pratrūksta „ožkiška“ tema chromatiškai pakitusioje F- dur tonacijoje 9/8 metru, kuri nušokuoja per visą kūrinį, tuo sudarydama šokančios ožkos vaizdingą paveikslą. Šią temą seka kur kas melodingesnė, raminanti  tema. Ožkos tema ir raminanti tema abi pasikartoja dar po kartą, o pabaigoje lėta svajinga vizija grįžta atomazgai, kad užbaigtų  pjesę tyliu harmoningu do. Pjese trunka tris su puse minutės. (Ji apytikriai atitinka aštunto kurso programą Karališkų Muzikos Akademijų Asosijacijoje, taip pat ją galima rasti diplominėje fleitos specialybės egzaminų medžiagoje)  Pjeses originalas – rankraštis yra dingęs. Leidinys, prieinamas dabar, yra atgamintas iš nuorašų detalių, aptiktų Honeggerio transponavimo rankraščių rinkiniuose.Muzikos istorijos specialistai kiek įmanoma kruopščiai darbavosi prie šio kūrinio. Pesė, kaip įsivaizduojama, iliustruoja ožką, šokančią kalvotoje pievoje, kur žiemos sniegas jau baigė tirpti.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 2
  Neregistruotų vartotojų: 2312
  Iš viso užsiregistravę: 73333
  Naujausias narys: irving54x
  Šiandien apsilankė: 313829