Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Hot Line


Black Sabbath


Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Man patinka!

Stilius: Sunkioji muzika
Data: 1983 m.









Take me to the river baby drink my wine
When I'm going down won't you throw me a line
Lead me to religion take me up them stairs
When I take a tumble will you say me some prayers

When will you show me a sign
When will you throw me a line

Help me to the answer baby set me free
I'm torn between the devil and the deep blue sea
Maybe if you wanted you could save my face
Keep me out of trouble and I'm a living disgrace

Show me to a sucker and you'll see my name
Standing in a line with the shadows of fame
Lead me to a legend take me up them stairs
When I take a tumble will you say me some prayers




Susiję įrašai:
 2012-01-16  einaras13

Žiemiškų nuotaikų santaupos

 2012-01-18  einaras13

Pūga (I dalis)

 2012-01-25  einaras13

Tinginio dienos proga - tinginys

 2012-09-28  einaras13

Tik apie muziką (sunkioji) ir du sakiniai ne į temą

Dienos dainų siūlymai
Esamas tekstas


Take me to the river baby drink my wine
When I'm going down won't you throw me a line
Lead me to religion take me up them stairs
When I take a tumble will you say me some prayers

When will you show me a sign
When will you throw me a line

Help me to the answer baby set me free
I'm torn between the devil and the deep blue sea
Maybe if you wanted you could save my face
Keep me out of trouble and I'm a living disgrace

Show me to a sucker and you'll see my name
Standing in a line with the shadows of fame
Lead me to a legend take me up them stairs
When I take a tumble will you say me some prayers

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Komentarai (4)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
juozasp
2024 m. vasario 18 d. 23:53:57
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Naudodamas zodi kopija, nenorejau pasakyti, kad Gillan nukopjavo tiketinai savo(nesiuo kurinio koveriu pabaigia savo kartu Immoni 2012m. abumo Who Cares 1-a dali) kurini, geriau butu tikes zodis panasus. As neturiu muzikinio issilavinimo ir nesu muzikologas, todel negaliu ir nesistengiu taip giliai ir detaliai kapstytis kuriniuose kaip jus. As vadovaujuosi savo kaip klasytojo patirtimi(turiu daugiau kaip 650 originaliu CD) ir minimalia klausa, todel apie kuriniu panasuma sprendziu pagal ju strukturos, ritmikos, akordu panasumus ir nuomone susidarau dazniausiai jau pirma kurinio minute arba pirmu susidariusiu ispudziu ir veliau nesuku galvos ar kitiems mano nuomone suprantama, bet kitu nuomone tuo labiau priesinga buna idomi. Del sio kurinio detaliu tikkriausiai jus teisus, bet paziukekit i kurini kaip i impresionistini paveiksla, t.y. is toli, kad matytute bendra vaizda, visuma, o ne atskiras detales.Pries daug metu po pirmuju sio kurinio akordu susidariau nuomone, kad kurinys  purpliskas ir nuo to laiko nuomone nepakito norsi albuma nusipirkau ir daznai klausau del born again mane labiausiai vezancio gabalo.Tiesa tada purplisku del vieno Hot Line pavadinau albuma, turiu pripazinti - tai visiskas bredas. Tai tiek.Atakyti - nebutina, nebent - glaustai.

Tiesa, jeigu klauset, Who Cares dviguba albuma tai butu idomu suzinoti jusu nuomone.Mano galva - pirmas diskas puikusu geru akustiniu kuriniu, o antras - po 3-ju stipriu kuriniu seka niekelis, po to bliuzo, kantri, Gillan pasakoriaus, animaliska, o pabaigai purpliska su Lordo velykomis.O ka jus girdejote. 

 


Atsakyti
einaras13
2024 m. vasario 8 d. 23:34:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aš esu didelis šios dainos fanas (kaip ir minėjau žemiau prieš, neįtikėtina, jau 12 metų), girdėjau ją turbūt triženklį skaičių kartų, bet niekada gyvenime man nešovė į galvą, kad ji yra panaši Smoke On The Water.

Bet galimai, kad jau esu išprovokuotas apie tai susimąstyti, galiu įžvelgti du panašumus, iš kurių vienas yra truputį pritemptas. Tai pirmasis, tikras panašumas: gitaros rifas. Jis panašus savo tonu, jis taip pat gan žemam registre, visi akordai yra jėgos akordai ir nėra jokio melodinio motyvo virš jų.

Antras, pritemptasis: Gillan'as. Jis sukuria iliuziją, kad tai panašus, nes girdime tą patį dainininką su tikrai unikaliu tembru. Tačiau atlikimo technika, mano manymu, yra labai skirtinga. Smoke On The Water dainoje Ian'as dainuoja gan švariai, bet yra atskirų momentų, kur jis biški labiau patempia stygas, bet bliuziniu vokalo stiliumi. Hot Line Gillan'as nusižengia apskritai bet kokioms švaraus vokalo technikom, jis tempia iki neįtikėtinai aukšto registro, net jei tai beveik visada pavyksta nešvariai. Jo vokalas čia yra daug artimesnis roko stilistikai, o ne bliuzo. Aš turiu nuojautą, kad šiame albume Gillan'as buvo gan įkvėptas Rob'o Halford'o. Kas yra įdomu, nes iki tol galėjom sakyti, kad verčiau situacija yra atvirkščia – Halford'as įkvėptas Gillan'o. Panašu, kad 9-ajame dešimtmetyje abu jau keitėsi vienas kito patirtimis. 

Toliau vien tik skirtumai. Ward'o būgnavimas kupinas palyginus žemiškas, snare'as bene visiškai dominuoja prieš hi-hat'ą (kurio garsą dėl specifinės albumo produkcijos iš tikrųjų gan sunku suvokti), stilistiškai labai rokiškas būgnavimas. Paice'as tuo tarpu ekstensyviai naudoja hi-hat'ą Smoke On The Water. Ir Paice'o fill'uose akivaizdžiai jaučiasi kiek ankstesnės būgnavimo kultūros, labiau atėjusios iš bliuzo ar net ritmenbliuzo. Glover'io bosavimui Smoke On The Water atsiveria platesni vandenys (bliuzinė dainos natūra ir lėtesnis tempas tam atveria galimybes). Butler'is Hot Line lieka iš esmės išskirtinai antram plane, ne tokia išlendanti į priekį.

Harmonijos klausimu dainos turi šiokių tokių panašumų, bet manau, kad skirtumai čia gajesni. Jos turi panašumą tokį, kad abiejų dainų posmai yra iš esmės dviejų akordų, o priedainiai trijų akordų, bet tą turbūt būtų galima pasakyti apie tūkstančius kitų roko dainų. Bet Hot Line pagrindinis rifas yra tiesiog vadovėlinis dviejų akordų, besiskiriančių per kvartą, pavyzdys. Kvarta turi savotiškai rimtą, žemišką skambesį, kietesnį nei skaidri ir harmoninga kvinta. Smoke On The Water išvis būtų beveik vieno akordo, jei ne vieno 2/4 takto nusileidimas per sekundą žemyn. Sekunda toks keistesnis, ne toks atviras, labiau intriguojantis, disonuojantis intervalas (gal net todėl Smoke On The Water skamba kiek subtiliau, o Hot Line – metališkiau). Kita vertus, Hot Line priedainis ♭II-iv-i, o Smoke On The Water: IV-♭II-i. Atrodo labai panašūs akordai, bet yra subtilumų. Iš vienos pusės, Hot Line aukščiausią iv akordą turi viduryje – priedainis dėl to gali suskambėti labiau vingiuotai nei žemyn tonais besileidžiantis Smoke On The Water priedainis. Kitas, galbūt tik rimtiems muzikos teoretikams ir ne mums, paprastiems mirtingiesiems, įdomus momentas: kadangi Hot Line ketvirtas laipsnis yra minorinis (iv), Hot Line priedainis yra fryginėj dermėj (mano pačioj mėgstamiausioj dermėj). O Smoke On The Water nėra jokioj dermėj, nes nėra tokios dermės, kuri tarpusavyje derina i, ♭II ir mažorinį IV. Apibendrinant, Hot Line priedainis yra diatoninis, o Smoke On The Water – chromatinis. Mūsų ausis teoriškai turėtų būti labiau linkusi prie daug labiau pasaulyje (ypač vakarietiškame) paplitusios diatoninės muzikos, kur garsų skalę stengiamasi dalinti kiek įmanoma lygesniais intervalais, siekiant išgauti maksimaliai harmoninius, ausiai patrauklius garsus. Bet kad ir chromatinės muzikos mes girdime nemažai, tai aš nežinau, ar mums, paprastų mirtingųjų ausiai kažką reiškia vienas modalinis neatitikimas Smoke On The Water priedainyje. Bet mano subjektyvus įspūdis, kad priedainiai neskamba panašiai. Na dar galima paminėti, kad harmoniškai Hot Line turi daugiau turinio, nes bridžo sekcija turi visai naujų dainoj negirdėtų tonų, o gitaros solo sekcija pereina į visai naują tonaciją. Beje, tą pačią minorinę G, kurioj yra ir Smoke On The Water, tai jei kas harmonijos atžvilgiu ir galėtų būti panašu į Smoke On The Water, tai gitaros solo skambesys.

Na, galiausiai, visi šitie elementai apsijungia tokiu būdu, kad nepaisant abiejų dainų minoriškumo, Smoke On The Water skamba kažkaip šilčiau (bliuzo įtakos duoda savo), o Hot Line – tamsiau, šiurkščiui, metališkiau. Atmosferos gan skirtingos ir tai turbūt man yra svarbiausias skirtumas tarp šių dainų, kartu apjungiantis ir iki tol paminėtus smulkesnius skirtumus.

Verdiktas: dainos ne itin panašios ir tuo labiau ne kopijos.


P.S. dėkui už išprovokavimą, man labai patiko su savo diletantiškom muzikos teorijos žiniom vartyti šitų dviejų dainų akordus ir juos lyginti. Kartais labai smagu bent jau pabandyti suprasti subjektyviai patiriamus įspūdžius naudojant objektyvią (faktinę) informaciją. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
juozasp
2024 m. vasario 6 d. 14:36:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Siame gabale tiesiog kyso Deep Purplu ausys, viskas cia yra Smoke on the water - kopija, bet gabalas 10 balu.


Atsakyti
einaras13
2012 m. sausio 18 d. 18:43:11
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!
Man labai patinka, vieną geriausių Sabbath'ų dainų, Gillan'o vokalas jai ypač tinka

____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Panaši muzika

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 185
  Iš viso užsiregistravę: 73332
  Naujausias narys: adcjwovwkc
  Šiandien apsilankė: 92884